Napisano 22.08.2011 - 11:00
Napisano 22.08.2011 - 12:44
Napisano 22.08.2011 - 14:56
i to sie nazywa wlasnie demokracja.... A niech sobie budują. Do żadnego i tak nikt Was nie wpuści, bo to tylko dla polityków i ich rodzin.
Napisano 22.08.2011 - 15:18
No dokładnie. Ja na ich miejscu też bym nic nie powiedział i trochę nie rozumiem pretensjo o to..Myślę, że jak dowiemy się tydzień przed impaktem, to będzie i tak kupa czasu na ogólną światową panikę. Po co siać zamęt?
Napisano 22.08.2011 - 17:44
Napisano 22.08.2011 - 19:35
Sądzę, że nie powiedzą do końca, chyba,że kometa będzie tak duża,że będzie widzialna gołym okiem lub
przez lornetkę. Ale wtedy nie tylko Ty bedziesz chciał się wydostać z miasta i nie wiem czy zdążysz z gór
obserwować koniec świata .
Napisano 23.08.2011 - 08:20
Demokracja czy nie, ale jak musiałby być ogromne te schrony i jak dobrze zaopatrzone aby pomieścić całą ludność? Jest to nierealne. Taka selekcja niestety musi nastąpić. Nie budujemy schronów = giniemy wszyscy. Niestety te wybrane jednostki może nie są najsilniejsze, najinteligentniejsze i co tam jeszcze "naj", ale w takim razie na jakich zasadach należałoby wybierać ludzi? Poza tym, kieruje nami zachłanność, chciwość, przebiegłość oraz podstawowa wola i chęć do życia. Wiele osób Ci powie, że zasługuje na to aby znaleźć się w takim schronie, nawet jeśli nie są w stanie już przedłużyć gatunku (kochamy babcie i nie zostawimy jej samej podczas apokalipsy) lub mają zdiagnozowaną chorobę, którą zarażą resztę populacji (mam hiv, ale może nikt nie zauważy...).i to sie nazywa wlasnie demokracja..
.. A niech sobie budują. Do żadnego i tak nikt Was nie wpuści, bo to tylko dla polityków i ich rodzin.
Napisano 23.08.2011 - 09:44
Napisano 23.08.2011 - 11:50
Napisano 23.08.2011 - 12:03
Demokracja czy nie, ale jak musiałby być ogromne te schrony i jak dobrze zaopatrzone aby pomieścić całą ludność? Jest to nierealne. Taka selekcja niestety musi nastąpić. Nie budujemy schronów = giniemy wszyscy. Niestety te wybrane jednostki może nie są najsilniejsze, najinteligentniejsze i co tam jeszcze "naj", ale w takim razie na jakich zasadach należałoby wybierać ludzi? Poza tym, kieruje nami zachłanność, chciwość, przebiegłość oraz podstawowa wola i chęć do życia. Wiele osób Ci powie, że zasługuje na to aby znaleźć się w takim schronie, nawet jeśli nie są w stanie już przedłużyć gatunku (kochamy babcie i nie zostawimy jej samej podczas apokalipsy) lub mają zdiagnozowaną chorobę, którą zarażą resztę populacji (mam hiv, ale może nikt nie zauważy...).
i to sie nazywa wlasnie demokracja..
.. A niech sobie budują. Do żadnego i tak nikt Was nie wpuści, bo to tylko dla polityków i ich rodzin.
Co ma być to będzie. Coś w nas walnie? Trudno, przecież nie żyjemy wiecznie. Wcześniej czy później i tak walniemy w kalendarz.
Użytkownik bullik edytował ten post 23.08.2011 - 12:05
Napisano 23.08.2011 - 12:18
Napisano 23.08.2011 - 12:43
Jeżeli by nam powiedzieli wczęśniej to ludzie zaczeliby się wybijać to oczywiste ale większość i tak by przetrwała budująć nieskomplikowane bunkry, znajdując jaskinie. Mieliby czas by zbierać zapasy, przygotwać podręczniki medyczne, doskonalić w surwiwalu. To wszystko wymaga czasu, którego nie otrzymamy.
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych