burdel organizacyjny.
Co masz na myśli ??
Napisano 23.07.2011 - 14:13
burdel organizacyjny.
Napisano 23.07.2011 - 16:00
Mimo, że mam Cię zablokowanego, ciągle kusi mnie nie aby podejrzeć twoje posty i jak zwykle dostarczasz mi bardzo wiele radości Nie wiem, czy kiepsko widzisz, czy nie chcesz widzieć, ale wyraźnie napisałem:Zastanawiająca jest nie ta sonda, tylko to czy kiedykolwiek uda się Tobie przeczytać coś ze zrozumieniem. Co do sondy to sprawa jest prosta, TVN nie blokując opcji kilkakrotnego głosowania z tego samego numeru IP doskonale zdawała sobie sprawę z "obiektywności" takiego badania. Pytanie mam wobec tego do Ciebie. PO jakiego diabła zamieszczać taką sondę? Gdy sobie na nie odpowiesz, wtedy zrozumiesz
Umieściłem właśnie taką wypowiedź, bo nie wiem, czy mają, czy nie mają blokady ip. Nie wiem, czy to jakiś automat nabijał, czy skrzyknęli się zwolennicy Mikkego "bo jest sonda i trzeba pokazać ilu nas jest".Nie wiem, czy były to automatyczne skrypty, czy zorganizowana akcja głosowania, ale wyniki są zafałszowane powyżej poziomu rozsądku
Napisano 25.07.2011 - 09:22
b) Wolny rynek. Zlikwidujemy wszelką ingerencję rządu w gospodarkę. Po zmianie systemu nowe ustawy będą wchodziły w życie w 6 lat od chwili uchwalenia.
3. Prezydentura. Kongres Nowej Prawicy opowiada się za silnym prezydentem. Godzimy się zarówno na model francuski, jak i amerykański.
ok.d) Przywrócimy karę śmierci i zaostrzymy kary za najcięższe przestępstwa.
Co za piękny slogan Usuniemy skorumpowanych sędziów... i zastąpimy ich naszymi kumplami.f) Uzdrowimy system wymiaru sprawiedliwości upraszczając prawo – i usuniemy skorumpowanych sędziów.
a) 11-osobowa Rada Stanu.
b) Senat (32 Senatorów + byli Prezydenci jako Senatorowie Dożywotni).
c) Prezydent będzie miał prawo veto obalane większością ⅔.
d) Sejm będzie odgrywał w tym procesie minimalną rolę, ale będzie jedynym organem ustanawiającym wysokość podatków. Liczyć będzie 120 Posłów.
6. Władza wykonawcza. Na miejsce obecnej Rady Ministrów, będącej w rzeczywistości III Izbą Parlamentu, powstanie Rząd:
a) Rząd będzie się składał z Premiera i sześciu ministrów (MON, MSZ, MSW, Min.Finansów, Min.Sprawiedliwości, Min.Gospodarki i Terenami i Ochrony Środowiska).
b) Rząd nie będzie obradował ani głosował: będzie dekretował. Dekret wydawać będzie Premier i kontrasygnować właściwy Minister.
c) Rząd będzie wyłącznie wykonawcą ustaw. Utraci prawo inicjatywy ustawodawczej na rzecz Rady Stanu.
c) Nie dopuścimy, by zrównano małżeństwa z innymi związkami seksualnymi i semiseksualnymi. Ten status prawny przyznawany może być wyłącznie związkom mogącym płodzić dzieci.
4. Uznajemy wolność religijną, wartości chrześcijańskie i tradycje katolickie:
a) Kościoły muszą być autonomiczne względem państwa.
b) Nie dopuścimy do prawnej dyskryminacji ateistów i osób wyznań nie-chrześcijańskich.
7. Każdy obywatel będzie mógł kupować i zażywać dowolne leki i inne preparaty.
8. Każdy ma prawo się urodzić i umrzeć naturalną śmiercią – z wyjątkiem morderców, którzy to prawo utracą. Państwo nie może angażować się w ułatwianie ludziom popełniania samobójstwa ani dopuszczać, by czynili to lekarze.
Użytkownik Vaherem edytował ten post 25.07.2011 - 10:15
Napisano 25.07.2011 - 09:28
Po zmianie systemu nowe ustawy będą wchodziły w życie w 6 lat od chwili uchwalenia.
Napisano 25.07.2011 - 11:04
Co za piękny slogan Usuniemy skorumpowanych sędziów... i zastąpimy ich naszymi kumplami.
Różnica między lekarstwem a trucizną jest niewielka. Ale co tam, KNP daje nam wolność zapominając ilu jest idiotów na świecie...
Rozumiem, że w sytuacji np. kryzysu finansowego wymagającego natychmiastowych zmian w prawie, również zasada 6 lat będzie przestrzegana? Te 6 letnie vacatio legis będzie też dotyczyć ustaw budżetowych?
Napisano 25.07.2011 - 11:29
A ja zaciekawiony dlaczego tez tylu ludzi z forum głosuje na KNP, sięgnąłem po ich program.
Pierwszy lol:
Nowe tramwaje - dla pacujacych
wymieniono tramwaje
Lorem ipsum dolor sit amet, erat nisl conubia nam. Sollicitudin porttitor, risus duis vestibulum quisque vivamus lorem, suspendisse mollis vehicula. Massa vestibulum, eget nibh. Imperdiet ligula sed feugiat nec. Pede faucibus quasi vel, mi ultrices nulla auctor quisque consectetuer. Nonummy dolor taciti adipiscing turpis risus et, lacus ultricies parturient, in commodo justo eu non. Eget animi cursus enim, ridiculus nec mollis et non porttitor wisi, consectetuer amet in, sapien dolor orci habitasse. Scelerisque in non, senectus dictum sit ante sociis eu, sit gravida nonummy, a congue wisi augue risus, delectus felis sed. Ante amet ac, phasellus quis donec, sodales vulputate facilisi, tristique tempor condimentum. Quis ultricies quam sit, neque soluta iaculis adipiscing quisque tortor iaculis, molestie conubia ligula, blandit molestie.
Prywatyzacja szpitali
Będziemy was wspierać w działaniach na rzecz akcesji do UE - zapewnił Donald Tusk premiera Mołdowy Vlada Filata, kończąc swoją wizytę w tym kraju. Mołdowa jest liderem Partnerstwa Wschodniego i obok Ukrainy najpoważniejszym kandydatem do podpisania umów stowarzyszeniowych z UE.
I. Nowoczesna kolej
II. Niedrogie, dostępne i bezpieczne lotnictwo
III. Uproszczenie procedur budowlanych
IV. Wzrost liczby mieszkań i stworzenie systemu tańszych kredytów mieszkaniowych
V. Rozwój telekomunikacji
VI. Sprawną budowę i modernizację dróg
A czemu nie 20 lat albo 40? 6 to chyba zbyt mało.
Rozumiem, że w sytuacji np. kryzysu finansowego wymagającego natychmiastowych zmian w prawie, również zasada 6 lat będzie przestrzegana? Te 6 letnie vacatio legis będzie też dotyczyć ustaw budżetowych?
Użytkownik nexus6 edytował ten post 25.07.2011 - 11:32
Napisano 25.07.2011 - 11:47
Czyli para po ślubie, będąca niepłodna nie może być małżeństwem?
Pierwszy lol:
Co za piękny slogan Usuniemy skorumpowanych sędziów... i zastąpimy ich naszymi kumplami.
To już mnie przeraża. 11 osobowa Rada stanu z władzą ustawodawczą. Ciekawe w jaki sposób będzie wyłaniana. Pachnie oligarchią. Ilość populizmu i sloganów przeraża. Choć pomysł z Senatem jest fajny.
Jak sobie przypomnę te listy JKM do ateistów... jakoś nie chce mi się w to wierzyć.
Slogany i populistyczna papka, jak u wszystkich polityków.
Różnica między lekarstwem a trucizną jest niewielka. Ale co tam, KNP daje nam wolność zapominając ilu jest idiotów na świecie...
Eutanazja jest to w istocie wspomagane samobójstwo.To samobójstwo to eutanazja, tak? To ja podziękuje.
Nie chce mi się już więcej pisać, bo jeszcze sporo zostało, ale już widzę, że z KNP mi nie po drodze.
Żal mi was... i siebie tez!!, bo jeszcze z rok temu miałem takie same poglądy jak wy, jednak czlowiek jak wiadomo - mądrzeje i wam tez tego życzęPolacy są narodem idiotów.
Użytkownik martius edytował ten post 25.07.2011 - 11:48
Napisano 25.07.2011 - 14:25
Za rządów KNP będzie mniej idiotów - bo się po prostu potrują truciznami lub narkotykami(oczywiscie będa wtedy legalne w sprzedaży) i świat będzie wtedy dużo piękniejszy
Napisano 25.07.2011 - 15:09
Ja, biedny, nic nie znaczący człowieczek ośmielę się zadać pytanie. Dlaczego to dowodzi tego, o czym napisałeś? Nie rozumiem Twojego podejścia, mógłbyś je przybliżyć? Bo w tym momencie napisałeś, że jeśli ktoś będzie miał prawo się zabić (ergo teoretycznie jest to zakazane), to znaczy, że lewica jest szalona. Ja, przepraszam, że ośmielę się to napisać, nie widzę żadnego związku. Ale oczywiście zapewne się mylę, dlatego proszę o sprostowanie.To dowodzi, że lewica jest bliska szaleństwa, co zresztą musiało się w końcu tak skończyć.
Użytkownik Hellmaker edytował ten post 25.07.2011 - 15:10
Napisano 25.07.2011 - 15:31
Ja, biedny, nic nie znaczący człowieczek ośmielę się zadać pytanie. Dlaczego to dowodzi tego, o czym napisałeś? Nie rozumiem Twojego podejścia, mógłbyś je przybliżyć? Bo w tym momencie napisałeś, że jeśli ktoś będzie miał prawo się zabić (ergo teoretycznie jest to zakazane), to znaczy, że lewica jest szalona. Ja, przepraszam, że ośmielę się to napisać, nie widzę żadnego związku. Ale oczywiście zapewne się mylę, dlatego proszę o sprostowanie.
Użytkownik nexus6 edytował ten post 25.07.2011 - 15:44
Napisano 25.07.2011 - 15:56
Użytkownik Hellmaker edytował ten post 25.07.2011 - 15:58
Napisano 25.07.2011 - 16:04
Napisano 25.07.2011 - 16:12
Wyświetl postUżytkownik Vaherem dnia 25.07.2011 - 11:22 napisał
A ja zaciekawiony dlaczego tez tylu ludzi z forum głosuje na KNP, sięgnąłem po ich program.
Pierwszy lol:
To przeczytaj LOLku program Platformy Oszustów albo innych lewaków. To jest dopiero jeden wielki ROTFL.
http://www.platforma...tforma/program/
Za rządów KNP będzie mniej idiotów - bo się po prostu potrują truciznami lub narkotykami(oczywiscie będa wtedy legalne w sprzedaży) i świat będzie wtedy dużo piękniejszy
Napisano 25.07.2011 - 16:21
Ja mam taką wielką prośbę, czy mógłby ktoś dać bezpośrednie linki do poszczególnych programów wyborczych PO, PiS, SLD, PSL, RPP, KNP, PJN i pozostałych?
Użytkownik domino edytował ten post 25.07.2011 - 16:45
Napisano 25.07.2011 - 16:51
Teraz rozumiem co miałeś na myśli, dziękuję za wytłumaczenie. Ale mam jeszcze jedno spostrzeżenie, nie wiem czy słuszne. Eutanazja w przypadku o którym piszemy, używana jest jako swojego rodzaju uwolnienie jednostki od nieuleczalnej, uciążliwej choroby człowieka, który - mając po prostu dosyć cierpienia - chce ulżyć zarówno sobie, jak...
No fajne podejscie niech gina a co mi tam!
A powiedzcie mi jedno. JKM jest za zlikwidowaniem zasilkow dla bezrobotnych. Wszystko fajnie, tylko czy zdajecie sobie sprawe ze taki postulat to skazanie niektorych ludzi na smierc? Sa ludzie ktorzy nie poradza sobie w zyciu, np cale pgrowskie wioski. Ci ludzie nie sa przygotowani do zycia. Nie maja niczego, oglady, wyksztalcenia, bystrosci innych zdolnosci/cech charaktetu. W ich rodzinnych stronach nie ma pracy. Widze plusy odebrania tych zasilkow dla zdrowgo spoleczenstwa, ale co z tymi nieporadnymi ludzmi? Zostawiacie ich samych sobie? Ale czy to nie jest dehumanizacja? Przeciez odebranie takiego zasilku sprawi co najwyzej nowe problemy np. kradzieze, napady rabunkowe itp. Ci ludzie sa uposledzeni spoleczenie a Wy poprzez ten postulat chcecie sie ich pozbyc. Ktos wczesniej napisal ze porownanie przeciwnika w dyskusji do Hitlera swiadczy o braku argumentow. Mimo wszystko napisze to - Nazisci tez chcieli pozbywac sie osob niepelnosprawnych zeby pozostawic tylko "zdrowe spoleczenstwo".
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych