No i na koniec, całe to zamieszanie związane z kometą Elenin może być celowo wywołane żeby zdyskredytować wiarygodne portale takie jak ten czy inne : Losy Ziemi , Zmiany na Ziemi , Protokół Wyginięcia , Monitor Polski czy Wolne Media . Docelowo może to być cała akcja przeciw internetowi jako wiarygodnemu źródle informacji !
Tych "wiarygodnych portali" nie trzeba dyskredytować. One same to robią codziennie wypisując raz za razem wierutne bzdury.
Co do akcji przeciwko Internetowi, to już dawno większość ludzi zauważyła, że Internet jest pełen oszołomów wymyślających idiotyczne historyjki. Nikt nie musi dyskredytować Internetu jako źródła informacji, ludzie sami to robią i większość zdaje już sobie sprawę iż nie jest to źródło rzetelnych informacji i trzeba mieć się na baczności czytając rewelacje wypisywane przez ludzi którzy pragną chodź chwilowego posłuchu.
Wiele osób podchwytuje to co przeczyta na jakimś blogu, zobaczy kolorowy rysunek, nie zastanowi się nad tym co w ogóle czyta i potem szerzy i broni zaciekle pseudo naukowego bełkotu którego nawet nie rozumie.
Ja jeszcze pamiętam jak w latach 90-tych siedziało się na modemie, czytało grypy dyskusyjne i wtedy faktycznie rozmowy były na poziome, dostęp do netu mieli ludzie dorośli posiadający wiedzę a dzieci bawiły się w piaskownicy. Obecnie jestem przerażony ilością śmieci krążących po Internecie.
Lem już dawno napisał "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów".
Co do zbierznosci miedzy ustawieniem Elenin, Ziemi a trzęsieniami to na Ziemi codziennie gdzieś się trzęsie i sklecenie takiego rysuneczku z koniunkcjami jest banalnie proste.