Napisano 10.07.2011 - 21:16
Nie. To nie jest bóg, w którego można wierzyć lub nie. To jest nauka i nic nie poradzisz na to, że takie są fakty. Swoją drogą, sam bym chciał, aby tak nie było.Takie jest Twoje zdanie.
Po marihuanie będziesz widział na liczniku 20km/h, podczas gdy on od kilku sekund będzie wskazywał już 40. Również samochód z naprzeciwka będziesz widział tam, gdzie on był przed chwilą. To samo z zakrętami.Po marihuanie za kolkiem osiagniesz predkosc maksymalnie 40 na godzine a to i tak bedzie sie tobie wydawac wielka, wiec zapewne sprobujesz przystopowac i zatrzymasz licznik na dwudziestce. Po flaszce na dwusetce, taka subtelna roznica.
Tu się zgadzam. Sprawa zaczyna się komplikować, gdy najarany kierowca mnie potrąci i połamie parę kości. Wtedy powinno mnie to zacząć obchodzić, prawda?każdy człowiek ma kontrolę nad swoim ciałem i co spożywa. Jego sprawa co robi ze sobą i nikogo to nie powinno obchodzić.
Użytkownik Watain edytował ten post 10.07.2011 - 21:19
Napisano 10.07.2011 - 21:21
Dlatego nie polecam jazdy po marihuanie, ale jazda po niej i jazda po wodzie ma ten wspolny mianownik zwany wypadkiem. Z ta roznica, ze wypadek przy 20=/=200 km/h.Po marihuanie będziesz widział na liczniku 20km/h, podczas gdy on od kilku sekund będzie wskazywał już 40. Również samochód z naprzeciwka będziesz widział tam, gdzie on był przed chwilą. To samo z zakrętami.
Napisano 10.07.2011 - 21:22
Napisano 10.07.2011 - 21:27
GRY I MARIHUANA PRZECIWKO CHOROBIE ALZHEIMERA
Napisano 10.07.2011 - 21:54
Napisano 10.07.2011 - 22:48
co to ma być ? wkleiłeś regułkę z wikipedi, czy ze strony "wszyscy jesteśmy uzależnieni pl ? Jak nie masz pojęcia o czymś to lepiej sobie daruj wklejanie i poszerzanie takich farmazonów.1) Marihuana niszczy psychikę, wpływa destrukcyjnie na mózg, osłabia pamięć, prowadzi po dłuższym czasie do uzależnienia, wpływa na debilizm i w ogóle czyni całą moc negatywnych skutków
2) tzw. teoria eskalacji, czyli zwiększa szansę na przejście do cięższych narkotyków
3) tzw. teoria syndromu amotywacyjnego — odejście od 'normalnego' życia w społeczeństwie. Zanik zainteresowań, aktywności, oderwanie od życia, etc.
4) demoralizuje, zwiększa przestępczość
5) Wszystko jest nafaszerowane 'chemią' (biznes), syntetyzowane i w jakimś stopniu szkodliwe.
6) Wraz z dłuższym i częstym zażywaniem może wystąpić uzależnienie subiektywne (psychiczne) — czyli przyzwyczajenie i pożądanie przyjemnych doznań, jakie wywołuje palenie.
Napisano 10.07.2011 - 22:58
Wartościowy Post
Użytkownik domino edytował ten post 10.07.2011 - 23:06
Napisano 10.07.2011 - 23:04
Napisano 10.07.2011 - 23:24
Wartościowy Post
Użytkownik Kaizon edytował ten post 11.07.2011 - 00:16
Napisano 11.07.2011 - 00:00
http://pl.wikipedia.org/wiki/Argument_%28retoryka%29marihuana jest zła, w większym stopniu niż papierosy i alkohol. Nie nadarmo nazywa się ją narkotykiem. Ja osobiście nie palę ani marihuany ani papierosów, nie upijam się również alkoholem, chociaż 2-3 piwka lubie sobie czasem wypić.
Pytanie, po co się odużać, co to komu daje ?? Zwykła głupota, ludzi bez wyobraźni którzy nie potrafią być sobą i dobrze w życiu wykorzystywać czas wolny. Tyle
Napisano 11.07.2011 - 00:10
Wartościowy Post
To mówisz, że depresja i samobójstwo jak w banku ? Na jakiej podstawie tak twierdzisz ? Czy to Twoje własne doświadczenia czy jakieś najnowsze badania naukowe ?Jeśli będziesz w dobrym nastroju i zapalisz - będziesz miał dobry humor i "wyluzujesz" się, wszystko będzie happy.
Ale jeśli będziesz w złym nastroju i zapalisz, spodziewaj się depresji i myśli/prób samobójczych.
Przeczytałem to zdanie 10 razy i nie mogę dojść do puenty .. chodzi Ci o podróże w czasie ?Po marihuanie będziesz widział na liczniku 20km/h, podczas gdy on od kilku sekund będzie wskazywał już 40. Również samochód z naprzeciwka będziesz widział tam, gdzie on był przed chwilą. To samo z zakrętami.
O wiele gorsze od marihuany jest wnikanie w kogoś prywatne życie i kwestionowanie wolności wyboru w kwestii spędzania wolnego czasu.marihuana jest zła, w większym stopniu niż papierosy i alkohol. Pytanie, po co się odużać, co to komu daje ?? Zwykła głupota, ludzi bez wyobraźni którzy nie potrafią być sobą i dobrze w życiu wykorzystywać czas wolny.
Użytkownik BadBoy edytował ten post 11.07.2011 - 00:14
Napisano 11.07.2011 - 00:48
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych