Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jest życie po śmierci, czy go nie ma?

życie po śmierci NDE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
632 odpowiedzi w tym temacie

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie będę odpowiadał na pytania sceptyków ponieważ każdy sensowny argument będzie przez nich ignorowany w związku z tym polemika nie ma najmniejszego znaczenia. Każdy twardo obstaje przy swoich przekonaniach. Właściwie taka rola :) Swoją drogą nawiązując do poniższego postu:

Więc po co zawierasz głos w dyskusji jak nie chcesz brać udziału w dyskusji. Logic xD

Jest czystą spekulacją, ale nie wykluczone

No czyli tak jak piszę, wszystko po śmierci to tylko gdybanie.

• 1

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Łamiący jeszcze nie przedstawił żadnych argumentów. Niewiedza to nie jest argument.
Windmakersi? A nie tak czasem wingmakersi?
  • 1

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie będę odpowiadał na pytania sceptyków ponieważ każdy sensowny argument będzie przez nich ignorowany w związku z tym polemika nie ma najmniejszego znaczenia. Każdy twardo obstaje przy swoich przekonaniach. 

Kultura na dennym poziomie. Zapewne nie potrafisz sensownie dyskutować, skoro zakładasz, że każdy ignoruje Twoje "sensowne" pytania. Bycie sceptykiem na tym nie polega, aby tylko negować dla zasady, ale z użyciem argumentów. Bycie zwolennikiem zobowiązuje do tego samego. Pewnie boisz się dyskusji, bo brak Ci "sensownych" argumentów. Jeżeli nie masz ochoty do dyskusji, a chcesz pisać dla samego siebie, to załóż blog. Może ktoś to przeczyta i skomentuje.

Kultura rozmowy obowiązuje obie strony, nie tylko nas. 

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Łamie reguły przecież napisałeś coś dwa czy trzy razy i tyle samo zostałeś skontrargumentowany i obalony, pewnie to Cię tak zabolało i nie chcesz dyskutować. Przykro mi, że świat nie jest taki jak chciałeś.

Użytkownik Daniel. edytował ten post 15.11.2014 - 20:22

• -1

Łamie reguły.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Moje opisy są kierowane do osób wierzących, a nie ateistów z problemami. Nie czuję zazdrości... to przecież tylko "wytwory mózgu".

• 0

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Chyba do osób naiwnych, a nie wierzących. Skoro rzucasz jakieś info, które jest kłamstwem to jesteś zwykłym oszustem, który okłamuje innych, a Ty jeszcze masz czelność czepiać się "ateistów z problemami", że podają prawdziwe informacje? Wróć do piaskownicy chłopie, albo otwórz sekte.

• 1

stary dziad.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hmm... temat rozwinął się w kierunku... niespodziewanym. Okazuje się, że "stali bywalcy" forum paranormalne.pl - nie dość, że w nic nie wierzą, to jeszcze nie ma szans obalić ich poglądów. :D No ludzie, dajcie pokój, odnoszę wrażenie, że najważniejsze dla Was to walić posty niż w ogóle uczestniczyć w dyskusji. Dobra, nieważne. Nie chce mi się sprawdzać który kiedy napisał artykuł o paranormalnej aktywności... no chyba, że nikt.

Proponuję nazwać forum NIEparanormalneIidźsobie.pl. :D

Aha, chciałem od siebie dodać: NIE ma życia po śmierci, ALE nawet jak jest, to wyobrażenia o nim nie mamy i muszę znosić fantazje ludzi o wybujałej wyobraźni, które z prawdą nie mają nic wspólnego.

Fakt jest jeden: nikt kto umarł do Nas nie wrócił, aby móc o tym opowiedzieć - PLUS - ktokolwiek kto sugeruje Nam jak wygląda życie po śmierci jest po prostu kłamcą (ewentualnie politykiem, albo ma zadatki :D)

Tak, ja też szukam odpowiedzi, ale jestem bardzo pesymistyczny, a przyznam szczerze, że CHCIAŁBYM aby istniało życie po... tylko no nic nie jest na razie w stanie mnie przekonać. I wcale nie jestem zadowolony, że żyjemy tylko raz, bo dla mnie to tragedia, że nie jesteśmy w stanie nic zrobić... nie trzeba daleko szukać, że niemowlę zabite w trakcie aborcji już nigdy nie pozna czym jest nasz świat, a przykładów można przytaczać.Najgorsze, że wszystko sprowadza się do tego samego - smutnego raczej wniosku.

• 3

Universe24.
  • Tematów: 54
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Hmm... temat rozwinął się w kierunku... niespodziewanym. Okazuje się, że "stali bywalcy" forum paranormalne.pl - nie dość, że w nic nie wierzą, to jeszcze nie ma szans obalić ich poglądów. :D No ludzie, dajcie pokój, odnoszę wrażenie, że najważniejsze dla Was to walić posty niż w ogóle uczestniczyć w dyskusji. Dobra, nieważne. Nie chce mi się sprawdzać który kiedy napisał artykuł o paranormalnej aktywności... no chyba, że nikt.

Aha, chciałem od siebie dodać: NIE ma życia po śmierci, ALE nawet jak jest, to wyobrażenia o nim nie mamy i muszę znosić fantazje ludzi o wybujałej wyobraźni, które z prawdą nie mają nic wspólnego.

Fakt jest jeden: nikt kto umarł do Nas nie wrócił, aby móc o tym opowiedzieć - PLUS - ktokolwiek kto sugeruje Nam jak wygląda życie po śmierci jest po prostu kłamcą (ewentualnie politykiem, albo ma zadatki :D)

Tak, ja też szukam odpowiedzi, ale jestem bardzo pesymistyczny, a przyznam szczerze, że CHCIAŁBYM aby istniało życie po... tylko no nic nie jest na razie w stanie mnie przekonać. I wcale nie jestem zadowolony, że żyjemy tylko raz, bo dla mnie to tragedia, że nie jesteśmy w stanie nic zrobić... nie trzeba daleko szukać, że niemowlę zabite w trakcie aborcji już nigdy nie pozna czym jest nasz świat, a przykładów można przytaczać.Najgorsze, że wszystko sprowadza się do tego samego - smutnego raczej wniosku.

Mylisz się, można wyciągać pewne wnioski jak może ono wyglądać. Nikt nie odpisał na moje  argumenty a wszyscy krzyczą że nic nie wiemy. 

• 0

stary dziad.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mylisz się, można wyciągać pewne wnioski jak może ono wyglądać. Nikt nie odpisał na moje  argumenty a wszyscy krzyczą że nic nie wiemy. 

Przeglądałem temat dość pobieżnie, szczególnie, że forum ma tendencję do rozdrabniania i mielenia informacji. Mógłbym prosić o wypisanie takich skondensowanych Twych argumentów? Bez ubarwiania. Linki, wiedza, doświadczenia i podobne.

• 0

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Masz na myśli swój poprzedni post? Tam napisałeś generalnie tylko o wszechświecie(się z tym nawet mogę zgodzić tylko, że dla mnie nie musi być żadnego absoluta(choć w sumie jestem skory do dyskusji)) ale co to ma do życia do śmierci. Czy może chodzi o posty o materii?

I tak jak wyżej, jakieś sprecyzowane dowody.

Użytkownik Ostrzewtlumie edytował ten post 15.11.2014 - 22:15

• 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

...Okazuje się, że "stali bywalcy" forum paranormalne.pl - nie dość, że w nic nie wierzą, to jeszcze nie ma szans obalić ich poglądów. ...

Nie wrzucaj wszystkich do jednego wora. W jednym jesteśmy sceptykami w innym nie. Posiadanie pewnych poglądów nie zabiera nam prawa do dyskusji. Można napisać: "nie wierzę w życie po śmierci" i przestać interesować się tematem, a można podyskutować na ten temat. Podejrzewam, że masz również zestaw poglądów, które nie podlegają dyskusji i zdania nie zamierzasz zmieniać. 

Z resztą Twoich argumentów nie można się nie zgodzić. Są przykładem, jak powiedzieć to co się chce i wplatać w to religii nie trzeba.

Ebola.

sceptyczny sceptyk

• Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Już pisałem to w którymś temacie, ale pozwólcie że się powtórzę. Czy jeśli wyhodujemy sztuczną kulturę bakterii, to czy znaczy że one mają nieśmiertelna duszę, a my jesteśmy bogami?
  • 0

Tygrys99.
  • Tematów: 0
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Już pisałem to w którymś temacie, ale pozwólcie że się powtórzę. Czy jeśli wyhodujemy sztuczną kulturę bakterii, to czy znaczy że one mają nieśmiertelna duszę, a my jesteśmy bogami?

Jeszcze nikt tego nie dokonał na tej ziemi, a bogami to my jesteśmy, ale jako plemniki kosmiczne, czyli w rozwoju. 

• 0

Ebola.

sceptyczny sceptyk

• Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Jeszcze nikt nie wyhodował sztucznej kultury bakterii? Przy odrobinie chęci możesz taką hodowlę przeprowadzić w domu;)
  • 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

jak nie, jak tak http://www.polityka....czne-zycie.read

• 0

Inne tematy z jednym lub większą liczbą słów kluczowych: życie po śmierci, NDE

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych