Chodzi mi o stworzenie nowego tematu który byłby swoistą "encyklopedią" odnośnie 9/11. Temat ten powinien być przejrzysty i jak najmniej skomplikowany. Będzie też zawierał całość naszej wiedzy odnośnie 9/11 i stanowiska obu stron, aby każdy mógł błyskawicznie zapoznać się z wyjaśnieniami zarówno zwolenników teorii spiskowej, jak i "sceptyków". Oczywiście pracy będzie sporo, dlatego poszukuję chętnych, którzy pomogą mi w pracy.
Ogólne założenia już opracowałem. Almanach będzie się składał z kilku tematów. Tematy te będą przyklejone i moderowane - aby nikt postronny nie mógł w nich pisać. Chodzi tu o przejrzystość - aby almanach zawierał jedynie niezbędne i uzgodnione treści bez zbędnej dyskusji. Almanach będzie podzielony na kilka "działów" - proponuję póki co podział na "World Trade Center" (wszystko odnośnie kompleksu WTC - wież i WTC7), "Pentagon", "Lot 93" i "Terroryzm" (temat ogólnie o terroryźmie). W każdym z tych tematów będziemy publikować dane hasło - na przykład "Paszport z WTC" czy też "silniki z Pentagonu" i krótkie wyjaśnienia obu stron. Pierwszy post każdego tematu będzie jednocześnie "spisem treści" z odnośnikami do poruszanych w dalszych postach tematów (aby można było szybko odszukać dane zagadnienie). W almanachu, w definicjach przy danych zagadnieniach, mile widziane będą linki do wartościowych archiwalnych wypowiedzi z forum, aby dodatkowo podać czytalnikom ciekawe archiwalne informacje. Dlatego przydałoby się, aby każdy, kto napisał dawniej taki ciekawy post z analizą (obojętnie czy prospiskową czy sceptyczną) odszukał ją na forum i podał linka.
Przykład:
Świadkowie spod Pentagonu
Według zwolenników teorii spiskowej: [I tutaj krótka i zwięzła treść uzgodniona wcześniej i prezentująca prospiskowe wyjaśnienia]
Według zwolenników wersji oficjalnej: [i tutaj to samo z tym, że strony sceptycznej]
Warto również przeczytać:
[Link do starej wypowiedzi na przykład Muhada w której przekonywał, że świadkowie są niewiarygodni]
[link do wypowiedzi sceptyka w której kiedyś przekonywał, że są wiarygodni]
Ten zaś temat - temat "roboczy" służyłby do spraw organizacyjnych - do omawiania układu, definicji, haseł i tym podobnych rzeczy. Temat ten rzecz jasna jest dostępny dla wszystkich użytkowników.
Proszę o opinie.