Skocz do zawartości

Zdjęcie

Generał Wesley Clark o planie agresji na siedem państw

• Please log in to reply
2 replies to this topic

kuki.
  • Tematów: 34
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Generał Wesley Clark o planie agresji na siedem państw

http://www.youtube.com/watch?v=g76qW4kDfkY&feature=player_embedded

Poniżej prezentujemy tłumaczenie fragmentu wystąpienia generała Wesleya Clarka, w którym przedstawia on plany przejęcia kontroli przez USA nad siedmioma krajami: Irakiem, Syrią, Libanem, Libią, Somalią, Sudanem i Iranem. Wystąpienie odbyło się 2 marca 2007 r. na podstawie zapisu, który przekazano generałowi w Pentagonie w 2001 roku.

Clark : 10 dni po 11ym września 2001 r. poszedłem do Pentagonu gdzie spotkałem się z sekretarzem do spraw « obrony » Rumsfeldem i jego zastępcą Wolfowitzem. Po drodze poszedłem witać parę osób ze sztabu które ze mną współpracowały a jeden z generałów poprosił mnie do swego biura i mi powiedział:
- Muszę Wam coś powiedzieć to potrwa minutę.
- Clark: Jestem za bardzo zajęty
- on na to : Nie, nie ! Powzięliśmy decyzję, że zaatakujemy Irak
- Clark: Ale Dlaczego ?
- On: nie wiem ! ...Myślę, że nie wiedzą co wymyślić innego?
- Clark: Czy oni znaleźli informacje łączące Saddam z Al Kaida?
- On: Nie, nie ma nic nowego. Oni podjęli decyzję ataku na Irak bo nie wiedzą co robić z terroryzmem, ale za to mamy dobre wojsko i można obalać jakikolwiek rząd.
Clark: Kilka tygodni później, poszedłem go odwiedzić a wtedy już bombardowaliśmy Afganistan i zapytałem go :
- Czy nadal będziemy bombardować Irak ?
- On na to: Dużo gorzej!
Wziął kawałek papieru i powiedział: « Dostałem przed chwilą od sekretarza « obrony » to memorandum: mamy w ciągu następnych pięciu lat zdobyć 7 krajów: zacząć od Iraku, potem Syria, następnie Liban, Libia, Somalia, Sudan kończąc na Iranie.
- Clark: A to tajne?
- On : Tak proszę Pana!
- Dziennikarka: proszę powtórzyć jakie kraje? Zaczniemy od Iraku, potem Syria, a następnie Liban a potem Libia, Somalia, Sudan i skończymy na Iranie.

Wesley Clark, były dowódca US European Command (Dowództwo Europejskie Stanów Zjednoczonych), nadzorował wszystkie wojskowe akcje USA w 89 krajach Europy, Afryki i Bliskiego Wschodu. Był również naczelnym dowódcą sil wojskowych NATO od 1997 r. do 2001 r.

Ciekawe, co by nie myśleć atak na Irak od samego początku śmierdział. Nie udało im się zdobyć w ciągu tych 5 lat siedmiu krajów aczkolwiek kto wie, w Syrii, Libii mamy walkę ludzi z rządem ( być może dzięki CIA ). Myślę, że w Somalii po Afganistanie wojska USA mogą znowu zawitać, co do Iranu to uważam, że atak na ten kraj jest dawno przesądzony kwestia tylko kiedy.

Źródło
  • 1

GuardAngel.
  • Tematów: 37
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Państwa które chcą pozostać suwerenne szybko zostają sklasyfikowane jako niebezpieczne dla globalizacji .
Akcje CIA i innych agencji wywiadowczych( akcje terrorystyczne , przewroty wojskowe , ogólna destabilizacja kraju i obozy dla szkolenia terrorystów ) sprawiają że media( sterowane przez wiemy kogo) a za nimi opinia publiczna, przyzwala na ataki militarne bez mrugnięcia okiem . Jak ktoś nie chce naszej pomocy lub jest przeciwko nam , robimy mu przewrót w kraju ,nazywamy terrorystą , jeszcze sfingujemy kilka akcji bombowych w europie pod przykrywka danego kraju ect. i jest nasz .
Możemy spokojnie wysyłać wojska swoje ( lepiej koalicyjne taniej wyniesie ) , ograbiać kraj z jego bogactw naturalnych zrównać z ziemią i wprowadzić zniewolenie pozornie zwane demokracją . Na tej akcji korzysta niewielka grupka elit nawróconego kraju która współpracuje i pomaga okupantowi ( jest jego marionetkami) , reszta normalnych ludzi pracujących , przedsiębiorców , walczących o wolność jest terrorystami jak protestują . Można wtedy ich pacyfikować jako rebeliantów zagrażających wdrażanej demokracji patrz amerykańskiego zniewolenia.

Użytkownik GuardAngel edytował ten post 14.09.2011 - 14:03

• -1

Templariusz.
  • Tematów: 35
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Trochę to dziwne że rozkaz o takiej wadze a do tego tajny został przekazany na kawałku papieru, ale mimo wszystko chyba można uznać cały ten tekst za wiarygodny, przynajmniej nie jest to gadanie Alexa Jonesa o tym że coś tam znalazł w jakichś dokumentach i mamy mu wierzyć na słowo, tutaj mamy zeznanie człowieka z tych najwyższych szczebli.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych