Skocz do zawartości

Zdjęcie

Obserwacje UFO - temat zbiorczy

• Please log in to reply
371 replies to this topic

Reptilian.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja Ci wierzę, Trwa wojna o księżyc, również nad "moim" niebem dzieją się takie rzeczy. Nagrania słabej jakości = nic tam nie widać, idź do psychiatry, a jak jakość jest dobra = fotomontaż fejk. Bardzo dobrze Cię rozumiem, ale nie przejmuj się tym co sceptycy tutaj wypisują. Gwiazdy, odłamki lodu, haha jasne, inteligentne gwiazdy, które lądują na księżycu i strzelają do siebie nawzajem, proszę was.

• 0

Niezłomnie strapiony.
  • Tematów: 1
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Też jestem zdania że księżyc odgrywa kluczową rolę w tej batalii. To wielka kosmiczna stacja bojowa,która za pewne wiele razy w przeszłości była areną takich walk. Kratery o czymś świadczą.
  • 0

Gwynbleidd.

May the dark side of the Force be with you

Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Napisałbym, że ładne multikonto zrobiłeś, ale myślę, że reszta też ślepa nie jest,,,

• 1

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Przez ponad dwie godziny ta sympatyczna "gwiazdeczka" nad księżycem... nawalała w niego ile technika dała i to z wzajemnością ;)

Ta gwiazdka to planeta Jowisz. Także dziś będzie blisko Księżyca. Jutro blisko będzie gwiazda Procjon, 14 marca blisko będzie Regulus a 19 marca księżyc przejdzie między niebieskawą Spiką a pomarańczowym Marsem.

Użytkownik Zaciekawiony edytował ten post 10.03.2014 - 14:30

• 1

Niezłomnie strapiony.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Multikonto :D Posądzacie mnie o bycie Quintusem Maximusem i nim jestem, znacie moje wszystkie zbanowane konta, ale Reptilianem nie jestem.
  • 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 776
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

... znacie moje wszystkie zbanowane konta, ...

Tak Quintusie, także te, którymi sam sobie dawałeś plusy i głaskałeś się po główce. Mistrzowski trolling to nie jest, bo od dłuższego czasu widzimy Twoją marną prowokację podpieraną marniutkimi filmikami kręconymi kalkulatorem, których jakość 360p, każesz oglądać w 1080p. W temacie chemtrails kulki nie zostały łyknięte, więc próbujesz tutaj. To w końcu jak to jest z tymi kulkami? Rozsiewają chemtrails, czy walczą koło księżyca? Jeszcze trochę i się pogubisz.

Niezłomnie strapiony.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Po co miałbym kogokolwiek prowokować, po co? Co chciałbym niby tym osiągnąć? Zdobyć pieniądze, popularność, wpływy, jakąś chorą satysfakcję? Wokół księżyca toczą się ciężkie walki między pojazdami, które technologię którą znamy wyprzedzają o lata świetlne.

Jeszcze jedna ciekawostka. Ostatnio jadąc przez chwilę poligonem stanąłem w miejscu w którym udało mi się nagrać "odblaskowy wycinek w drzewach". Po chwili stania w miejscu z włączonymi światłami stwierdziłem... że  nie jestem tam sam :D Odwróciłem się i z mną w odległości ok.5 metrów zobaczyłem dwie lekko świecące kuleczki :) Odjechałem 10 metrów, patrzę a kuleczki za mną. Stanąłem, one również. Przyznam,że w pewnym momencie pomyślałem, a jeśli kuleczki się mnie wystraszą, to co mogą mi zrobić...? Jestem w miarę odważnym człowiekiem, ale czym prędzej dałem z tamtąd dyla... Raz widziałem jak kilka takich światełek wyszło z poligonu na miasto. Gdyw pobliżu kulki szedł człowiek, kulka się chowała, potem kontynuowała podróż... Oni już są wśród nas :) Pytanie tylko czysą przyjaźnie, czy wrogo nastawieni. Dla nich pewnie jesteśmy małoznaczącymi robaczkami i raczej nie zaprzątają sobie nami głowy.Chciałbym żeby tak było.

prowokacja2.gif

ban30.gif

edycja:

ultimate

• -2

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pieniądze... za pomocą trollingu... raczej mało prawdopodobne, chyba, że jesteś płatnym agentem i zarabiasz w ten sposób. Popularność, też raczej wątpliwa. Chora satysfakcja jest chyba tym na co liczysz, bo właśnie po co miałbyś prowokować. No po co?...

No cóż, kuleczki zeszły na ziemię i nie prowadzą już wojny w kosmosie, a Ty biedactwo nie miałeś nawet kalkulatora, aby nakręcić to co widzisz. Kuleczki tak blisko, a nie zostały sfilmowane, aby zatkać gęby niedowiarkom. A tak, tyle to by spraw załatwiło. Nie jestem sceptykiem, jeżeli chodzi o życie pozaziemskie, no ale te filmiki nijak się mają do Twoich rewelacji Quintusie.

ultimate.

Animam debeo !

• Tematów: 46
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Proszę o zaprzestanie wycieczek osobistych, decyzja została podjęta. Od teraz nie rozmawiamy już o kuleczkach. 

• 0

HMatuszewski.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jestem kolegą Quintusa/Niezłomnego, który wrzucał na moje konto youtube swoje filmiki o UFO.

Poprosił mnie bym przekazał wam wiadomość.

Witam, już z poza forum podzielę się z wami kilkoma uwagami.
1. Rozumiem, że zakaz posiadania na tym forum kilku kont dotyczy kont aktywnych, a nie nieaktywnych, zbanowanych. Moje wszystkie inne konta sąnieczynne i właśnie zbanowane, także nie do końca rozumiem bana na pół roku. Staniq pisał,że wiecie kim jestem ale mnie tolerujecie, bo to forum to nie DI.
2. Na ekranie głównym można przeczytać: "Stanowimy społeczność miłośników zjawisk nadnaturalnych i teorii alternatywnych. Nie boimy się tematów trudnych i kontrowersyjnych." Ja myślę, że jednak boicie się trudnych tematów, a już z pewnością tematów głoszących niewygodną dla elit prawdę.
3. Prowokacja. Napisałem wtemacie o obserwacjach UFO o małych ufo - świecących kuleczkach, które od jakiegoś czasu obserwuję. W jaki sposób i kogo ja tym prowokuję? Przecież to absurd. Tutaj nagrałem te świecące "coś". Zobaczyłem to będąc na spacerze, zobaczyłem że za mną te kulki podąrzają, pobiegłem do domu i udało mi się nagrać z balkonu to "coś" jak stało przy samochodach. Z góryuprzedzam,że nie są to światełka od alarmów w samochodach :) Jest wrażenie że to odblaski jednego obiektu jednak tak nie jest. Te kulki wychodzą zawsze w nocy, tak jakby obstawiały teren wokół poligonu, by wszystko ładnie widzieć.

Użytkownik HMatuszewski edytował ten post 12.03.2014 - 11:20

• -3

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Drogi Heniu, my i tak wiemy, że to nowe konto Quintusa. Punkty regulaminu 4.8 , 4.13 , 4.14 mówią wyraźnie o tym, że posiadanie kilku kont jest zabronione. Konto zbanowane, jest dalej Twoim kontem, pomimo, że nie możesz go używać, ale na tym polega kara. Masz i nie masz jednocześnie. Po upływie kary, możesz wnieść o jego kasację i wtedy możesz założyć nowe, jeżeli tamto Ci się nie podobało. Konto zbanowane jest kontem zablokowanym do użytku, a nie usuniętym. To takie proste...

Sorry za offtop, ale myślę, że w ten sposób rozwiałem wątpliwości.

Zaciekawiony.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Niebieskie światełko odbijające się od masek samochodów, i już "strangle orbs".

• 0

Sventer.
  • Tematów: 37
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

W internecie coraz większą popularnością cieszy się zamieszczone na YouTube wideo, na którym dość wyraźnie widać na niebie obiekt w kształcie cygara.

Cigar-Shaped UFO Over Korosten, Ukraine On March 6, 2014

https://www.youtube....G76xkW5adI#t=43

Nie przypomina on ani jednego stworzonego przez człowieka latającego aparatu. Dołączony do wideo napis głosi, że UFO pojawiło się nad miastem Kornosteń (obwód żytomierski) 6 marca 2014 roku.

Wiadomość o UFO nad Korosteniem szybko pojawiła się na stronach niektórych mediów elektronicznych. Doprowadziło to do pojawienia się plotek o wizycie „kosmicznych gości” na uciemiężonej Ukrainie w tak trudnym okresie.

Użytkownik Sventer edytował ten post 19.03.2014 - 10:16

• 0

Zaciekawiony.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ciekawe, aczkolwiek przypomina mi "solar baloon":

ballona.jpg

• 0

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nagranie niezidentyfikowanego obiektu nad Holandią

ufo121e.jpg

Nietypowej obserwacji dokonał mieszkaniec miejscowości Maasluis w Holandii. Na nagraniu wykonanym kamerą wideo widać bardzo wyraźnie niezwykły obiekt, który przez chwilę w zawisie pozostaje w okolicy miasta.

Według świadków obiekt był koloru niebieskiego. Nie słyszano, aby obiekt wydawał jakikolwiek dźwięk. Po chwili obserwacji obiekt zniknął w chmurach.

Na podstawie tego nagrania trudno jest wyrokować, czy to z czym mamy tutaj do czynienia to wytwór pozaziemski czy wręcz przeciwnie. Trzeba przyznać, że w niektórych ujęciach obiekt jest dosyć ostry co jest niezwykłe w przypadku obserwacji tego typu.

ufo121.jpg

W dzisiejszych czasach tego typu niezwykły niezidentyfikowany obiekt może być przede wszystkim bezzałogowym dronem, a dopiero po wykluczeniu takiej możliwości możemy mówić o UFO w klasycznym tego słowa znaczeniu.

Źródło: innemedium.pl

• 2

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych