Skocz do zawartości

Zdjęcie

Obserwacje UFO - temat zbiorczy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
371 odpowiedzi w tym temacie

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 776
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czy ja móglbym wiedziec, za co dostalem minusy za dwa powyzsze posty? Zobaczyłem cos co ma pozostac tajemnica, nie zobaczylem tego co zobaczylem, nieladnie o tym napisalem, tak z urzedu ktos mnie minusuje?

Pewnie tak. Sam robisz podobnie, więc czemu się dziwisz. Poproś na PW o uzasadnienie.

Niezłomnie strapiony.
  • Tematów: 1
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

No to jak już mi dales te minusy, to napisz dwa zdania dlaczego. Po co mamy rozmawiać na PW skoro dyskusja tutaj się toczy. Bardzo chcialbym sie dowiedziec od kogokolwiek co to są za orby i czy ktokolwiek tez je widzi codziennie na niebie.
  • 1

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ile masz dioptrii? Zanim nie założyłem okularów to nocą też widziałem orby, ale potem okazało się że to gwiazdy.

• 0

Niezłomnie strapiony.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Okulary mam nowe od tygodnia, także to z pewnością nie kwestia wzroku.

Ok zacznę może od ostatniego nagrania zrobionego tego dnia kiedy niebo było w miarę bezchmurne, a na niebie latały te swiecące orby. Nawiasem mówiąc fajnie bylo widac na cieniutkich chmurkach jak te kulki lataly bo swiatlo rzucane na chmury doskonale pokazywalo gdzie w danym momencie znajduje się kulka.

Ostatnie nagranie zrobilem juz nad ranem, kiedy ni stad ni zowąd nad księżycem pojawił się świecący obiekt, którego wczesniej tam nie było. na początku myślałem, że to gwiazda lub planeta, ale po calonocnej obserwacji tych kulek pomyslalem ze moze byc to statek matka.

Pozostale nagrania... niestety ale cos tam widac, ja widze te kulki ale jak idiota merdalem kamerą i wielu z was może na nich nic nie dostrzec... Wybiorę któreś i tu wrzuce.

Przypomnialo mi się inne nagranie niezidentyfikowanych obiektow w okol księżyca

Użytkownik Niezłomnie strapiony edytował ten post 28.02.2014 - 15:23

• -1

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 776
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No to jak już mi dales te minusy,...

Kto? Ja? Nie potrafisz się odnaleźć w swoim profilu? Reputation Received, to zakładka z otrzymanymi + i -.

Niezłomnie strapiony.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

A, ok, zwracam honor, a tak cos na temat?
  • 0

Zaciekawiony.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Film zrobiłeś 26 lutego o świcie? No to mam wyjaśnienie, i to takie że się uśmiejesz - to wenus.

Wyjaśnienie "to była wenus" jest klasykiem mało wiarygodnych oficjalnych objaśnień, ale tutaj jest to prawda. 26 lutego nad ranem miała miejsce bliska koniunkcja wenus i księżyca, były oddalone o ok. 1 stopień kątowy. Wielu amatorów astronomii szykowało się na to, ale niestety w dużej częsci kraju obserwacje uniemożliwiły chmury. Miałeś szczęście:

http://astrohawkeye....26.02.2014.html

Jeśli spojrzysz na niebo o tej samej godzinie, to wenus też tam będzie, ale nie koło księżyca bo ten już się przesunął.

A inne nagrania? Jeśli też robiłeś je metodą jak największych powiększeń drżacą ręką, to cudów nie oczekuję, ale może jakaś komplikacja?

Nawiasem mówiąc - orby widzisz od tygodnia i od tygodnia masz nowe okulary - może jest jakiś związek?

Użytkownik Zaciekawiony edytował ten post 28.02.2014 - 20:59

• 0

Niezłomnie strapiony.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

A już się cieszyłem, że nagrałem wielkie UFO :D
Chociaż miejscami kształt tego czegos przypomina diament i jest to w sumie ogromny obiekt, ale z braku wiedzy przyjmuje twoje wyjasnienie. Rzeczywiscie pisza ze tego dnia byla koniunkcja. Kulki widziałem i nadal widzę jak latają. Okulary mam dobre :) Poczekam na lepszą pogodę i tym razem wezmę statyw i lepiej ustawię kamerkę, bo to co nagrałem... żal pokazywać, chociaż jak ktoś chce to zobaczy. Lepiej jednak nie wyjeżdżać ze słabymi nagraniami, nie chcę zostać wysmiany. Cierpliwie poczekam na lepszą okazję, być może jutro się uda, bo dzisiaj zachmurzenie konkretne i mgliscie. Dziekuje za wyjaśnienie. Widok był niesamowity ;)

Użytkownik Niezłomnie strapiony edytował ten post 28.02.2014 - 21:29

• 0

Niezłomnie strapiony.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Ludzie, ludzie! Zwariowałem! Wierzcie mi lub nie ale nad Polską toczy się właście gwiezdna wojna :) Wczoraj rano wstaje sobie, patrzę przez okno a na niebie orby błyski pociski.... Przy błyskach miałem wdomu restart prądu, w samochodach zaczęły wyć alarmy, gdzieś w oddali włączył się alarm taki jak przy nalocie bombowym... Miejsca które wcześniej odwiedzały kulki i inne pojaździki teraz stały się miejscami do których wlatywały pojazdy, jeden nawet zadymiony. Dzień wcześniej pojechałem w miesjce gdzie tych kulek było najwiecej i udało mi się nagrać takie cos Po wylaczeniu swiatel to cos prawie w ogole znikalo. Na drugi dzien pojechałem w to samo miejsce i nie ma tam nic odblaskowego. Na północy Polski pojawiła się gęsta mgła i widać było jak te statki wylęgły niebo... Myślały że będą miej widoczne.
  • 0

Zaciekawiony.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Możesz pokazać zdjęcie z tego samego miejsca w dzień? I podać dane geograficzne (w jakim miejscu, w którą stronę patrzysz itp).

• 0

Zevs.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Ludzie, ludzie! Zwariowałem! Wierzcie mi lub nie ale nad Polską toczy się właście gwiezdna wojna :) Wczoraj rano wstaje sobie, patrzę przez okno a na niebie orby błyski pociski.... Przy błyskach miałem wdomu restart prądu, w samochodach zaczęły wyć alarmy, gdzieś w oddali włączył się alarm taki jak przy nalocie bombowym... Miejsca które wcześniej odwiedzały kulki i inne pojaździki teraz stały się miejscami do których wlatywały pojazdy, jeden nawet zadymiony. Dzień wcześniej pojechałem w miesjce gdzie tych kulek było najwiecej i udało mi się nagrać takie cos Po wylaczeniu swiatel to cos prawie w ogole znikalo. Na drugi dzien pojechałem w to samo miejsce i nie ma tam nic odblaskowego. Na północy Polski pojawiła się gęsta mgła i widać było jak te statki wylęgły niebo... Myślały że będą miej widoczne.

Przecież to słaby fake ;)

offtop.gif

Nie masz do napisania nic ciekawego, nie pisz wcale. I poczytaj Regulamin.

Kronikarz

• -1

Zaciekawiony.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Obiekt na filmie zdecydowanie nie wygląda na "latającego orba" tylko na coś statycznego i kanciastego. Stąd moja prośba o zdjęcie tego miejsca w dzień, żeby nie wyszło że gdzieś tam hen za lasem stoi sobie jakiś dom. Jedną wenus już mieliśmy.

• 0

Zevs.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Jak bez związku z tematem? To jest fake na 1 rzut oka widac, ze to cos zostało tam wstawione, chodzi mi o ten idealny prostokąt obok tego obieku. Dorobić bajeczkę o gwiezdych wojnach i już sie jest w centrum zainteresowania. Na filmiku nie widać żadnych błysków. Nie jestem sceprykiem jeśli chodzi o ufo a wręcz przeciwnie a to jest fake.
  • 0

Niezłomnie strapiony.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Jeszcze nigdy nie moglem z taka pewnością stwierdzić, że nagranie nie jest fakiem, jak teraz. Sam je wykonałem i obiekt jest w100% prawdziwy. Dzisiaj bede tamtedy przejzdzal i nagram to samo miejsce za dnia.

No i napisalem wyraznie ze nagranie to wykonalem dzien wczesniej przed ustawką na niebie.

I zwroccie uwage na dziwne dzwieki ktore rownież się nagrały z piosenką S. Wondera coś jakby odgłosy promieniowania lub jakichś fal...

Od 5 minuty moj ulubiony kawałek z UFO

Użytkownik Niezłomnie strapiony edytował ten post 03.03.2014 - 11:22

• -2

Zaciekawiony.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wszystko ładnie, pięknie, ale teraz podaj informację gdzie filmowane i zdjęcie tego terenu w dzień.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych