Skocz do zawartości

Zdjęcie

Obserwacje UFO - temat zbiorczy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
371 odpowiedzi w tym temacie

Mastiff.
  • Tematów: 25
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Już nie wnikam jak "znalazłeś" coś w telewizji, ale jaki fotomontaż skoro wielu ludzi widziało to z różnych miejsc ? 

Nie od dziś wiadomo, że US Air Force ma takie i inne różne zabawki. Po raz kolejny dali się przyłapać...

p.s. Myślę, że nie musisz cytować całego posta ze wszystkimi grafikami. Wystarczy, że się wypowiesz pod nim, huh ?

Użytkownik Mastiff edytował ten post 21.08.2014 - 17:54

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Obstawiam drona. Ktoś chciał wkręcić mieszkańców.

Swoją drogą swego czasu pewien artysta pokazywał w Gdańsku "ufo" podwieszone do helikoptera. Zdjęcia tak wykadrowane aby nie było widać na czym to wisi pojawiały się potem na portalach ufologicznych na świecie.

• 0

XGOŚĆ.
  • Tematów: 11
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

W dzisiejszych czasach ciężko stwierdzić czy to dron z ledami czy samolot RC. W XIX wieku to może i by zrobiło wrażenie, ale teraz....

Zastanówmy się. Przylatują z odległej galaktyki/układu słonecznego bardzo zaawansowanym pojazdem kosmicznym na Ziemię i latają nim nad ludzkimi osadami robiąc bez sensowne kółka, bo tak to wygląda na większości obserwacji. Gdzie sens ?

Ludzkość, która wysyła misje kosmiczne na inne planety nie lata nimi w kółko świecąc LEDami. Zazwyczaj pojazd krąży po orbicie bądź ląduje na powierzchni. Wg mnie tak powinno to wyglądać. 

Przyjąłeś złe założenie. Skąd pewność, że przylecieli nie dawno wg. czasu Twojego życia. Mogą równie dobrze mieszkać na Ziemii, w Ziemii, w oceanach, mieć bazę w księżycu albo na palnecie w układzie słonecznym nie dostępnej ludzkości jeszcze na za 200 lat. Historia pokazuje, że oni byli to przed Nami, a nawet śmiem twierdzić, że to "oni" stworzyli człowieka i cały dobytek, który znajduje się na Ziemii - Bóg Ojciec z Biblii historyjka dla dzieci i zaślepionych wierzących ludzi.

• 1

Mastiff.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

^ Zgadzam się z Tobą w całości. Jest to wielce prawdopodobne, że wyglądało to tak jak opisałeś. 

Nie rozumiem natomiast, o jakim moim złym założeniu piszesz. Chodzi mi o to, że nie zależnie czy owy obiekt przyleciał tu 27000 lat temu czy w czasach teraźniejszych, bez sensu wg mnie jest latanie zaawansowanym pojazdem kosmicznym po niebie w kółko tak jak to często wygląda. Nie uważasz, że nie przedstawia to sensu ?

Ok maja bazę pod oceanem, czy na Księżycu i tam lecą, lądują robią swoje, ale po co robić kółka na niebie. To jest złe założenie  ?

• 0

Zaciekawiony.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jeśli są tu od setek lat i się przed nami ukrywają, to latanie jasno oświetlonymi statkami i kręcenie nimi kółek jest jeszcze bardziej bezsensowne.

• 1

Mastiff.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Dokładnie. Np przypadek kiedy japońscy naukowcy wykryli 9 obiektów, które weszły w ziemską atmosferę z kosmosu nad Antarktydą i zniknęły. Tak sobie wyobrażam przylot przedstawicieli obcej cywilizacji. A takie latanie nad miastem w kółko dronem z LEDami....

• 0

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ufo (lub dron) podczas transmisji telewizyjnej relacjonującej protesty w Hong Kongu.

http://www.openminds...-protests/30224

• 2

XGOŚĆ.
  • Tematów: 11
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

^ Zgadzam się z Tobą w całości. Jest to wielce prawdopodobne, że wyglądało to tak jak opisałeś. 

Nie rozumiem natomiast, o jakim moim złym założeniu piszesz. Chodzi mi o to, że nie zależnie czy owy obiekt przyleciał tu 27000 lat temu czy w czasach teraźniejszych, bez sensu wg mnie jest latanie zaawansowanym pojazdem kosmicznym po niebie w kółko tak jak to często wygląda. Nie uważasz, że nie przedstawia to sensu ?

Ok maja bazę pod oceanem, czy na Księżycu i tam lecą, lądują robią swoje, ale po co robić kółka na niebie. To jest złe założenie  ?

Pamiętaj, że istota inteligentna nie robi nic bez sensu ;) Popatrz na fakt jak ludzie eksperymentują na zwierzętach. Wyobraź sobie, że ludzkość dla nich to zwierzęta. 

Jeśli są tu od setek lat i się przed nami ukrywają, to latanie jasno oświetlonymi statkami i kręcenie nimi kółek jest jeszcze bardziej bezsensowne.

Moim zdaniem jest to przygotowywanie do kontaktu ze wszystkimi ludźmi, nie tylko z rządami. Większość planety to ludzie głupi, ale na tyle mądrzy, że historyjka z Jezusem już nie przejdzie.

Ufo (lub dron) podczas transmisji telewizyjnej relacjonującej protesty w Hong Kongu.

Napewno to nie dron. Jak leci w górę na na pół sekundy znika. Przy większym powiększeniu widać efekt antygrawitacji.

• -1

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czekam na Urgona i jego racjonalne wyjaśnienie tego przypadku, bo wiadomo, że takowe będzie posiadał od ręki. Dla mnie filmik niesamowity i niepodważalny.

• 1

Zaciekawiony.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie bardzo widać co to jest i jak daleko się znajduje. Może helikopter telewizyjny? Przydałoby się ujęcie z innej strony.

• 0

luk26.
  • Tematów: 20
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

właśnie zawsze zastanawia mnie jak widzę foto,lub film z ufo po co im światła?może nie chcą się rzucać w oczy i poruszają się przepisowo z włączonymi światłami ;p chyba że chiny coś podesłały albo u nich jest coś takiego zamiast błękitnego 24

• 0

AlanX.
  • Tematów: 0
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

To Chiński lampion albo balon meterologiczny.

• -1

Daniel..
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pokaż mi Chiński lampion, albo balon meteorologiczny, który w tak błyskawiczny sposób porywa się do góry. Chyba, że tam doszło do podwiewu jakiegoś i go wywiało w górę. W ogóle obejrzałeś ten filmik czy tak tylko sobie napisałeś?

luk26, a po co Nasze samoloty używają świateł, albo samochody?

• 0

luk26.
  • Tematów: 20
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Pokaż mi Chiński lampion, albo balon meteorologiczny, który w tak błyskawiczny sposób porywa się do góry. Chyba, że tam doszło do podwiewu jakiegoś i go wywiało w górę. W ogóle obejrzałeś ten filmik czy tak tylko sobie napisałeś?

luk26, a po co Nasze samoloty używają świateł, albo samochody?

a czy amerykański apache używa siateł w akcjach wojskowych

• 0

Daniel..
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A czy te obiekty UFO przeprowadzają akcję wojskowe u Nas?

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych