Skocz do zawartości

Zdjęcie

Obserwacje UFO - temat zbiorczy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
371 odpowiedzi w tym temacie

Gwynbleidd.

May the dark side of the Force be with you

• Tematów: 1
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Cóż, weź to za wymówkę lub nie ale praca i zaoczne studia nie zostawiają mi na tyle wolnego czasu by poświęcać go na zabawę w robienie filmików by udowodnić coś panu X w internecie, wolę go spożytkować w lepszy sposób, filmik może i trudny do zrobienia nie jest, ale czasochłonny to i owszem. Co do wywodu Zaciekawionego nie ma tu moim zdaniem wiele do "uzupełniania". Tak jak powiedział zupełnie nie wygląda to na jakiś techniczny pojazd/statek,o perspektywie również obaj mówiliśmy, drgania i ruch to jak dla mnie nic innego jak drgania i ruch kamery by to "latało" ... Polecam też zapytać chociażby wujka Google co może mieć wpływ na obserwacje nieba

Ad, twojego wpisu o 1 rano: Kolejna przerażająca obserwacja którą zauważyłeś Ty i tylko Ty? Sto obiektów latających w dziwny sposób po niebie i widzi to tylko jedna osoba? Może wrzucisz w końcu porządny filmik uwieczniający podobne wydarzenie by móc w końcu mieć nad czym dyskutować, zamiast mrożących krew w żyłach słownych opowiadań...Ewentualnie daj znać gdy skontaktuje się z tobą Darth Vader...

Tudzież zadziwiający zbieg okoliczności, na filmiku tego prawie lub wcale nie widać tego o czym mówisz? ehh ta paskudna technologia

Użytkownik Gwynbleidd edytował ten post 08.03.2014 - 18:04

• 0

Niezłomnie strapiony.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

• -3

Templário.

Last white hope

• Tematów: 6
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Wierzyłem w to co napisałeś, ale przedstawiasz takie dowody (żadne) i uważasz je za niepodważalne, że szybko zmieniłem zdanie.. Na tym filmie NIC nie widać, a Ty nazywasz to gwiezdną wojną heheh. Nie wiem co bierzesz, ale lepiej to odstaw. 

• 2

Niezłomnie strapiony.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

1. nie przedstawiłem dowodu, tylko to co udało mi się zarejestrować moją słabą kamerką
2. nie uważam tego nagrania za coś niepodważalnego
3. jeśli, twoim zdaniem, na tym nagraniu NIC nie widzisz to znaczy, że masz coś nie tak z komputerem albo sam bierzesz coś co drastycznie osłabia wzrok i percepcję

Niestety kamerka nie łapie dobrze mniej świecących, mniejszych obiektów, a ich jest tam mnóstwo.Kamerka nie łapie również latających pocisków i całość nagrania to 1/3 efektu jaki widać na żywo.

Czym waszym zdaniem są świecące punkty obok księżyca?

Tutaj panowie też kombinowali z kryształkami lodu, ale doszli do wniosku, że to bzdura

Użytkownik Niezłomnie strapiony edytował ten post 08.03.2014 - 18:58

• -4

Niezłomnie strapiony.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Gdybym miał taką kamerkę jak ten pan.... Miałbym kilka nagrań życia ;)
  • 0

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Gdybym miał taką kamerkę jak ten pan....

To byś awansował z ufomaniaka nagrywającego gwiazdy i Księżyc na ufomaniaka nagrywającego sztuczne satelity i meteory. To, co nazywasz anomalią z 7 marca, to było zbliżenie Księżyca do najjaśniejszej gwiazdy w Byku.
  • 0

Padael.

Tauri

• Tematów: 73
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Poświęciłem się ;) i mimo przeziębienia wyszedłem zerknąć na pół godziny na niebo ze szczególnym naciskiem na Księżyc,nie chciało mi się odpalać teleskopu więc zabrałem lornetkę 10x50 i mimo doskonałych warunków nie zobaczyłem nic. Nadmienię, że dość często patrzę na księżyc i nigdy nie widziałem tego o czym piszesz, bo zobaczyć na filmikach nie mogę nic. Zastanawiające, że wiele osób powinno widzieć to o czym napisałeś, jest masa amatorów astronomii i wielu zerkających w niebo.

• 4

Niezłomnie strapiony.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

filmik może i trudny do zrobienia nie jest, ale czasochłonny to i owszem

Ha! Czyli sugerujesz,że poświęciłem mnóstwo czasu na zrobienie tego filmu,na jego sfałszowanie!? Albo macie paranoje w drugą stronę i nawet po wejsciu do UFO byście nie uwierzyli,albo po prostu takie jest wasze zadanie by zaprzeczać mimo wszystko.

Lynx

To, co nazywasz anomalią z 7 marca, to było zbliżenie Księżyca do najjaśniejszej gwiazdy w Byku.

Dla was obiekty, które na nagraniach zachowują się ewidentnie jak inteligentnie sterowane są dla was gwiazdami, satelitami, pyłem i lodem. Dobrze wiecie że takie oceny to kompromitacja, ale nie możecie przecież przyznać, że faktycznie w kosmosie latają tajemnicze pojazdy i czasami ze sobą również walczą.

Tutaj gwiazda z konstelascji Byka orbituje wokol księżyca a potem na nim ląduje

Tutaj Wenusy, Syriusze, gwiazdy z Byka, pyłki i lody Algida startują z Księżyca

Użytkownik Niezłomnie strapiony edytował ten post 08.03.2014 - 21:11

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tej nocy w takim położeniu widoczny był Aldebaran, najjaśniejsza gwiazda Byka.

xY3SO6Y.png

Radzę zainstalować Stellarium i sprawdzać.

• 0

Padael.

Tauri

• Tematów: 73
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nikt nie wątpi, że "w kosmosie latają tajemnicze pojazdy i czasem ze sobą walczą" ale nie widać tego na twoich filmikach.

• 0

Niezłomnie strapiony.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Padael Nikt nie wątpi!? Umiesz czytać? Jezeli ktos widzi pyłki i lód to chyba wątpli co nie? ;) Zaciekawiony Twoja gwiazdeczka niestety jest w innym punkcie niż mój świecący i strzelający, co nie najlepiej widać, obiekt. Tam jest jeszcze drugi świecący obiekt i widać błyski jak do siebie strzelali...
  • 1

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To migotanie gwiazdy, normalne zjawisko.

• 1

Gwynbleidd.

May the dark side of the Force be with you

Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Jak wierzę w istnienie obcych cywilizacji, wydaje mi się logicznym wnioskiem biorąc pod uwagę wielkość Wszechświata, jak i pojazdy nieznanego pochodzenia, To mimo wszystko, litości...

Tym w co watpię są Twoje kosmiczne batalie w których udział bierze setka statków, opisywane, właśnie jakby nad Ziemią toczyła się kosmiczna batalia podobna do tej nad Endorem ze Star Wars VI, i "niepodważalne" filmiki marnej jakości, gdzie dziwnym trafem żadnych statków na filmikach nie widać, Szczytem było pomylenie Wenus ze Statkiem Matką/Gwiazdą Śmierci/Mon Calmari - niepotrzebne skreślić
Skoro dyskusja ma być porządna i rzeczowa, to wrzuć filmik na którym rzeczywiście coś widać prócz księzycai i gwiazd w zabójczej jakości  +/-240p

Użytkownik Darth Gwynbleidd edytował ten post 08.03.2014 - 22:11

• 0

Niezłomnie strapiony.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Też się przed chwilą poświęciłem poszedłem zobaczyć księżyc i jego okolicę i mam dla was jedną mesydż, nie wierzcie ludziom którzy tutaj się wypowiadają. Wokół księżyca walka trwa w najlepsze, gołym okiem widać latające pojazdy, pociski, wybuchy. Nic tylko wyjść na zewnątrz i chociaż przez minutę popatrzyć na okolice księżyca. Coś się dzieje w kosmosie, co jest wielką tajemnicą. Ktoś kiedyśpisał, że chemtrails jest głównie po to byśmy czegoś tam nie widzieli w kosmosie. Teraz już chyba wiem czego. Ostatnio jak byłemna poligonie to po raz pierwszy w życiu widziałem z bardzo bliska startujący pojazd typu UFO, miał świecącą krechę na zadzie. Mega przeżycie nie powiem. Widać pełną mobilizację ziemskich pojazdów o niesamowitych możliwościach.
  • -4

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tutaj gwiazda z konstelascji Byka orbituje wokol księżyca a potem na nim ląduje

Tutaj Wenusy, Syriusze, gwiazdy z Byka, pyłki i lody Algida startują z Księżyca

Fascynujące. Mógłbyś wyjaśnić jak udało ci się to wszystko zidentyfikować? Bo ja tam raczej nierozpoznawalne kropki widzę, a nie planety czy lody, że o latających pojazdach nie wspomnę.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych