Ok, poczytałem sobie, teraz po kolei.
Nie dziwię się, że podoba Ci się mini-maus (pz38) - jest tak pancerny, że aż do przesady. Praktycznie nic nie jest w stanie go przebić, więc jak trafisz na bitwę z małą ilością art, możesz zostać sam na 15 i wygrać. -.-
Co do Mausa, to pamiętam sytuację jeszcze z bety - grałem sobie bisonem, większość czołgów jakie były w grze to tier 5/6. Aż tu pewnego razu do bitwy wrzuciło Mausa - pomyślcie sobie, jakie były komentarze na czacie - chociażby ze względu na jego wielkość w porównaniu do innych low-tierowych czołgów. Najśmieszniejsze jest to, że grający "Myszką" afkował i stał sobie koło respa na Karelii. Na końcu zostało (afair) naszych 6-7 na jednego Mausa. Jedynie nasze arty (w tym ja) mogły go przebić - ale zadając po 50 dmg/hit szybko skończyły nam się pociski, więc wygraliśmy przez zajęcie bazy. Ale wrażenie było niesamowite - grasz sobie takim słabeuszem a tu nagle pojawia się prawdziwy potwór.
I na koniec - polecam brać udział w konkursach organizowanych przez WG - dużo czasu nie zżerają, a pozwalają wygrywać fajne nagrody. Nie mówię już nawet o wyjeździe do Moskwy, który był rok temu (mój brat pojechał tam ze swoim klanem), ale konkursy urodzinowe albo na specjalną okazję pozwalają małym kosztem wygrać fajne rzeczy - np. noworoczny konkurs w 2011 roku, gdzie wystarczyło ugrać tylko ok. 700 expa (bez premki) i mieć status bohatera bitwy, by brać udział w losowaniu laptopa Alienware, czy też tegoroczne (majowe) konkursy z okazji urodzin gry. Osobiście wziąłem udział w dwóch z trzech dostępnych, a w pierwszym zająłem 17. miejsce. Trochę watpię, by udało się poprawić wynik w kolejnym, ale i tak nie narzekam. Ale najlepszym jest chyba Twitter Quiz - poświęcając ok. 30-50 min w każdą środę można wygrać sporo golda, czy to na premkę, czy na przeniesienie modułów, czy na cokolwiek. Sam brałem udział jak na razie w 5 edycjach, z czego w 3 wygrałem, zgarniając łącznie 2000 golda. I to za kilka minut poświęconych na odpowiadanie na pytania. Tylko pamiętajcie, by odpowiadać na pytania zadawane we wszystkich językach, nie tylko po polsku.