Skocz do zawartości

Zdjęcie

Genesis jeszcze raz

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
84 odpowiedzi w tym temacie

#61 Gość_muhad

Gość_muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

Aquila, to dalej sobie bądź z tym sceptykiem zjawisk paranormalnych. Jakim prawem twierdzę, że piszesz wszystko na nie? Poczytaj własne posty to będziesz wiedział czemu. Jak sam zauważyłeś, jesteś sceptykiem tych zjawisk a tutaj mamy taki portal, dotyczący owych zjawisk.

mariush, bynajmniej nie miałem na myśli tych wzniosłych uniesień ani mistycznych doznań. Moje doświadczenia polegały na zupełnie czymś innym i sam o nie się nie prosiłem.Dziwię się ,że ktoś tak obeznany i podatny na mistyczne doznania tego nie rozumie. Trudno. Nie zabiegam o to.
  • 0

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dziwię się ,że ktoś tak obeznany i podatny na mistyczne doznania tego nie rozumie.

Po prostu rzeczywistość jest dla mnie stukroć bardziej niesamowita niż kosmici Sitchina. Może dlatego, że to drugie jest dla mnie zupełnie nielogiczne i niespójne.

Dla mnie jest fascynujące to, że np. Wszechświat stanowi tak poukładaną i tak czule skonstruowaną strukturę. Przy tym kosmici w swoich helikopterach straszących Ezechiela na pustyni wypadają bardzo słabo, a w szerszym kontekscie stają sie conajmniej irracjonalni. Bardziej irracjonalni nawet niż mechanika kwantowa.

Proponuję zagłębić się w literaturę popualrnonaukową np. z serii "Na scieżkach nauki" wydawnictwa Prószyński i s-ka. To dobry sposób na poznanie niezwykłości PRAWDZIWEGO świata. Dopiero takie doświadczenie pozwala zauważyć, jaką tandetą intelektualną jest pseudonaukowa twórczość osób pokroju Sitchina.

Wiem to z introspekcji.
  • 0

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Czemu Ty nie wierzysz nauce? Dlaczego bardziej trafiają do Ciebie teorie Stichina, Danikena i inne zamiast rzetelnej wiedzy? To chyba pytanie bez odpowiedzi.

Zeby zycie bylo ciekawsze, bardziej tajemnicze i kolorowe. Niektorzy wola zyc w urojonym swiecie fantazji, niz pogodzic sie z szara rzeczywistoscia. Nie wazna jest prawda, wazne jest samopoczucie. mam wrazenie ze niektorzy sami siebie oklamuja i desperacko przymykaja oko na naukowe fakty, zeby tylko nie stracic sensu zycia. Ja tak nie potrafie, wole zyc w szarej prawdzie niz pieknym klamstwie.

[ Dodano: 2006-10-04, 20:30 ]
Pozatym tak jak mariush, ta szara rzeczywistosc jest dla mnie bardziej kolorowa niz wszystkie teorie paleoastronautyczne, bo przedewszystkim najbardziej fascynujace jest to ze rzeczywistosc jest prawdziwa.
  • 0

#64 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

mariush, Tiamat, gdybyście chociaż raz w życiu doświadczyli pewnego zjawiska, którego na własnej skórze doświadczyłem to może nie podniecalibyście się tak tą waszą nauką.Dla mnie nauka jest ważna ale nie przymyka mi oczu na świat pozazmysłowy. Nie ma o czym mówić.
  • 0

Tiamat.
Reputacja

Napisano

W tym sek ze nikt sie niczym nie podnieca, bo nie o to tu chodzi, tu chodzi o faktyczny stan rzeczy, chcialbym sie czyms podniecac i zafascynowac, marze zeby wydarzylo sie cos ciekawego, przelomowego, ale rzeczywistosc i prawda i nauka mi na to nie pozwala, nie bede sobie na sile zakladal istnienia czegos, a potem probowal to udowodnic. muhad, a opisywales gdzies na forum swoje doswiadczenia ? bo zaciekawiles mnie.
  • 0

#66 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

Tiamat, Widzisz a na moją rzeczywistość wpłynęły min. właśnie te doświadczenia. Jedno pobieżnie opisałem ale nie mam zamiaru ich upubliczniać z przyczyn osobistych.
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

muhad, znalazłem co nieco na forum o jakimś latającym obiekcie który podobno widziałeś. Czy to o to chodzi? Jeżeli uważasz że ja albo ktokolwiek inny uzna Cię za wariata bo twierdzisz że widziałeś latające "coś" to się mylisz. Miałeś prawo widzieć jakiś obiekt i temu nie zaprzeczam, w końcu to Ty tam byłeś a nie ja. Ale chodzi mi też tutaj o to, że żadne przeżycie nie może spowodować, że człowiek może uwierzyć w piramidy na Marsie albo kosmicznych sumerów. To jużjest dorabianie sobie własnej mitologii.
  • 0

#68 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

Aquila, mylisz się takie doświadczenia chcąc lub nie chcąc zmieniają człowieka i chyba sobie nie zdajesz sprawy jak bardzo.Ja nie widziałem jakiś tam obiekt tylko coś , gdybyś zobaczył, to zdębiałbyś. Nawet nie wiesz co się wtedy czuje.Chyba nawet nie potrafisz sobie tego wyobrazić. Ja nie dorabiam sobie żadnych mitologii. Dzięki wielu zdarzeniom bardziej się otworzyłem i mam inny tok rozumowania, jestem bardziej pokorny wobec wszystkiego co mnie otacza. Nigdy nikomu nie opowiadałem o tym co widziałem, co przeżyłem.Jedynie mój brat wie i mama. Nikt inny. Dzięki temu wszystkiemu łatwiej przyswajam myśl,że może być inaczej niż wielu się wydaje. Może kiedyś i Ciebie spotka coś co zmieni Cię na zawsze.
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Oczywiście że może się wydarzyć coś takiego, co zmieni mnie na zawsze, ale daję temu jakieś 5% szansy. Jeżeli mozesz, opowiedz dokładnie co widziałeś na PW, obiecuję że jeżeli zechcesz to nie wyjdzie to poza PW. I nie obawiaj się niczego, po prostu chciałbym się dowiedzieć co tak bardzo zmieniło Twoje postrzeganie świata.

No i naprawdę nie widzę powiązania pomiędzy obserwowaniem latającgo czegoś a wiarą w sumeryjskich bogów-kosmitów. Zauważenie jednego latającego obiektu nie czyni teorii powiedzmy Danikena prawdziwymi.
  • 0

#70 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

Aquila, Owszem nie czyni ale łatwiej jest przyjąć to wiadomośći ,że to co działo się w czasach sumeru ,że może być to prawdą. Ktoś kto nigdy nie miał styczności ze zjawiskami pozazmysłowymi raczej tego nie zrozumie, choćby niewiadomo jak był obeznany , elokwentny i wzniosły.

Jeśli chodzi o Twoją ciekawość. Dodam tyle ,że to jaki jestem i to jak myślę miały wpływ wydarzenia różne i nie tylko te , które są związane z moimi obserwacjami. Ma to związek również z ezoteryką. Są to doświadczenia tajemnicze ale nieprzyjemne( w dzieciństwie były też przyjemne) i zdarzały się przerażające. Jak wcześniej wspomniałem , są to doznania bardzo osobiste i nie wiem czy byłby to dobry pomysł gdybym na PW napisał Ci o tym. Kierujesz się tylko ciekawością a reszty Twoich pobudek nie znam a dla mnie jest to bardzo ważne.
  • 0

Legalize.
  • Tematów: 123
Reputacja

Napisano

Muhad jak znam Aquile powie Ci, że miałeś zwidy, a wszyscy twoi znajomi, ktorzy doświadczyli czegoś paranormalnego okłamują Cię :mrgreen:
Naprawde, szkoda zachodu :jump:
  • 0

Tiamat.
Reputacja

Napisano

A ja mysle ze jest poprostu ciekawy, tak jak ja zreszta, nikt tu nie jest wrogiem przeciez.
  • 0

Legalize.
  • Tematów: 123
Reputacja

Napisano

A moim zdaniem jest to tylko niestety zwykła ciekawość. Mam pewne powody dla których tak sądze ;)
  • 0

Tiamat.
Reputacja

Napisano

Wlasnie nie, ja jestem otwarty na takie ludzkie przezycia, jesli ktos czegos doswiadczyl to szanuje to i nie naleze do osob, ktore z gory zalozylyby ze muhad powinien byc zamkniety w pomieszczeniu z drzwiami bez klamek.
  • 0

dj_cinex.

VRP UFO Researcher

• Tematów: 412
  • Artykułów: 20
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Proponuje omawiać Genesis lub założyć temat pt. "Przeżycia muhada"... ;)

P.S.
Kolejne części pojawią się ... jak mi się będzie chciało :P ... tuż tuż ;)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych