Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wybory Parlamentarne 2011

• Please log in to reply
937 replies to this topic

Stilgar.
  • Tematów: 49
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Chcesz żyć w demokracji? Patrz na ręce władzy.

Bardzo chętnie, tylko jak mamy to robić skoro władza chowa ręce do kieszeni?
  • 2

nexus6.
  • Tematów: 14
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Na jakiej podstawie zakazuje się takich spotów? Bo mówią prawdę :roll:?
  • -1

Kajman.
  • Tematów: 60
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Janusz Korwin-Mikke nie wystartuje w wyborach

Nowa Prawica zarejestrowana tylko w 21 okręgach, Korwin-Mikke nie wystartuje

Nowa Prawica wystawi swoich kandydatów tylko w 21 okręgach wyborczych, ponieważ PKW odmówiła rejestracji list w pozostałych okręgach, w tym także w Warszawie. Tym samym Janusz Korwin-Mikke, który miał kandydować z tego okręgu, nie wystartuje w wyborach.
PKW odrzuciła w nocy wniosek o wydanie zaświadczenia potrzebnego do rejestracji list kandydatów Nowej Prawicy w pozostałych okręgach.

"To jest dla mnie szokujące. To jest dla nas bardzo duży cios. Jeśli decyzja PKW utrzyma się, to nie wystartuję w wyborach, bo miałem kandydować z 19. okręgu wyborczego - z Warszawy" - powiedział Korwin-Mikke.

Źródło: http://wiadomosci.ga...rwin_Mikke.html

Nie wiem, co o tym myśleć. I na kogo teraz głosować??

Korwin-Mikke zwala winę na PKW, o czym można przeczytać na jego portalu tudzież na stronie Nowej Prawicy. Co o tym myślicie? Rzeczywiście w tym roku jakoś dziwnie działa ta PKW.

Komentarz Nowej Prawicy na ten temat:

W tegorocznych wyborach do walki politycznej włączono samo PKW, a to niedopuszczalne. PKW wyjaśniło nam, że terminem rejestracji list, a więc terminem wystąpienia Komitetu do PKW o rejestracje list ogólnopolskich nie jest moment złożenia list przez Komitet, a moment ich zaakceptowania ich przez Okręgową Komisję Wyborczą.

To zapewne przypadek, że po zarejestrowaniu 20-tu list, 21-sza lista czekała na rejestrację aż 7 dni? Nawet nie chcę sobie wyobrazić następnych wyborów, jeśli w tegorocznych pozwolimy na takie manipulacje. Ja tam w cuda nie wierzę, a jak zacznę wierzyć w cuda, to złożę vota w kościele, ale na pewno nie zagłosuję na POPiSujacych się cwaniaków.

Mieczysław Burchert
II Wiceprezes KNP

A oto numery komitetów wyborczych:

Lista nr 1 - Prawo i Sprawiedliwość
Lista nr 2 - Polska Jest Najważniejsza
Lista nr 3 - Sojusz Lewicy Demokratycznej
Lista nr 4 - Ruch Palikota
Lista nr 5 - Polskie Stronnictwo Ludowe
Lista nr 6 - Polska Partia Pracy Sierpień'80
Lista nr 7 - Platforma Obywatelska
Lista nr 8 - Nasz Dom Polska - Samoobrona Andrzeja Leppera
Lista nr 9 - Nowa Prawica Janusza Korwin-Mikkego
Lista nr 10 - Prawica

Użytkownik domino edytował ten post 09.09.2011 - 15:05

• 0

martius.
  • Tematów: 14
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Jest jeszcze nadzieja:

(JKM)Zapowiedział, że Nowa Prawica odwoła się w tej sprawie do Sądu Najwyższego oraz do Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego.

W środę Nowa Prawica zwróciła się z apelem do PKW o jak najszybsze wydanie zaświadczenia potrzebnego do rejestracji list kandydatów Nowej Prawicy we wszystkich okręgach. Przedstawiciele Nowej Prawicy tłumaczyli, że dopiero w środę jedna z okręgowych komisji wyborczych wydała zaświadczenie komitetowi wyborczemu o rejestracji ostatniej listy kandydatów do Sejmu, przez co partia ta przez ostatnie siedem dni nie może prowadzić kampanii wyborczej i jest pomijana w debacie publicznej.

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,10258018,Nowa_Prawica_zarejestrowana_tylko_w_21_okregach__Korwin_Mikke.html
  • 0

BadBoy.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

08.09.11 - Konferencja prasowa NOWEJ PRAWICY po otrzymaniu przez KWW OLW NE Postanowienia Sądu Najwyższego w sprawie decyzji PKW.

http://www.youtube.com/watch?v=9HnMm9AGuwQ

http://www.youtube.com/watch?v=MiFIevyihrg

09.09.11 - Pełnomocnik KWW OLW NE Paweł Pietkun zadaje pytania Przewodniczącemu Państwowej Komisji Wyborczej Stefanowi Jaworskiemu.

http://www.youtube.com/watch?v=VpPrPAl5fqo

Wygląda na to, że Korwin wyeliminowany .. Staruch przymknięty zapewne do wyborów minimum .. Tusk chyba u samego Putina pobierał korepetycje ..

Dołączona grafika

• 0

_Silent_.
  • Tematów: 18
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

W swoim programie Platforma deklaruje m.in., że zlikwiduje formularze podatkowe PIT, obniży zasadniczą stawkę VAT do 22 proc. w 2014 roku

Jaja jak berety! Przypomnę, że VAT został podniesiony na 3 lata i to chyba nawet w ustawie jest zapisane. No ale lud kupi: "PO obniży podatki!"
;f
  • 3

Yaw.
  • Tematów: 61
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

No niestety, ale KNP nie ma zbyt dobrej organizacji. Nawet jeśli uda im się wywalczyć te 41 okręgów (a sądzę, że nie), to straty i tak już są nie do nadrobienia - choćby seria debat w TVP, w których JKM miałby kilka godzin czasu na znęcanie się nad lewakami - to byłaby nieoceniona promocja, która zdaje się, że już przepadła. KNP popełniło grzech (odbiegając oczywiście od szopki, którą robi PKW - to swoją drogą), którego się nie popełnia, jeśli myśli się o dobrym wyniku. Aktualnie nie mam ochoty już w ogóle głosować - ktoś tu ładnie określił KNP, jako "mniejsze dobro", ale chyba jednak to mniejsze dobro okazało się za małe. Jak będzie mi się chciało, to może pójdę oddać nieważny głos. No chyba, że wywalczą jednak tę Warszawę (a to w przeciwieństwie do 41 okręgów, jest bardziej możliwe), to wtedy oddam nie głos nieważny (w sensie nieprawidłowy), a głos nieważny (na KNP - czyli taki głos, który nic nie zmieni, bo bez 41 okręgów to nie ma co się łudzić. No, nieważny).
  • 0

#608 Gość_Sentinel

Gość_Sentinel.
  • Tematów: 0

Napisano

W tym poście znajdzicie szczególny artykuł z ostatniego numeru "Strzał" 09/2011 gdzie redaktor Lewandowski w sposób szczególny chce podziękować osobom, posłom, senatorom z róznych partii za to, że swoimi działaniami przyczynili się do poprawy sytuacji pod kątem liberalizacji dostępu do broni palnej.

Dzięki ostatniej nowelizacji ustawy o broni i amunicji jaka weszła w zycie w marcu br. wielu pasjonatów, kolekcjonerów, rekonstruktorów historycznych, myśliwych, strzelców sportowych może cieszyć się po spełnieniu zapisanych w nowelizacji warunków z posiadania i użytkowania różnej broni palnej. Broń palna, dla wielu z nas, miłośników broni, obywateli wolnego, demokratycznego państwa, położonego w centralnej części kontynentu europejskiego to wielka pasja, hobby takie same jakie stanowi dla wielu mężczyzn miłość do samochodów, tych nowoczesnych i tych starych.

Celem jest wyróżnienie tych wszystkich, którzy przyczynili się do obecnego stanu prawnego i pokazania, że niezależnie od poglądów politycznych, są wśród nas ludzie myślący racjonalnie, także wśród polityków różnych opcji i nurtów.

Dlatego idąc do wyborów nie ma złego wyboru. Głosujcie zgodnie z własnym sumieniem i poglądami. Pisząc ten post, odsyłając do artykułu w sposób szczególny chcę zachęcić osoby o poglądach republikańskich, którym prawo obywatela do dostępu do broni nie jest obojetne a wolność obywatela i jego prawa są nadrzędne w stosunku do roli państwa.

Użytkownik Sentinel edytował ten post 11.09.2011 - 12:49

• 0

#609 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

Ostatni sondaż:
Dołączona grafika

Uploaded with ImageShack.us

Od razu rozpoczął się jazgot i najazd na ową sondażownie jako niewiarygodną.......etc. bo niby spoza tych wiarygodnych (czytaj z popieranych przez PO)
HomoHomini słynie z tego że sporządza sondaże diametralnie inne od tych "oficjalnych" robionych przez "certyfikowane" firmy.

Użytkownik osiris edytował ten post 11.09.2011 - 12:50

• 0

Yaw.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Dlatego idąc do wyborów nie ma złego wyboru.

Może z punktu widzenia dostępu do broni palnej, ale wg mnie głosowanie na kogoś, tylko ze względu na tę kwestię, jest pozbawione sensu. Są rzeczy dużo ważniejsze.
  • 0

#611 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

Zaciekawił mnie jeden z punktów programu PO.
Jest w nim sprzeczność a jeśli nie niech mi ktoś wyjaśni w czym rzecz.
Było coś tam o większej uldze rodzinnej na 3 i 4 dziecko.
Przecież jeszcze niedawno PO straszyło nas zlikwidowaniem tej ulgi a może chodzi o to że drastycznie zmniejszą ulge na 1 i 2 dziecko aby mogły dostać te dwa następne.
Nie mogę się w tym rozebrać.
O likwidacji PIT nie wspomnę, bo to typowa kiełbasa wyborcza.
  • 1

lambo.
  • Tematów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Dlatego idąc do wyborów nie ma złego wyboru.

Może z punktu widzenia dostępu do broni palnej, ale wg mnie głosowanie na kogoś, tylko ze względu na tę kwestię, jest pozbawione sensu. Są rzeczy dużo ważniejsze.

Są dużo ważniejsze? Na te dużo "ważniejsze" potrzeba pieniędzy. Zmiana prawa prawie nic nie kosztuje. Poza tym nie widzę rzeczy ważniejszej od mojego własnego życia i jego obrony.

Użytkownik lambo edytował ten post 11.09.2011 - 16:52

• -1

Yaw.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Mimo wszystko nie wyobrażam sobie głosowania na partię, która np coraz bardziej zadłuża kraj i doprowadza na skraj bankructwa, tylko dlatego, że w programie ma liberalizację dostępu do broni. To jest niepoważne myślenie.
  • 0

lambo.
  • Tematów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Yawgmoth, ładnie się złożyło, że partia mająca w programie liberalizację dostępu do broni, ma również dobry plan gospodarczy. Na PiS nie ma co głosować, mieli już swoje 5 minut. Na PO również nie za bardzo - chyba że komuś obecny stan rzeczy się podoba. SLD są czerwonymi populistami, więc też nie za bardzo. PJN, czyli kółko odrzuconych? PSL? Jak Latającego Potwora Spaghetti kocham, nie ma dużego wyboru.
  • 0

Stilgar.
  • Tematów: 49
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Im bliżej wyborów tym wiecej potencjalnych kandydatów odpada. Z czterech partii do dnia dzisiejszego żadna nie przetrwała próby czasu. Mój głos tez raczej będzie nie ważny lub losowy dla partii z poza.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych