Nie, no śmiesznie się czyta jak zwalacie całą winę na Niemców (którzy nota bene nie zdążyli za bardzo namieszać bo zaraz zostali zatrzymani). Naprawdę musicie sobie wykrystalizować jakiegoś urojonego wroga?
śmiesznie to się patrzy jak wzorem jaszczura zmieniasz swój nick. Squonk sie wypalił ?
NIkt nie zwala całej winy na Niemców. Obecność niemieckich zadymiarzy to wynik ich zaproszenia przez środowiska lewicowe. Zaproszenia na BLOKADĘ legalnego marszu. NIe jest to żaden wróg ale zwykły zadymiarz, wykrystalizowany tak, że podważanie tego nie można inaczej nazwać jak zwykłą i nieudolną próbą manipulacji.
Demonizowanie mediów jest po prostu śmieszne. Najlepiej tę kwestię oddaje poniższy obrazek:

to co przedstawia owy obrazek to stara medialna technika manipulacji, w mediach to codzienność, także w Totalnie Volnych Naszych. Polega ona na pominięciu 99% marszu i skupienie uwagi na 1% zadymiarzy.
Mimo, że przedstawia sytuację jednoznaczną, której po prostu nie da się przedstawić w inny sposób, znajdą się tacy, którzy doszukują się jakichś spisków.
wiesz czym człowiek różni się od innych ssaków? Tym że jego odruch automatycznego działania nie jest bezwarunkowy w każdej sytuacji. Inne zwierzęta rodzą się z tym toteż łatwo manipuluje się ich percepcją w trakcie laboratoryjnych eksperymentów. U człowieka jest to cecha nabyta, przy tym stosunkowo plastyczna. Dzięki tym ludzie z natury są mniej podatni na manipulacje niż inne ssaki. Oczywiście są wyjątki. Nie łudzę się, że zrozumiesz cokolwiek z tego co napisałem.
Wybaczcie, ale nawet w TV widać, że nie było spokojnie w czasie obchodów Święta Niepodległości.
nawet w tv

trzymajcie mnie bo padnę ze śmiechu, na jakim Ty świecie żyjesz człowieku?
Bandytów nie mam zamiaru bronić, niezależnie z której stali strony.
rozmywając odpowiedzialność za prowokację trywializujesz ten bandytyzm.
Moje poglądy najlepiej oddaje jeszcze inny obrazek:

a co on oddaje oprócz wizji obłąkanego kolorową tolerancją autora? I jak to się ma do marszu przede wszystkim?
Na karę zasługuje każdy nieprzestrzegający prawa, ale rzeczywistości nie da się zaklinać. W większości bandyci albo wspierali prawą stronę, albo się pod nią podczepili i wykorzystali sytuację do ustawki z policją.
to zdanie oczywiście wyrobiłeś sobie o swoje "nawet w telewizji mówili". Marsz drogi Squonku vel Thingu zostawiał zadymy za sobą i dystansował się od nich.
Co do jegomościa atakującego fotografa - żadna lewacka prowokacja. Już się potwierdziło, że to "kibic" Legii. Złapano go dzięki uprzejmości schizofrenicznych i paranoicznych mediów prawicowych. Kibice już Sakiewiczowi gorąco dziękują. Tak czy inaczej sytuacja jest typu win-win. Bandzior zatrzymany, Sakiewicz udupiony. Może jednak powstanie ta rock-opera o jego osobie 
Kibic nie może być lewakiem? AA..zapomniałem, każdy kibol jest dla lewicowego obywatela faszystą związanym z prawicą. Widzisz człowieku, nie potrafisz pojąć nawet tak prostej sprawy, że wśród kibiców/kiboli są także lewicowi anarchiści. Media wyprały Ci mózg całkowicie.
Kolejna sprawa:
- Czy było widać na transparentach niesionych przez jednych i drugich jakieś hasła które potem mogłyby rodzić takie podejrzenie, że z intencją agresji jednak przyszli w to miejsce?
- Były takie hasła.
- Bardzo dzię...
- Znaczy były to przede wszystkim hasła Bóg, Honor, Ojczyzna, tak...? Były to hasła przeciwko in vitro... To były najróżniejsze hasła, ale przede wszystkim można było zaobserwować pałki w rękach.
Spisane słowo w słowo. Podkreśliłem jedyny w tej wypowiedzi fragment, do którego można się przyczepić. Dziennikarka nigdzie nie powiedziała, że "Bóg, Honor, Ojczyzna" to hasło wywołujące agresję. Trzeba mieć naprawdę sporo złej woli i zacietrzewienia, żeby nadinterpretować jej słowa.
dziennikarz zapytał o hasła mogące budzić agresję. Dziennikarka odpowiedziała, że jednym z takich haseł było "Bóg, Honor, Ojczyzna" oraz hasła o in vitro. Co do pałek, nikt neguje, że na marsz p[rzyszli też zadymiarze, cały szkopół tkwi w proporcjach Squonku vel Thingu.
Aby zdławić następne marsze ( czytaj: wszelkie marsze kojarzące się z LK oraz prawicą, patriotyzmem) projektuje się pociągać do odpowiedzialności majątkowej organizatorów za szkody.
No, ale przecież to "broń" obusieczna. Równie dobrze możesz podłączyć się pod paradę równości i demolować miasto, zrzucając tym samym odpowiedzialność na organizatora...
nikt się nie podłączy, prawdziwy obywatel o poglądach prawicowych nie robi tego bo nie widzi takiej potrzeby. Tylko w głowiek lewaka może się zrodzić taki poysł.