Czemu się uśmiechają? Bo NIE WIEDZĄ co mu odpowiedzieć. Nigdy nie mieli odpowiedzi na jego słowa, oprócz europejskiej propagandy.
Śmieją się z niego żeby zachować twarz, przekonują się w swoim gronie, że on jest wariatem.
Wyśmiać przeciwnika, najprostszy sposób na konwersacje.
Co zdecydowanie również praktykowane jest w polskich mediach, kiedy są dyskusje polityków takich jak JKM czy Krzysztof Bosak chociażby którego jedzą raz po raz, zapraszają tylko po to by dać 20 sekund na odpowiedź i wtrącić się od razu. Pachołki.
W ogóle te sondaże przedwyborcze i tak dalej, te wszystkie słupki to wy w to wierzycie ?
Dzieci-mediów propagandowych może i uwierzą, albo ludzie podatni na manipulację codzienno-przed-telewizyjną, ale myślący ludzie raczej nie bardzo.
Jeżeli reżimowa
PRYWATNA telewizja wystawia jakieś słupki z procentami rzekomych głosów na daną partię i ktoś to łyka jako "obraz rzeczywisty" przekonań Polaków to ja proponuję baranka w śmietnik sieknąć z rozbiegu, najlepiej kilka razy i tak porządnie żeby trochę pobudziło do myślenia.
Farage to absolutny mistrz miazgi i demolki tych wszystkich kupionych lub ślepo-przekonanych świrów z maniakalnym podejściem do nachapania się hajsem i władzą. Nie ma godnego przeciwnika na dzień dzisiejszy żeby rozmawiać z nim za pomocą wymiany konkretnej argumentacji w danym temacie czy to w europarlamencie czy gdziekolwiek.
Oglądałem wszystkie filmy i po polsku i po angielsku z jego wypowiedziami i innych europarlamentarzystów i muszę powiedzieć że wyglądają przy nim jak kaczki do odstrzału. Bęg ! bęg ! odstrzelony argumentacją, bęg ! bęg ! drugi tak samo, bęg ! bęg ! i kolejny ...
JKM przy nim jest malutki, ale za to konkretnie opowiada się kto jest kim, nie używa pięknych okrężnych odpowiedzi tzw słodko-pierdzącego stylu rozmowy z przeciwnikiem, tylko kawa na ławę co myśli. Generalnie przypomina to kłamcę Niesiołowskiego, który jest też kontrowersyjny, ale ten to gbur i pseudo-inteligent przy JKM'ie, w dodatku nos ma jak diabła ku..... (z powodu kłamstw oczywiście).
JKM ma swoje plusy i minusy jak każdy polityk. To też tylko człowiek. Ale generalnie w polityce był zawsze postacią która miała swoje zdanie, był tzw politycznym dziwakiem. Tylko krowa nie zmienia poglądów, co prawda zapewne zmienił ich trochę przez te lata, chce zrobić to co chce zrobić, kropka. Ci co nie oglądali jego przemówień (być może i kiełbasy wyborczej, a co !) nie powinni w ogóle zabierać głosu w sprawie opinii o JKM, czy KNP.
Oglądał z Was ktoś wystąpienie publiczne tejże partii ?
A było to w telewizji w ogóle ? - NIE ! no właśnie. A tyle badziewi w tych stacjach telewizyjnych dają, że mogliby dać od święta coś z innej beczki polityki niż banda czworga PIS-PO-PSL-SLD.
Oglądałem swego czasu często TVN24 z nudów przed zaśnięciem, czy chociażby ten program w tej stacji "Szkło kontaktowe" - no porażka, ludzie. Kto w ogóle zna się na podstawach manipulacji mediów - doskonale zobaczy jak kreowany jest obraz dzisiejszej Polski, co można wyśmiać, co nie, kogo pokazać, kogo nie, kto jest warty uwagi, kto nie, i tak dalej.
Kolejny program. SuperStacja się nazywa. Siedzi babka i pieprzy ciągle z jakimiś gośćmi których sobie starannie dobiera, po to by powymieniać się "racjami" kto ma większą i kto więcej wie co się dzieje. No ludzie, kabaret.
O Polsatach, TVN'ach czy innych TVP to już się wypowiadać nie będe - reżimowa komedia.
To już TV TRWAM widziałem rzetelniejsze programy (np o kibicach) niż w powyższych stacjach.
Pragnę nadmienić iż nie jestem fanatykiem PiS, beretów, papy tadeo czy innych wytworów. Dzielę się tym, ponieważ było mi dane zaobserwować to i owo.
Tak samo jest JKM. Nie ma sensu głosić że jest jakimś tam
[ciach] rewolucjonistą, cudownym politykiem i tak dalej. Bo na końcu okazuje się że i tak wszyscy świnie.
Program wyborczy radykalnie się zmienia po wygranych wyborach, to znaczy - zostaje zmieniony skład kiełbasy wyborczej. Identycznie jak została zmieniona kiełbasa do jedzenia, bo kiedyś nie walono tyle chemii do mięsa w Polsce co dzisiaj (wiem, co walą bo mam info z pierwszej ręki, jak popatrzyłem na składy kupowanych kiełbas przez Polaków to nie wiedziałem czy łapać się za głowę, czy kupić lub zbudować rakietę i spi..... stąd
).
Ale temat nie o tym.
Do konkretów.
PO kiszkę już naodstawiało, stolcową, bynajmniej nie ziemniaczaną. Tym "fachowcom" już dziękuję, jak i reszta w miarę ogarniętą świadomością co ten rząd wyprawia.
Jeżeli zagłosować, to na kogoś kto nie jest z bandy czworga. To zmarnowany głos głosując na nich.
A tak w ogóle...
To cokolwiek by się nie stało - warunki dyktuje UE, Polska może się dostosować do norm reżimowego ustroju, może je opóźniać - dopóki z Unii nie wyjdziemy lub nie staniemy się KONKRETNYM kandydatem do rozmów i udziałów w Unii to możemy siedzieć z kijem i dalej Wisłę zawracać na siłę.
Pozdrawiam i zachęcam do samodzielnego myślenia i nie dawania się oszukać komukolwiek na cokolwiek związane z sondażami, obietnicami w mediach prywatno-reżimowego nurtu i tak dalej.
Aby przyszłość była bardziej świetlana to trzeba zacząć myśleć samodzielnie.
EDIT : A tak w ogóle by nie pisać kolejnego postu wklejam coś co możliwe że tu było, a jak nie to przynajmniej jest już na forum, to ku woli przypomnienia.
http://www.youtube.com/watch?v=Te0rBUyxYCY
[ciach] premier, nie ma co, żeby jeszcze w unii słuchać, jak "polski" premier zostaje zjechany przez gościa z "wysp" na temat suwerenności.
Z takimi ludźmi do Europy jak ci co są ? No dajcie spokój.
Absolutnie zdemolowany premierek. KO w pierwszej rundzie, bo (3 minuty trwa bokserska, a Farage zrobił to krócej)
Pozdrawiam
edit Yawgmothhttp://www.paranorma.../wulgaryzmy.gif
Użytkownik Yawgmoth edytował ten post 18.07.2011 - 19:53