Skocz do zawartości

Zdjęcie

Marsz Niepodległości w Warszawie

• Zamknięty Temat jest zamknięty
646 odpowiedzi w tym temacie

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 776
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie chodzi o to KTO, ale JAK. W takim tonie brzmi mój post. Czepiacie się ciągle siebie nawzajem, a jak ktoś ma inne zdanie to "huzia na Józia".
Powtarzam, że debilizmem w postaci skakania sobie do gardeł wykazała się lewa i prawa strona konfliktu.
Radykalizm na takiej imprezie? To oznacza tylko jedno, impreza dla jednej strony. W takim dniu, ramię w ramię powinniśmy wszyscy cieszyć się z Niepodległości.
Mówiąc o transparentach, wykazuję następny bezsens. To był marsz przed koncertem Nergala?
Pseudopatriota, to taki debil, który wykorzystuje takie święto i taki marsz do prania kogoś po mordzie tylko dlatego, że ten ma inne poglądy, albo dla samej przyjemności. W takim kontekście jest moja wypowiedź.
Stop przemocy!

Shi.

關帝

• Tematów: 39
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pseudopatriota, to taki debil, który wykorzystuje takie święto i taki marsz do prania kogoś po mordzie tylko dlatego, że ten ma inne poglądy, albo dla samej przyjemności.

To żeś pojechał. Co ma zrobić człowiek, który kocha własny kraj widząc, że niektórzy mają czelność na tej uświęconej ziemi opluwać jego uczucia (w metaforycznym sensie, żebyś nie wyskoczył z kolejną mądrością) ? Mi tylko szkoda, że kibice zamiast na blokadę ruszyli na policję - bo takich ludzi jak uczestnicy blokady to faktycznie przydało by się w kilku miejscach naprostować. Powiem nawet więcej, za bicie lewactwa powinna być przyznawana nagroda a nie więzienie.

Edit :

Nie lubię Frondy ale nigdzie więcej nie mogę znaleźć informacji na ten temat :

3 miesiące aresztu dla pobitego uczestnika marszu

A "funkcjonariusz" przebywa obecnie na zwolnieniu lekarskim - złamał rękę w starciu 8).

ACAB !

Użytkownik Shinji77 edytował ten post 18.11.2011 - 17:36

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czy Ty nie rozumiesz o co mi chodzi? Nie kocham ekstremistów, czy to z prawa, czy z lewa, ale nie jest to powodem do bicia. Jeżeli zostanę zaatakowany, to będę się bronił wszelkimi dostępnymi środkami. Wojny na tle religijnym, maja taką samą podstawę - inne spojrzenie, czyż nie?
Skoro ktoś opluwa Twoje uczucia, opluj jego.Tym nie wybijesz mu zębów, ani nie złamiesz ręki. Nie zastępuj braku argumentów pięściami. To najbardziej prymitywny sposób wyrażania swoich racji.
Co do nagrody, zapewne lewactwo ma podobne zdanie na temat bicia skrajnych prawicowców.
Co do funkcjonariuszy, dali ciała na całej linii i to im należało sprać tyłki.

Cmb.
  • Tematów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Może najbardziej prymitywny, ale każdy czasem ma ochotę komuś przyłożyć, wystarczy dać pretekst... W końcu te najbardziej prymitywne emocje są najlepiej wykształcone.

Nie podoba mi się zachowanie służb porządkowych na tym marszu. Widać, że nie mają szacunku do ludzi. Wykorzystują swoją władzę, podejdź do takiego to nawyklina i każe Ci spie... przać. Później się dziw, że kultura JP się rozprzestrzenia...

hubiii p.
  • Tematów: 7
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Pseudopatriota, to taki debil, który wykorzystuje takie święto i taki marsz do prania kogoś po mordzie tylko dlatego, że ten ma inne poglądy, albo dla samej przyjemności.

To żeś pojechał. Co ma zrobić człowiek, który kocha własny kraj widząc, że niektórzy mają czelność na tej uświęconej ziemi opluwać jego uczucia (w metaforycznym sensie, żebyś nie wyskoczył z kolejną mądrością) ? Mi tylko szkoda, że kibice zamiast na blokadę ruszyli na policję - bo takich ludzi jak uczestnicy blokady to faktycznie przydało by się w kilku miejscach naprostować. Powiem nawet więcej, za bicie lewactwa powinna być przyznawana nagroda a nie więzienie.

Edit :

Nie lubię Frondy ale nigdzie więcej nie mogę znaleźć informacji na ten temat :

3 miesiące aresztu dla pobitego uczestnika marszu

A "funkcjonariusz" przebywa obecnie na zwolnieniu lekarskim - złamał rękę w starciu 8).

ACAB !

uzupelnienie twojego tekstu
wywiad z poszkodowanym tego brutalnego pobicia
http://www.youtube.com/watch?v=X-BUCmSBwxY&feature

mefistofeles.
  • Tematów: 13
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czy Ty nie rozumiesz o co mi chodzi? Nie kocham ekstremistów, czy to z prawa, czy z lewa, ale nie jest to powodem do bicia. Jeżeli zostanę zaatakowany, to będę się bronił wszelkimi dostępnymi środkami.

sęk w tym, że 11 listopada mieliśmy właśnie atak przeprowadzony przez kolorową hołotę . Tak można to ująć, bo czym jest blokada legalnego marszu urządzona przez kolorowe środowisko jeżeli nie atakiem na wolność obywatelską?

rewolucjonalista.
  • Tematów: 28
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Trzy miesiące pozbawienia wolności ? Żaden normalny sąd (uczciwy) nie wydałby takiego wyroku. Ja bym na tego Pana miejscu złożyłbym sprawę do Europejskiego Trybunału Sprawiedliwości, bo takie wyroki to tylko w POLSCE! To jest CHORE ludzie, dalej chcecie tak im służyć? Niczym niewolnicy, za 1000 złotych? Ciekawe czy politycy by przeżyli, gdyby dać im na miesiąc 600 złotych. Dla mnie ten kraj jest niepojętny. Polską już nie rządzą Polacy, tylko Polacy na usługach innych mocarstw. Pieprzyć takie życie w Polsce. Sprawiedliwość - skorumpowana, Policja - także (jak widać po wyroku), Rząd - no chyba nie muszę nic pisać, bo każdy wie.

Użytkownik rewolucjonalista edytował ten post 19.11.2011 - 11:43

hannibal.
  • Tematów: 4
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

http://fakty.interia...li-sale,1723993
- Polska policja była atakowana nie tylko przez niemieckich anarchistów, ściągniętych nieodpowiedzialnie tutaj, by zakłócić 11 listopada (...), ale jednak główne, te najbardziej dramatyczne zdarzenia, w tym rany i kontuzje policjantów, wynikały nie z ataku niemieckich anarchistów, tylko polskich chuliganów ubranych w szaliki klubowe, wspieranych tak mocno w ostatnim czasie przez prezesa Kaczyńskiego i PiS - mówił premier.

Ja *****. Według Ryżego wszyscy ludzie w szalikach to skrajna, prawicowa bojówka PiS .

mefistofeles.
  • Tematów: 13
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

http://fakty.interia.pl/raport/nowy-rzad-donalda-tuska/news/premier-przemawial-poslowie-pis-opuscili-sale,1723993
- Polska policja była atakowana nie tylko przez niemieckich anarchistów, ściągniętych nieodpowiedzialnie tutaj, by zakłócić 11 listopada (...), ale jednak główne, te najbardziej dramatyczne zdarzenia, w tym rany i kontuzje policjantów, wynikały nie z ataku niemieckich anarchistów, tylko polskich chuliganów ubranych w szaliki klubowe, wspieranych tak mocno w ostatnim czasie przez prezesa Kaczyńskiego i PiS - mówił premier.

Ja *****. Według Ryżego wszyscy ludzie w szalikach to skrajna, prawicowa bojówka PiS .

dla obserwujących platformowego Donalda nie jest to żadnym zaskoczeniem. O wiele bardziej intrygująca jest inna wypowiedź premiera. Chodzi o zwiększenie dywidendy z KGHM. Otóż miłujący wszystkich i wszystko Donald odpowiedział, że nie zauważył jakichś szczególnych ruchów na giełdzie przed expose w kontekscie tej spółki, a wszelkie wydarzyły się dopiero po ogłoszeniu decyzji. Oto nasz cwany premier ubrał się w szaty kogoś kto udaje, że nie zna się na tym jak funkcjonuje giełda.

Otóż miłujący wszystkich i wszystko Donaldzie, istnieje coś takiego jak mechanizm dźwigni, opcje, kontrakty, instrumenty pochodne. I to na tym się zarabia. A na spadkach zarabia się równie dużo jak na wzrostach o ile ma się w ręku "cynk z góry"

Xellos.
  • Tematów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Trudno uwierzyć, że ten człowiek dostał 3 miesiące aresztu :o

Co do Tuska to najbardziej mnie zaskoczyło, że w swojej mowie o Marszu Niepodległości i chuliganach się kompletnie przejęzyczył i nie poprawił. Powiedział o kopaniu leżącego policjanta. Nie wiem czy to celowo czy o co tu chodzi. Kompletnie przekręcił całą sytuację.

W drugim filmiku w tym linku jest cała wypowiedź Tuska o chuliganach:

LINK

Mówi wyraźnie kopią leżącego policjanta...

sam zwątpiłem już, nie dość że facet dostał 3 miesiące aresztu to jeszcze to policjant leżał i był kopany

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czy Ty nie rozumiesz o co mi chodzi? Nie kocham ekstremistów, czy to z prawa, czy z lewa, ale nie jest to powodem do bicia. Jeżeli zostanę zaatakowany, to będę się bronił wszelkimi dostępnymi środkami.

sęk w tym, że 11 listopada mieliśmy właśnie atak przeprowadzony przez kolorową hołotę . Tak można to ująć, bo czym jest blokada legalnego marszu urządzona przez kolorowe środowisko jeżeli nie atakiem na wolność obywatelską?

Dobra, będę bardziej precyzyjny: kolorowej ekstremy też nie lubię. Nie lubię żadnej ekstremy. Jeżeli ktoś nie próbuje się dogadać, albo nie toleruje ludzi o odmiennych poglądach, tylko używa pięści zamiast argumentów nie zasługuje na szacunek. Chociażby robił to w nie wiadomo jak słusznej sprawie, narusza prawo. Jeżeli się broni, prawo jest po jego stronie. Poglądy są tutaj bez znaczenia.

rainman.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Tutaj rzecznik prasowy policji w stylu nakręconej katarynki opowiada o niezależnej prokuraturze i praworządnej jednostce warszawskiej. Wrzucam część drugą, bo pierwsza to tylko obraz biurokratycznego burdelu w instytucjach państwowych.

martius.
  • Tematów: 14
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Nie tylko Polacy sa oburzeni brutalnością polskiej policji:

Młodzież Nordycka złożyła protest w ambasadzie RP w Sztokholmie

Użytkownik martius edytował ten post 20.11.2011 - 14:08

Shi.

關帝

• Tematów: 39
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Jeżeli ktoś nie próbuje się dogadać, albo nie toleruje ludzi o odmiennych poglądach, tylko używa pięści zamiast argumentów nie zasługuje na szacunek.

Z naziolkami z antify, czerwonymi kolektywami, sierpami i młotami, krytykami politycznymi i z resztą czerwonej hołoty się nie rozmawia. Przy takiej ilości krwi, jaką mają na rękach nie przysługuje im żadne prawo głosu. Drzew jest wystarczająco dużo aby ich wszystkich pomieścić.

Faszyzm nie przeszedł, on przejechał

:mrgreen:

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Up@
Czyli jak rozumiem, nie można być krytykiem politycznym, bo można "zawisnąć". Stalin, też wieszał swoich krytyków.
O jakiej lewicy mówisz, bo to bardzo szerokie pojecie. Z czerwoną hołotą, też bym nie rozmawiał, podobnie jak z czarną hołotą. A czystych rąk, nie ma nikt, każda strona była gdzieś umoczona...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych