Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nadlatuje kometa Elenin

• Zamknięty Temat jest zamknięty
574 replies to this topic

frosti.
  • Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

No to nadleciał w p**du, i cała teoria Elenin=Nibiru w p**du.
  • 1

bullik.
  • Tematów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

jedna osoba na tym skorzysta.. ta nawiedzona amerykanka co twierdzi ze utrzymuje zwiazki z Plejadianami.. tylko patrzec jak opowie ze to oni Elenina zestrzelili..
  • 1

sechmet.
  • Tematów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Jezu jak teroria, jakie nibiru ;D

Nie teroryzując - podsumowanie ;)

Elenin dostał od Słońca flarę - co nie jest zaskoczeniem, teoria wydaje się tu zbiegła się z praktyką, ale to znaczy że miała ta kometa ładunek elektryczny bo taka flara to się tak przypadkiem nie wydarzyła.

Przed tym zdarzeniem zaobserwowano coś..

ciekawa, jakkolwiek podważana obserwacja, moim zdaniem może mieć jakiś związek z kometą

Mamy teraz nie jedną kometę, ale grupę jakichś "śmieci" które przypuszczalnie są na jakiejś orbicie - jakiej, dokąd zmierzają, i jak daleko nas miną - tego nie wiemy - albo może ktoś wie i napisze ;) bo chętnie bym wiedział czy do ogródka mi nie wpadnie cegłówka ;)

Póki co, spektakl się nie zakończył, a co więcej - dostarczył ciekawego materiału do przemyśleń. Końca świata nie zapowiadałem ani ja, ani wielu innych uczestników forum.

tutaj flara od słoneczka, konkret. Dobrze że nas nie podsmażyło ;)
  • 0

Kamilos.
  • Tematów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Przy okazji zauważyliście na tym filmiku wyżej jak naszej komecie aktywują się "pola ochronne" ? :D Jakiś tam freak twierdzi, że Elenin to tak na prawdę olbrzymi statek kosmiczny:

Dołączona grafika

http://www.coasttoco...mages-of-elenin

To tak w ramach ciekawostki ;)
  • 0

bullik.
  • Tematów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

glosu poslucham jutro, bo dzieci spia i nie chce im do podswiadomosci glosu piekiel wprowadzac.. tak dla pewnosci :rotfl:

ale wg powyzszego to mozna sie zastanowic czy Slonko nas tak lubi ze dowalilo Eleninowi, czy moze wiec odwrotnie, bo teraz mamy Cluster komete co zwieksza jej szanse na przywalenie nam kawalkiem..
a skoro dostala od slonka to zapewne mialo ladunek el.. a skoro mialo ladunek to nie sklada sie z lodu i blota tylko z czegos stalego co moze nam teraz przywalic.. no i jeszcze kwestia tego gazu co ona wydziela lecac.. ze to trujace jest i napewno bedzie w tym co by do nas wlecialo.. jesli juz wleci!

aha bo jestem niedysponowany i stracilem sens posta..
bo druga treoria to ze to jak Battle L.A niby kometa, niby meteor a jak sie zblizylo do ziemi to sie podzielilo i potem z tego wylazili kosmici najezdzcy.. :roll:
  • 0

rainman.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Cytat z posta użytkownika ~N0rthC0r3~ ze strony http://www.apocalyps...-obcych,26.html

"Nadchodzący w szybkim tempie Przełom (Milenium) będzie poprzedzony Zdarzeniem, które w ziemskim systemie słonecznym ma miejsce mniej więcej co 3600 lat; chodzi o przybycie grupy komet. Klasa rządząca na Ziemi wie, że "obiekt" jest już w drodze. Jest to gromada wielu różnego rozmiaru komet (asteroidów), która zbliża się do Ziemi i Słońca jak w spirografie, tj, ze wszystkich stron. Ta gromada komet przyniosła już wiele zmian na Ziemi i w całym systemie."

Post napisany 10 lutego 2008. Jakby co to nie moja opinia. Przedstawiam jako ciekawostkę.

• 0

Morningstar.

לוציפר

• Tematów: 25
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Kometa Elenin mogła zmienić trajektorię lotu

Kontrowersje wokół komety Elenin nie ustają nawet na chwilę. Kilka dni temu pojawiły się informacje o zmianie magnitudy jasności tego obiektu a nie dalej jak wczoraj media obiegła wiadomość o możliwym rozpadzie komety.

Teraz okazuje się, że zmiana jasności i wielkości obiektu mogła być spowodowana jakimś kosmicznym wybuchem i to bynajmniej nie ze strony Słońca. Powyższe wideo robi aktualnie karierę w całym internecie.

Wygląda na to, że fala uderzeniowa po jakiegoś rodzaju eksplozji pochodzącej ze strony Jowisza natarła na kometę Elenin a następnie spowodowała odchylenie jej kursu i być może naruszyła jej strukturę. Tak tłumaczy analizę poklatkową zdjęć z sondy STEREO nadawca powyższego filmu.

Internauci poruszeni tym filmem snują teorie na temat tego, czym mógł być ten wybuch. Są próby wiązania z nim niedawnego upadku rosyjskiej rakiety transportowej. Niektórzy wręcz twierdzą, że była jakaś tajna próba neutralizacji komety z wykorzystaniem broni nuklearnej.

Należy jednak spojrzeć na to trochę bardziej krytycznie. Po pierwsze skąd założenie, że wskazywany obiekt to rzeczywiście Elenin? Po drugie to, co wygląda jak wybuch i fala uderzeniowa może być po prostu efektem soczewki. Mielibyśmy wtedy do czynienia nie z sensacją a mylną interpretacją zdjęć dokonaną przez laika.

• 1

Creative12.
  • Tematów: 12
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jestem ciekaw, co to tak wybuchło? :) video naprawdę ciekawe.
  • 0

Bartossi.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Video dodaje jako uzupełnienie powyższych informacji o wybuchu... to nic niezwykłego ... Uważam ponadto, że to "wytłumaczenie" ma znacznie więcej sensu niż te, które można spotkać w sieci..

Użytkownik Bartossi edytował ten post 31.08.2011 - 19:57

• 0

kuki.
  • Tematów: 34
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Zaraz prezydent USA zabierze głos i powie drodzy mieszkańcy Ziemi, kometa Elenin, która nie zagrażała naszej planecie i miała ją spokojnie minąć nagle w wyniku pewnych okoliczności zmieniła swoją trajektorię lotu i zmierza wprost w kierunku Ziemi. Do zderzenia zostało nam "x" czasu niech Bóg ma nas w swojej opiece. I scenariusz z filmu Armagedon gotowy ;]

Swoją drogą teraz nikt nikomu nie zarzuci że był okłamywany, że nie mówiono prawdy na temat komety bo przecież takiej sytuacji nie można było przewidzieć. Poczekajmy na opinie naukowców.
  • 0

sonnyy5.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Ja już sam nie wiem oco chodzi , czy ta kometa leci na ziemię teraz , czy sie rozpada , czy jest bez zmian , niech ktos powie bo już sam nie wiem , czy slonce jebło w nas tymi wyrzutami koronalnymi ? niewiem sam juz tyle informacji ze H :/

Użytkownik sonnyy5 edytował ten post 31.08.2011 - 20:49

• -1

Hippo.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Elenin mogła zmienić trajektorię lotu przez "podejrzany" wybuch ze strony Jowisza albo przez wyrzut koronalny ze Słoneczka rozpadnie się lub nie, i nie wiadomo gdzie teraz zmierza...

Użytkownik Hippo edytował ten post 31.08.2011 - 21:02

• 0

Jęk Lodowatych Ulic.
  • Tematów: 11
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Jeżeli się rozpadał to nic nam nie grozi co wątpię gdyż zapewne nie było ona zwykłym kawałkiem lodu a jeżeli zmieniła tor lotu to mam nadzieję że przez tą zmianę nie uderzy w ziemię bo teraz niczego nie jesteśmy pewnie chociaż ciekawi mnie ten prawdopodobny wybuch od strony Jowisza ale cóż czas pokarze co dalej będzie a teraz daję piosenkę na poprawę humoru ;)
  • 1

sonnyy5.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

od kiedy jowisz czyms strzela z siebię ? jego burze niepowinny wychodzic poza jego atmosfere
  • 0

Jęk Lodowatych Ulic.
  • Tematów: 11
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

od kiedy jowisz czyms strzela z siebię ? jego burze niepowinny wychodzic poza jego atmosfere

Ale to nie oznacza ze on strzelał jak to nazwałeś tylko chodzi o to ze z strony Jowisza a to już coś innego

Użytkownik Domin15krk edytował ten post 31.08.2011 - 21:40

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych