Napisano 15.10.2011 - 10:39
Napisano 15.10.2011 - 12:21
Napisano 15.10.2011 - 13:12
Użytkownik Striker edytował ten post 15.10.2011 - 14:11
Napisano 15.10.2011 - 13:42
Napisano 15.10.2011 - 14:22
Zrozumcie dla niego biznesem jest bycie kontrowersyjnym aktywistą politycznym.
Napisano 15.10.2011 - 14:53
Zrozumcie dla niego biznesem jest bycie kontrowersyjnym aktywistą politycznym.
A może biznesem jest bycie człowiekiem, bo do tego się to sprowadza? Czyli jak ktoś nie jest populistą i nie pcha się za wszelką cenę do władzy to można się czepić tego, że jest "kontrowersyjny" Dobre jest tylko SLD, które podpisało konkordat w imię wyższych idei, które potajemnie wyznaje i nie miało w tym żadnego biznesu.
Napisano 15.10.2011 - 16:23
Mój wniosek jest taki - Na tym forum nie ma wolności słowa. Wielokrotnie w tym temacie wypowiadali się ludzie, którzy zostali zminusowani za swoje poglądy - Gdzie tu jest pokój opinii? Zastraszanie minusami przez zwolenników Korwina pokazuje więcej niż słowa. Ciekawe co by się stało jak by ta partia doszła do władzy? Parafrazując słowa Korwina "Każdy by miał prawo zostać rozjechanym przez czołg, jeśli miałby inne poglądy" ?
Huno: Aktywista polityczny to nie jest polityk bynajmniej, nie jest u władzy i nie niekoniecznie chce władzy. Zarabia pieniądze głosząc hasła własnym słuchaczą za które nie ponosi żadnej odpowiedzialności w tym ostatnim w przeciwieństwie do polityków. Więc jeśli chodzi o koryto tu już jest u koryta w końcu z czegoś żyje, a nie słyszałem żeby miał normalną pracę od 8 do 16 - zobacz chciaż jego stronę internetową http://korwin-mikke.pl/ nie tylko dowiesz się jakie ma poglądy ale też dowiesz się, że pojazd możesz wypożyczyć w firmie X lub że możesz mieć autko Y już za xxx zł miesięcznie i kilka innych reklam za które słono płacą.
Nexus - Ależ on jest populistą, który nie będąc u władzy może mówić co chce i nie brać odpowiedzialnosci za swoje słowa. Na tym polega biznes na byciu aktywistą politycznym.
A teraz możecie mnie zminusować ponownie bo nie podoba Wam się to, że mam o nim takie, a nie inne zdanie. Pokój opinii...
Napisano 15.10.2011 - 17:14
Heh, mnie też ktoś dał właśnie minusa czyli "brak wolności słowa" dotyczy jak widać każdego
Twoja definicja bycia u korycie oznacza w takim razie całkowite wyrugowanie osób o prawicowych poglądach z polityki. Nie mogą być u władzy, nie mogą zarabiać na artykułach, nie mogą prowadzić blogów, nie mogą zamieszczać reklam To jak mają głosić swoje poglądy nie będąc przez Ciebie zakwalifikowanym do jakiejś negatywnej kategorii?
Napisano 15.10.2011 - 19:33
Zakładając, że chodzi tu o wolnorynkowy kapitalizm, to mógłbyś mi go pokazać?Nexus, a co to jest koryto? To jakieś durne polskie pojęcie. Mamy kapitalizm i ludzie dzisiaj chcą zarabiać.
Użytkownik Mr. Mojo Risin' edytował ten post 15.10.2011 - 19:40
Napisano 15.10.2011 - 23:56
Służby z Palikotem
Byli funkcjonariusze służb specjalnych PRL i aparatu partyjnego otaczali Palikota od początku jego kariery biznesowej. W „Kramie” – jednej z pierwszych spółek Palikota – wiceprezesem ds. handlowych, a później wieloletnim współpracownikiem polityka był Michał Zubrzycki, były dyrektor i szef POP w Energopolu. Co ciekawe, w tym czasie księgowym w Energopolu był Tadeusz Olejnik, były funkcjonariusz Służby Bezpieczeństwa, ojciec publicystki Moniki Olejnik. Z dokumentów znajdujących się w Instytucie Pamięci Narodowej wynika, że Tadeusz Olejnik i Michał Zubrzycki służbowo wyjeżdżali do ZSRR.
Kolejnym byłym funkcjonariuszem Służby Bezpieczeństwa w otoczeniu Palikota jest Artur Bara. Po 1990 r. został on współwłaścicielem agencji ochrony Bako. Palikot wspiera Biłgorajskie Stowarzyszenie Kulturalne im. I.B. Singera, którego prezesem jest prof. Paweł Śpiewak, zastępcą Henryk Wujec, a skarbnikiem wspomniany Artur Bara, który od lat działa też w samorządzie – należy do Klubu Radnych Lewicy.
W gronie współpracowników skandalisty do niedawna był Tadeusz Zielniewicz, aktywny członek najpierw SZSP, a następnie ZSMP, gdzie pełnił funkcję sekretarza komisji kultury w zarządzie wojewódzkim ZSMP. W 1980 r. powołano go do pracy w komitecie wojewódzkim PZPR, a na początku 1982 r. został wojewódzkim konserwatorem zabytków. W ubiegłym roku minister kultury Bogdan Zdrojewski powołał Tadeusza Zielniewicza na stanowisko dyrektora Łazienek Królewskich.
http://www.gazetapol...aja-na-palikota
Użytkownik nexus6 edytował ten post 15.10.2011 - 23:56
Napisano 16.10.2011 - 09:49
Napisano 16.10.2011 - 12:14
Napisano 16.10.2011 - 12:40
Ruch Palikota miał na swoich listach największą po SLD liczbę kandydatów na parlamentarzystów, którzy w oświadczeniach lustracyjnych przyznali się do związków z SB. Kotliński w swoim oświadczeniu twierdzi, że ze służbami nie współpracował. Pion lustracyjny IPN nie sprawdził jeszcze jego deklaracji. Gdyby sąd uznał Kotlińskiego za kłamcę lustracyjnego, grozi mu utrata mandatu poselskiego, biernego prawa wyborczego i zakaz pełnienia funkcji publicznych od trzech do dziesięciu lat.
http://wiadomosci.wp...ml?ticaid=1d35d
Użytkownik nexus6 edytował ten post 16.10.2011 - 12:45
Napisano 16.10.2011 - 13:04
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych