Wielkie dzięki za to info Przyznam, że te jego dalsze losy bardzo mnie interesowały, tak jak i kwestia kim jest "Imperator Sithów"
Tak naprawdę możesz znaleźć tę informację w obszernej bibliotece wiedzy o SW www.ossus.pl Naprawdę dużo ciekawych rzeczy można tam wyczytać, szczegółowe opisy postaci, miejsc itd. Ale szczerze powiedziawszy nie polecam czytać tych informacji przed przeczytaniem książki(dawno przed przeczytaniem pewnego tomu wyczytałem, że zginie w nim bardzo ważna postać, co zepsuło mi nieco zabawę...), a właściwie książek, bo więcej o nim opowie chyba książka "TOR: Deceived", która ukaże się w kwietniu Oprócz Biblioteki Ossus, polecam także tę stronę : http://gwiezdne-wojn...tekst.php?nr=91 Jeśli lubisz SW znajdziesz tu wiele informacji i niusów o całym świecie SW
Co do Revana jeszcze - mnie też właśnie bardzo zainteresowały późniejsze losy Revana i Wygnanej Jedi (ostatnio zyskała oficjalne imię Meetra Surik ^^) oraz ich towarzyszy Najciekawsze jest to, że Revan jednak wrócił, bo w grze The Old Republic występuje jego i Bastilii pra...wnuczka.
Ale to co się teraz dzieje, powrót Sithów, jakiś tam Imperator... kurna boje się, że BioWare zniszczy mi wizerunek Revana bad-assa któremu Vader mógłby polerować hełm.
Też uważam, że Revan jest o wiele ciekawszą postacią niż pan Vader Ogólnie rzecz biorąc te czasy Vadera to tylko taki wstęp, dla tych, którym spodobał się ten świat ^^ Polecam Dziedzictwo Mocy - 40 ABY (po bitwie o Yavin dla żółtodziobów ^^), gdzie omawiane są losy jego wnuka, szczerze powiedziawszy ta seria zmusiła mnie do refleksji - czy Ciemna Strona Mocy, jest, aby na pewno taka zła i czy Rycerze Jasnej Strony Mocy i Zakon Jedi są tacy idealni..? Właściwie ta refleksja też pojawia się przy Kotorze - czemu Rada Jedi nie wysyła Rycerzy na Wojny Mandaloriańskie, skoro ginął tam niewinni ludzie a Mandalorianie podbiją niedługo całą Galaktykę? Nie dziwię się Revanowi, że postąpił tak, to jest postawa Jedi, nie siedzenie na tyłku i patrzenie na cierpienie innych.. choć zwiodło go i wszystkich z nim będących na Ciemną Stronę... Eh, w SW jest to fascynujące, że pod Jasną i Ciemną Stroną Mocy możemy dostrzec postawy dobrych i złych ludzi oraz ich rozterki, gorzej jest, gdy postaci nie możemy "przyczepić" ani do tej ani tej strony, wtedy trudno nam ocenić jego postępowanie..
Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 15.01.2012 - 21:51