Skocz do zawartości

Zdjęcie

World of Tanks

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
305 odpowiedzi w tym temacie

kamilus.
  • Tematów: 106
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Witam.

Poszukuję przynajmniej 7 (maksymalnie 14) osób grających w WoT a które chcą małym nakładem sił zdobyć szansę na wygranie trochę golda.

Jak wiecie lub nie, trwa teraz konkurs "Stalowe derby" (więcej info tutaj). Wystarczy zrobić film albo zdjęcie i już jest szansa na wygraną - a że nie można tego uczynić samemu, szukam pomocy u Was. -_-

Jedynie co byście musieli zrobić to mieć jakiś szybki low tierowy czołg i poświęcić mi 20-30 minut w przyszłym tygodniu. Resztę już bym zrobił sam - scenariusz praktycznie mam już gotowy (a nawet kilka, więc jakby co można nagrać kilka filmów, zrobić kilka zdjęć, wrzucą to różne osoby i zwiększymy swoją szansę na wygraną), film zmontuję i zuploaduję też sam - potrzebni mi tylko statyści (którzy mogą wygrać sporo złota :P ).

Oczywiście jakby ktoś miał jakiś swój pomysł to niech pisze, można zrobić burzę mózgów i wybrać najlepszy (albo nagrać kilka by jeszcze bardziej zwielokrotnić szansę na wygraną).

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mogę się zgłosić jakby co. Tylko podziel się większą ilością informacji ;)

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Też mogę coś podziałać.

Tak btw, jak się chinole podobają?

kamilus.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Większą ilością informacji - ale jakich? Jak wyobrażam sobie film czy też o konkursie samym w sobie? Zresztą potrzebuje przynajmniej 7 osób, taki jest regulamin...

A Chińczyków zacząłem tylko dlatego, że jest konkurs i można wygrać złoto nic nie robiąc (oprócz samego grania) - chociaż i tak pewnie nic nie wygram, bo 90% wyników to będą ustawki (już community zapowiedziało, że nie będą sprawdzać wyników pod tym kątem).

Misiek82PL.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zgłaszam Się !:D

Logos.

Rozum Świata

• Tematów: 34
  • Artykułów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jeżeli będę miał czas, to również mogę pomóc. W garażu mam ELC AMX (V) i M5 Stuart (IV) oba z najlepszymi silnikami, zakładając, że mieszczą się w twojej koncepcji low tierów. Ewentualnie można któregoś BT kupić.

Użytkownik Logos edytował ten post 18.01.2013 - 19:01

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Chodzi mi o właśnie te scenariusze (możesz na PW jakby co - i bez obaw, nie zamierzam nikomu podkradać pomysłów ;) ) - jak byś to widział, czego konkretnie potrzebujesz (taki a taki czołg, na tej i tej mapie, robiący to i to itp). I najlepiej by było jakbyś podał te wszystkie scenariusze - można byłoby podyskutować który wydaje się najfajniejszy, jak ewentualnie można go poprawić itd.

kamilus.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jasne, mogę podać. Zresztą chciałem to zrobić już wczoraj wieczorem, ale nie miałem możliwości.

Scenariusza któryś z Was mi chyba nie ukradnie (nie ukradniecie, co nie? :D), bo jak co to razem wszystko można zrobić i zwielokrotnić szansę na wygraną. Ewentualnie poproszę kogoś na ogólnym czacie WoTa (do dziś się dziwię, że przy konkursie WoT Story udało mi się znaleźć osobę, która sama z siebie mi pomogła, poświęcając czas i kredyty nie otrzymując nic w zamian - a ja sam zgarnąłem niezłe nagrody - mysz, headset, półmetrowa podkładka).

Co do konkursu, jak zwykle WG nie ułatwia sprawy: "Celem konkursu jest stworzenie filmiku pokazującego zniszczenie czołgów w dramatycznym stylu, właściwym dla Destruction Derby". Nie wiadomo, co miało by to znaczyć więc nie znamy "klucza". Dlatego też myślałem (tak jak w przypadku w/w konkursu, gdzie zająłem 13. miejsce na całą Europę chyba tylko dzięki pomysłowi) by zaskoczyć czymś ciekawym - bo zwykłe zderzenia na ziemi prawdopodobnie będą wysyłane w ilościach hurtowych. A ciekawa i dobrze opowiedzona historia może się wybić. Póki co wymyśliłem takie rzeczy:

1. Pearl Harbor
Na dowolnej mapie w płytkiej wodzie będzie stać kilka czołgów udających flotę morską. W tle spokojne dźwięki nudnego dnia. :) A nagle syrena alarmowa, zmiana widoku na niebo a tam (oczywiście z pobliskiej górki) zaczną lecieć szybkie lekkie czołgi jako kamikaze. -_-

2. Trolling
Dwie grupki czołgów 1 tieru niby chcą walczyć ze sobą (albo można zrobić jak w przyrodzie - zanim dojdzie do bitki jest stroszenie piórek), więc jeżdżą obok siebie w kółeczku. Nagle kamera zmienia położenie na stojącą gdzieś daleko w krzakach artę 8. tieru, której doklejam trollface - po czym następuje strzał i wszystkie T1 padają na hita.

3. Czołowe zderzenie
Zwykłe się nie nadaje, bo jest zbyt pospolite. Dlatego też myślałem nad jakąś mapą z torami, by z ich dwóch stron mogło w jednym tempie ruszyć po kilka czołgów i obok siebie zderzyć się w powietrzu. Zawsze to coś innego niż zwykła sztampa.

4. Atak na obrońców (?)
Celem tego scenariusza byłaby taka akcja - czołgi "broniące" stoją w rzędzie pod zboczem jakiejś górki. Nagle z góry wyjeżdżają przeciwnicy, szarżują w dół ale wszystkie giną. A że mamy fizykę, to wraki jadą w dół, taranują obrońców, którzy również się niszczą.

To chyba wszystko na ten moment. Oczywiście odpowiednie czołgi byłyby tak nadniszczone, by zginąć od tego 1 uderzenia bądź strzału.

Konkurs trwa do 29.01, więc najlepiej by było wszystko nagrać np. do połowy przyszłego tygodnia, bym mógł sobie wszystko zmontować. Ważny jest też dolny limit graczy - przynajmniej 8 (z możliwością nagrywania powtórek) - a póki co chętnych jest tylko 5...

Misiek82PL.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Kamilus pierwszy scenariusz jest najfajniejszy ;D! i drugi też fajny trzeba pomiędzy nimi wybrać ;D A i mogę załatwić brata jako 6 osobę . Ok ?

kamilus.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jasne, jak masz (macie) jakichś znajomych grających w WoT możecie ich spytać, czy by nie chcieli - jeśli tylko mają odpowiedni czołgi (ale to raczej dość niski próg wymagający :P). Maksymalny limit to 15 osób, więc jeszcze nam do tej liczby sporo brakuje. -_-

Co do scenariusza - można zrobić wszystkie, tyle że zostaną zgłoszone przez różne osoby z forum, co nie jest zabronione - a dzięki temu zwiększymy (i to znacznie) swoje szanse na złoto. :)

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No to zbierać gości, zbierać. Ja mam tylko jednego znajomego który w to grał, ale no właśnie - grał, bo obecnie jest tak zarobiony, że już nie gra (i nie pomoże nam).

Pytanie techniczne - masz jakieś specjalne cudo (albo umiejętność) które pozwoli nam ponagrywać fajne filmiki (filmowe - przeloty nad czołgami, zmiana kąta kamery itp) czy możliwy jest jedynie FRAPS i widok "z gry"?

Odnośnie scenariuszy:

1. może być trudny do zrobienia.

2. dobre

3. chyba faktycznie zbyt proste.

4. ciekawe.

Szkoda, że muzyka użyta w filmiku musi być sprzed minimum wieku, bo można byłoby odwzorować na przykład bitwę na polach Pelennoru itp.

No i szkoda, że chodzi o "największe zniszczenie", bo jeśli będzie nas tylko minimum (i to o ile to się uda), to już z góry będziemy mieli pod górkę - ktoś zbierze 14 osób i już pokaże "więcej zniszczeń". Spróbuję wymyślić jakieś swoje scenariusze - faktycznie - im więcej, tym większe szanse. A i mi kiedyś udało się znaleźć w 20 najlepszych zgłoszeniach konkursowych na Europę gdy był konkurs do bety World of Warplanes ;)

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Blues Brothers i 2000 policyjnych samochodów?

obcy.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nick w WoT: Foleyek

Logos.

Rozum Świata

• Tematów: 34
  • Artykułów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Co do muzyki, może coś w tym stylu?: ;p

a tu więcej przykładów

W sumie to by się nadawało na kolejny pomysł (?) - odegrać jakąś bitwę epoki Napoleońskiej z czołgami zamiast piechoty liniowej. np. Brytole kontra Francuzi. Dodać komendy typu Ready, Aim, Fire i zmiast armat wystrzał muszkietów.

Użytkownik Logos edytował ten post 19.01.2013 - 17:47

kamilus.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Do WoTa nie ma niczego innego niż Fraps (a konkretnie Xfire, bo Fraps dzieli nagrywany materiał na małe części). Po prostu trzeba będzie wziąć powtórki z różnych czołgów i odpowiednio poustawiać kamery, by zachować dużą dynamikę.

Muzyka muzyką, ważne będą efekty dźwiękowe - a te można znaleźć bez problemu. I nie będą posiadać praw autorskich.

Co do zniszczeń, to też nie byłbym tego taki pewien. Imo nawet mniejsza grupka ludzi w ciekawszym scenariuszu może bardziej przypaść do gustu community niż zwykła demolka 15 czołgów. Chyba że zwycięzcy będą wybierani a'la czeskie community. -_-

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych