Napisano 27.09.2011 - 12:24
Napisano 27.09.2011 - 16:14
Z ta reinkarnacja jest problem, jest napewno mozliwa, i traci sie pamiec po urodzeniu w nowym ciele fizycznym, moze w idealnym swiecie nie, ale w takim nie zyjemy.Ale watpie zeby reinkarnacha byla latwa i powszechna.Wedlug zrodel ktore wydaja mi sie najbardziej prawdziwe, to jest to mozliwe tylko w przypadku wilkiej milosci wewnetrznej. Kto chcialby wracac do tego syfiastego swiata, skoro mozna wszytko przezywac w swiecie duhowym i to bardziej.
Napisano 27.09.2011 - 16:18
Kto decyduje o tym w jakim miejscu znajdzie się dany człowiek? Bóg, inni ludzie, którzy już wcześniej znaleźli się w zaświatach, czy może sam zainteresowany?odpowiednie miejesce to teria plaszyzn swiata duchowego, w zaleznosci odstanu twojej duszy zostajesz przypisany w odpowiednie miejsce, w innym miesjcy znajdzie sie osoba co zabila100 ml ludzi lub spowodowala smierc a w innym czlowiek o dobrym sercupomagajacy wszytkim do okola kosztem siebie.
Z ta reinkarnacja jest problem, jest napewno mozliwa, i traci sie pamiec po urodzeniu w nowym ciele fizycznym, moze w idealnym swiecie nie, ale w takim nie zyjemy.
Napisano 27.09.2011 - 17:14
Napisano 27.09.2011 - 17:33
Wiem bo czytam, ogladam,obserwuje, w ciagu paru lat czytania, szukania mozna cos odkryc, wyciagnac wnioski.
Napewno istnieja media ktore potrafia przekazac informaje od tych z drugiej strony, pytanie czy zawsze te informacjesa prawdziwe, pewnie nie.
Z ta reinkarnacja jest problem, jest napewno mozliwa, i traci sie pamiec po urodzeniu w nowym ciele fizycznym, moze w idealnym swiecie nie, ale w takim nie zyjemy.
Napisano 27.09.2011 - 18:48
Kto chcialby wracac do tego syfiastego swiata, skoro mozna wszytko przezywac w swiecie duhowym i to bardziej.
Użytkownik exio edytował ten post 27.09.2011 - 19:27
Napisano 27.09.2011 - 19:06
Nie do konca prawdziwe zalozenie bo z kad masz wiedziec ile trwa twoja nieswiadomosc, z przekazow jasno wynika ze w trakcie stanu p osmierci masz swiadomosc i zdolnosc istnienia odzuwania.
Napisano 27.09.2011 - 21:10
Wg. mnie tracimy i nie możemy odzyskać. Człowiek to taki zwierzak - tylko bardziej inteligentny.Może zapytam inaczej: czy po śmierci tracimy świadomość obecnego życia i kiedy ewentualnie możemy ją odzyskać?
Użytkownik ciemność edytował ten post 28.09.2011 - 10:51
Napisano 27.09.2011 - 21:19
Napisano 28.09.2011 - 08:55
Wg. mnie tracimy i nie możemy odzyskać. Człowiek to taki zwierzak - tylko bardziej inteligentny.
Może zapytam inaczej: czy po śmierci tracimy świadomość obecnego życia i kiedy ewentualnie możemy ją odzyskać?
ALE:
Naukowcy przyjęli, że 2,5 letnie dziecko jest dokładnie na takim samym poziomie rozwoju umysłowego jak dorosły orangutan. Jest tak samo inteligentne i myśli w podobny sposób. Posiada podobną wiedzę o świecie!
Tak więc: małe dziecko nie wierzy w reinkarnację, życie po życiu, boga, nie zna pojęcia świadomości
a więc teraz orangutan: nie wierzy w reinkarnację, życie po życiu, boga, nie zna pojęcia świadomości
A wg. nas dziecko po śmierci nie utraci świadomości obecnego życia, bo było człowiekiem, bóg je kochał, mamusia i tatuś je kochali, było istotą daną przez stwórcę, itp itd.
A orangutan to tylko zwierz i z pewnością nic takiego go nie spotka. Choć zarówno dziecko jak i małpa mają o tym takie samo pojęcie.
Zdaje się więc, że to my, ludzie podejmujemy decyzję o tym, co jest, a czego nie ma, ale to błąd logiczny! Mówimy, że coś jest bo tego pragniemy, ale nie zauważamy, że pomijamy niezwykle istotne fakty...
Napisano 28.09.2011 - 10:49
Oczywiście, że o faktach - patrz na cytat w mojej sygnaturze. Muszę sprostować, chodziło o szympansy, zaraz edytuję mojego poprzedniego posta.Mówisz o faktach, a fakty są takie że jeszcze bardzo mało wiemy o wszechświecie.
Naukowcy z Instytutu Antropologii Ewolucyjnej im. Maksa Plancka w Lipsku, pod kierunkiem dr Esther Herrmann.Jacy naukowcy?
Napisano 28.09.2011 - 10:54
Nie do konca prawdziwe zalozenie bo z kad masz wiedziec ile trwa twoja nieswiadomosc, z przekazow jasno wynika ze w trakcie stanu p osmierci masz swiadomosc i zdolnosc istnienia odzuwania.
No ale właśnie na tym rzecz polega, że nieświadomość nie trwa żadnego czasu Nieświadomość nie doświadcza czegoś takiego. Po drugie założyłem pośmiertną decyzję o reinkarnacji (w oparciu o twoje przemyślenia) i na tym etapie odczuwania świadomości chciałem się skupić. Albo nie rozumiesz mojego pytania albo gubisz się w swoich teoriach. Nie można (raczej) jednocześnie żyć po śmierci w stanie duchowym i prowadzić drugie, kolejne życie w ramach reinkarnacji.
Napisano 28.09.2011 - 12:25
fakty się zmieniają naukowcy obalają swoje teorię, powstają nowe... a to co w Tobie może okazać się prawdziwe, bo może się okazać że prawdę masz zapisaną w sobie. Przecież jesteś częścią tego wszystkiego.Oczywiście, że o faktach - patrz na cytat w mojej sygnaturze.
Mówisz o faktach, a fakty są takie że jeszcze bardzo mało wiemy o wszechświecie.
Napisano 28.09.2011 - 16:24
Użytkownik Dexter edytował ten post 28.09.2011 - 16:25
Napisano 28.09.2011 - 17:03
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych