Naprawdę dziwi mniej jak ludzie czytać nie potrafią, ręce opadają Sentinel, gdzie ja pisałem o wybiciu żydów, cyganów i całej europy wschodniej, tworzeniu przestrzeni życiowej, ustanowieniu rasy służącej Aryjczykom? Poza tym, to czy ja uważam Hitlera za gościa git czy za potwora to moja sprawa i nic Ci do tego. Ja jedynie zaproponowałem system rządów który czasowo mógłby być nie na rękę społeczeństwa, i faktycznie, tu przyznaję rację, może przywodzić na myśl system faszystowski.
Nie ważne jak bardzo by tego chciał Mylo czy Ty, w demokracji jest prawi nie możliwe życie w dostatku z powodu zbyt wielu koncepcji które się na wzajem znoszą. Takie jest moje zdanie.
To co napisałeś Sentinel, to jawne oskarżanie mnie i Imb o rasizm, antysemityzm i szerzenie nazizmu.
A mnie dziwi, że Ty także nie potrafisz wyciagac słusznych wniosków z histroii. Nigdzie nie oskarzyłem Cię o szerzenie nazizmu, albo o nawoływaniu do eksterminacji jakiś innych nacji. Natomaist odrób lekcje z historii oraz psychologii społecznej. Wtedy może zrozumiesz o czym piszę mylo i ja.
Każda dyktatura prędzej czy później dąży do podporządkowania jednostki. Nikt, nigdy, pod żadnym pozorem nie ma prawa ograniczać wolności jednostki, prawa do dokonywania wyborów. To jest prawo niezbywalne, uniwersalne. Ty chcesz, myślisz o ustroju przymusu, o totlitarnym ustroju, o przywódcy - wodzu, który zna się na wszystkim najlepiej i spowoduje, że nagle kraj zamieni się w raj. Ja raczej bym powiedział, że prędzej zmieni sie w piekło. Być może jednostki będą żyły w luksusie. Większość jednak będzie traktowana na równi z nie mającymi żadnych praw masami szarej, bezkształtej masy rodowitych niewolników.
Co do tego, kto dla Ciebie jest ideałem, autorytetem guzik mnie to interesuje. Twoja prywatna sprawa. Natomiast nigdy jako republikanin, jako liberalista, jako zwolennik suwerenności jednostki, prawa do wolności, prawa do indywidualnego bezpieczeństwa i rozwoju nie będę akceptował tego typu rozwiązań. Dopóki Twoje autorytety nie naruszą moich niezbywalnych praw, życia, wolności, zdrowia, własności zyj i wyznawaj sobie co tylko chcesz. To Twoje prawo i potrafię je uszanować.