Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wybory Parlamentarne 2011

• Please log in to reply
937 replies to this topic

Hologram.
  • Tematów: 31
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Im większa równość społeczna, tym mniejszy poziom agresji.

Lol, za 5 lat wychodząc do szkoły/pracy będziecie przybijać piąteczkę Ahmedowi, Kalemu, Aaronowi zobaczycie, że coś jest nie tak. I przypomni się ta równość społeczna, kiedy będziemy gośćmi w naszym kraju.

Ja mam nadzieję że rozwój nauki pozwoli przejrzyć na oczy wyznawcom wszystkich religi. Wierze tez w rozsądek wyznawców islamu. Im bardziej europa scalona, tym bezpieczniejsza pod wieloma względami - gospodarczym, militarnym itd. Korwin mikke z tego co słyszałem jest jej przeciwnikiem. No cóż, za jago rządów krew lała by się strumieniami, ponieważ polska jak 7 letnie dziecko pokazywałaby środkowy palec we wszystkich kierunkach. Nie tego chcemy.
  • 0

nexus6.
  • Tematów: 14
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

NWO jak nic.
Dziękuję, nie chcę aby ktoś sprawdzał na kogo głosowałem. Takie rozwiązanie do tego po prostu zmierza. Wolę anonimowość.

NWO bo możesz sobie sprawdzić czy nie robią wałków? To postawiłbyś sobie krzyżyk i jaki masz problem? Gdzie tu brak anonimowości? Na co dzień jesteś molestowany o tysiące osobistych danych, a sądzisz, że to na kogo głosowałeś będzie miało jakiś wpływ na twoje życie... I tak po poglądach wiadomo kogo popierasz.
  • 0

#843 Gość_osiris

Gość_osiris.
  • Tematów: 0

Napisano

Tą kadencje Tusk wykorzysta głównie jako trampolinę do wysokich stanowisk unijnych.

Następna kadencje Tusk wykorzysta do zaostrzenia kontroli internetu, wykończenia do reszty opozycji i stworzenia demokracji na wzór Rosyjski.
Nie wiem co jeszcze można spieprzyć, ale na pewno się o tym wkrótce przekonamy.
  • 4

Hologram.
  • Tematów: 31
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

:mrgreen:

Hologram, nie wiem co twój komentarz do posta Anima Damnata ma z nim wspólnego. Co ma wspólnego ustrój demokratyczny z fałszowaniem wyborów? Fałszowanie wyborów jest oczywistym przejawem braku demokracji.

Sfałszowane? Ja nie dostrzegłeł subiektywizmu w mediach przez ten czas. Tym bardziej nie ma żadnych ani to materialnych, ani innych rzetelnych dowodów że wybory zostały sfałszowane. Widzę tylko "kwas" w waszych wypowiedziach :mrgreen:

Użytkownik Hologram edytował ten post 09.10.2011 - 21:45

• 0

#845 Gość_Anima Damnata

Gość_Anima Damnata.
  • Tematów: 0

Napisano

Korwin mikke z tego co słyszałem jest jej przeciwnikiem. No cóż, za jago rządów krew lała by się strumieniami, ponieważ polska jak 7 letnie dziecko pokazywałaby środkowy palec we wszystkich kierunkach. Nie tego chcemy.

A ja właśnie słyszałem (z jego ust), że jest zwolennikiem integracji Europy i przywrócenia dominacji Białego człowieka.
  • 0

NoMeansNo.
  • Tematów: 8
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

NWO bo możesz sobie sprawdzić czy nie robią wałków? To postawiłbyś sobie krzyżyk i jaki masz problem? Gdzie tu brak anonimowości? Na co dzień jesteś molestowany o tysiące osobistych danych, a sądzisz, że to na kogo głosowałeś będzie miało jakiś wpływ na twoje życie... I tak po poglądach wiadomo kogo popierasz.

Tak będzie miało, ponieważ znając moje preferencje wyborcze, a nawet więcej moje decyzje kogo popieram, przykładowo mój przyszły pracodawca może wyciągać określone decyzje. Także i administracja publiczna wie o mnie, w ten sposób, coraz więcej. Dziękuje, nie dowiedzą się kogo popieram i kogo wybieram. A patrząc na to forum widzę, że prawie wszyscy ukrywają się za nick`ami, ceniąc prywatność.
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Wartościowy Post

Wynik wyborów jest dla mnie niesamowity. Wygrały frazesy i dobra prezencja.
  • 6

nexus6.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tak będzie miało, ponieważ znając moje preferencje wyborcze, a nawet więcej moje decyzje kogo popieram, przykładowo mój przyszły pracodawca może wyciągać określone decyzje. Także i administracja publiczna wie o mnie, w ten sposób, coraz więcej. Dziękuje, nie dowiedzą się kogo popieram i kogo wybieram. A patrząc na to forum widzę, że prawie wszyscy ukrywają się za nick`ami, ceniąc prywatność.

Ale w jaki sposób z tego co opisałem dowiedzą się na kogo głosowałeś?
  • 0

Patrolinho.
  • Tematów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Tak będzie miało, ponieważ znając moje preferencje wyborcze, a nawet więcej moje decyzje kogo popieram, przykładowo mój przyszły pracodawca może wyciągać określone decyzje.

Sądząc po tej wypowiedzi to powątpiewasz w to, że w Polsce jest demokracja ? Takie metody to się stosowało w PRL'u, a nie w "wolnej" Polsce :)
  • 0

Rainbow Lizard.
  • Tematów: 11
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

(...)Niestety jak ktoś nie potrafi odpowiedzieć na rzeczową polemikę to mamy prawo sądzić, że jesteśmy inteligentni i nikt nam niczego nie potrafi zarzucić.

Aha. Czyli twoje twierdzenie, że wszyscy wyborcy JKM są najinteligentniejsi bazujesz na tym, że ktoś na jakimś forum nie odpowiedział na wszystkie posty. Jaaasne.

Whatever.

To, że ktoś używa przekleństw czy dosadnego języka nie znaczy, że jest głupi. Te słowa dobrze oddają i moją reakcję emocjonalną na puste słowa Senyszyn, ale to i tak nie znaczy, że ten co napisał komentarz i Ci co go oceniali to automatycznie zwolennicy UPR/KNP/liberałowie.

Agresja nie jest raczej cechą inteligentnych jednostek. A już na pewno wygrażanie komuś. No chyba, że jesteś innego zdania - pytanie tylko jak wtedy wytłumaczysz niższy średni iloraz inteligencji w więzieniach.

Egocentryzm to prezentują zwolennicy innych partii, co to naobiecują im gruszek na wierzbie, a rządzą krajem jak zabaweczką, bez grama rozumu i odpowiedzialności.

...a co głosowanie na kogoś, kto nie radzi sobie z rządzeniem ma do egocentryzmu? Żee szooo?
  • 0

NoMeansNo.
  • Tematów: 8
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ale w jaki sposób z tego co opisałem dowiedzą się na kogo głosowałeś?

Podpis, odcisk palca, unikatowy numer (jaka gwarancja jest, że wydawana karta do głosowania z unikatowym numerem będzie losowo przydzielana? Możliwość manipulacji i rejestrowania istnieje). Wolę anonimowy krzyżyk
  • 0

Striker.
  • Tematów: 11
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Wybory za nami teraz spokojnie poczekajmy na wyniki z obwodowych komisji wyborczych bo te sondaże można włożyć między bajki - tak jak co roku będą wduże odchylenia..

A do zwolenników Korwina - Szanuje, że uważacie się za najinteligętniejszych ponieważ mamy w Polsce wolność wyznania i możecie wierzyć w co chcecie.
  • 1

antietam.
  • Tematów: 114
  • Artykułów: 34
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jak donosi jeden z członków komisji wyborczej w Ottawie kodami do informatycznego system wyborczego (login + hasło) dysponują tam osoby nieupoważnione.

Niewiadomo dlaczego logami i hasłami rozporządza (i ma wgląd) Ambasador RP (lub jeden z Konsuli) w Ottawie, a nie Przewodniczący Komisji Wyborczej - co jest złamaniem prawa wyborczego i procedur tajności. Jest też wykluczeniem Przewodniczącego KW z nadzoru nad zgodnością danych, przesyłanych do PKW w Polsce, z protokołem (wynikami) głosowania podpisanym przez członków komisji. Sprawa jest skandaliczna, ponieważ - jak donoszą informatorzy NE - Ambasador otrzymał te loginy nie z PKW ale z polskiego MSZ. Tymczasem tylko PKW mające stać na straży praworządności i wiarygodności wyborów ma prawo dysponować loginami i hasłami do informatycznego systemu liczenia głosów, celem przekazania (bezpośrednio lub za pośrednictwem OKW) w zalakowanych kopertach do poszczególnych komisji. Jeżeli dysponentem jest MSZ to oznacza to rażące złamanie prawa wyborczego i wyciek kodów do osób nieupoważnionych.

MSZ jest ważną częścią administracji rządowej, żywo zainteresowanej wynikami wyborów. Równie dobrze dostęp do loginów i haseł mógłby otrzymać sam Donald Tusk.

Po tym doniesieniu zrobiliśmy rozpoznanie jak wygląda ta sprawa w innych okregach zagranicznych i wygląda na to, że szeroko stosowaną praktyką jest, że za pośrednictwem MSZ dysponentami loginów i haseł do systemu wyborczego są miejscowe służby dyplomatyczne, a w szczególności Konsulowie i Dyplomaci nie będący ani przewodniczącymi ani członkami komisji wyborczych, za to bezprawnie majacy wgląd w wyniki i odpowiadający za ich dygitalizację czyli dokonujący wprowadzenia wyników do systemu.

Warto więc zadać pytanie PKW - czy to prawda, że zostały udostepnione kody do systemu usobom nieupoważnionym? A jeśli tak, to: czyja to był decyzja? Na jakiej podstawie prawnej? Kto ze strony MSZ odpowiada za podjecie decyzji o działaniu poza uprawnieniami? Kto od kogo w MSZ dokładnie otrzymał kody, kto komu przekazał, kto mógł sie z nimi zapoznać, a kto nie i kto ostatecznie dokonywał logowań, w czyjej obecności i kto pod czyim nadzorem dokonywał wprowadzenia wyników do systemu? Kto z PKW odpowiada za bezpieczeństwo informacji i jaka jest gwarancja wiarygodność wyników zgłoszonych przez ośrodki zagraniczne do PKW przy tak skandalicznym złamaniu prawa wyborczego? Kiedy PKW zamierza złożyc wyjaśnienia w tej sprawie i jakie działania w związku z niniejszym publicznym doniesieniem podejrzenia popełnienia przestępstwa ma zamiar podjąć?

Rzecz domaga się pilnego sprawdzenia środkami niedostepnymi dla dziennikarzy obywatelskich.

Czekamy na szybką reakcję własciwych służb.

Źródło
  • 0

nexus6.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Aha. Czyli twoje twierdzenie, że wszyscy wyborcy JKM są najinteligentniejsi bazujesz na tym, że ktoś na jakimś forum nie odpowiedział na wszystkie posty. Jaaasne.

Jak zwykle kuleje u ciebie wyciąganie wniosków i imputujesz mi jakieś swoje wyobrażenia. To też utwierdza mnie w przekonaniu, że wyborcy SLD są mało inteligentni.

Agresja nie jest raczej cechą inteligentnych jednostek. A już na pewno wygrażanie komuś. No chyba, że jesteś innego zdania - pytanie tylko jak wtedy wytłumaczysz niższy średni iloraz inteligencji w więzieniach.

Iloraz inteligencji to nie wszystko. Ja przez inteligencję rozumiem ogół parametrów umysłowych. Pytanie jak wytłumaczysz, że w wyborach prezydenckich Napieralski był drugi w więzieniach po bezkonkurencyjnym Komorowskim. Jak zwykle strzał w stopę i epic fail.

...a co głosowanie na kogoś, kto nie radzi sobie z rządzeniem ma do egocentryzmu? Żee szooo?

To znaczy, że ten ktoś myśli tylko o tym co mu naobiecują.
  • -1

rainman.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Sfałszowane? Ja nie dostrzegłeł subiektywizmu w mediach przez ten czas. Tym bardziej nie ma żadnych ani to materialnych, ani innych rzetelnych dowodów że wybory zostały sfałszowane. Widzę tylko "kwas" w waszych wypowiedziach :mrgreen:

Fałszowanie wyborów nie polega na subiektywizmie w mediach natomiast choćby jeden "błąd" przy podliczaniu głosów jest fałszowaniem wyborów i w świetle prawa nie ma znaczenia czy takich sprytnie unieważnionych głosów jest kilka czy kilka tysięcy, są wypaczeniem wyniku wyborczego.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych