Ja związek widzę, ty nie traktujesz osoby tylko jako ciało ja nie traktuje kraju jako linie na mapie. Tradycja, kultura, język, historia, obyczaje, wychowanie, rodzina, znajomi - całe życie Nasze życie wiąże się z krajem w którym żyjemy.
Kraj nie jest żywy , kraj to nie żywa istota . Nic nas nie wiąże, ale fakt , że społeczeństwo zaszczepia w nas utożsamianie się z narodem , obyczajami.
Jak chcesz tkwić przeszłości to twoja wola.
Nie będę udawał że podziały nie istnieją, zawsze były są i będą.
To twoja prawda. Ja mam inną.
Zapomniałem że większość z was jest już w czwartym, piątym czy szóstym wymiarze... nic tylko pozazdrościć waszej wspaniałość. Ja natomiast skupię się na realnym życiu, Ty zwiedzaj wymiary. Koniec tematu z mojej strony.
Wszystko jest jednością , ty też jesteś częścią tego piękna i ty też istniejesz w tym wymiarze, ale narazie działasz poprzez ego. Nie rozumiem twojej sarkazmu , nikt tutaj nie mówi , że jesteś gorszy! A jeżeli się tak czujesz to się zajmij tym ,dlaczego uważasz się za gorszego i mniej wspaniałego??
To jest jak najbardziej realne życie a nie ucieczka od rzeczywistości. To głębsze zrozumienie prawd które są w kazdym z nas . Tak w tobie też , ale od ciebie zależy czy chcesz dalej tkwić w podziale czy zrozumieć to i wyjść zrozumieniem ponad konflikty.
To jest właśnie najprawdziwsza rzeczywistość najbardziej naturalna. Zanim człowiek nie pojawił się na ziemii , to ta kraina nie byla polską , kilometr dalej nie było kraju zwanego Czechy. To wszystko wymyślił człowiek. Zapomniałeś ile krwi się przelało w imie obrony tych linii na mapie? To tak jak 2 osoby sie pokłócą o to który zespół jest lepszy Barcelona czy Real?? To też podział i utożsamianie się ,ale w mniejszej skali. Nie mam żalu o to co kiedyś było, ale świadomość ewoluowała i już te przestarzałe powoli znikają ze świadomości zarówno mojej jak i wielu moich znajomych:)+
Pozdrawiam:)
ps. Zwykłe życie i docenienie jego piękna i wyjątkowości - to właśnie jest wyższy wymiar . nikt nie chce stąd uciekać bo każda chwila na ziemii jest niepowtarzalna i wyjątkowa:) Każdy smak , zapach, kolor:)
Kochać i tracić, pragnąć i żałować;
Padać boleśnie i znów się podnosić.
Krzyczeć tęsknocie: PRECZ! i błagać: PROWADŹ! -
... Oto jest życie: nic a jakże dosyć...
Leopold Staff
Użytkownik Nathaniel edytował ten post 23.10.2011 - 21:20