Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jest życie po śmierci, czy go nie ma?

życie po śmierci NDE

• Please log in to reply
632 replies to this topic

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Aidil @
Sny też się "widzi", a potem potrafi opowiedzieć je ze szczegółami. Dlatego ta analogia.

Masz rację, ale zwróć uwagę że istnieje diametralna różnica pomiędzy stanem jakim jest sen a narkozą.  Będąc w stanie snu możemy znaleźć się na poziomie, na którym możemy zobaczyć projekcję naszych przyszłych zdarzeń ale tutaj mamy sytuację w której pacjent jest w narkozie i opisuje osoby operujące go.  literówki.

Użytkownik Aidil edytował ten post 14.11.2012 - 13:38

• 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie tylko na stole operacyjnym i pod narkozą byli ludzie, którzy przeżyli śmierć kliniczną, więc to nie jest najmocniejszy argument.

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie tylko na stole operacyjnym i pod narkozą byli ludzie, którzy przeżyli śmierć kliniczną, więc to nie jest najmocniejszy argument.

Co nie zmienia faktu że istnieje diametralna różnica pomiędzy stanem jakim jest sen, a stanem który określamy jako śmierć kliniczna. Podobnie jak istnieje różnica projekcja a widzeniem.
  • 0

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

up@
Masz rację, to dwa odmienne stany. Nie wiemy do końca, jak to działa, więc zauważam analogie i podobieństwa, a nie fizjologię stanu, bo nie jestem naukowcem.

Użytkownik Staniq edytował ten post 14.11.2012 - 14:09

Dave1.
  • Tematów: 18
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Oczywiście że jest życie po śmierci, już kiedyś był taki temat ale ktoś go skasował

możliwości są dwie:

1. Budzisz się w tym samym roku w którym sie urodziłeś, jesteś tą samą osobą i przeżywasz kolejny raz to samo po raz nieskończony nawet o tym nie wiedząc, czyli inaczej mówiąc - w poprzednim życiu też czytałeś tego posta. Założenie takie jest zgodne z teorią względności, ponieważ jeżeli cofnelibyśmy się w czasie - to będziemy tam istnieć.

2. Nie umiem inaczej tego ująć w słowa, trudno mi to sprecyzować, powiem tak- tak naprawdę możesz być każdym z nas, i ja mogę być kazdym z Was - po prostu założmy że jesteśmy wszyscy tym samym, rózni nas jedynie nasz mózg i nasze ciała.

Nie wierzę natomiast w życie pozamaterialne, gdzie istota niematerialna, byt duchowy miałby mieć coś w rodzaju świadomości - to po prostu niemożliwe z fizycznego punktu widzenia.
  • 0

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

up@
A taki Matrix to jest możliwy?...

żaba.
  • Tematów: 32
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Oczywiście że jest życie po śmierci, już kiedyś był taki temat ale ktoś go skasował

możliwości są dwie:

1. Budzisz się w tym samym roku w którym sie urodziłeś, jesteś tą samą osobą i przeżywasz kolejny raz to samo po raz nieskończony nawet o tym nie wiedząc, czyli inaczej mówiąc - w poprzednim życiu też czytałeś tego posta. Założenie takie jest zgodne z teorią względności, ponieważ jeżeli cofnelibyśmy się w czasie - to będziemy tam istnieć.

ja jestem za - mam całkiem fajne życie i mógł bym je powtarzać w nieskończoność :D ale w sumie to trochę nie sprawiedliwe - dla wielu by było.
  • 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

możliwości są dwie:

2. Nie umiem inaczej tego ująć w słowa, trudno mi to sprecyzować, powiem tak- tak naprawdę możesz być każdym z nas, i ja mogę być kazdym z Was - po prostu założmy że jesteśmy wszyscy tym samym, rózni nas jedynie nasz mózg i nasze ciała.

Nie wierzę natomiast w życie pozamaterialne, gdzie istota niematerialna, byt duchowy miałby mieć coś w rodzaju świadomości - to po prostu niemożliwe z fizycznego punktu widzenia.

Zakładając prawdziwość teorii strun realizujemy się trochę w inny sposób. Kolejny raz mamy te same klocki i mamy inne możliwości.To co nazywasz życiem pozamaterialnym w gruncie rzeczy również jest materią.
  • 0

żaba.
  • Tematów: 32
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

te same klocki i inne możliwości ? czyli co masz na myśli
  • 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

te same klocki i inne możliwości ? czyli co masz na myśli

Patrząc w ten sposób na kreację i ewolucję człowieka dla niego zmienia się tylko sceneria na której on sam jest aktorem i ma marzenia dotyczące jakiejś postaci w którą chce się wcielić.   Uczestniczyłeś w jakimś zdarzeniu i masz ochotę rozegrać to inaczej.  Możliwości jest dużo. literówki.

Użytkownik Aidil edytował ten post 17.11.2012 - 14:14

• 0

Margon.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

cos tam ufa musi byc, bo jesli to jst jak sen to jak to ma tak wygladac, ze poprostu jakby przestane istniec, widziec, wkoncu kiedys musze cos zobaczy c "obudzic sie", dostac jakis reset, niemozliwym jest, ze poprostu "wykasuje" mnie ze swiata, ofc cialo zostanie.
  • 0

natalii.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Bardzo chcę wierzyć że śmierć to tylko kolejny etap i coś po niej jeszcze jest

Dołączona grafika
Dołączona grafika

BANHAMMER
/mylo

• 0

Neron.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

gdy ciało umiera to dusza w postaci świadomość wędruje tam gdzie zasłużyła egzystować dalej. Albo do świata dobrych dusz gdzie znajduje się jakaś wyższa energia bytu albo do tych złych tkwiących w bezsensie istnienia, takie jest moje zdanie:)

Użytkownik Neron edytował ten post 23.11.2012 - 17:13

• 0

OOBE.
  • Tematów: 8
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Świat to iluzja, im bardziej zagłębiamy się w naturę rzeczy, tym bardziej się ona dzieli. Suprepozycja, funkcja załamania fali, to wszystko świadectwo tego że żyjemy w jednej, wielkie, zaprojektowanej rzeczywistośći w której kreujemy siebie i swoje doświadczenie by wyrwać się z programu i stać się w świecie programistów - Bogów. To nie bajki, są na to dowody. Wystaczy przeanalizować funkcję załamania fali i tak zwany "measure problem".
  • 0

Margon.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To nie odnosi sie do OOBE.
I dlatego wlasnie nie lubie tych bajeczek o Bogu, co niby, jak nie bede wypowiadal co wieczor roznych slow do sufitu albo łóżka to bede plonal w piekle?
Nie dziekuje.

Nie oczekuje odpowiedzi, ponieważ nie posiadam poważnych argumentów :D

Użytkownik Margon edytował ten post 23.11.2012 - 18:10

• 0

Also tagged with one or more of these keywords: życie po śmierci, NDE

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych