W tym temacie w zakresie toczącej się dyskusji nad liberalizacją dostępu do broni palnej padają argumetny za jak i przeciw. W mediach głównie te drugie, gdyż jak wiadomo kształtują one w dużej mierze światopogląd naszego społeczeństwa. Poza tym, jak wiadomo nic tak nie "tuczy" mas jak odpowiednio podana paka medialna z domieszką zagrożenia i nadciagającej apokalipsy. Bez wątpienia, niektórzy przyjmują tą papkę nie za bardzo mając pojęcie o przedmiocie dyskusji. Najczęściej wiedzą tylko tyle, że broń palna zabija. I nikt nawet nie zada sobie trudu (nie wszystkichw końcu to interesuje ) by choć pobieżnie zapoznać się z tematem. A jest z czym. Argumentów za jak i przeciw popartych naukowymi opracowaniami, tekstów, eseji itp jest całe mnóstwo.
Sporo z tego bez wątpienia dla wytrwałych forumowiczów można znaleźć w tym temacie. W związku z tym jako pełnoprawny obywatel tego kraju zabieram głos w sprawie.
Moje argumenty "za":1. Mając broń w domu czułbym się bezpieczniej, ponieważ bandyci zanim zechcieliby się np. włamać zastanowili by się kilka razy że ktoś może do nich strzelić. A na dzień dzisiejszy to oni mają broń a ja nie. I gdzie tu "równouprawnienie"?2. Dlaczego nadal mamy mieć w Polsce grupę ludzi uprzywilejowanych którzy posiadają broń (dawne SB, MO) czy też teraz Policjanci którycz mają broń w domu. A niby w czym jestem gorszy od nich?
3. Argument Gen. Romana Polko który przyznał, że "Polacy nie są mentalnie przygotowani do tego, by każdy dysponował bronią" jest argumentem chybionym. Podobne argumenty na temat "nie przygotowania społeczeństwa" słyszę codziennie od dzieciństwa. Ten argument jest zawsze podnoszony gdy nie ma z tamtej strony możliwości dyskusji merytorycznej.
4. "Trzeba gdzieś jeszcze ćwiczyć, a nawet policja i wojsko narzekają na brak strzelnic" – mówił dziś na antenie TVP Info gen. Roman Polko. Generale to nie brak strzelnic jest problemem, ale konsekwentnie prowadzona od lat polityka osłabienia naszego Kraju poprzez "głodowe" pieniądze przeznaczane na Policję, Wojsko i Oświatę. Jako obywatele, nauczeni od czasów zaborów, damy sobie radę. Niech się Pan o nas nie martwi, w szybkim czasie powstanie sporo prywatnych, małych strzelnic. Polak jest przedsiębiorczy.
5. Pomysł wydawania pozwoleń w postaci rejestracji przez organy samorządowe jest jak najbardziej trafny. Dzisiaj aby otrzymać pozwolenie trzeba mieć "układy" w Policji lub dawnym "WSI".
Dlaczego tak mało wierzycie w nasz Naród i w jego dojrzałość mentalną. Czego się boicie, utraty przywilejów bycia "Nadzorcami" nad społeczeństwem?
Wszystko to zaczyna układać się w coraz bardziej ponurą rzeczywistość (biorąc także pod uwagę wszystkie pomysły parlamentarzystów i rządu) i zmierza w coraz szybszym tempie do pełnej kontroli społeczeństwa wraz z pozbawieniem jej możliwości samoobrony. Analizując postępowanie polityków z partii będących w Sejmie coraz bardziej jestem pewny, że wszystkie te partie grają do jednej bramki. A więc pokrótce spróbuję przedstawić jak ja widzę postępowanie poszczególnych ugrupowań w Sejmie i ich cele:
PO – największa partia która dostała tak dużą ilość głosów mając program wolnościowy i antysocjalistyczny. Co z tego programu zostało każdy widzi – nic. Jest to partia, która najotwarciej jest przeciwna silnej i niezależnej Polsce, ładnie ukrywając to wszystko poprzez wmawianie w mediach że białe jest czarne a czarne jest białe.
PSL – partia która ma tyle z rolnictwem wspólnego co wyrób czekoladopodobny (dla tych co nie pamiętają tych czasów – w PRL-u można było w latach 80-tych kupić bez kartek czekoladopodobne słodycze które były tak niesmaczne że do dzisiaj jak sobie przypomnę ten smak to mną rzuca) z czekoladą. Biorąc pod uwagę podpisanie przez Wicepremiera Pawlaka umowy z Rosją na dostawę gazu jestem prawie pewny, że jest to agentura Rosji.
SLD – partia mająca rodowód w PZPR ale aktualnie widać że WSI popiera PO a nie postkomunistów.
PIS – partia powołująca się że jest prawicowa a mająca swój program czysto socjalistyczny z elementami patriotycznymi (próbująca nawiązać do PPS Piłsudskiego ale daleko jej do Marszałka).
Wszystkie te partie mniej lub bardziej otwarcie dążą do ograniczenia suwerenności Polski i jej znaczenia na arenie międzynarodowej. To że jedne dążą do tego prawie otwarcie (PO, SLD) a inne udają patriotów (PIS) nie zmienia nic gdy dochodzi do najważniejszych głosowań dla przyszłości i suwerenności Narodu (proszę sprawdzić jak głosowały poszczególne partie przy akceptacji przez Sejm Traktatu Lizbońskiego, ustawy aborcyjnej i wielu innych). Proszę przeanalizujcie na spokojnie sprawy pociągnięcia do odpowiedzialności przez Trybunałem Stanu rządzących przez ostatnie 20 lat (jak chociażby Lewandowskiego i innych za sprzedaż Huty Warszawa – Luccini zarobił od tego czasu 46 razy tyle za ile kupił Hutę, sprzedaż Kwidzynia, Wedla, wyprzedaż za bezcen cementowni mając na uwadze chociażby budowę autostrad i dróg).
Spójrzcie na te wszystkie partie jaki mają stosunek do prawa własności – żadna z nich nie przywróciła własności ukradzionej przez komunistów chociażby z tzw. dekretu Bieruta, jaki jest ich stosunek do repatriacji Polaków wywiezionych do Kazachstanu, na Syberię po 01 września 1939r. (i nie mówię tutaj o słowach polityków na te tematy ale o konkretnych projektach ustaw– takich nie ma). Dlatego biorąc to wszystko pod uwagę, pomysł posła PIS A. Mularczyka aby ograniczyć prawo posiadania noży i broni białej wpisuje się idealnie w układ niszczenia Polski.
Dlatego twierdzę i jestem coraz bardziej o tym przekonany, że wszystkie partie będące w Sejmie są tym samym medalem „okrągłostołowym” tyle że jedne są „awersem” a inne „rewersem”. Tak więc opierając się na wypowiedziach przywódców i działaniu NSDAP w latach 30-tych i 40-tych XX wieku oraz dzisiejszym działaniu partii będących w parlamencie, witam w nazistowskiej Polsce XXI wieku.
CZAS NA REPUBLIKĘ I LIEBERALIZM W PEŁNYM WYDANIU !!!
Użytkownik Sentinel edytował ten post 04.06.2011 - 18:10