Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wybory Parlamentarne 2011

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
937 odpowiedzi w tym temacie

martius.
  • Tematów: 14
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

burdel organizacyjny.

Co masz na myśli ??
  • 0

mefistofeles.
  • Tematów: 13
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zastanawiająca jest nie ta sonda, tylko to czy kiedykolwiek uda się Tobie przeczytać coś ze zrozumieniem. Co do sondy to sprawa jest prosta, TVN nie blokując opcji kilkakrotnego głosowania z tego samego numeru IP doskonale zdawała sobie sprawę z "obiektywności" takiego badania. Pytanie mam wobec tego do Ciebie. PO jakiego diabła zamieszczać taką sondę? Gdy sobie na nie odpowiesz, wtedy zrozumiesz

Mimo, że mam Cię zablokowanego, ciągle kusi mnie nie aby podejrzeć twoje posty i jak zwykle dostarczasz mi bardzo wiele radości :) Nie wiem, czy kiepsko widzisz, czy nie chcesz widzieć, ale wyraźnie napisałem:

Nie wiem, czy były to automatyczne skrypty, czy zorganizowana akcja głosowania, ale wyniki są zafałszowane powyżej poziomu rozsądku

Umieściłem właśnie taką wypowiedź, bo nie wiem, czy mają, czy nie mają blokady ip. Nie wiem, czy to jakiś automat nabijał, czy skrzyknęli się zwolennicy Mikkego "bo jest sonda i trzeba pokazać ilu nas jest".

dokładnie ten sam automat, który w sondażach daje Platformie 50% poparcie
  • 0

Vaherem.
  • Tematów: 9
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

A ja zaciekawiony dlaczego tez tylu ludzi z forum głosuje na KNP, sięgnąłem po ich program.

Pierwszy lol:

b) Wolny rynek. Zlikwidujemy wszelką ingerencję rządu w gospodarkę. Po zmianie systemu nowe ustawy będą wchodziły w życie w 6 lat od chwili uchwalenia.

3. Prezydentura. Kongres Nowej Prawicy opowiada się za silnym prezydentem. Godzimy się zarówno na model francuski, jak i amerykański.

To mi akurat dość leży, więcej władzy dla prezydenta albo dla premiera, byleby zmienić obecny status.

d) Przywrócimy karę śmierci i zaostrzymy kary za najcięższe przestępstwa.

ok.

Drugi lol:

f) Uzdrowimy system wymiaru sprawiedliwości upraszczając prawo – i usuniemy skorumpowanych sędziów.

Co za piękny slogan :D Usuniemy skorumpowanych sędziów... i zastąpimy ich naszymi kumplami.

a) 11-osobowa Rada Stanu.
b) Senat (32 Senatorów + byli Prezydenci jako Senatorowie Dożywotni).
c) Prezydent będzie miał prawo veto obalane większością ⅔.
d) Sejm będzie odgrywał w tym procesie minimalną rolę, ale będzie jedynym organem ustanawiającym wysokość podatków. Liczyć będzie 120 Posłów.

6. Władza wykonawcza. Na miejsce obecnej Rady Ministrów, będącej w rzeczywistości III Izbą Parlamentu, powstanie Rząd:

a) Rząd będzie się składał z Premiera i sześciu ministrów (MON, MSZ, MSW, Min.Finansów, Min.Sprawiedliwości, Min.Gospodarki i Terenami i Ochrony Środowiska).
b) Rząd nie będzie obradował ani głosował: będzie dekretował. Dekret wydawać będzie Premier i kontrasygnować właściwy Minister.
c) Rząd będzie wyłącznie wykonawcą ustaw. Utraci prawo inicjatywy ustawodawczej na rzecz Rady Stanu.

To już mnie przeraża. 11 osobowa Rada stanu z władzą ustawodawczą. Ciekawe w jaki sposób będzie wyłaniana. Pachnie oligarchią. Ilość populizmu i sloganów przeraża. Choć pomysł z Senatem jest fajny.

c) Nie dopuścimy, by zrównano małżeństwa z innymi związkami seksualnymi i semiseksualnymi. Ten status prawny przyznawany może być wyłącznie związkom mogącym płodzić dzieci.

Lol. Czyli para po ślubie, będąca niepłodna nie może być małżeństwem? Niby nie, ale ktoś kto pisał ten program odwalił kitę i nie sprecyzował tego zbyt dobrze.

4. Uznajemy wolność religijną, wartości chrześcijańskie i tradycje katolickie:

a) Kościoły muszą być autonomiczne względem państwa.
b) Nie dopuścimy do prawnej dyskryminacji ateistów i osób wyznań nie-chrześcijańskich.

Jak sobie przypomnę te listy JKM do ateistów... jakoś nie chce mi się w to wierzyć. Slogany i populistyczna papka, jak u wszystkich polityków.

7. Każdy obywatel będzie mógł kupować i zażywać dowolne leki i inne preparaty.

Różnica między lekarstwem a trucizną jest niewielka. Ale co tam, KNP daje nam wolność zapominając ilu jest idiotów na świecie...

8. Każdy ma prawo się urodzić i umrzeć naturalną śmiercią – z wyjątkiem morderców, którzy to prawo utracą. Państwo nie może angażować się w ułatwianie ludziom popełniania samobójstwa ani dopuszczać, by czynili to lekarze.

To samobójstwo to eutanazja, tak? To ja podziękuje.

Nie chce mi się już więcej pisać, bo jeszcze sporo zostało, ale już widzę, że z KNP mi nie po drodze.

Użytkownik Vaherem edytował ten post 25.07.2011 - 10:15

• -1

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dobrze gadasz Vaherem. Ten punk moim zdaniem jest ,,najlepszy":

Po zmianie systemu nowe ustawy będą wchodziły w życie w 6 lat od chwili uchwalenia.

A czemu nie 20 lat albo 40? 6 to chyba zbyt mało.
Rozumiem, że w sytuacji np. kryzysu finansowego wymagającego natychmiastowych zmian w prawie, również zasada 6 lat będzie przestrzegana? Te 6 letnie vacatio legis będzie też dotyczyć ustaw budżetowych? :))
  • -1

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Co za piękny slogan Usuniemy skorumpowanych sędziów... i zastąpimy ich naszymi kumplami.

Inne partie mają tych sloganów więcej.

Różnica między lekarstwem a trucizną jest niewielka. Ale co tam, KNP daje nam wolność zapominając ilu jest idiotów na świecie...

Ludzie i tak je zażywają. Tylko nielegalnie.

Rozumiem, że w sytuacji np. kryzysu finansowego wymagającego natychmiastowych zmian w prawie, również zasada 6 lat będzie przestrzegana? Te 6 letnie vacatio legis będzie też dotyczyć ustaw budżetowych?

Poglądy KNP na wpływanie na gospodarkę są takie, że się na nią nie wpływa. :) Więc nie będzie żadnych pakietów ratunkowych w planie. Chodzi o stałość prawa, stabilizacje. Więcej dobrego niż złego.
  • 0

nexus6.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A ja zaciekawiony dlaczego tez tylu ludzi z forum głosuje na KNP, sięgnąłem po ich program.

Pierwszy lol:

To przeczytaj LOLku program Platformy Oszustów albo innych lewaków. To jest dopiero jeden wielki ROTFL.

http://www.platforma...tforma/program/

Program platformy

Nowe tramwaje - dla pacujacych
wymieniono tramwaje

Nowe tramwaje dla pracujących. Może jakiś zwolennik platformy wyjaśni mi o co chodzi w szczegółach tego programu, który brzmi tak:

Lorem ipsum dolor sit amet, erat nisl conubia nam. Sollicitudin porttitor, risus duis vestibulum quisque vivamus lorem, suspendisse mollis vehicula. Massa vestibulum, eget nibh. Imperdiet ligula sed feugiat nec. Pede faucibus quasi vel, mi ultrices nulla auctor quisque consectetuer. Nonummy dolor taciti adipiscing turpis risus et, lacus ultricies parturient, in commodo justo eu non. Eget animi cursus enim, ridiculus nec mollis et non porttitor wisi, consectetuer amet in, sapien dolor orci habitasse. Scelerisque in non, senectus dictum sit ante sociis eu, sit gravida nonummy, a congue wisi augue risus, delectus felis sed. Ante amet ac, phasellus quis donec, sodales vulputate facilisi, tristique tempor condimentum. Quis ultricies quam sit, neque soluta iaculis adipiscing quisque tortor iaculis, molestie conubia ligula, blandit molestie.

Opieka i zdrowie:

Prywatyzacja szpitali

Będziemy was wspierać w działaniach na rzecz akcesji do UE - zapewnił Donald Tusk premiera Mołdowy Vlada Filata, kończąc swoją wizytę w tym kraju. Mołdowa jest liderem Partnerstwa Wschodniego i obok Ukrainy najpoważniejszym kandydatem do podpisania umów stowarzyszeniowych z UE.

I to jest ta poważna partia.

SLD też ma świetne pomysły. Np jaki jest sposób na naprawę kolei? Oddłużenie kolei! Jaki jest sposób na politykę pro-rodzinną? Bardziej sprawiedliwy podział środków kierowanych na politykę prorodzinną! Infrastruktura:

I. Nowoczesna kolej
II. Niedrogie, dostępne i bezpieczne lotnictwo
III. Uproszczenie procedur budowlanych
IV. Wzrost liczby mieszkań i stworzenie systemu tańszych kredytów mieszkaniowych
V. Rozwój telekomunikacji
VI. Sprawną budowę i modernizację dróg

Jakie to proste. Szkoda, że nic z tego nie zrealizowali przez te wszystkie lata, które byli u władzy.

A czemu nie 20 lat albo 40? 6 to chyba zbyt mało.
Rozumiem, że w sytuacji np. kryzysu finansowego wymagającego natychmiastowych zmian w prawie, również zasada 6 lat będzie przestrzegana? Te 6 letnie vacatio legis będzie też dotyczyć ustaw budżetowych? :))

Bo tyle mniej więcej trwa zwrot kosztów przeciętniej inwestycji. Ja wiem, że to śmieszy każdego lewusa, ale gospodarka to naprawdę nie zabawa w piaskownicy.

Poza tym ustawy będą wchodzić w życie przy następnej kadencji sejmu i może kiedyś jak ludzie zmądrzeją i przestaną wybierać partie lewackie, to ustawy te nie będą obliczone na tani zysk polityczny.

Użytkownik nexus6 edytował ten post 25.07.2011 - 11:32

• 3

martius.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Czyli para po ślubie, będąca niepłodna nie może być małżeństwem?

Istnieje coś takiego jak adopcja, ale widzę, że dla lewaków jest to za trudne do zrozumienia ;)

Celem małżeństwa powinno być wychowywanie dzieci w obliczu zagrożenia płodnych emigranckich Arabów i islamizacji Europy.

Jeżeli homosie, albo para niechcąca posiadać dzieci, bezie chciała ze sobą żyć - nie ma problemu, mogą ze soba przecież zawrzeć zwiazek cywilno-prawny ...

Pierwszy lol:

Pewnie, lepsze jest "państwo opiekuńcze"...

Co za piękny slogan :D Usuniemy skorumpowanych sędziów... i zastąpimy ich naszymi kumplami.

Czyli według Vaherema nie wolno reformować systemu sprawiedliwości, który jak wiadomo - szwankuje i nie jest idealny??

To już mnie przeraża. 11 osobowa Rada stanu z władzą ustawodawczą. Ciekawe w jaki sposób będzie wyłaniana. Pachnie oligarchią. Ilość populizmu i sloganów przeraża. Choć pomysł z Senatem jest fajny.

Demokratycznie, albo wyłaniana przez prezydenta, ale oczywiście Vaherem chce jak najwięcej posłów w sejmie, bo ma aż tyle pieniędzy, żeby płacic wysokie podatki dla ich pensji, diet i innych nagród i przywilejów jak chociażby darmowa przejażdżka pojazdami publicznymi :) Sorry gościu, ale nie każdy w tym kraju jest bogaty...

Jak sobie przypomnę te listy JKM do ateistów... jakoś nie chce mi się w to wierzyć.

Chęć zakazu pisania listów krytycznych do ateistów dla JKM ? :)

Slogany i populistyczna papka, jak u wszystkich polityków.

Nie, bo jak jedna partia chcemy zaprzestać dawania pieniędzy instytucjom religijnym, które sa przeciez prywatne. Nawet samo SLD z tym nie zrobiło porządek, a rządziło przeciez dwie kadencje.

Za rządów KNP będzie mniej idiotów - bo się po prostu potrują truciznami lub narkotykami(oczywiscie będa wtedy legalne w sprzedaży) i świat będzie wtedy dużo piękniejszy :)

To samobójstwo to eutanazja, tak? To ja podziękuje.

Eutanazja jest to w istocie wspomagane samobójstwo.

U nas eutanazja nie będzie potrzebna, bo będzie legalna broń palna. Jak ktoś jest takim przemądrzałym kozakiem i chce dokonać eutanazji, niech nie liczy na lekarza, tylko na siebie, a jeżeli się boi odebrać sobie życie, to niech nie kozakuje. Wyjątkiem byłyby osoby sparaliżowane, nie potrafiące się poruszać, wtedy lekarz za zdecydowanym pozwoleniem chorego miałby prawo (ale nie obowiązek) podać truciznę.

Nie chce mi się już więcej pisać, bo jeszcze sporo zostało, ale już widzę, że z KNP mi nie po drodze.

Jak chcesz, żeby za ciebie decydowało "państwo opiekuńcze", to moze nawet i lepiej...

A wy cokolwiek zrobiliście przez te 4 lata ?? O.O
Więc prosze nie wymądrzać się z tymi 6 latami. Bo ja wolę jak ktoś powie moze trochę gorzką prawdę, niż słodkiego kłamcę, który powie, że wszystkie obietnice spełnią w jednej kadencji, a figę z makiem zrobili za przeproszeniem.

PS: Ja naprawde nie moge zrozumieć, ludzi, którzy jeszcze dzisiaj chcą głosować na PiS, PO czy SLD. Widac, że Piłsudski miał rację, że

Polacy są narodem idiotów.

Żal mi was... i siebie tez!!, bo jeszcze z rok temu miałem takie same poglądy jak wy, jednak czlowiek jak wiadomo - mądrzeje i wam tez tego życzę :)

Użytkownik martius edytował ten post 25.07.2011 - 11:48

• 2

nexus6.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Za rządów KNP będzie mniej idiotów - bo się po prostu potrują truciznami lub narkotykami(oczywiscie będa wtedy legalne w sprzedaży) i świat będzie wtedy dużo piękniejszy :)

Haha, no właśnie. Poza tym dochodzimy do punktu w którym poglądy lewusów tracą jakąkolwiek konsystentność. Bo przecież są oni za eutanazją, czyli każdy ma rzekomo prawo zażyć coś szkodliwego i odebrać sobie życie. To dowodzi, że lewica jest bliska szaleństwa, co zresztą musiało się w końcu tak skończyć.
  • 3

#384 Gość_Hellmaker

Gość_Hellmaker.
  • Tematów: 0

Napisano

To dowodzi, że lewica jest bliska szaleństwa, co zresztą musiało się w końcu tak skończyć.

Ja, biedny, nic nie znaczący człowieczek ośmielę się zadać pytanie. Dlaczego to dowodzi tego, o czym napisałeś? Nie rozumiem Twojego podejścia, mógłbyś je przybliżyć? Bo w tym momencie napisałeś, że jeśli ktoś będzie miał prawo się zabić (ergo teoretycznie jest to zakazane), to znaczy, że lewica jest szalona. Ja, przepraszam, że ośmielę się to napisać, nie widzę żadnego związku. Ale oczywiście zapewne się mylę, dlatego proszę o sprostowanie.

Użytkownik Hellmaker edytował ten post 25.07.2011 - 15:10

• -4

nexus6.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja, biedny, nic nie znaczący człowieczek ośmielę się zadać pytanie. Dlaczego to dowodzi tego, o czym napisałeś? Nie rozumiem Twojego podejścia, mógłbyś je przybliżyć? Bo w tym momencie napisałeś, że jeśli ktoś będzie miał prawo się zabić (ergo teoretycznie jest to zakazane), to znaczy, że lewica jest szalona. Ja, przepraszam, że ośmielę się to napisać, nie widzę żadnego związku. Ale oczywiście zapewne się mylę, dlatego proszę o sprostowanie.

Z jednej strony są za eutanazją czyli za możliwością zażycia jakiegoś trującego środka celem odebrania sobie życia, a z drugiej strony wprowadzają zakazy obrotu takimi (tzn potencjalnie szkodliwymi) środkami w celu ochrony życia. Albo np. są za zakazem pojedynków, a dlaczego dwaj zainteresowani eutanazją osobnicy nie mieli by sobie wybrać pojedynku jako sposobu na odebranie sobie życia? Albo dlaczego ma istnieć nakaz zapinania pasów bezpieczeństwa, jeśli ktoś chce popełnić eutanazję poprzez wpakowanie się rozpędzonym samochodem w przeszkodę terenową?

Użytkownik nexus6 edytował ten post 25.07.2011 - 15:44

• 2

#386 Gość_Hellmaker

Gość_Hellmaker.
  • Tematów: 0

Napisano

Teraz rozumiem co miałeś na myśli, dziękuję za wytłumaczenie. Ale mam jeszcze jedno spostrzeżenie, nie wiem czy słuszne. Eutanazja w przypadku o którym piszemy, używana jest jako swojego rodzaju uwolnienie jednostki od nieuleczalnej, uciążliwej choroby człowieka, który - mając po prostu dosyć cierpienia - chce ulżyć zarówno sobie, jak i społeczeństwu (piszę o sytuacji idealnej, nie biorąc pod uwagę różnego rodzaju nacisków społecznych, które mają miejsce zawsze, ale mało kto o tym pamięta), pragnie popełnić samobójstwo. Nie ma ku temu możliwości sam, więc prosi o pomoc lekarza. Sytuacja jasna i klarowna dla zwolenników tego rodzaju, pozwolę sobie użyć brzydkiego słowa, pozbywania się uciążliwego balastu ludzi tak zmęczonych życiem i cierpieniem, że nie chcą już niczego, tylko odejść. Lub tak im się wmówi, ale to nie jest już dyskusja na ten temat.
Z kolei zakaz używania środków uznawanych za zagrażające życiu człowieka, rozumiem jako swojego rodzaju parasol ochronny, który rządzący chce otworzyć nad społeczeństwem. Z mojej perspektywy wygląda to tak, że Rząd (przyjmijmy, że bezosobowy), w celu chronienia ludzi, przed szkodliwym wpływem substancji potencjalnie niebezpiecznych, zakazuje ich stosowania. Podobnie ma się sprawa z rodzicem, które zakazuje nastoletniemu dziecku pić alkoholu, czy ćpać (mówię tu o sytuacji, gdy rodzic ten boi się o zdrowie i życie podopiecznego, a nie zakazuje substancji ze względu na obowiązujące prawo; tak też proszę rozumieć moją wypowiedź). Z takiego punktu widzenia rozumiem działania Rządu.
Piszesz o czymś takim, jak zakaz stosowania wybranych działań, które mają doprowadzić do śmierci takimże zainteresowanego. Z mojej perspektywy, Rząd może - zaznaczam to słowo bardzo wyraźnie, proszę je dobrze przeczytać - również mieć na uwadze dobro swoich obywateli. Teoretycznie (w sytuacji idealizowanej przeze mnie, czyli wyłączając różnego rodzaju naciski etc), Rząd zakazując pewnych form zachowania, chce dać obywatelowi do zrozumienia, że nie ma on tak naprawdę powodu, by odbierać sobie życie, gdyż może jeszcze przysłużyć się społeczeństwu. Potrzebuje jedynie odpowiedniej opieki i zainteresowania. Nakłada więc zakazy pewnych - niebezpiecznych w jego mniemaniu, czyli mogących doprowadzić do niechcianej śmierci obywatela - zachowań. Przestrzegając ich obywatel uniknie przypadkowej śmierci, której teoretycznie nie chce.
Zaznaczam, że nie rozmawiam tu o przypadkach skrajnych, ale staram się spojrzeć na społeczeństwo jako grupę ludzi, który w pewnym stopniu są do siebie podobni poglądami i zachowaniem.

Użytkownik Hellmaker edytował ten post 25.07.2011 - 15:58

• -1

Stilgar.
  • Tematów: 49
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ja mam taką wielką prośbę, czy mógłby ktoś dać bezpośrednie linki do poszczególnych programów wyborczych PO, PiS, SLD, PSL, RPP, KNP, PJN i pozostałych? Ja bym to zrobił ale ledwo udało mi się włączyć stronę bo mam potworne problemy z internetem a na pewno by się przydało.
Na pewno nie tylko ja będę wdzięczny.
  • 0

sharpMarv.
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Wyświetl postUżytkownik Vaherem dnia 25.07.2011 - 11:22 napisał

Pierwszy lol:

To przeczytaj LOLku program Platformy Oszustów albo innych lewaków. To jest dopiero jeden wielki ROTFL.

http://www.platforma...tforma/program/

Haha ale kontrargument "moze i to jestesmy glupi, ale inni sa jeszcze glupsi" thx

No fajne podejscie niech gina a co mi tam!

A powiedzcie mi jedno. JKM jest za zlikwidowaniem zasilkow dla bezrobotnych. Wszystko fajnie, tylko czy zdajecie sobie sprawe ze taki postulat to skazanie niektorych ludzi na smierc? Sa ludzie ktorzy nie poradza sobie w zyciu, np cale pgrowskie wioski. Ci ludzie nie sa przygotowani do zycia. Nie maja niczego, oglady, wyksztalcenia, bystrosci innych zdolnosci/cech charaktetu. W ich rodzinnych stronach nie ma pracy. Widze plusy odebrania tych zasilkow dla zdrowgo spoleczenstwa, ale co z tymi nieporadnymi ludzmi? Zostawiacie ich samych sobie? Ale czy to nie jest dehumanizacja? Przeciez odebranie takiego zasilku sprawi co najwyzej nowe problemy np. kradzieze, napady rabunkowe itp. Ci ludzie sa uposledzeni spoleczenie a Wy poprzez ten postulat chcecie sie ich pozbyc. Ktos wczesniej napisal ze porownanie przeciwnika w dyskusji do Hitlera swiadczy o braku argumentow. Mimo wszystko napisze to - Nazisci tez chcieli pozbywac sie osob niepelnosprawnych zeby pozostawic tylko "zdrowe spoleczenstwo".
  • -4

Kajman.
  • Tematów: 60
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ja mam taką wielką prośbę, czy mógłby ktoś dać bezpośrednie linki do poszczególnych programów wyborczych PO, PiS, SLD, PSL, RPP, KNP, PJN i pozostałych?

Programy partii:

PO http://www.platforma.org/pl/program/

PSL http://www.psl.org.p...prog_s_g_1_.pdf

PiS http://www.pis.org.p...artia&iddoc=157 (trzeba pobrac plik, u mnie nie działa...), tutaj z 2009 roku (działający): http://www.pis.org.p...artia&iddoc=148

PJN http://www.stronapjn.pl/program/

SLD http://www.sld.org.pl/program

Palikot http://www.ruchpopar...e_.3429.231.pdf

KNP http://nowaprawica.o...u-nowej-prawicy
http://nowaprawica.o...u-nowej-prawicy

Prawica RP http://prawicarzeczy...ypospolitej.pdf

Samoobrona http://www.samoobron...89.program.html

Użytkownik domino edytował ten post 25.07.2011 - 16:45

• 3

nexus6.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Teraz rozumiem co miałeś na myśli, dziękuję za wytłumaczenie. Ale mam jeszcze jedno spostrzeżenie, nie wiem czy słuszne. Eutanazja w przypadku o którym piszemy, używana jest jako swojego rodzaju uwolnienie jednostki od nieuleczalnej, uciążliwej choroby człowieka, który - mając po prostu dosyć cierpienia - chce ulżyć zarówno sobie, jak...

Jak dla mnie powinna wystarczyć deklaracja, że jesteś dorosły i bierzesz odpowiedzialność za swoje czyny i państwo powinno się w tym momencie odpinkolić i przestać traktować jak dziecko. Lewusy mogą sobie przebywać pod stałą opieką państwowego parasola ochronnego jeśli nie są zdolni do samodzielnego podejmowania decyzji.

No fajne podejscie niech gina a co mi tam!

A powiedzcie mi jedno. JKM jest za zlikwidowaniem zasilkow dla bezrobotnych. Wszystko fajnie, tylko czy zdajecie sobie sprawe ze taki postulat to skazanie niektorych ludzi na smierc? Sa ludzie ktorzy nie poradza sobie w zyciu, np cale pgrowskie wioski. Ci ludzie nie sa przygotowani do zycia. Nie maja niczego, oglady, wyksztalcenia, bystrosci innych zdolnosci/cech charaktetu. W ich rodzinnych stronach nie ma pracy. Widze plusy odebrania tych zasilkow dla zdrowgo spoleczenstwa, ale co z tymi nieporadnymi ludzmi? Zostawiacie ich samych sobie? Ale czy to nie jest dehumanizacja? Przeciez odebranie takiego zasilku sprawi co najwyzej nowe problemy np. kradzieze, napady rabunkowe itp. Ci ludzie sa uposledzeni spoleczenie a Wy poprzez ten postulat chcecie sie ich pozbyc. Ktos wczesniej napisal ze porownanie przeciwnika w dyskusji do Hitlera swiadczy o braku argumentow. Mimo wszystko napisze to - Nazisci tez chcieli pozbywac sie osob niepelnosprawnych zeby pozostawic tylko "zdrowe spoleczenstwo".

A czy ktoś chce ich zabijać jak narodowy socjalista Hitler? Jak zwykle coś się pomieszało w biednej lewicowej główce? :> Nie są w stanie sobie dać rady? No to stworzyliście właśnie nowy gatunek zwierzęcia - homo sovieticus, który jako jedyny nie jest w stanie sobie dać rady w przyrodzie bez pomocy pasożytującego lewackiego państwa. Jak dla mnie homo sovieticusy mogą wyginąć, ale to nie oni są celem tylko lewicowe pasożyty.
  • 3

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych