Skocz do zawartości

Zdjęcie

Marsz Niepodległości w Warszawie

• Zamknięty Temat jest zamknięty
646 replies to this topic

Kelt.
  • Tematów: 9
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Kiedyś ktoś mądrze powiedział ,,Nacjonalizm to patriotyzm czynu" - Sentinel stawiasz znak równości między nacjonalizmem a nazizmem i faszyzmem co pokazuje że masz braki w wiedzy a przy okazji obrażasz bardzo wielu ludzi.

Mówisz że nacjonalizm sprowadza człowieka do roli sługi ,,wodza"? Zrozum że dobro narodu to dobro wszystkich ludzi którzy do niego należą. Nie chodzi tu o odbieranie ludziom praw i wolności, chodzi o to że czasami trzeba przedłożyć interes jednostki nad interes grupy. Taka jest rzeczywistość. ,,Jeszcze się taki nie urodził co by każdemu dogodził"

rewolucjonalista.
  • Tematów: 28
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Tak do kontekstu tematu.

Słowa, które każdy Polak powinien zapamiętać i wierzyć!

Klajcor88.
  • Tematów: 5
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Kelt - thx za +.

Wracając do tematu. Podniosłeś kwestię długu polski.

A ja się w związku z tym pytam - a jaki pomysł ma na to ONR i inne podobne organizacje???

Byłem a stronie ONR i patrząc w galeriach na zdjęcia młodych ludzi, z ogolonymi głowami, oddającymi hołd jak robili to członkowie NSDAP, nawet ubiory zbliżone są kolorystycznie do tych jakich używały brunatne koszule NSDAP od razu przed oczami staja mi obrazy z okresu II WŚ.

I co to ma wspólnego z patriotyzmem???

Za takie porównanie dostałem bana na 24h, więc uważaj przyjacielu.

Swoją "manipulacje" z wykorzystaniem zdjęć ONR-u z innego wydarzenia przemyślałem. I dla mnie dalej jest to sytuacja CHORA zwłaszcza że ONR był jednym z najliczniejszych obozów (przynajmniej we Wrocławiu) stojąc ramię ramię z NOP-em.

Całe szczęście że nie tylko ja podzielam to zdanie. Ten ban był naprawde jeszcze mniej przemyślany niż umieszczenie przeze mnie zdjęcia ONR wykonującego SALUT RZYMSKI! ( Co też było przybliżone w temacie )

Mówisz że nacjonalizm sprowadza człowieka do roli sługi ,,wodza"? Zrozum że dobro narodu to dobro wszystkich ludzi którzy do niego należą. Nie chodzi tu o odbieranie ludziom praw i wolności, chodzi o to że czasami trzeba przedłożyć interes jednostki nad interes grupy. Taka jest rzeczywistość. ,,Jeszcze się taki nie urodził co by każdemu dogodził"

Wybacz ale ja czuję się indywidualistą bo bardzo wielu ludzi nie pozwala mi się z nimi utożsamiać.

rainman.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Po pierwsze rozróżnijmy modele ustrojów totalitarnych od propagandowych ideologii dwudziestego wieku. Po drugie jeśli chcemy odnieść się do "marszu niepodległości" należy pamiętać, że kontrolowane media ukazały jedynie całkowicie bezideową część manifestacji faktycznie opartą na propagandowej ideologii rasizmu i bezpodstawnej agresji celowo prowokowaną przez zorganizowaną kontr-manifestację. Po trzecie, cel takich ulicznych konfrontacji jest tak samo prymitywny jak głosowanie w wyborach na Palikota, bo nie lubi kościoła albo mówi, że zalegalizuje marihuanę. Najśmieszniejsze jest to, że po takim wydarzeniu, w telewizji pojawiają się dziesiątki "ekspertów", psychologów, socjologów, politologów itd, setki komentarzy, cały dzień poświęcony na debaty żeby po koniec stwierdzić zgodnie, że za wszystko odpowiada Kaczyński hehe.

asp.
  • Tematów: 3
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

wszyscy którzy brali udział w wydarzeniach 11 listopada 11 roku, powinni dostać pofilaktycznie przez łeb. Niemieckie barachło, które wpieprza się do nie swojego państwa, polskie gów*iarstwo, które przyjechało się prać po mordach, politycy, którzy przyszli załatwiać swoje sprawy, transseksualista z sejmu, który powinien leczyć swoje dewiacje u psychologa a nie zajmować się sprawami państwa, oraz matki z wózkami, które nie potrafią sprawdzić co będzie działo się w stolicy, tępo lezące ze swoimi dziećmi, wystawiając ich na ogromne ryzyko. Do tego pałą przez łeb powinni dostać również dziennikarze, każdy z osobna, za swój brak obiektywizmu w relacjach.

Kolejna taka manifestacja winna się nie odbywać. Bo takowe manifestacje nie mają na celu nic, tylko prowokacje do niszczenia prywatnego mienia mieszkańców RP.

Nie tak powinna się odbywać pobudka ludzi w tym państwie do działania.

Dlatego jedynym słusznym, przekazem z tego pośmiewiska i wylęgarni bydła jest ten oto przekaz:

Użytkownik asp edytował ten post 15.11.2011 - 11:14

yerbamaate.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

mój wujek wczoraj skomentował te wydarzenia następująco. W Polsce młodzi ludzie nie mają perspektyw więc niech sobie chociaż kamieniami porzucają żeby im ulżyło a że funkcjonują w takich a nie innych ugrupowaniach to wina właśnie tego, że w tej Polsce nic nie ma dla was. Heh coś w tym jest. Moim zdaniem jest tak co roku i bedzie też w następnym i w sumie tak naprawde nic się nie dzieje a są o wiele większe sprawy niż jakieś tam bójki

hannibal.
  • Tematów: 4
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

*
Wartościowy Post

Polecam obejrzeć ten film. Tego napewno nie zobaczyliście w telewizji.

hubiii p.
  • Tematów: 7
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

up
dzieki za filmik daje troche do myslenia i pokazuje przykra prawde o sytuacji w PL ;( lepiej promowac gejow i lesbijki niz historie naszego narodu.

Imb.
  • Tematów: 9
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

*
Wartościowy Post

wszyscy którzy brali udział w wydarzeniach 11 listopada 11 roku, powinni dostać pofilaktycznie przez łeb.

Dołączona grafika

Pamiętaj, żeby te dzieci spałować w pierwszej kolejności, są najgroźniejsze...

Czemu tak się uparliście, żeby wykreować z tego jedno wielkie pole bitwy? Przypomnę, że Policja (która też brała aktywny udzial w bójkach) zaaresztowała zaledwie ok 40 wstrętnych faszystów z ponad 200 zatrzymanych tego dnia. Jak widać - my byliśmy tymi najbardziej agresywnymi (albo byliśmy cwani i nie daliśmy się złapać).
Wg. organizatorów łącznie na Marszu było ok 30 000 (trzydzieści TYSIĘCY!) ludzi. To teraz wyjmijmy kalkulator:
(40/30000)x100%=0,13% <- tyle było "polnische banditen" spośród uczestników Marszu.

Ale zamiast pokazać wielotysięczny tłum, lepiej jest go zignorować i pokazać kilkunastu bijących się ludzi z kilku ujęć i wmówić, że tak wyglądała cała Warszawa. Do tego pokażemy wypowiedź kogoś z Antify o tym, jak to został pobity przez podłych Polaczków i nie dojść do słowa nikomu z drugiej strony barykady. Jeszcze parę standardowych chwytów i cała Polska uwierzy, co nie?

"Prawda jedno ma oblicze - będzie NASZĄ barykadą!"

O, a tutaj macie swoją Kolorową:

Dołączona grafika

"Omega - uciekamy zawsze na czas!" ;)

Użytkownik Imb edytował ten post 15.11.2011 - 15:45

Klajcor88.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Czemu tak się uparliście, żeby wykreować z tego jedno wielkie pole bitwy? Przypomnę, że Policja (która też brała aktywny udzial w bójkach) zaaresztowała zaledwie ok 40 wstrętnych faszystów z ponad 200 zatrzymanych tego dnia.

Może dlatego, że dla mnie wygląda to na pole bitwy ?

Link :

(chodzi mi o wizje nie o fonie, jak mówiłem kilka postów wcześniej w tym konflikcie jestem bezstronny)

I tak wiem, że to grupa która została na Pl. Konstytucji! Nie zaprzeczysz chyba że są to jednak uczestnicy marszu ?

Frezer22.
  • Tematów: 2
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Strach żyć w takim państwie gdzie pałuję się człowieka za to że jest się patriotą.Komuna wróciła i to jeszcze na sam początek rządów PO i palikota.Boję się co wydarzy się przez te następne 4 lata w kraju bez bez perspektyw, nawet wczoraj mnie zaczepił pewien przechodzień i powiedział że to przez żydów takie sytuacje się dzieją ja go poparłem po czym życzył mi iść z Bogiem. Heh to śmieszne że Polacy którzy chcą dla polski jak najlepiej muszą uciekać z własnego kraju na rzecz pedałow,murzynów i narkomanów. Ja od dłuższego czasu nie oglądam dzienników bo szkoda nerwów i zdrowia. I jak żyć?

Klajcor88.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Ja też nie oglądam dzienników, ba! nie mam nawet telewizora, w wydarzeniach pokroju 11 . 11 staram się uczestniczyć, żeby wyrobić sobie o nich zdanie. Nie oskarżam o złe ich prowadzenie "żydów, pedałów i narkomanów". Co więcej uważam, że tylko człowiek który nie potrafi obserwować otaczającego świata może tak robić.

mefistofeles.
  • Tematów: 13
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Wartościowy Post

Ja też nie oglądam dzienników, ba! nie mam nawet telewizora, w wydarzeniach pokroju 11 . 11 staram się uczestniczyć, żeby wyrobić sobie o nich zdanie. Nie oskarżam o złe ich prowadzenie "żydów, pedałów i narkomanów". Co więcej uważam, że tylko człowiek który nie potrafi obserwować otaczającego świata może tak robić.

W tym wątku to właśnie Ty udowadniasz, że nie potrafisz obserwować otaczającego świata. Patrzysz, ale nie widzisz, nie potrafisz wyciągać logicznych wniosków, nawet manipulacja wychodzi Ci nieudolnie (vide: zdjęcie z ONR). To, że nie oskarżasz jest akurat jasne, bądź z racji na swój wiek, bądź poziom intelektualny po prostu nie dostrzegasz relizmu świata , który Cię otacza.

Rozłożę Ci to na czynniki pierwsze abyś lepiej zrozumiał:

11 listopada jest zarejestrowany legalny marsz, mogą brać w nim udział wszyscy, każdy może się dołączyć. Rejestruje się drugi marsz zwany kolorowym, któy sam określa, że jego celem jest blokada tego pierwszego. Pytanie: Jeżeli to nie jest prowokacja to co nią jest?

Jako, że w marszu niepodległości uczestniczy ponad 20 000 osób nie do uniknięcia jest wystąpienie w nim pewnych patologii, są tam z pewnością i chuligani i bandyci i prowokatorzy podstawieni i zapewne faszysci. To czego jednak Twój młodzieńczy umysł nie jest w stanie pojąć to fakt, iż jest to tylko ułamek. Prawdziwi patrioci idą sobie dalej zostawiając rozróby za sobą.

Totalnie Volne Nasze media nie pokazują niestety marszu, pokazują te ogony, te rozróby, które pojawiały się zawsze i pojawiać się będą, bo zawsze znajdzie się patologia, tym bardziej, jeżeli celowo jest jeszcze prowokowana. Nie zarejestrują również tego jak obleśny tłuścioch z Jaguara przybija żółwika z zamaskowanym lewackim bojówkarzem.

Nas , ludzi o prawicowych poglądach, kochających swój kraj ( wg szczukowo-tęczowo-biedroniowej propagandy nazywanych faszystami) najbardziej bulwersuje próba rozmycia odpowiedzialności za jawną prowokację.

miłujmy się

Klajcor88.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Ehh, kolejny raz będę pisał to samo, ale ok.

miłujmy się

I właśnie o samo miłowanie mi chodzi.

Ani razu nie oplułem rodzin z dziećmi idących z flagami, dumnych z tego że są polakami.

Opluwam za to zachowanie tego "ułamka" czy jak wolisz "ogona". IMO to nie uchodzi i za takich ludzi żyjąc w tym kraju się wstydze.
A Wy cały czas próbujecie mi udowodnić, że tak naprawdę marsz odbył się bez żadnych problemów, a na ogon najlepiej nie patrzmy bo przecież wszyscy nie lubimy TVNu i to tak naprawde jego dziennikarze, policja i "lewaki" prowokowały "ogon" do rzucania kostką brukową.
Nie wiem w jak pięknym świecie żyjecie, ale ja niestety dość często mam styczność z tymi, którzy w owym "ogonie" by się doskonale odnaleźli.
I wiem że niektórym naprawdę nie potrzeba prowokacji, a czasami nawet powodu, żeby zacząć przepychanki.
I tak naprawdę tylko o to mi chodzi. Jeśli tego nie znacie i/lub nie przejmujecie się tym to Wam szczerze zazdroszczę.

Jeśli napisałem coś, co was uraziło - przepraszam, ale czasami ja sam czuję się urażony kiedy ktoś od "lewaka" mnie wyzywa kiedy chcę tylko konstruktywnie porozmawiać i jakoby pogodzić dwie strony bo taka walka w naszej Polskości do niczego nie prowadzi.

Nie mam nic przeciwko "kolorowym", nie mam nic przeciwko "pedałom" i "lezbom", nie mam nic przeciwko "żydom" i naprawdę nie godzę się na to,
żeby byli kozłami ofiarnymi wszystkich problemów w naszym państwie.

Bo to tylko "ogon" przecież - po Twojemu.

Odsuwam się w cień dalszej dyskusji, bo jeśli dalej się ze mną nie zgadzacie to wolę być "niedojrzały" i mieć "niski poziom intelektualny" niż się z Wami zgodzić.

I na rozluźnienie powiem tylko, że ewolucja sama sobie z tym sporem poradzi ;)

Użytkownik Klajcor88 edytował ten post 16.11.2011 - 01:09

Ripsonar.
  • Tematów: 53
  • Artykułów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Witam

Moim zdaniem jest nie do pomyślenia, aby nasze najważniejsze święto państwowe jakim jest Odzyskanie Niepodległości, które naród powinien świętować rodzinnie, z godnością, podniesioną głową i z uśmiechem na ustach. Tak jednak nie jest, ba święto to na dzień dzisiejszy kojarzy sie z agresją, walkami u licznymi i o dziwo faszyzmem!!! Czyż już wszyscy oszaleli???

W dniu 11.11.2011 było ponad 20 marszów ale 2 z nich budziły najwięcej uczuć, zarówno prawych jak i nikczemnych... ale po kolei.

Marsz Niepodległości - którego celem było ŚWIĘTOWANIE ODZYSKANIA NIEPODLEGŁOŚCI, święta, w której idee, odczucia i przynależność Ojczyźnie kumulowały się do jednego najważniejszego słowa - patriotyzmu dla naszego kraju.
Organizatorzy: Młodzież Wszechpolska, ONR (Obóz Narodowo Radykalny), Kibice
Ludzie kochani, od kiedy Prawica i Narodowcy wyznający patriotyzm i miłość do naszego kraju nazywani są zwłaszcza w naszym kraju faszystami??

Kontrmanifestacja "Kolorowa Niepodległa" - aktywiści porozumienia 11 listopada, czyli koalicji polskich lewicowców (Lewaków). m.in. Związkowcy z OPZZ, Organizacje Feministyczne, antyfaszyści z Niemiec.

Własnie!!! ANTYFASZYŚCI Z NIEMIEC??? To ja trochę powiem na ten temat, kto ściąga takich ludzi na tak ważne święto narodowe jest po prostu skur@#$*&%!!!!
Otóż na zaproszenie tzw. polskich antyfaszystów z ugrupowania "Porozumienie 11 listopada przyjechała NIEMIECKA Antifa - czyli ultralewicowych i anarchistycznych organizacji, m.in. Lewicy Antyfaszystowskiej i ruchu redskins (skinheadzi komuniści). Już teraz wyszło na jaw, że to na pewno grupa skrajnie lewicowych anarchistów tzw. Black boks (Czarny blok)
Więcej na ten temat: Link

LEWACKIE BOJÓWKI Z NIEMIEC NA ŚWIĘCIE NIEPODLEGŁOŚCI POLSKI
http://www.youtube.com/watch?v=l-PeRCrIuWM&list=PL2709AE47A8910EBA&index=11&feature=plpp_video

Niemiecka Antifa opluła polski mundur
http://www.youtube.com/watch?v=Z0ZFOuX2MoM&list=PL2709AE47A8910EBA&index=13&feature=plpp_video

Teraz po kolei:

Marsz Niepodległości miał się rozpocząć o 15.00 z Placu Konstytucji. Czemu doszło do zamieszek?. Ponieważ grupa około 300 osób z blokowała rozpoczęcie marszu z ramienia "Kolorowej Niepodległej.
Przecież wystarczyło rozpędzić chołotę która to blokowała, będąca nielegalnie, i to dodatkowo uniemożliwiając świadomie rozpoczęcie marszu legalnego!! Macie więc przyczynek - prowokacja jak kto woli czemu rozgoryczenie i wściekłość powstała na Placu Konstytucji. (z drugiej strony przypominam, iż choć Policja w tym względzie że nie oczyściła trasy z prowokacyjnej blokady - która spowodowała eskalację konfliktu, to chciałbym zauważyć,iż to jednak policja usilnie prosiła i namawiała zgromadzenie do zachowania spokoju i nalerzytego porządku wg prawa!.

Wielka zadyma w Warszawie. Jak do niej doszło - 2011.11.12
http://www.youtube.com/watch?v=6z-QoJGYCac&list=PL2709AE47A8910EBA&index=10&feature=plpp_video

Policja bije osoby z Marszu Niepodległości:
http://www.youtube.com/watch?v=fC2XIh4_iPk&list=PL2709AE47A8910EBA&index=16&feature=plpp_video

Teraz pytanie, czemu niszczyli samochody medialne w tym , co było najwięcej komentarzy odnośnie aut stacji TVN.
http://www.youtube.com/watch?v=n0_oYHWhheo&feature=related

Absolutnie tego nie pochwalam i wogule uważam że agresja budzi agresję, która prowadzi tylko do pogłębiania się tego konfliktu, a nie rozwiązania. Przytaczam jednak wymiany zdań w mediach, które mogą być pewnym zapalnikiem to co się działo 11.11.2011 w warszawie.

- Dziennikarz TVN - Czy były transparenty, które mogły powodować agresję?
- Agata Kowalska TVN - tak, były... m. in. "Bóg, Honor, Ojczyzna" , "Cześć i Chwała, Bohaterom "

Czy takie transparenty mogą powodowac agresję - zdecydowanie NIE .. A czy na antenie TV takie stwierdzenia mogą powodować agresję???? Zdecydowanie Tak.

Podsumowując: Święto jakim jest Odzyskanie Niepodległości, a więc związane z tym wiece i marsze dla uczczenia tych okoliczności, oraz pokazanie biało czerwonych flag z hymnem Dąbrowskiego na ustach, zostaje stłamszone, zakrzyczane i prowokowane jako ruch faszystowski to już jest czystym szaleństwem. To jest smutne i przygnębiające że komuś przeszkadza patriotyzm, propagując anarchistyczne ugrupowania, gdzie globaliści triumfują nad przywiązaniem do Ojczyzny. Do tego ściąganie niemieckich anarchistów chodzących po Nowym Świecie z pałkami wykrzykując niemieckie przekleństwa, plując na mundur wojskowy, który spowodował dezorganizację planu przemarszu i defilady, który z premedytacją i nikczemnością powodował agresję na ulicy jest hańbą dla ludzi którzy tego dokonali. Przypomnę, że z grupy około 200 osób zatrzymanych za chuligaństwo na ulicach Warszawy, prawie połowa (90 parę) to niemieccy anarchiści!! Jest to nad wyraz wymowne i pokazuje co to miało oznaczać. jest mi przykro żę tak się dzieje w naszym Państwie w tak ważnym dniu....

P.S - ten link pisałem nie będąc świadomym o tym rozwiniętym temacie. Przepraszam za ewentualne powórzone linki i filmiki jeżeli takie się znalazły, ale nie chciałem już zmieniać budowy swojego postu.

Pozdrawiam

Rip

Użytkownik Ripsonar edytował ten post 17.11.2011 - 14:14

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych