Skocz do zawartości

Zdjęcie

1+ Googla

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

PomidorowySer.
  • Tematów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Witam, chciałbym zaproponować dodanie Google 1+ do strony .
Nie mam na myśli tego żeby było to nad każdym artykułem/tematem/postem.
Mam na myśli to, żeby 1+ dodać obok Facebookowego "Like!".
Dużo jest osób, które mają Gmaila/konto Google, a nie mają konta na Facebooku (w tym ja).
Jeżeli moja propozycja nie zostanie zaakceptowana, proszę o usunięcie tematu.

Ano.
  • Tematów: 6
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ja również mogę zaoferować zaproszenia, jako że rejestracja bez niego jest tymczasowo niemożliwa ;]

Android.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ja również mogę zaoferować zaproszenia, jako że rejestracja bez niego jest tymczasowo niemożliwa ;]

Na gmailu? chyba żartujesz.. :>

A co pewnie boisz sie szpeigowania?

tylko prosze cytuj do kogo piszesz bo to raczej nie do mnie :)

Użytkownik Android edytował ten post 10.07.2011 - 12:48

sharpMarv.
  • Tematów: 14
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

A co pewnie boisz sie szpeigowania? Zrozumcie internet zmierza do braku anonimowosci w sieci. Tylko ludzie ktorzy podejma odpowiednie kroki moga czuc sie anonimi, ale przecietny uzytkownik internetu juz nie. Zreszta co z tymi informacjami moze zrobic google? Podsucnac Ci linki z produktami, ktore moga Cie zainteresowac?

Ano.
  • Tematów: 6
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

A co takiego trzymasz na poczcie że się boisz szpiegostwa ? Google raczej nie obchodzą twoje małe sekreciki ;) zresztą na każdej poczcie masz to samo.

Tylko nie mów że trzymasz tajne lub ważne dokumenty bo takich rzeczy nie trzyma się na poczcie jakiejkolwiek chyba że firmowej lub prywatnej.

PomidorowySer.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

A co takiego trzymasz na poczcie że się boisz szpiegostwa ? Google raczej nie obchodzą twoje małe sekreciki ;) zresztą na każdej poczcie masz to samo.

Tylko nie mów że trzymasz tajne lub ważne dokumenty bo takich rzeczy nie trzyma się na poczcie jakiejkolwiek chyba że firmowej lub prywatnej.

Masz rację, bo kogo obchodzi co takiego trzyma taki np. Kowalski na mailu,
ich obchodzą statystyki, wszystko na komputerze w pewnym sensie cię szpieguje.

Dajmy np. Wyszukiwarkę Google. Google może zobaczyć co wyszukujesz,

a dowolna przeglądarka może wysyłać do swojej firmy co przeglądasz (18+ :D) i co pobierasz.
Kiedyś była afera, że Microsoft szpieguje za pomocą opcji "Wyszukaj"

Ale jest w tym mały haczyk
Wszyscy mają gdzieś co wy trzymacie na dysku
Jak już wyżej pisałem, Chodzi im o takie rzeczy jak statystyki.

lha.
  • Tematów: 0
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

A co pewnie boisz sie szpeigowania? Zrozumcie internet zmierza do braku anonimowosci w sieci. Tylko ludzie ktorzy podejma odpowiednie kroki moga czuc sie anonimi, ale przecietny uzytkownik internetu juz nie.

Nie w tym problem. Chodzi raczej o to, aby nie dawać tym firmom zbyt wiele, a jeżeli już coś umieszczasz w internecie, zadbać o to, aby nie podsuwać wszystkiego jednemu podmiotowi. Szukam przy pomocy Google, pocztę mam w WP, z przyjaciółmi kontaktuję się przez Facebooka, zdjęciami dzielę się przez Rapidshare, albo Opera Unite. Mając odpowiednie środki włamać można się wszędzie. To tylko kwestia czasu. Po co trzymać wszystkie dane w jednym miejscu?

Użytkownik Squonk edytował ten post 10.07.2011 - 14:05

Serail.
  • Tematów: 52
  • Artykułów: 26
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Kocham to forum. ^^ Pytanie dotyczyło googlowego odpowiednika "lubię to", aby wpłynąć jakoś na popularyzację treści publikowanych na VRP, a tymczasem wywiązała się dyskusja dotycząca szpiegostwa, korporacji z Doliny Krzemowej czy debata o to, kto co trzyma na poczcie...
Na moje, to chwilowo aż takiej popularności przycisk nie posiada, żeby umieszczać go tutaj. Wątpię czy +1 w ogóle się przyjmie, zatem proponowałbym poczekać.

sharpMarv.
  • Tematów: 14
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Wcale nie trzeba dodowac +1 na stronke, jak ktos ma ochote to istnieje addon do firfoxa dodajacy z prawej strony na gorze przegladarki button +1 dzieki temu latwo mozna docenic strone na ktorej wlasnie sie znajdujemy (w tym pranormalne.pl). Click!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych