Napisano 23.08.2011 - 16:58
Napisano 24.08.2011 - 01:09
Obywatele do Senatu proponują Donaldowi Tuskowi pięć debat. Prof. Stanisław Gomułka i prof. Krzysztof Rybiński mieliby rozmawiać z Jackiem Rostowskim i Michałem Bonim na temat "prawdziwego stanu finansów publicznych Polski".
Co do drugiej debaty, to marne szansę na to że się odbędzie. Socjaliści nie lubią merytoryki i wymiany argumentów. Oni kochają propagandę, czego próbkę mieliśmy na tym forum. Poza tym o czym mgr Rostkowski rozmawiałby z profesorami: Gomułką i Rybińskim?
Napisano 24.08.2011 - 12:18
Napisano 24.08.2011 - 12:58
Kolejny wyskok sadów PO dzisiaj Pis ma przeprosić za to ze powiedziało "nic sie za rządów PO w Polsce nie zmieniło"
Użytkownik HidesHisFace edytował ten post 24.08.2011 - 13:00
Napisano 24.08.2011 - 14:19
Użytkownik Mr. Mojo Risin' edytował ten post 24.08.2011 - 14:21
Napisano 24.08.2011 - 14:39
Jakich sądów PO? Moim zdaniem wyrok jak najbardziej uczciwy, bo PiS wyraźnie kłamał wypowiadając te słowa i chcąc podbić sobie notowania na niedoinformowanym społeczeństwie.
Napisano 24.08.2011 - 14:55
Ja też tarzam się po podłodze ze śmiechu widząc co tu napisałeś. Oczywiście, masz prawo pisać co chcesz, ale radziłbym się zastanowić. Wystawiasz się na pośmiewisko, bo nie wiesz o co toczyła się sprawa w sądzie, a komentujesz.Kolejny wyskok sadów PO dzisiaj Pis ma przeprosić za to ze powiedziało "nic sie za rządów PO w Polsce nie zmieniło"
milicyjne państwo
komunistyczne sądy starych kacyków
Nie chodziło o krytyczną ocenę, bo każdy może swoją przedstawiać. PiS natomiast używa ordynarnych kłamstw licząc, że wszystko im ujdzie płazem. Hofman i Poręba zarzucili, że Platforma przypisuje sobie czyjeś osiągnięcia. PO wykazało, że to nieprawda. PiS się nawet nie pofatygował bronić swoich słów. Proste.jakim cudem kłamał ? jakieś dowody argumenty ? niedługo nie bedzie wolno w tym kraju zarzucić przeciwnikowi mówienia nieprawdy
Napisano 24.08.2011 - 15:02
PO wykazało, że to nieprawda.
Napisano 24.08.2011 - 15:11
Zależy jak kto woli. Tak i tak można powiedzieć. Zarówno sąd może coś wykazać jak i strona.PO czy sąd ?
Ale w całej tej sprawie nie chodziło o rozstrzygnięcie, czy jest lepiej czy gorzej. Sąd nie decydował, czy się w tym kraju coś zmienia czy nie. To rzeczywiście byłby absurdPis rzeczywiście może troche sobie zbyt przywłaszczył pprawo do takich określeń ale co do tego ze powiedzieli ze za Platformy nic sie w Polsce nie zmieniło (na lepsze mogliby dodać) to mieli racje i żaden sąd tego nie zaneguje/ Proste
Napisano 24.08.2011 - 22:32
Napisano 25.08.2011 - 10:47
Czy ja gdzieś napisałem, że wszystko to dzięki PO? Chyba nie, choć mogę się mylić. Będę wdzięczny za wskazanie mi fragmentu. Jeżeli natomiast żyję w mieście, w którym od lat rządzi Platforma i rzeczywiście się tu buduje, to chyba jednak ich zasługa. Pomijam już ilość dróg które się obecnie buduje.Sęk w tym Squonk, że nie widzisz jak Twoja partia robi Cię w wała. Tam gdzie sprawy idą do przodu przypysują sobie zasługi, mało tego, robią z tego hasło wyborcze "Polska w budowie".
Daj konkretny przykład to się odniosę.Tam gdzie jest wtopa dystansują się i mówią, że to nie kompetencje Rządu i nie jego działka. Jeżeli to nie jest propaganda to co nią jest?
No patrz... A u mnie, jak już powiedziałem, rządzi PO. Mamy największą w Polsce halę sportową, najładniejszy w Europie stadion piłkarski, w budowie największe skrzyżowanie w północnej Polsce, w centrum kończą wymianę torów tramwajowych, niedawno zaczęli w budować nową estakadę, zaraz rusza budowa tunelu pod Martwą Wisłą. No rzeczywiście - nadużycia i manipulacja...W ciekawy sposób hasełko Platformy skontrowali obywatele do Senatu: "Polska w budowie-czyja to zasługa?" Bo w kontekście projektów samorządowych i przypisywania w tym względzie zasług Platformie, w kontekście, gdy najbardziej rozwijające regiony są regionami rządzonymi przez kandydatów bezpartyjnych jest nadużyciem i zwykłą manipulacją.
Tak samo jak nie usłyszę, że najpierw sama dorzuciła do owego funduszu pieniądze po tym, jak poprzednicy przy o wiele lepszej kondycji gospodarczej zaniechali jego zasilania. Jakie to szczęście, że sam potrafię znajdywać informacje i nie jestem uzależniony wyłącznie od tego co TVN przekazuje...P.s. Twoja Platforma zagarnęła ładnych kilka miliardów z funduszu rezerwy demograficznej. Nie usłyszysz jednak o tym w TVN
Użytkownik Squonk edytował ten post 25.08.2011 - 10:51
Napisano 25.08.2011 - 11:08
No fajnie, tylko ile to kosztowało i kto za to zapłacił?No patrz... A u mnie, jak już powiedziałem, rządzi PO. Mamy największą w Polsce halę sportową, najładniejszy w Europie stadion piłkarski, w budowie największe skrzyżowanie w północnej Polsce, w centrum kończą wymianę torów tramwajowych, niedawno zaczęli w budować nową estakadę, zaraz rusza budowa tunelu pod Martwą Wisłą. No rzeczywiście - nadużycia i manipulacja...
Napisano 25.08.2011 - 12:44
Kilka podmiotów miało swój wkład: miasto, Warszawa, UE.No fajnie, tylko ile to kosztowało i kto za to zapłacił?
Aha - czyli jak się nie buduje to lenistwo, jak się buduje, to pieniądze w błoto.I jak to będzie wyglądać za parę lat, gdy będzie trzeba dopłacać do stratnych, propagandowych inwestycji grube tysiące, albo - gdy ktoś pójdzie po rozum do głowy - to wszystko zamknąć i wyburzyć z prostej przyczyny: bezużyteczności i niewypłacalności?
Napisano 25.08.2011 - 13:05
Użytkownik Mr. Mojo Risin' edytował ten post 25.08.2011 - 13:07
Napisano 25.08.2011 - 16:46
Popularny
No patrz... A u mnie, jak już powiedziałem, rządzi PO. Mamy największą w Polsce halę sportową, najładniejszy w Europie stadion piłkarski, w budowie największe skrzyżowanie w północnej Polsce, w centrum kończą wymianę torów tramwajowych, niedawno zaczęli w budować nową estakadę, zaraz rusza budowa tunelu pod Martwą Wisłą. No rzeczywiście - nadużycia i manipulacja...
Na tapczanie siedzi leń,
Nic nie robi cały dzień.
"O, wypraszam to sobie!
Jak to? Ja nic nie rozbię?
A kto siedzi na tapczanie?
A kto zjadł pierwsze śniadanie?
A kto dzisiaj pluł i łapał?
A kto się w głowę podrapał?
A kto dziś zgubił kalosze?
O - o! Proszę!"
Na tapczanie siedzi leń,
Nic nie robi cały dzień.
"Przepraszam! A tranu nie piłem?
A uszu dzisiaj nie myłem?
A nie urwałem guzika?
A nie pokazałem języka?
A nie chodziłem się strzyc?
To wszystko nazywa się nic?"
Na tapczanie siedzi leń,
Nic nie robi cały dzień.
Nie poszedł do szkoły, bo mu się nie chciało,
Nie odrobił lekcji, bo czasu miał za mało,
Nie zasznurował trzewików, bo nie miał ochoty,
Nie powiedział "dzień dobry", bo z tym za dużo roboty,
Nie napoił Azorka, bo za daleko jest woda,
Nie nakarmił kanarka, bo czasu mu było szkoda.
Miał zjeść kolację - tylko ustami mlasnął,
Miał położyć się - nie zdążył - zasnął.
Śniło mu się, że nad czymś ogromnie się trudził.
Tak zmęczył się tym snem, że się obudził.
Użytkownik nexus6 edytował ten post 25.08.2011 - 16:49
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych