Skocz do zawartości

Zdjęcie

Andrzej Lepper popełnił samobójstwo

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
198 odpowiedzi w tym temacie

kpiarz.
  • Tematów: 388
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

I jeszcze jeden argument, który zaprzecza teorii samobójstwa :

Otóż Andrzej Lepper deklarował chęć potwierdzenia zeznania Jarosława Kaczyńskiego ws. afery gruntowej (Jarosław Kaczyński zeznawał 5 sierpnia, tego samego dnia w którym zmarł Lepper). Andrzej Lepper mówił o sobie wielokrotnie, że nie może zawieść ludzi, którzy obdarzyli go zaufaniem. Gdyby chciał popełnić samobójstwo, zgodnie z psychologią samobójców, najpierw powinien dokończyć wszystkie niedokończone sprawy (pospłacać możliwe do spłacenia długi, także śmiesznie niskiej wartości, zrealizować możliwe do spełnienia obietnice, zakończyć rozpoczęte sprawy, spotkać się z wszystkimi osobami z jakimi się umówił, etc.) a dopiero potem mógłby popełnić samobójstwo. Tymczasem niedokończonych spraw zostawił zbyt wiele. Chciał także wziąć udział w wyborach parlamentarnych w br. i jak twierdzą współpracownicy, miał wielką wiarę w zwycięstwo.

Tacy ludzie jak Lepper, nie popełniają samobójstwa, to nie ten charakter.

BrainCollector.
  • Tematów: 101
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Proponuje założenie nowego tematu w "teorie konspiracyjne" w którym przedstawiane będą wskazówki prowadzące do udowodnienia, że nie był to przypadek.

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

kpiarz

piszesz:
"Gdyby chciał popełnić samobójstwo, zgodnie z psychologią samobójców, najpierw powinien dokończyć wszystkie niedokończone sprawy (pospłacać możliwe do spłacenia długi, także śmiesznie niskiej wartości, zrealizować możliwe do spełnienia obietnice, zakończyć rozpoczęte sprawy, spotkać się z wszystkimi osobami z jakimi się umówił, etc.) a dopiero potem mógłby popełnić samobójstwo."

odpowiadam:
większość samobójców odbiera sobie życie na drodze impulsu podczas którego uznają że wszystko się skończyło i że nic nie ma sensu. W jednym momencie wszystko dla nich traci sens. Wtedy biorą sznur, pasek, prześcieradło i wieszają się ewentualnie wyskakują z okna.
Natomiast kiedy planują samobójstwo kupują lekarstwa, truciznę załatwiają swoje sprawy, piszą listy ...

Wygląda na to że Leper popełnił samobójstwo pod wpływem impulsu. Nie jestem zwolenniczką PIS-u ale nie wierzę aby Kaczyński posłał siepaczy by niewygodnemu świadkowi jego poczynań, zamknąć usta. Leper był zbyt silnym mężczyzną aby obdukcja lekarska nie wykazała szamotaniny a sekcja nie wykazała w jego organizmie alkoholu lub lekarstw mających go odurzyć.
Tak więc nie podzielam teorii spiskowych typu -Smoleńsk- uważam że był wypadek, teraz twierdzę ze było to samobójstwo człowieka który nie wytrzymał presji.
Piszesz o psychologii samobójców jakiego autorstwa ?

Edycja: Kurczak

Dołączona grafika

Na razie tylko upomnienie celem zasygnalizowania, że musisz koniecznie zwrócić uwagę na ortografię oraz interpunkcję. Jeśli masz z tym problemy, skorzystaj z modułu sprawdzania pisowni będącego integralnym składnikiem każdej współczesnej przeglądarki.

dryndryn.
  • Tematów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Przecież teraz można co do minuty ustalić godzinę śmierci. Jeszcze nigdy nie widziałem tak szybkiego przebiegu sprawy, już sekcja, już ożeczenie już wszystko tylko trumny brakuje. Jak najbardziej skłaniam się ku wersji upozorowania samobójstwa.

no coz z racji ze syn jest ciezko chory nie dalo sie zrobic tak jak w przypadku pana Wróbla ale szybkosc w wyjasnianu piorunujaca tak jak i w tamtej sprawie :)

Syrinks.
  • Tematów: 6
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Śmierć Andrzeja Leppera to nie pierwsza tragedia w środowisku Samoobrony w ostatnim czasie - informują dziennikarze portalu tvp.info. Pod koniec czerwca samobójstwo popełnił doradca byłego wicepremiera Wiesław Podgórski (...)

Wiesław Podgórski popełnił samobójstwo pod koniec czerwca. Na oficjalnej stronie internetowej Samoobrony zamieszczono kondolencje podpisane przez Andrzeja Leppera. - Odszedł nasz Kolega i Przyjaciel oraz wieloletni współpracownik Wiesław Podgórski. Łącząc się w żalu z rodziną oraz bliskimi zmarłego, w imieniu działaczy i sympatyków Samoobrony oraz własnym, składam wyrazy głębokiego współczucia. Żegnaj Wiesławie – napisał Andrzej Lepper na stronie internetowej swojej partii.

Wiesław Podgórski był doradcą Andrzeja Leppera ds. kultury i dziedzictwa narodowego w czasie, gdy szef Samoobrony stał na czele resortu rolnictwa. Zajmował się on m.in. projektem budowy na polach pod Grunwaldem kolosalnego Światowy Pomnik Pokoju, który miał upamiętniać bitwę z 1410 roku (...)

onet.pl

Co do filmu z Jackowskim to ja tylko na to czekałam ! Wiedziałam, że trzaśnie po fakcie "no tak, ja widziałem śmierć jakiegoś polityka, tak, tak"

Użytkownik Syrinks edytował ten post 06.08.2011 - 10:00

kpiarz.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Aidil

Artykuły na temat psychologii samobójstwa :

http://www.psycholog...php?numer=12607

oraz czynniki ryzyka, które mogą spowodować samobójstwo :

Czynniki ryzyka popełnienia samobójstwa:

* pora roku: wiosna i jesień;
* dni tygodnia: poniedziałek i wtorek;
* wiek powyżej 45 r.ż.;
* płeć męska;
* rozwód lub owdowienie;
* osamotnienie;
* zła sytuacja materialna;
* utrata pracy;
* samobójstwo wśród osób bliskich;
* przewlekłe choroby somatyczne;
* przewlekłe bóle;
* nieuleczalne choroby;
* sygnały samobójstwa;
* złowieszczy spokój;
* depresja o ciężkim nasileniu, z poczuciem winy, niską samooceną, lękiem, bezsennością i myślami samobójczymi;
* nadużywanie alkoholu;
* schizofrenia zwłaszcza z omamami słuchowymi rozkazującymi;
* zaburzenia osobowości.

http://www.psycholog...ik.php?level=36

O ile mi wiadomo, Lepper nie spełniał, praktycznie żadnego z tych czynników.
Syn może i był ciężko chory, ale nie umierający, a to jest różnica. Zwykle choroba dziecka sprawia, że rodzice
wszystko robią, aby ich chory potomek odzyskał zdrowie. Załamanie przychodzi dopiero po śmierci dziecka.

kamilus.
  • Tematów: 106
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Kpiarz, każdy człowiek jest inny i ma inną psychikę, więc wkładanie wszystkich do jednego worka mija się z celem. Wiadomość, która jednego człowieka tylko lekko zasmuci może być impulsem do samobójstwa dla drugiego.

A co do statystyk, to największe kłamstwo jakie jest, więc nie ma co dopasowywać do nich człowieka.

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

kpiarz

sytuacją traumatyczną jest sama choroba dziecka. Jeśli jest śmiertelna często pojawia się depresja. Następuje często przemieszanie reakcji na sytuacje.
Myślę że nic nie da próba analizy zachowań samobójcy.

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Szukacie dziury w całym, na siłę próbujecie wpisać to samobójstwo w własne spiskowe fantazje. Ten temat robi się żałosny przez takich ludzi jak kpiarz.

Nie spełniał żadnego z tych warunków?

samobójstwo wśród osób bliskich;
http://wiadomosci.on...,wiadomosc.html

osamotnienie;
mógł czuć się samotny nawet wśród bliskich

wiek powyżej 45 r.ż.;

* płeć męska;

nieuleczalne choroby; nieuleczalna choroba syna.

Ludzie popełniają samobójstwa z bardziej błahych powodów. Jeśli dla was choroba jego syna nie wyglądała na powód do samobójstwa to gratuluję wam wyobraźni. Można podać wiele przykładów nastolatków którzy się wieszają bo w szkole im nie idzie. Albo dorosłych co mają rodziny i problem np. z alkoholem.

dzustin.
  • Tematów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

No i dodajmy do tego jeszcze jeden czynnik. Człowiek był wśród elit politycznych, był wicemarszałkiem, wicepremierem i ministrem rolnictwa i rozwoju wsi. Potem został, dzięki usilnym staraniom Kaczyńskiego, wraz z Giertychem odsunięty od polityki i słuch o nim zaginął. Spadł z wysokiego stołka i widocznie nie mógł się pogodzić z tą degradacją społeczną. Do tego dochodzą problemy w domu i z synem. Pisanie, że Lepper nie spełniał żadnego z czynników mogących doprowadzić do samobójstwa jest niepoważne.

Ludzie często popełniają samobójstwo pod wpływem chwili, impulsywnie. Prawdopodobnie gdyby chociażby zadzwonił telefon podczas przygotowywania próby samobójczej to 5 minut później już by się na to nie zdecydował.

Szukanie w tym zdarzeniu jakiś teorii spiskowych jest po prostu głupie.

Kajman.
  • Tematów: 60
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ja tylko powiem, że zgadzam się z tym, co powiedział Krzysztof Jackowski:

Andrzej był politykiem kontrowersyjnym, więc sądzę, że policja powinna głębiej się przyjrzeć okolicznościom jego śmierci, a nie tak szybko oceniać, że doszło do samobójstwa.

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Lepper-ganil-mnie-za-papierosy-nie-poszedlby-na-sznur,wid,13665182,komentarz.html

To mnie najbardziej wkurza - nie minęła doba, a niektórzy już są w 100% przekonani, że to samobójstwo... a inni są pewni, że to nie samobójstwo. A policja już po godzinie 'wiedziała', że to samobójstwo.

W dziwnym świecie żyjemy.
Ludzie, ogarnijcie się.

kpiarz.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wszystko

Widzę, że wszystko, to, co wiąże sie z wątpliwościami w jakiejkolwiek sprawie, jest dla Ciebie żałosne. Widocznie
jest to Twoje ulubione słowo.

Fakt, pominęłam 2 czynniki : płeć męska i wiek powyżej 45 lat. Moja wina. ;)

Czynnik - "nieuleczalne choroby" dotyczy tu raczej osoby, która popełnia samobójstwo, natomiast "osamotnienie"-
w tym wypadku śmierć jego doradcy Podgórskiego... tu też bym kwestionowała, chocby dlatego, że prasa nie dono-
siła o jakieś specjalnej depresji Leppera po śmierci swego doradcy.

Alembik_Vina.
  • Tematów: 16
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A może to sprawka polskiej mafii? Tzn. Mówię poważnie. To niewykluczone, że polityk mógł mieć układy, które chciał zerwać. Albo przestał być przydatny po politycznym upadku i mogli się bać, że wyjawi coś po wewnętrznym kryzysie. To chyba nawet bardziej prawdopodobne, niż to, że Leppera skasowali ruski, gdyż nic do niego nie mieli.

A może to mieć coś wspólnego z kryzysem również. Nigdy nie wiadomo. Znaczy ze światowym kryzysem gospodarczym, w co jednak wątpię.

Użytkownik Alembik_Vina edytował ten post 06.08.2011 - 11:10

ArieS.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No i dodajmy do tego jeszcze jeden czynnik. Człowiek był wśród elit politycznych, był wicemarszałkiem, wicepremierem i ministrem rolnictwa i rozwoju wsi. Potem został, dzięki usilnym staraniom Kaczyńskiego, wraz z Giertychem odsunięty od polityki i słuch o nim zaginął. Spadł z wysokiego stołka i widocznie nie mógł się pogodzić z tą degradacją społeczną.

Chodzą słuchy, że planował wrócić do polityki. Taki powrót musiałby być w wielkim stylu. Może ujawnienie czegoś co niektórym nie pasowało?

Jeśli dla was choroba jego syna nie wyglądała na powód do samobójstwa to gratuluję wam wyobraźni. Można podać wiele przykładów nastolatków którzy się wieszają bo w szkole im nie idzie. Albo dorosłych co mają rodziny i problem np. z alkoholem.

Dla człowieka, którego wartością nadrzędną jest rodzina, choroba syna jest raczej powodem do wzmożenia opieki nad nim a nie pozostawienie go i pogrążenie w depresji. Ile osób teraz mówi iż to przez tą chorobę? Sam syn pewnie myśli podobnie, że to jego wina, bo popełnił samobójstwo, które jednak aż tak pewne nie jest... Co do Twojego przykładu nastolatków. Lepper potrafił niepowodzenia przekuć na swoje atuty. To był człowiek znający swoją wartość, w przeciwieństwie do takich nastolatków, dla których dowodem, że nie nadają się do życia są choćby:

-Mam 18lat, nie mam dziewczyny.
-W szkole nikt mnie nie lubi, będę samotny całe życie
-Nie zdałem klasy, a wszyscy zdali bez problemów itp

Jozue.
  • Tematów: 0
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Leper był zbyt silny mężczyznom aby obdukcja lekarska nie wykazała szamotaniny a sekcja nie wykazała w jego organizmie alkocholu lub lekarstw mających go odużyć.

Witam

Można prosić o źródło potwierdzające przeprowadzoną obdukcję zwłok przed czasem kiedy napisałaś posta? Czy można prosić o źródło potwierdzające przedstawiane przez ciebie wyniki obdukcji zwłok?

Użytkownik Jozue edytował ten post 06.08.2011 - 11:44

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych