Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wybory Parlamentarne 2011

• Please log in to reply
937 replies to this topic

Stilgar.
  • Tematów: 49
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Zdecydowaliśmy się zamknąć sondę zorganizowaną w ramach przedwyborczej akcji "Czas decyzji". Pytaliśmy w niej, na kogo jesteście skłonni zagłosować w zbliżających się wyborach parlamentarnych. Niestety niektórzy zabawę potraktowali zbyt poważnie. Obserwując działalność skryptów do głosowania mamy świadomość, że wyniki są dalekie od rzeczywistego poparcia.
W sondzie oddano dokładnie 232 293 głosów. Wyniki są zaskakujące. Wygrała Nowa Prawica otrzymała 46 proc. poparcia. Drugie miejsce zajęło PO - 13 proc., trzecie KPEiR -11 proc., a czwarte było PiS, które miało 7 proc.

http://www.tvn24.pl/...,wiadomosc.html

Haha, nie idzie po myśli PO to sondę zamykają! Żałosne... To, że czyiś wyborcy są bardziej aktywni i im zależy to oszustwo? BRAWO NA TVN.

Widać propaganda przedwyborcza ruszyła!
JKM- świr a jego zwolennicy- oszuści!
Miejcie oczy szeroko otwarte, nastał bardzo ciężki okres!

Użytkownik Musk edytował ten post 22.07.2011 - 13:02

• 3

Kajman.
  • Tematów: 60
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Pod koniec artykułu, do którego link podał Musk, napisano:

Z sondą wrócimy, gdy wprowadzimy mechanizm ograniczający do minimum możliwość nieuczciwego, automatycznego głosowania.

Ciekawe co zrobią, gdy w drugiej sondzie wynik będzie podobny. A na pewno będzie, bo aktywność Korwinistów w Internecie zawsze była duża. No cóż, pozostaje czekać na drugą sondę. Mam zamiar zagłosować w niej tak samo - na KNP. Pozostali sympatycy Nowej Prawicy na pewno nie zrobią inaczej i również oddadzą głos ponownie.

Zarzuty o nieuczciwość są bezpodstawne.

Janusz Korwin-Mikke już napisał parę słów odpowiedzi na decyzję TVN 24:

Redakcja TVN24 zapewne nie wie, że mój blog zanotował już 45 milionów wejść, a dziennie wchodzi nie niego ok 40.000 ludzi - więc dlatego też z pewnością nie rozumie, jakim cudem na Kongres Nowej Prawicy oddano 120.000 głosów w sondzie internetowej.
Jest oczywistym faktem, że internetowa sonda nie ma nic wspólnego z preferencjami ogółu wyborców - ale świadczy o determinacji naszego elektoratu, jego zaangażowaniu i mobilności. Naszym sympatykom po prostu bardzo zależy na likwidacji tego przestępczego ustroju, w jakim musimy żyć!
Wzywam TVN24 do zamieszczenia niniejszego tekstu - i przeproszenia za użycie słów "automatyczne i nieuczciwe" głosowanie - chyba, że TVN24 ma dowody, że było ono istotnie automatyczne. W takim przypadku wykryjemy sprawcę i postąpię w sposób właściwy.

http://www.nowaprawica.org.pl/home/item/odpowiedz-prezesa-kongresu-nowej-prawicy

Użytkownik domino edytował ten post 22.07.2011 - 15:22

• 1

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No jednak liczba głosów na KNP była zatrważająca. Przy ok 9000 zwolenników KNP na facebooku, ponad 60 000 głosów jest średnio prawdopodobne. Wydaję mi się że jacyś ludzie którzy chcieli zrobić dobrze KNP, narobili dużo syfu botami.

Niestety brakuje dobrej koordynacji działań zwolenników KNP. Tutaj ciągle odbywają się jakieś pospolite ruszenia które nie wywołują pozytywnego efektu.
  • 0

slawek13.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Z jednej strony przesadzili z tą akcją,z drugiej
strony usuwają niewygodny sondaż.
Ciekawe , jeśli następny taki będzie.
  • 0

lha.
  • Tematów: 0
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Haha, nie idzie po myśli PO to sondę zamykają! Żałosne... To, że czyiś wyborcy są bardziej aktywni i im zależy to oszustwo? BRAWO NA TVN.

Naprawdę myślisz, że zamknięto sondę, bo nie wygrywała w niej PO? Tyle się tu naczytałem (często słusznej) krytyki sondaży, a sami je podkręcacie. Potem wielka radość, i duma z rozmiaru zaangażowania, a ostatecznie do Sejmu Mikke jakoś nie wchodzi. Kto później traktuje was poważnie? Nikt.
  • 0

nexus6.
  • Tematów: 14
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Naprawdę myślisz, że zamknięto sondę, bo nie wygrywała w niej PO? Tyle się tu naczytałem (często słusznej) krytyki sondaży, a sami je podkręcacie. Potem wielka radość, i duma z rozmiaru zaangażowania, a ostatecznie do Sejmu Mikke jakoś nie wchodzi. Kto później traktuje was poważnie? Nikt.

Osobiście naprawdę myślę, że sondę zamknięto bo nie wygrywała w niej PO. Jakby prowadziło PO to treść newsa była by pewnie w stylu: "Dobry wynik Platformy to zasługa dynamicznego, młodego, wykształconego elektoratu z wielkich miast, który biegle opanował sztukę posługiwania się komputerem".

PS Nie odpowiadaj na tego posta dopóki nie odpowiesz na poprzednie.
  • -1

Bierdol.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Squonk, tu działa Zasada Magicznego Lustereczka. Magiczne Lustereczka dzielą się na uprzejme i rozbite ;)
W zależności od opcji sondaż uznajemy za prawdziwy, nie zmanipulowany, rzetelny, reprezentatywny tylko i wyłącznie wtedy, gdy przedstawi wyniki zbieżne z NASZYMI oczekiwaniami. Wszelkie odstępstwa natychmiast generują posądzenie o boty, manipulację i <baczność> SPISEK ! <spocznij>. Zasada działa nie tylko na sondaże ale też na interpretacje wszelkich innych poczynań. A jak jest z raportem ws. Smoleńska ? To samo.
  • 0

mylo.

Altair

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dlatego właśnie KNP powinno być krystalicznie czyste i grać fair. Niestety tak nie jest.
  • 0

lha.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Tyle, że w świetle wyników uzyskiwanych dotychczas przez formacje Mikkego, powyższy wynik jest jedynie ciekawostką na którą wszyscy i tak patrzą z przymrużeniem oka. Jak się ma 46% w tej sondzie do 1,5-2% (proszę poprawić jeżeli się mylę) z wyborów? Przecież nikt nie uwierzy, że poparcie skoczyło o 2000% :P

Wszelkie odstępstwa natychmiast generują posądzenie o boty, manipulację i <baczność> SPISEK ! <spocznij>.

I dokładnie to samo jest tu - głosy, że TVN24 spiskuje i manipuluje (mówimy o tym konkretnym przypadku), bo wyniki są niezgodne z linią stacji. Równie dobrze mogliby w ogóle nie zliczać głosów oddanych na Nową Prawicę, a tak opublikowali wynik przerwanej sondy z odpowiednią adnotacją. Nie wiem, czy były to automatyczne skrypty, czy zorganizowana akcja głosowania, ale wyniki są zafałszowane powyżej poziomu rozsądku :)

Użytkownik Squonk edytował ten post 22.07.2011 - 17:20

• 0

nexus6.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tyle, że w świetle wyników uzyskiwanych dotychczas przez formacje Mikkego, powyższy wynik jest jedynie ciekawostką na którą wszyscy i tak patrzą z przymrużeniem oka. Jak się ma 46% w tej sondzie do 1,5-2% (proszę poprawić jeżeli się mylę) z wyborów? Przecież nikt nie uwierzy, że poparcie skoczyło o 2000% :P

Za kogo ty Nas uważasz? Za kompletnych idiotów? Jakbyśmy nie wiedzieli jak TVN manipuluje materiałem to może twoja wypowiedź miała by jakieś merytoryczne podstawy. Tak się robi obiektywny inaczej materiał:

.

Niestety nic z tego nie wyszło bo JKM miał już podobne prowokacje za sobą:

.

I dokładnie to samo jest tu - głosy, że TVN24 spiskuje i manipuluje (mówimy o tym konkretnym przypadku), bo wyniki są niezgodne z linią stacji. Równie dobrze mogliby w ogóle nie zliczać głosów oddanych na Nową Prawicę, a tak opublikowali wynik przerwanej sondy z odpowiednią adnotacją. Nie wiem, czy były to automatyczne skrypty, czy zorganizowana akcja głosowania, ale wyniki są zafałszowane powyżej poziomu rozsądku :)

Może dlatego, że kilka razy w tego typu ankietach użytkownicy zauważyli, że ich głosy nie są zliczane? Może dlatego uznali, że lepiej będzie wyglądało jak się napisze, że KNP oszukuje.
  • -1

Kajman.
  • Tematów: 60
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

No jednak liczba głosów na KNP była zatrważająca. Przy ok 9000 zwolenników KNP na facebooku, ponad 60 000 głosów jest średnio prawdopodobne.

60 tysięcy? To dokładnie tyle, ile osób na facebooku "lubi" Janusza Korwin-Mikkego.

Liczba osób, które lubią Janusz Korwin-Mikke: 60,321.

Więc taki wynik w sondzie jest prawdopodobny. Zresztą JKM zawsze dostawał w Internecie więcej głosów, niż w rzeczywistości.
  • 1

martius.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Dlatego właśnie KNP powinno być krystalicznie czyste i grać fair. Niestety tak nie jest.

Co innego się czepiać zwolenników KNP, że mają "czelność" głosowac na swoją partię, a nie na POPiS, a co innego oskarżać same władze partii. A jak w TV nic o nas nie mówią, to wtedy jest "git", tak ?? ... Juz więcej w TV mówią o tym lewaku Palikocie... :o

Użytkownik martius edytował ten post 23.07.2011 - 09:05

• 0

mylo.

Altair

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Właśnie dlatego że KNP jest pod obstrzałem, trzeba na złość telewizji być takim jak mówiłem. Chodzi mi o wypowiedzi Korwina, pewne nieścisłości w działaniach partii, burdel organizacyjny.
  • 0

mefistofeles.
  • Tematów: 13
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wszelkie odstępstwa natychmiast generują posądzenie o boty, manipulację i <baczność> SPISEK ! <spocznij>.

Zastanawiająca jest nie ta sonda, tylko to czy kiedykolwiek uda się Tobie przeczytać coś ze zrozumieniem. Co do sondy to sprawa jest prosta, TVN nie blokując opcji kilkakrotnego głosowania z tego samego numeru IP doskonale zdawała sobie sprawę z "obiektywności" takiego badania. Pytanie mam wobec tego do Ciebie. PO jakiego diabła zamieszczać taką sondę? Gdy sobie na nie odpowiesz, wtedy zrozumiesz
  • 0

lha.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Zastanawiająca jest nie ta sonda, tylko to czy kiedykolwiek uda się Tobie przeczytać coś ze zrozumieniem. Co do sondy to sprawa jest prosta, TVN nie blokując opcji kilkakrotnego głosowania z tego samego numeru IP doskonale zdawała sobie sprawę z "obiektywności" takiego badania. Pytanie mam wobec tego do Ciebie. PO jakiego diabła zamieszczać taką sondę? Gdy sobie na nie odpowiesz, wtedy zrozumiesz

Mimo, że mam Cię zablokowanego, ciągle kusi mnie nie aby podejrzeć twoje posty i jak zwykle dostarczasz mi bardzo wiele radości :) Nie wiem, czy kiepsko widzisz, czy nie chcesz widzieć, ale wyraźnie napisałem:

Nie wiem, czy były to automatyczne skrypty, czy zorganizowana akcja głosowania, ale wyniki są zafałszowane powyżej poziomu rozsądku

Umieściłem właśnie taką wypowiedź, bo nie wiem, czy mają, czy nie mają blokady ip. Nie wiem, czy to jakiś automat nabijał, czy skrzyknęli się zwolennicy Mikkego "bo jest sonda i trzeba pokazać ilu nas jest".
  • -1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych