Napisano
25.09.2011 - 11:11
Szczerze mówiąc od dawna męczył mnie ten pomysł. Fajnie, że czyjaś inicjatywa przewyższyła moją. Jednak nie jestem pewien co do wykonania - Historia, jako pojedyncze subforum innego działu, czy nie lepiej jako osobny dział z subforami podzielonymi na kategorie "starożytność, średniowiecze, itd".
Jeśli pierwsza opcja - co z działem "Starożytne Cywilizacje". Wg mnie powinien być to jakiś poddział Historii. Jeśli zostaje tak jak jest, to rozumiem, że cała historia w Historii, a jedynie starożytność w "Starożytne Cywilizacje" ?
Brałem się właśnie za jakąś segregację, ale jednak nie obejdzie się bez odpowiedzi na powyższe pytania. I następne - poza działem "Starożytne Cywilizacje" dział Historia poddaje też w wątpliwość sens działu "Bieżące Wydarzenia". Np spór Rosji i Japonii - niby współczesny, ale jest to też historia. Tak samo Kora Płn - Korea Płd. No może się zagalopowałem z tą sugestią, by zlikwidować Bieżące Wydarzenia - jedynie chodzi mi o tego typu tematy - czy zostają w BW, czy skierować do Historii.