Napisano 21.09.2011 - 12:34
Napisano 21.09.2011 - 12:38
Liczę na to że będzie jak w przepowiedniach, mam nadzieje ze naszemu krajowi się uda z tego wszystkiego wyjść, i nawet skorzystać.
Napisano 21.09.2011 - 12:39
Napisano 21.09.2011 - 12:56
Napisano 21.09.2011 - 13:00
Napisano 21.09.2011 - 13:12
Napisano 21.09.2011 - 13:32
Człowieku, a gdzie ty kapitalizm (w sensie wolnorynkowy, bo zawsze o tym pieniaczom antykapitalistycznym chodzi) w obecnym świecie widzisz?Wałęsa Wałęsą, ale rewolucje są naszą jedyną nadzieją na zmiany... Bardzo dobrze, że Świat się budzi, mam nadzieję na podobne akcje w innych krajach, w tym i w Polsce. Kapitalizmu nie zwalczymy, jednak można pokazać, że w kupie siła.
Użytkownik Mr. Mojo Risin' edytował ten post 21.09.2011 - 13:34
Napisano 21.09.2011 - 13:58
Los się nie odwróci w żaden magiczny sposób, dopóki nie będziemy mieć lidera dbającego o interes naszego kraju, ale coś mi się wydaje że taki się jeszcze nie narodził.ale mi chodzi o to że może w końcu los się obróci zbyt długo się męczymy już. Jestem dobrej myśli bo niestety tylko to nam zostało...
Napisano 21.09.2011 - 14:39
Napisano 21.09.2011 - 16:00
Napisano 21.09.2011 - 16:09
Mieliśmy niewydolne przedsiębiorstwa państwowe. Teraz mamy miliony dochodowych firm prywatnych. Ja widzę progres.
Napisano 21.09.2011 - 16:25
Popularny
Użytkownik kuki edytował ten post 21.09.2011 - 16:28
Napisano 21.09.2011 - 18:45
Wałęsa nie był żadnym liderem. Gdyby komuchy nie oddały nam dobrowolnie władzy to Wałęsa nic by nie zwojował. Po prostu widzieli, że system się sypie i oddali ster innym. Sami zobaczcie, kto tak naprawdę skorzystał na przemianach, ci co walczyli przelali krew ledwo wiążą koniec z końcem, nieliczni dorwali się do koryta i zaczęli kraść. A komuszki heh jak byśmy sprawdzili kto po 89 roku zasiadał w różnych najwyższych instytucjach, jacy ludzie byli prezesami to wszystko się rozjaśni.
Napisano 21.09.2011 - 19:42
mylo, nie wiem skąd widzisz - ale widzisz ciemność
A obecnie KGHM, LOTOS to także niewydolne przedsiębiorstwa państwowe? mylo - nie pisz tak, że mieliśmy niewydolne przędsiębiorstwa państwowe bo to nieprawda.
Dlaczego zachód tak bardzo chciał mieć te niewydolne przedsiębiorstwa państwowe??
Dlaczego w kraju nie może zostawać przychód, który sami sobie wypracowujemy? W ten sposób sami siebie zubożamy.
Obecnie, pewien pan prezes spółdzielni mieszkaniowej w mieście gdzie mieszkam, ostrzega przed głosowaniem na PO. Dlaczego po tylu latach ostrzega, a wcześniej je wspierał lokalnie jak tylko mógł? Bo nagle zaczęli się dobierać do ustawy o spółdzielniach. Wcześniej jak zamykali inne przędsiębiorstwa to nic. Bagatelka zarabia na miesiąc 30 tyś. zł. (Ujawnił przy starcie na radnego). Dopiero jak zagrozili jemu samemu to się obudził. Ludzie czują to co się dzieje, dopiero jak sami to poczują.
W Polsce wyprzedaje się wszystko. Mieliśmy cukrownie pozamykano, cukier importujemy. Mieliśmy stocznie, które dość dobrze prosperowały i co upadają lub sprzedajemy. Mieliśmy huty stali posprzedawali, a stal poszła w górę. Sprzedaje się kopalnie węgla, wyprzedaje się firmy energetyczne. Żeby to jeszcze przynosiło jakiś zysk to wyprzedają to za bezcen.
Wszystkim się opłaca a Polsce nie, wszystkim zależy żeby kupić a Polsce by sprzedać. Obawiam się, że z gazem łupkowym będzie podobnie zarobimy ( o ile zarobimy ) na nim grosze, a cały zysk trafi za granicę.
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych