Książki czytam, wyłącznie Star Wars, jednak nie dużo mam ich na koncie, bo nie lubię się śpieszyć z czytaniem, zresztą nie bardzo mam na to czas, szczególnie teraz w roku szkolnym - rzygać mi się chce już książkami ^^ Dodam jeszcze, że książki kupuję, z biblioteki korzystam tylko w przypadku lektur, których nie posiadam (aby sobie leżały na ławce tylko na lekcji, oczywiście czytam streszczenia

co prawda przeczytałem parę lektur, ale najczęściej to były te cienkie np. Mały Książę, Zemsta, Skąpiec, ale jedna "grubsza" z podstawówki mnie szczególnie urzekła - "Wielka, Większa i Największa"

). A tu mój malutki (na pewno z czasem się zwiększy!

) zbiór książek z serii SW :
*Noce Coruscant I : Pogrom Jedi
*Noce Coruscant II : Aleja Cieni
*Dziedzictwo Mocy I : Zdrada
*Dziedzictwo Mocy II : Braterstwo Krwi
*Dziedzictwo Mocy III : Nawałnica
*Dziedzictwo Mocy IV : Wygnanie
*Dziedzictwo Mocy V : Poświęcenie (w tym miejscu urwałem czytanie tego 9-tomowego cyklu książek, prawdopodobnie wrócę do niego jakoś na wiosnę/lato, gdy będę miał więcej luzu, bo teraz najważniejsza jest książka od biologii ^^)
*Noce Coruscant III : Ścieżki Mocy (dostałem na mikołajki w szkole, zresztą sam sobie zażyczyłem, bo kolega nie wiedział co mi kupić ^^)
Obydwie serie gorąco polecam, jest to zupełnie inne spojrzenie na świat SW niż pokazane jest to w filmach ^^ Aczkolwiek potrzebna jakaś podstawowa wiedza na temat SW, aby się tam połapać, sam wiele rzeczy o SW z nich poznałem

Największe polskie źródło wiedzy o Star Wars "www.ossus.pl". Aha, i oczywiście link do mojej ulubionej księgarni internetowej - www.selkar.pl Ceny bardzo niskie w porównaniu z innymi sklepami i żadnych problemów z przesyłką ( nie wiem jak jest przy przelewach, bo ja zawsze biorę kuriera za pobraniem ).
Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 06.01.2012 - 14:17