@up,
Może już teraz skocz z mostu?
---
Po to by żyć, rozwijać się, egzystować, doświadczać... nikt mi nie zagwarantuje, że po śmierci będę dalej istniał, więc trzeba wziąć sprawy w swoje ręce...
Ja kocham życie, a życie nieskończone kochałbym jeszcze bardziej, gdyż wtedy nie ma ograniczeń czasowych. Wtedy przyszłaby myśl - "mogę wszystko". Teraz tak nie jest, jedna decyzja może zdeterminować Twoje przyszłe życie. Popadasz w trend, chodzisz do pracy, by się utrzymać, wpadasz w pułapkę finansowego bezpieczeństwa i ciągniesz to do u.. śmierci.
---
Dłuuugie życie lub nieśmiertelność, oznacza wolność.
Druga sprawa:Po co emerytury długowiecznym lub nieśmiertelnym. Słyszałeś kiedyś o chińskim systemie emerytalnym? Bo ja myślałem, że go nie ma. Więc pewnie te setki milionów chińskich emerytów umierają z głodu? Ciekawe...
Demokracja, emerytura, obecny kapitalizm to najgorsze dziadostwo. System/państwo/rząd powinien jedynie zapewnić bezpieczeństwo rozwoju, finanse powinny być w rękach ludności, całkowicie. Chcesz oszczędzać na starość, oszczędzasz, inwestujesz. Nie chcesz? Baw się dobrze, a na starość pokutuj. Nie masz co jeść? Nie oszczędzałeś, więc sobie umieraj... Tak to powinno wyglądać. Cała odpowiedzialność w rękach ludzi, całe życie niezależne od państwa, które służy tylko do obrony granic i porządku publicznego. Tylko na ten cel byłby płacony podatek. Władza wybierana tylko przez ludzi wykształconych. Reszta nie miałaby do powiedzenia nic.
To jest sprawiedliwość i niezależność.
Dlaczego ten ustrój jest skopany? Bo 1 ćpun + 1 pijak + 1 robotnik bez żadnego pojęcia o świecie spokojnie przegłosują 1, załóżmy doktora...
Użytkownik ramziramzes edytował ten post 06.11.2011 - 02:44