Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wybuch w Oslo

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
165 odpowiedzi w tym temacie

Darken.
  • Tematów: 2
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

UP
Ale i tak pewnie nie zastosują tego.
  • 0

xyz8472.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Ciekawie się czytało od początku, w kontekście zmieniających się informacji nt. zamachowca.

Pomocnicy globalnego dżihadu? Co to za jedni? Ciekawe czy dalej się do tego przyznają, kanapowa grupa terrorystyczna...

Po tym temacie możemy zauważyć jak działają na nas merdia i dziennikarzyny, wyciągając z odbytu informacje, dodając coś od siebie i rzucając ludziom w twarz. Żadnych konspiracji i UFO, po prostu "głuchy telefon".
  • 0

dryndryn.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

[/i]O ile wiem, zwłoki mają to do siebie, że nie znikają / chyba, że im ktos w tym dopomoże/ . Policzyć do 100 chyba
każdy potrafi, pomyłka o 18 zmarłych to już poważny błąd. I jak tu nie myśleć o teoriach konspiracyjnych ???

no przedziwny bałagan... szczególnie że większość przebywających na wyspie to uczestnicy partyjnego zlotu.. powinno być łatwe ustalenie kto nie żyje, kto jest zaginiony...
  • 0

#109 Gość_Aton

Gość_Aton.
  • Tematów: 0

Napisano

Skandaliczne słowa Sikorskiego "w Polsce jest wielu Breivików"

W Polsce nie brak ludzi myślących tak jak Anders Behring Breivik, który strzelał do rodaków, by obalić rząd, ponieważ uważa, że jest on pozbawiony prawnego i politycznego tytułu do rządzenia - powiedział szef polskiego MSZ Radosław Sikorski.

W Londynie minister Sikorski spotkał się z szefem brytyjskiego MSZ Williamem Hague'em w ramach regularnych konsultacji polsko-brytyjskich.

- W Polsce też mamy środowiska, które uważają, że demokratycznie wybrany prezydent czy rząd to zdrajcy, którzy naprawdę nie interesują Polską i Polakami. To są bardzo niebezpieczne emocje i ich podsycanie może prowadzić do takich nieobliczalnych skutków - przestrzegł na spotkaniu z dziennikarzami.

Sikorski zauważył, że z takimi poglądami stara się walczyć we własnym zakresie. Przypomniał swoje zawiadomienie o przestępstwie, które złożył w prokuraturze, dotyczące niektórych portali. - Mowa nienawiści w internecie, pisanie karygodnych bzdur, takich jak "Żydzi do gazu" czy innych tego typu treści nawołujących do przemocy w internecie, uzmysławiają na przykładzie norweskim, jak blisko może być od słów do czynów - zaznaczył.

- Internet to kloaka, w której różni frustraci wylewają swoją żółć. Zniesławiania, nawoływania do nienawiści, do przemocy nie są objęte immunitetem prawnym. Prawo obowiązuje w internecie tak samo jak gdzie indziej - dodał.

Według niego winni wpisów nadużywających wolności słowa muszą brać odpowiedzialność za to, co piszą, tak samo, jak właściciele mediów, którzy rozprowadzają ich wpisy. Sikorski uważa, że internet wymaga regulacji tak samo jak inne media.

Zamach w Norwegii skomplikował - jego zdaniem - wstępne rządowe prace nad projektem ustawy o usługach internetowych, ponieważ na nieprzejrzyste uregulowania prawne nałożył się dodatkowy element bezpieczeństwa publicznego.

Minister liczy, że sprawa, którą wytoczył portalom, umożliwi sądowi rozstrzygnięcie, która ustawa reguluje działalność forów internetowych: czy jest to ustawa o usługach internetowych (hostingu internetowym), czy też prawo prasowe.

Sikorski zapewnił, że w sprawie piątkowych ataków w Norwegii polskie służby od pierwszych chwil współpracują ze służbami innych państw.

- W sprawie zamachowca w Norwegii są niestety wątki polskie, zarówno ideologiczne - terrorysta z aprobatą wyrażał się o niektórych partiach politycznych w Polsce - jak też niestety również wątki logistyczne. Atak pokazuje, jak bardzo potrzebna jest paneuropejska współpraca wymiany danych o podejrzanych transakcjach - wskazał.

(ib)

Wirtualna Polska

Mam nadzieję, że ten prostak tylko zapomniał o tym, że były członek Platformy Obywatelskiej dokonał mordu politycznego na członku Prawa i Sprawiedliwości.  Edycja: Kurczak

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Na takie wypowiedzi tutaj nie ma miejsca. Mam nadzieję, że był to jednorazowy przypadek, dlatego tylko upomnienie.

Na takie moderowanie nie ma tu miejsca. Myślę, że z 90% interwencji moderatorskich należy do jednej osoby. Zbyt długo robiłaś rozpierduchę na forum jako moderator.

Edycja: Kurczak

Dołączona grafika

• 2

dryndryn.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

.

Mam nadzieję, że ten prostak tylko zapomniał o tym, że były członek Platformy Obywatelskiej dokonał mordu politycznego na członku Prawa i Sprawiedliwości.

no ta [kasacja treści] wie coś o frustratach sam nawoływał aby "dorżnąć watahy " ;) Edycja: Kurczak

Dołączona grafika

Dołączona grafika

• -1

dryndryn.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

jakies uzasadnienia tych upomnien??? :)) czas chyba opuscic to forum

Edycja: Kurczak.

Proszę trzymać się tematu dyskusji, którym jest wybuch w Oslo.

• 4

albalb.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Faktycznie, wracajcie na fronde.

• 0

Tempter.
  • Tematów: 11
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jak dla mnie uzasadnienie tych upomnień jest banalnie proste - jeden z Naszych moderatorów ma wyraźnie określone poglądy polityczne.Dla mnie takie zachowanie jest nie do zaakceptowania,bo albo będziemy mieli tu wolność słowa,albo cenzurę wszystkiego co mija się z "jedyną" i "słuszną" prawdą na którą ja się absolutnie nie zgodzę.

• 3

m4st3r.
  • Tematów: 23
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

A ja jako optymista teorii "New World Order" sądzę ,że to sprawa rządu i ,że to było zaplanowane.
  • -3

Connor.

Kings Never Die

• Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A ja jako optymista teorii "New World Order" sądzę ,że to sprawa rządu i ,że to było zaplanowane.

Chyba zwolennik.
  • 0

elfy.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wydaje mi sie ze jest to częscią zaplanowanego na szeroką skale projektu inwigilacji i trzymania ludzi za przysłowiowe ryje. taki europejski 11 wrzesnia. Czas pokaże czy miałem racje... szkoda tylko ludzi:/
  • 0

BadBoy.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dołączona grafika

20 z 76 ofiar ataków bombowych w Oslo i strzelaniny na wyspie Utoya. Pierwszy rząd od lewej: Silje Merete Fjellbu (17) z Tinn, Birgitte Smetbak (15) z Noetteroey, Margrethe Boeyum Kloeven (16) z Baerum, Bano Abobakar Rashid (18) z Nesodden, Hanne Fjalestad (43) z Lunner, Diderik Aamodt Olsen (19) z Nesodden and Kjersti Berg Sand (26) z Nord-Oda. Drugi rząd od lewej: Sharidyn Meegan Ngahiwi Svebakk-Boehn, Guro Vartdal Haavoll (18) z Oersta, Syvert Knudsen (17) z Lyngdal, Simon Saeboe (18) z Salangen, Haakon Oedegaard (17) z Trondheim, Johannes Buoe (14) z Mandal and Eivind Hovden (15) z Tokke. Trzeci rząd od lewej: Sondre Furseth Dale (17) z Haugesund, Sverre Flaate Bjoerkavaag (28) z Sula, Gizem Dogan (17) z Trondheim, Modupe Ellen Awoyemi (15) z Drammen, Silje Stamneshagen (18) z Askoey, Tove Aashill Knutsen (56) z Oslo. REUTERS.

• 1

Tempter.
  • Tematów: 11
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Byli to młodzi ludzie którzy mieli przed sobą całe życie - żal serce ściska,że to właśnie młodzi musieli zapłacić życiem za chore ambicje Breivika.

Moim zdaniem ten człowiek musi dostac dożywocie bez względu na to jakie prawo panuje w Norwegii.Nawet nie chce mi się myśleć o tym,że za 21 lat szaleniec jego pokroju miałby zostać po raz kolejny wypuszczony między zwykłych ludzi.
  • 0

Shi.

關帝

• Tematów: 39
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Większość to dzieciaki - strzelanie do nich to frajerstwo, każdy z nich miał jeszcze przed sobą całe życie, które mogło by potoczyć się w różnych kierunkach, taka sama sprawa ma się z ich poglądami politycznymi. Jego miejsce jest w celi śmierci.

Inaczej zupełnie sprawa wyglądała by przy ataku na parlament.
  • 0

kpiarz.
  • Tematów: 388
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jest zupełnie możliwe, że niedługo Breivik zakończy swe życie. Artykuł z TVN-24

Norweskie środowiska przestępcze wyznaczyły nagrodę za głowę Andersa Behringa Breivika, który w ubiegły piątek w zamachu w Oslo i na wyspie Utoya zabił 76 osób. W więzieniu, gdzie przebywa od wtorku, "panuje nastrój linczu" - pisze dziennik "Verdens Gang".

Najgroźniejszy norweski gang "B gjengen" (Gang B) oświadczył, że wyznaczono nagrodę za zabicie Breivika. Jeden z jego przywódców w anonimowym wywiadzie dla dziennika "Verdens Gang" ("VG") powiedział: "Nagroda została wyznaczona po pierwsze za to, co zrobił, a po drugie za to, że w swoim manifeście powołuje się na kontakty z nami. Wszystkie grupy przestępcze, nawet rywalizujące, są zgodne: załatwimy go nawet w więzieniu, jeżeli tylko nadarzy się okazja".

"Gotowy zlikwidować Breivika"

Norweska policja traktuje groźby poważnie i Breivik został przewieziony na piątkowe przesłuchanie w Oslo opancerzonym samochodem z szybami zakrytymi czarnym plastikiem. Jak pisze "VG", w więzieniu Ila w gminie Baerum pod Oslo, gdzie przebywa Breivik, "panuje nastrój linczu".

W wywiadzie dla gazety jeden z więźniów, 45-letni Thor Eirik Larsen, który spędził w tej placówce już 15 lat za dwa zabójstwa, podkreślił, że nie ukrywa, iż jest "gotowy zlikwidować Breivika".

"Od kiedy dowiedzieliśmy się, że Breivik od wtorku przebywa w tym zakładzie, rozmawialiśmy kilkakrotnie w naszym gronie i wszyscy jesteśmy gotowi na ten krok. Strażnicy doskonale zdają sobie z tego sprawę i on raczej już nigdy nie wyjdzie ze swojej izolatki" - powiedział Larsen.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych