Napisano 04.07.2012 - 03:27
Napisano 25.10.2012 - 23:23
Popularny
btw nie znali zastosowania koła, ale o tym się nie mówi bo była by to rysa na ich "geniuszu")
Napisano 26.10.2012 - 12:44
..
Sumerowie byli idiotami, podobnie jak majowie (btw nie znali zastosowania koła, ale o tym się nie mówi bo była by to rysa na ich "geniuszu")
..
Użytkownik Ironmacko edytował ten post 27.10.2012 - 09:14
Napisano 26.10.2012 - 17:55
..
Sumerowie byli idiotami, podobnie jak majowie (btw nie znali zastosowania koła, ale o tym się nie mówi bo była by to rysa na ich "geniuszu")
..
a na powaznie to ze ktos nie uzywal kola, nie znaczy ze go nie znal
aby uzywac pojazdow kolowych to potrzebne im bylyby drogi, przy budowie ktorych musieliby zniszczyc sporo
do tego w zgodzie z natura
Wg Ciebie jak niema szansy na ciachanko i nie jedziesz do miasta do pracy to ludzier niepotrzebują dróg????Gratuluje wiedzy i wyobraźni.mieszkali w scislej komitywie (nie musieli przemieszczac sie z miasta do miasta do pracy albo poruchac nieznajoma z internetu),
Napisano 27.10.2012 - 08:57
Popularny
To jest fakt przemilczany w powszechnie znanych opracowaniach.
Podobnym fenomenem jest nie używanie przez prasłowian koła garnacarskiego. Dla naukowców spod znaku SS i Ahnenerbe było to objaw zapóźnienia rozwojowego naszych przodków. Dla mnie coś zupełnie innego: w połaczeniu z faktem że Słowianie podobnie jak Majowie czy Aztekowie czcili Słońce ,znali boga pod postacią pierzastego węża(Żmij) jest po poszlaka ze kszałt koła(symbol Słońca) był poprostu tabu - używanie go do przyziemnych celów(taplanie go w brudzie , pyle czy glinie) było poprostu bezboznością i profanacją "państwowej" religii.
PS Tak naprawdę Indianie i nasi przodkowie znali koło -
niechcieli go tylko uzywać do pewnych celów.
Napisano 09.11.2012 - 16:37
Napisano 09.11.2012 - 17:07
Napisano 09.11.2012 - 17:14
Całkiem nieźle zrobione. Ale:
W wyszukiwarce BBC po słowie "Nibiru" wyskakuje tylko news z 2010.
Na jakiej zasadzie działa iReport z CNN? Bo wygląda na to, że jest to platforma to dzielenia się informacją przez zwykłych ludzi:
"iReport invites you to share your story with CNN, and quite possibly the world. Log in to get started"
W każdym razie tej informacji też tam niema. Nie ma jej również na Al Jazeera.
Fejk.
Napisano 09.11.2012 - 17:14
Napisano 09.11.2012 - 17:24
Mylisz się http://ireport.cnn.com/docs/DOC-872812
The response was "I think it's a little early to be calling this the end of the f-ing wolrd
Użytkownik pdjakow edytował ten post 09.11.2012 - 18:20
Napisano 10.11.2012 - 21:38
Napisano 11.11.2012 - 14:33
Nie dalej jak 2 miesiące temu też jakaś asteroida mijała Ziemię- powód do paniki to żaden, bo jeśli szanse wynoszą 49% i mniej to naprawdę straszny niefart musielibyśmy mieć żeby w nas uderzyła. Wiem, niektórzy stwierdzą że 30% to dużo i powoli trzeba testament spisywać, ja jednak jestem raczej spokojny. W ogóle to całe Nibiru to jakaś farsa jest. Pamiętam jak dziś, kiedy byłem piękny i młody komentowałem na tym forum temat który głosił, że Nibiru już prawie gołym okiem widać i już z piwnicy słoiki z ogórkami trzeba powyrzucać i się tam schować bo katastrofa. Lat temu było to 4, i, podobnie jak wtedy stwierdzę, że żadnego Nibiru nie ma, nie było, i, mało tego, nie będzie. Koniec i kropka. W ogóle wątki o tym powinny być od razu blokowane, ponieważ skoro od tylu lat nie wniosły one nic realnego, za to fejków wszelkiej maści mnóstwo- są g*wno warte. Jest na tym forum sporo fantastów, którym nie zależy na rozwiązywaniu i wyjaśnianiu dziwnych zjawisk w celu wyłonienia tych, które są naprawdę >paranormalne<, a na wzajemnym nakręcaniu się historiami o jaszczuroludach, podziemnych amerykańskich bazach do budowy hybryd obcych i ludzi, planetach fruwających w tę i na zad, psami przebranymi za czupakabrasy, wampirami z 'Ukrytej Prawdy' i całej masy innych żenujących sytuacji.
I nie piszę tego wszystkiego bo jestem jak Gillian Anderson z 'The X Files' (dla niekumatych- 'bla bla, musi być na to racjonalne wytłumaczenie, bla bla)- ja po prostu chcę wyodrębnić to co jest faktycznie niesamowite, nieziemskie, niewytłumaczalne. Bo sądzę że takie zjawiska:
a) mają miejsce
b) powinny być treścią rozmów na tym forum.
Tyle ode mnie.
Napisano 12.11.2012 - 07:30
ok, tylko nie zapominaj, że jesteś na forum paranormalnym a nie racjonalista.pl więc jeżeli nie będzie takich tematów, to co ma być ? po to jest to forum, żeby sobie na takie tematy pogadać
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych