Skocz do zawartości

Zdjęcie

Marsz Niepodległości w Warszawie

• Zamknięty Temat jest zamknięty
646 odpowiedzi w tym temacie

#211 Gość_Antychrust

Gość_Antychrust.
  • Tematów: 0

Napisano

Z tą liczbą można ruszać na rząd i obalić tuskomunę!

#212 Gość_wadm. Aton

Gość_wadm. Aton.
  • Tematów: 0

Napisano

50 tys to prawie tyle co polskie wojska lądowe ;)

martius.
  • Tematów: 14
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Wojsko, gdzie większość to... pod/oficerowie :P

50 tysięcy powiadacie? Kto wie, kto wie

Dużo więcej, a czemu ? już wam to tłumaczę:

Otóż aglomeracja warszawska wraz z przybocznymi miasteczkami wynosi około 2 mln ludzi. Weźmy, że 1/4 z nich to zwolennicy prawicy i idei narodowych, więc jest to z ponad pół miliona ludzi. Niech chociaż co piąty z nich przyjdzie na 11 listopada + oczywiście ci co się zjadą z całej Polski i ośrodków emigracyjnych, to już mamy dobre ponad 100 000 osób :D

Powiem wam tyle, ja też raczej przyjadę mimo, że jestem z dalekiego Krakowa, bo naprawdę mam już dosyć tego całego syfu politycznego, jak ja ich widzę w TV, to mnie aż krew zalewa, wymądrzają się tylko w mediach jakby wszystkim rozumy pozjadali, ciskają tą populistyczną papkę otępiającą ciemny lud, a sami nie dają żadnego przykładu, tylko okradają naszą biedną ojczyznę i żyją w tych swoich państwowych posadkach i korytkach, a nepotyzm, biurokracja i korupcja aż kwitnie.
Ludzie chcą sobie przejść raz do roku świętując rocznicę niepdoległości, a lewacka V kolumna sobie od tak blokuje legalny marsz, Tusk straszy policją, a Kaczyński jak zwykle próbuje nas wykorzystać do swoich partyjnych interesów. Bardzo dobrze, że ten marsz jest apolityczny, chociaż pojawi się np: taki Korwin, ale przynajmniej nie robi siary i jest bardzo godnym zaufania człowiekiem, który nie jest upaprany w te układziki z Wiejskiej...

Niech nam tylko spróbują zmienić ustalony w urzędzie miasta plan marszu ! Albo żeby brali do stolicy oddziały pacyfikacyjne, jak z rok temu, po co oni nas prowokują ? Władza powinna przecież ufać swoim obywatelom...

Mija już 23 lata od narodowej zdrady w której brali udział przy tzw. "okrągłym stole" wszyscy z dzisiejszego świata politycznego, nawet Kaczyńscy i inni ludzie z dzisiejszego "patriotycznego" pisu. Człowiek próbuje ciężko pracować, to mu zabierają wszystko w postaci różnych haraczów, państwowe majatk izostały nieuczciwie sprzedane za bezcen, a reszta państwowych spółek jest skutecznie dojona przez mafię z Wiejskiej i ich rodziny. Zwykły obywatel patrzy na te mordy, słucha ich bezczelne kłamstwa, widzi, jak się śmieją prosto w kamery ze swoich "nieudowodnionych" oszustw, jak np: Schetyna z afery hazardowej. Próbuję się wyrwać z tego świata obłudy i mass mediów w jakąś rozrywkę, ale jak wracam po jakimś meczyku, trasie rowerowej czy kropionego spotkania, to zawsze biorę gazetę, włączam neta lub TV, a tu na pierwszych stronach gazet/stron internetowych znowu te zakazane mordy. Jakby oni nie oszukiwali nas, Polaków, to bym sobie odpuścił, no ale, jak ja sobie pomyślę, co oni z nami wyrabiają, do czego ci zasrani politycy i biurokraci doprowadzili naszą ukochaną ojczyznę, ile rozkradli pieniędzy przy budowie stadionu narodowego i autostrad, to się po prostu nie da !!! Polacy walczyli mężnie i ginęli za biało czerwony kraj, a oni dzisiaj bezczszczą sobie nasz narodowy dorobek społeczny, historyczny, kulturowy, techniczny i militarny. Pytam się, jakim prawem !?

Albo mocno uderzymy w stół, albo będą tak nas już wieczność poniewierać jak jakiś psów. Minęły czarne lata 90 masowego złodziejstwa dawnej nomenklatury, później z kolei politycznej obłudy i pozornych reform. Nikt nie skazał porządnym wyrokiem sądowym przywódców komunistycznych, nie mówiąc już nawet o ubekach i esbekach. Ci zdrajcy dokonali zamachu stanu podczas nocnej zmiany z 92 roku i do dzisiaj w mediach specjalnie robią z Korwina wariata, bo to on forsował przecież uchwałę o ujawnieniu esbeków powyżej stanowiska wojewody... I my to już od 23 lat TOLERUJEMY !!! :(

PS: Mam zamiar z moim kolegą jechać do stolicy(jak bedzie dobrze, to wezmę nawet paru innych znajomych), więc prosiłbym o jakieś dane odnośnie zbiórki z Krakowa, bo na pewno narodowcy szykują już jakiś autokar, a moze nawet i cały pociąg :)

Użytkownik martius edytował ten post 29.07.2012 - 14:38

Imb.
  • Tematów: 9
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

PS: Mam zamiar z moim kolegą jechać do stolicy(jak bedzie dobrze, to wezmę nawet paru innych znajomych), więc prosiłbym o jakieś dane odnośnie zbiórki z Krakowa, bo na pewno narodowcy szykują już jakiś autokar, a moze nawet i cały pociąg :)

Poszukaj na stronie Marszu na Facebooku, zajrzyj na swoje lokalne strony kibiców (często organizują takie wspólne wypady), albo na stronach Marszu Niepodległości, ONR czy MW - jako organizatorzy na pewno pomogą dostać się do Warszawy każdemu, kto się do nich zgłosi.

A tak przy okazji - jeden autokar? Słabiutko ;) Z Trójmiasta jechaliśmy w 3 autokary plus jeszcze żegnaliśmy na dworcu pociąg, wypchany po brzegi i z każdego okna powiewający flagami. :)

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

I my to już od 23 lat TOLERUJEMY !!!

Lepiej to niż wymysły narodowców, ONRów, MW i innych. :mrgreen:

Shi.

關帝

• Tematów: 39
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Akurat ludzie spod sztandaru ONR, mają kilka ciekawych pomysłów:

Co nie zmienia faktu oczywiście, że większość, tak jak w każdej frakcji, to leśne dziadki, którym tak faktycznie nie zależy na niczym konkretnym - ot, pośpiewać, pobawić się.

Rogowiak.
  • Tematów: 1
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

To co się dzieje w naszym kraju każdy wie a jeśli nie to współczuje. Sprawa Marszu Niepodległości to wyjątkowo elektryzująca sprawa ze względu na "ciśnienie" jakie wywołuje u lewackich podmiotach społecznych. Mobilizacja rzecz jasna jest również po stronie Narodowców, wszystkich prawicowych ugrupowań - włączając w to niebezpieczną i rządną krwii subkulturę społeczną jaką są Polscy Kibice, czy też Kibole, określenie używane niegdyś głównie w gwarze Poznańskiej oznaczajace poprostu kibica ucześzczającego na mecze Lecha, teraz poprzez Tuskowe media okrzyknięte określeniem na gangstera stadionowego, ale nie o tym chce tutaj pisać.

Osobiście nie rozumiem jakim prawem ludzie bez przypału zbierają się na przeciwko zgromadzonym osobom z biało czerwonymi flagami, którzy chcą uczcić święto narodowe, cisnąć w ich w stronę wyzwiska, wyzywajac od faszystów, nazistów i zbrodniarzy w momencie gdy sami zakapturzeni i zamaskowani, większość poubierana jak komandosi w kominiarkach, chustach czy innych szmatach na facjatach z okrzykami oznajmia, że Marsz nie przejdzie, nie pozwolą na to. A wszystkiemu towarzyszy zorganizowany przez szaloną feministke i wyznawczynie kij wie czego Kazie Szczuke jarmark z poubieranymi jak baby facetami, balonikami i hasłami o tęczowej i pogodnej Polsce. Jak to się mówi są gusta i guściki ale troche umiaru, panowie i panie. I tutaj nasuwa się odrazu obrazek sytuacji dla ludzi trzeźwo myślących, którzy mogą mieć nawet w dupie cały ten Marsz, bo pewnie i niestety takie by się znalazły. We wcześniej opisanych przeze mnie okolicznościach, dziwicie się do cholery jasnej, że dochodzi do awantur i rozwałki na ulicach stołecznego miasta Warszawa?. Jak mają się czuć ludzie, patrioci którzy przebywają naprawdę z całego kraju a nawet zza granicy by uczcić ten jeden wielki i ważny dla naszego kraju dzień, bo jest to dla nich coś ważnego czują się Polakami i chcą uczestniczyć w tym święcie, ale na miejscu Policja oznajmia im, że Marsz zostaje rozwiązany (obecni rok temu wiedzą o czym mówie) z powodu możliwości zamieszek.
Kto prosił wszystkich "blokując" lewo stronnych wojowników by przyszli tam i szukali guza?, jak można zakazywać uczczenia święta Niepodległości, rozwiązania legalnego Marszu na rzecz zebranych i agresywnych lewackich bojówkarzy, którzy mało tego ... spraszają do Warszawy kolegów z Niemiec, którzy biegają sobie pod pałacem kultury i pałują wszystko co biało czerwone.

Agresywni osobnicy trafiają się również oczywiście po tej drugiej, SŁUSZNEJ stronie ale uwierzcie, że podkręcane to jest po pierwsze: BLOKADĄ marszu, po drugie bezczelne znieważanie naszej ojczyzny, po trzecie sytuacją jaką kreuje nam Donaldo i jego klika.
Policja zamiast rozganiać kontr manifestantów blokując MARSZ NIEPODLEGŁOŚCI, kręci dym z patriotami, co by tego było mało wysyłają w tłum zgromadzonych swoich tajniaków, którzy co najlepsze sami uczestniczą w zamieszkach w niektórych przypadkach sami rozpoczynają "demontaż" płyt chodnikowych i bez przypału zawijają ludzi, którzy bronią swoich racji i są poprostu mocno zniesmaczeni zaistniałą sytuacją albo ubrani są jak "kibole" bo i takie sytuacje miały miejsce.

Zwróćcie uwagę na to ile mówiło się o rozrabiających Niemcach tego dnia czy Polskich ugrupowaniach lewicowych a ile o patriotach którzy chcieli przejść ulicami Warszawy w Marszu Niepodległości i starli się na ulicach z milicją?. Uwaga skupiona była oczywiście na kiboli, którzy pod przykrywką Marszu chcieli się po awanturować i pobić spokojnych obywateli miasta stołecznego Warszawa o szkodach i zniszczeniach jakie wyrządzili nie wspominając.

Miarka się przebrała już rok temu i widać było tego skutki, bo jeśli okrzyki o treści " Bóg, Honor i Ojczyzna" uznawane są za objaw nazizmu, faszyzmu i nawoływania do agresji ... pozostawie bez komentarza.

Wszystko co Polskie jest zakazane, bycie Polakiem to coś nienormalnego w dzisiejszych czasach a za trzymanie w ręku szalika czy Polskiej flagi można dostac po łbie. Niestety dla tych stojących po drugiej stronie mających w głowie Che Guevare i kolorową Polske, są osoby które poprostu na to nie pozwolą i nie dadzą pomiatać białym orłem w koronie. Co niestety, może skończyć się poważnymi i krwawymi scenami.

Antifa robi z siebie bohaterów narodowych, kreując siebie i swoje poczynania na coś, (nie wiem nawet jak to nazwać bo nie mam pojęcia czy ci bojówkarze czują się Polakami) w rodzaju obrony, eee ... Polski przed faszystami? którzy pod przykrywką Marszu Niepodległości chcą uskuteczniać dawno już rozpoczęty plan agresywnego mordowania ludności i nawoływania do agresji. Jeśli Biały Orzełek na fladze, szaliku czy piersi jest powodem dla którego ludzie są bici i ganiani z jakimiś badylami, to czym jest opluwanie Polskich mundurów, gwizdanie na hymn i bluźnienie na Polske.

Jeśli ludzie którzy idą w Marszu Niepodległości są takimi zwyrodnialcami i faszystami to z jakiej paki w śród nich, idą matki i ojcowie z dziećmi, starsi ludzie, kombatanci, wszyscy którym zależy na Polsce a nie na walczeniu z Polskością, ot co. Nagonka lewaków trafia do jakieś tam części osób, bo ma poparcie wśród rządowej machiny i największych najbardziej nagłośnionych mediów tego kraju, jest im to na ręke. Nakręcają tylko do zniszczeń obwiniając tym samym porządnych ludzi, tworząc coraz to solidniejsze podstawy pod swoją komunistyczną operacje.

Organizowanie takich Marszów jest rzeczą potrzebną i obowiązkową, każdy chłopak czy dziewczyna czującą się Polakiem zobowiązany/a jest stawiać się na takich uroczystościach. Nie tylko ta jedna jest dniem w którym na ulicach miast zbierają się patrioci. Ot, sam Marsz Niepodległości organizowany jest również w innych miastach nie tylko w Warszawie. W stolicy jednak jest największe nagłośnienie medialne bo to istne pole bitwy pomiędzy Polakami a lewakami, sensacje krew i faszyści pod biało czerwonymi flagami.

W tym roku ludzi będzie na bank więcej niż rok temu. Stawi się masa nazwijmy to szarych osobistości, którym w końcu otworzyły się oczy. Będzie się działo, oby tylko jak najmniej przemocy a więcej Polskiego ducha. A lewaczkom i innym homo wrogom narodowców życzę aby dostali olśnienia i zamiast psuć święto normalnym rodzinom z dziećmi wyjechali do ziomków z Niemiec, albo jak mają takie ciśnienie na bitki akurat 11 listopada robili to ale z dala od centrum W-wy.

Wbrew pozorom co sie może co poniektórym wydawać podczas przemarszu ulicami miasta, oprócz ciężkiego początku jakim jest ciąganie się z Policją i unikanie gazu, panuje na prawde spokojna atmosfera, przeplatana śpiewami patriotycznymi, tymi bardziej spokojnymi i tymi majacymi w swojej treści wyrazy pochodzące od bardziej hardkorowej łaciny, ale co zrobisz ... takie jest życie nie każdy chowa ręce do kieszeni i udaje, że deszcz pada gdy ktoś pluje mu na twarz.

Rozpisałem się i to ostro, postanowiłem wyrazić swoje zdanie. Jeśli ktoś przeczytał całe te moje wypociny zauważył, że moje stanowisko jest skierowane mocno na prawą stronę, takie było jest i będzie zawsze. Nie jestem osobą, która rząda krwii lewaków czy innych prowokatorów - szczerze to zwisa mi to co sie z nimi dzieje niech sobie żyją i korzystają z życia, ale niech nikt nie pisze albo mówi, że w Marszu Niepodległości idą faszyści i wykorzystują te święto do kręcenia awantur, jeśli dalej bycie Polakiem będzie tak tępione i wyśmiewane będzie coraz gorzej, aż w końcu rozegra się taka rewolta, że rozwałka z Grecji to przy tym mały pikuś. A jeśli ma taki zamiar niech spróbuje przebyć taki Marsz a nie czerpać opinie i wnioski z tego co mówi TVN czy ten od tej Toli co ma Donalda a Donalda Ma Tole ;] .

Ktoś tam wcześniej wspomniał o jakichś "wymysłach" ludzi z ONR, MW czy innych ugrupowań prawicowych. Nie wiem o jakie wymysły chodzi ale robią oni wiele dobrego dla tego kraju i wbrew pozorom w ich szeregach nie ma samych łysych patologów w glanach i bojówkach. Mądre chłopaki chcący dobra tego kraju udzielający się politycznie i społecznie. Liderzy komuchów jak Szczuka czy Kalisz szczekający do kamery o faszystach, to powód do rozpaczy.

Pozdrawiam wszystkich prawych ludzi i zapraszam do stolicy 11 listopada stanąć po tej słusznej stronie wśród maszerujących a nie blokujących. A zobaczysz, że nie wszystko to prawda co piszą w gazetach. :roll:

Użytkownik Rogowiak edytował ten post 30.07.2012 - 23:10

mylo.

Altair

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Shinji77@

Akurat ludzie spod sztandaru ONR, mają kilka ciekawych pomysłów:

Tak. Standardowe opowiadanie "jakbyśmy my rządzili, to by się świat liczył z Polską"... :P Polska to zaścianek, nie mamy czym grać na arenie światowej. Miałbym też sporo innych ale do jego gadania, ale odpuszczę. :roll: Takie tam narodowe gadki z palca.

Rogowiak@

Osobiście nie rozumiem jakim prawem ludzie bez przypału zbierają się na przeciwko zgromadzonym osobom z biało czerwonymi flagami, którzy chcą uczcić święto narodowe

Tak samo jak narodowcy ustawiają się przed lewackimi zgromadzeniami. Czyli narodowcy mogą blokować lewackie manify, a lewacy nie mogą blokować narodowych? :roll:
Zaraz pójdziemy dalej i złe słowa na narodowców będą karane, a może nawet myślozbrodnie?

Mądre chłopaki chcący dobra tego kraju udzielający się politycznie i społecznie. Liderzy komuchów jak Szczuka czy Kalisz szczekający do kamery o faszystach, to powód do rozpaczy.

Narodowcy mądre chłopaki, lewacy to same durnie i gadają głupoty. :mrgreen:
Co takiego robi ONR czy inne narodowe organizacje? Głównie agituje za swoją opcją polityczną.

Narodowcy nie przedstawili żadnej spójnej wizji, zwykle coś tam bąkają o systemie, lewactwie u władzy, okrągłym stole. Ludziom którzy stosują taką tanią retorykę by zdobyć elektorat nigdy nie przyklasnę. Nie widzę w nich szansy na jakąkolwiek poprawę, co najwyżej na chaotyczne zmiany w prawie i typowo Polską napinkę międzynarodową w stylu Kaczyńskiego - tylko razy dziesięć.

Ja sobie obserwuje, czytam jak się radykalizujecie. Mówicie coraz śmielej o puczach, jeszcze tylko wam brakuje lidera który poprowadzi was ku chwale.
Narodowcy to jednak niebezpieczna gromadka. :roll:

Rogowiak.
  • Tematów: 1
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

@ Mylo

Nigdzie nie napisałem, że lewacy to same durnie i gadają głupoty. Aczkolwiek nie spotkałem się z czymś mądrym z ust tych blokujących i anty Polskich panów czy Pań bo nie wmówisz mi i nikt inny, że taki Kalisz to mądry facet. A szczekał przed na i po Marszu niesamowicie.

Co do blokowania marszów przez Narodowców to napisze tylko tyle, że dla mnie próba opowiedzenia się przeciw przykładowo homo seksualnym związkom jest czymś prawidłowym i koniecznym a stawanie na przeciw ludziom zbierajacym się na Marsz Niepodległości blokowanie go i zakłócanie jest czymś anty Polskim i zdradzieckim. To święto narodowe i nie pisz mi o tym, że antifa i reszta ekipki walczy z faszyzmem czy nazizmem, bo tam żadnego faszyzmu nie ma a tym bardziej nazizmu.

Pozatym nie wiem jak można pisać i chcieć blokować marsze Narodowe, na prawde trzeba nie nawidzić tego kraju i ludzi, żeby zakłócać i lać osoby z Polskimi flagami na takich uroczystościach jak np. Marsz Niepodległości.

I tak dokładnie jak napisałeś, narodowcy mogą blokować marsze lewaków bo to za czym oni się opowiadają jest zawsze przeciw Polsce i wartościom, które wyznają ludzie opowiadający się za prawicą. Lewaki mogą mieć jakieś wąty i spruty, skrzywioną wizje kolorowego i tęczowego świata ale niech nie rozpierdzielają świąt narodowych i od Wielkiej Polski paszoł won, kapisz?

Sam fakt, że Ci ludzie wychwalają komune doprowadza mnie do małego stanu zatracenia. A jest różnica między kochaniem wolnej Polski zbudowanej na tradycji i historii, niż na komunistycznej okupowanej przez jakiś psychopatów ziemi?.

Poprostu nie ogarniam jak można walczyć i mieć pretensje do czegoś co jest Polskie, jak można stawać na przeciwko patriotom chodzi mi o Marsz Niepodległości. Masz swoje zdanie i to uszanuje ale nasza wymiana zdań się na tym kończy bo sie nie dogadamy, gardze lewactwem i tyle chyba, że masz jeszcze ochote porozmawiać to zapraszam na pw by nie rozmywać w tym dziale.

Użytkownik Rogowiak edytował ten post 31.07.2012 - 00:24

mylo.

Altair

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Co do blokowania marszów przez Narodowców to napisze tylko tyle, że dla mnie próba opowiedzenia się przeciw przykładowo homo seksualnym związkom jest czymś prawidłowym i koniecznym a stawanie na przeciw ludziom zbierajaccym się na Marsz Niepodległości blokowanie go i zakłócanie jest czymś anty Polskim i zdradzieckim.

To jest Twoje zdanie i póki jest Twoim zdaniem ok. Ale nic nikomu nie zakażesz.

To święto narodowe i nie pisz mi o tym, że antifa i reszta ekipki walczy z faszyzmem czy nazizmem, bo tam żadnego faszyzmu nie ma a tym bardziej nazizmu.

A chciałbyś prawnego zakazu tworzenia marszy przeciwko Marszowi Niepodległości? Niektórym narodowcom do faszyzmu dalej, innym bliżej - jednak jest dość niedaleko. Wystarczy sprawny lider który wykorzysta nastroje.

Lewaki mogą mieć jakieś wąty i spruty, skrzywioną wizje kolorowego i tęczowsego świata ale niech nie rozpierdzielają świąt narodowych i od Wielkiej Polski paszoł won, kapisz?

I Ty mówisz że narodowcy nie są faszyzujący? Wygoń jeszcze tych lewaków z kraju bo mają inne zdanie niż jedynie prawdziwi Polacy. Narodowcy psują zabawę lewakom, lewacy narodowcom. Deal with it. (a tak na prawdę to dobrze się nawzajem bawicie, bawiąc się w wojnę)

Gadka typowo narodowa: "Jesteśmy spoko goście, nie radykalizujemy, ALE NIECH TYLKO KTOŚ ŚMIE MIEĆ INNE ZDANIE!!1" :roll:

To jedna z rzeczy która mnie odrzuca od skrajnych ruchów na odległość rzutu granatem.

martius.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Narodowcy psują zabawę lewakom, lewacy narodowcom. Deal with it. (a tak na prawdę to dobrze się nawzajem bawicie, bawiąc się w wojnę).

No nie wiem czy dobrze robisz porównując Marsz Niepdoległości i inne pochody ku czci różnych historycznych rocznic z homoseksualnymi paradami.

Czy kiedykolwiek Myl owidziałeś paradę nekrofilów, zoofilów, heteroseksualistów, zwolenników miłości francuzkiej lub nawet hiszpańskiej ?? :)

A niech sobie homsoie łażą, jednak narodowcy i konserwatyści tez mają prawo do kontrmanfiestacji, a ty od razu piszesz o jakiś blokadach i innych formach fizycznego sprzeciwu, Mylo, my mamy teraz 2012 rok, a nie lata 90 :P

Gadka typowo narodowa: "Jesteśmy spoko goście, nie radykalizujemy, ALE NIECH TYLKO KTOŚ ŚMIE MIEĆ INNE ZDANIE!!1"

Lewica ma prawo zgodnie z wolnością słowa krytykować, ale niech okaże jakiś szacunek wobec naszego zdania, oni potrafią tylko wyśmiewac się z narodowych i chrześcijańskich wartości, ostatnio wzięli się nawet za neopoganistów z Niklotu, to jest już naprawde bardzo przykre.

To jedna z rzeczy która mnie odrzuca od skrajnych ruchów na odległość rzutu granatem.

Ja też nie darze sympatią skrajnych zachowań, jednak jakbyś miał do wyboru: paradę homoseksualistów lub np: marsz żołnierzy wykętych, to co byś osobiście wybrał Mylo ??

Niektórym narodowcom do faszyzmu dalej, innym bliżej - jednak jest dość niedaleko.

Jak już to tych korporacjonistów z NOPu, uważają, że państwo powinno prowadzić szeroko rozbudowaną politykę socjalną, takie "państwo opiekuńcze". Faszyzm jest raczej lewicową ideologią, bowiem nie uznaje podstawowych praw obywatelskich, wolności słowa i wolnego rynku...
Z ONRu to nawet kandydowali z list Nowej Prawicy z rok temu:)

Użytkownik martius edytował ten post 31.07.2012 - 13:36

Kelt.
  • Tematów: 9
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Mylo jak ty zostałeś moderatorem to ja pojęcia nie mam. W większości tematów w których się wypowiadasz masz pełno przeciwników, coś mało lubiany jesteś... jak myślisz, dlaczego? (nie, nie chodzi tu o poglądy)

Marsz jak marsz, możesz sobie go hejtować, lecieć lewackim stereotypem o nacjonalistach i podbudowywać ego w internecie ale prawda jest taka że poza tym forum jesteś tylko jednostką która ogranicza się do krytykowania i realnie nie ma na nic wpływu.

Nam zależy na kraju i dlatego działamy wspólnie by zmienić go na lepsze, ale Ty pewnie tego nie zrozumiesz...

mylo.

Altair

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

martius@

No nie wiem czy dobrze robisz porównując Marsz Niepdoległości i inne pochody ku czci różnych historycznych rocznic z homoseksualnymi paradami.

Każde z tych wydarzeń jest ważne dla określonej grupy ludzi. Dla mnie nie ma żadnej różnicy. Wbij sobie do głowy że Twoje zdanie jest Twoim zdaniem i zdanie innego człowieka jest równie ważne. Argument uczczenia śmierci przodków, jest dla mnie równie ważny jak potrzebę wolnego wyrażania siebie - bo jest ważny dla ludzi uczestniczących w marszach.

a ty od razu piszesz o jakiś blokadach i innych formach fizycznego sprzeciwu, Mylo, my mamy teraz 2012 rok, a nie lata 90

Nie czaruj, co było niedawno w Warszawie na marszu homo? Zabawa w wojnę.

Lewica ma prawo zgodnie z wolnością słowa krytykować, ale niech okaże jakiś szacunek wobec naszego zdania, oni potrafią tylko wyśmiewac się z narodowych i chrześcijańskich wartości

Tak jak wy się wyśmiewacie z pedałów, lewaków, nazywacie idiotami i debilami bo mają socjalistyczne wartości. Co za różnica?

Ja też nie darze sympatią skrajnych zachowań, jednak jakbyś miał do wyboru: paradę homoseksualistów lub np: marsz żołnierzy wykętych, to co byś osobiście wybrał Mylo ??

Nigdy nie lubiłem Polskiej gloryfikacji martyrologii. Jak już miałbym iść na jakiś narodowy spęd to bym wybrał np rocznice Cudu nad Wisłą. Ale z równą chęcią jak na paradę homo. Przeżycia są zupełnie inne, w jednym patos i uczucie przynależności, w drugim uczucie walki o wolność i wolny styl życia.

Właśnie czemu nie czcicie wygranych Polski, tylko przegrane? :P

Kelt@

W większości tematów w których się wypowiadasz masz pełno przeciwników, coś mało lubiany jesteś... jak myślisz, dlaczego? (nie, nie chodzi tu o poglądy)

Bo wtykam kij w mrowisko i każe wam myśleć.

Marsz jak marsz, możesz sobie go hejtować, lecieć lewackim stereotypem o nacjonalistach i podbudowywać ego w internecie ale prawda jest taka że poza tym forum jesteś tylko jednostką która ogranicza się do krytykowania i realnie nie ma na nic wpływu.

Ojej aleś mi dowalił. Wy za to działacie i zmieniacie świat. :roll: Szerzenie prawdy o skrajnych ruchach też jest zmianą świata, więc robię dobrą rzecz. Na żywo robię to samo.

Nam zależy na kraju i dlatego działamy wspólnie by zmienić go na lepsze, ale Ty pewnie tego nie zrozumiesz...

Wam zależy żeby kraj wyglądał tak jak Wy chcecie. Mi się nacjonalistyczne idee nie podobają. Zależy mi na kraju, uważam że idee nacjonalistyczne są niszczące i niebezpieczne, więc nie chce żeby władzę przejęli narodowcy.

martius.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Każde z tych wydarzeń jest ważne dla określonej grupy ludzi. Dla mnie nie ma żadnej różnicy.

Wbij sobie do głowy że Twoje zdanie jest Twoim zdaniem i zdanie innego człowieka jest równie ważne.

A gdzie ja negowałem tą słuszną zasadę ?

Argument uczczenia śmierci przodków, jest dla mnie równie ważny jak potrzebę wolnego wyrażania siebie - bo jest ważny dla ludzi uczestniczących w marszach.

Ale to trzeba robić z kulturą, a nie po chamsku obrażając czyjeś uczucia.

Nie czaruj, co było niedawno w Warszawie na marszu homo? Zabawa w wojnę.

Nic nie było, narodowcy spokojnie sobie z boku protestowali(mówię kontrmanifestacji z 2012 roku), chyba zgodnie z wolnością słowa to jeszcze wolno tym chłopakom wyrazić swoje zdanie, gdzie tam widziałeś latające kamienie ? :P

Tak jak wy się wyśmiewacie z pedałów, lewaków, nazywacie idiotami i debilami bo mają socjalistyczne wartości. Co za różnica

Ja się z nikogo nie wyśmiewałem, więc daruj sobie. Ale co do krytyki, to owszem, krytykowałem srogo i będę to nadal czynić, bo mam takie prawo.

Nigdy nie lubiłem Polskiej gloryfikacji martyrologii.

I narodowcy też, bo czym innym jest uczczenie pamięci poległych, a czym innym robienie polityki z ofiar, co robi np: PiS. Nie wiem jakim prawem w ogóle się wypowiadasz na temat nacjonalizmu, skoro nie wiesz o podstawowym fakcie, że polscy nacjonaliści i korwiniści (warto czasami wejść na konserwatyzm.pl ...) krytykują samą decyzję wywołania powstania. Najpierw poczytaj o tym środowisku, a dopiero potem krytykuj, dobrze ? :)

Jak już miałbym iść na jakiś narodowy spęd to bym wybrał np rocznice Cudu nad Wisłą.

Nacjonalisci z MW i ONRu też, a także przy upamiętnieniu zwycięstwa pod Grunwaldem, pod Kłuszynem i zwycięskie powstanie Wielkopolskie dokonane rękami endeków, bo Wielkopolska przed wojną była swoista twierdzą zwolenników Dmowskiewgo. Polecam dzieła Dmowskiego, ten gościu słusznie tępił zgubny polski romantyzm. Taki mądry z ciebie człowiek, a tak małą wiedzę historyczno-społeczną posiada... :(

Ale z równą chęcią jak na paradę homo.

Homosie mają przeciez dobrze, mogą sobie zawrzeć umowę cywilno-prawną, wiec na co im jeszcze kolejne przywileje, żeby dla ich kaprysów zatrudniać nowych urzędników ?

(...) w drugim uczucie walki o wolność i wolny styl życia.

A kto zabrania homosiom żyć po swojemu ? Mają takie same prawa jak każdy inny obywatel.

PS: Nie chcę robić nieptorzebnego offtopa o homosiach..., wiec jak chcesz prowadzić Mylo dyskusję o nich, to w temacie o homoseksualistach.

Zależy mi na kraju, uważam że idee nacjonalistyczne są niszczące i niebezpieczne, więc nie chce żeby władzę przejęli narodowcy.

To zobaczmy na samą definicję:

Nacjonalizm (z łac. natio – naród) - postawa społeczno-polityczna uznająca naród za najwyższe dobro w sferze polityki. Nacjonalizm uznaje sprawy własnego narodu za najważniejsze. Głosi solidarność wszystkich grup i klas społecznych danego narodu.

Niszczące idee to te, które głoszą rasizm, nienawiść klasową i religijną, a nie te, które głoszą współpracę międzyludzką i solidarność.

Użytkownik martius edytował ten post 31.07.2012 - 19:38

mylo.

Altair

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ale to trzeba robić z kulturą, a nie po chamsku obrażając czyjeś uczucia.

Od kiedy to narodowcy są takimi czułymi ludzikami? Zwykle nic nie robią sobie z uczuć innych, dopiero gdy obrazi się ich uczucia stają się nagle bardzo wrażliwi.
Ta walka będzie zawsze, bo ludzie będą się obrażać i będą sobie robić przykro. Mają inne poglądy i tak to działa. W obie strony.

Nic nie było, narodowcy spokojnie sobie z boku protestowali(mówię kontrmanifestacji z 2012 roku), chyba zgodnie z wolnością słowa to jeszcze wolno tym chłopakom wyrazić swoje zdanie, gdzie tam widziałeś latające kamienie ?

W końcu jakiś lider wziął ich w garść, bo robili złą prasę ruchowi. Z drugiej strony już wolałbym żeby pokazywali swoje prawdziwe oblicze, bo wtedy zawsze pozostaną nic nie znaczącym ruchem.

Ja się z nikogo nie wyśmiewałem, więc daruj sobie. Ale co do krytyki, to owszem, krytykowałem srogo i będę to nadal czynić, bo mam takie prawo.

Nie dyskutuje tutaj tylko z Tobą. Mówię o ruchu nacjonalistycznym i było tu sporo takich którzy wyśmiewali. Jeśli jest się związanym z pewną ideą i grupą, trzeba brać odpowiedzialność też za ich czyny.

Nie wiem jakim prawem w ogóle się wypowiadasz na temat nacjonalizmu, skoro nie wiesz o podstawowym fakcie, że polscy nacjonaliści i korwiniści (warto czasami wejść na konserwatyzm.pl ...) krytykują samą decyzję wywołania powstania. Najpierw poczytaj o tym środowisku, a dopiero potem krytykuj, dobrze ?

Nie używaj takich dział bo sobie strzelisz w stopę. Jakim prawem Ty się wypowiadasz o lewakach skoro nie przesiadujesz na lewica.pl i nie czytasz jej codziennie? Do wypowiadania się na temat jakiejś ideologii nie trzeba mieć dogłębnej wiedzy. Bo idee ruchu są bardzo czytelne.

Polecam dzieła Dmowskiego, ten gościu słusznie tępił zgubny polski romantyzm. Taki mądry z ciebie człowiek, a tak małą wiedzę historyczno-społeczną posiada...

Nie będę przecież konkurował w Twoim koniku historycznym? Tak samo jak ty nie będziesz w stanie konkurować w moich konikach.

A kto zabrania homosiom żyć po swojemu ? Mają takie same prawa jak każdy inny obywatel.

Typowa gadka. Gdyby tak było to byście nie przyłazili rzucać w nich kamieniami. :roll:

Niszczące idee to te, które głoszą rasizm, nienawiść klasową i religijną, a nie te, które głoszą współpracę międzyludzką i solidarność.

Martius... Ta definicja to idea nacjonalizmu. Tak samo jak komunizm jest w teorii bardzo fajny i sprawiedliwy.
Nacjonalizm zawsze przeistaczał się w zbrodnicze dyktatury.
Każdy demokratyczny nacjonalistyczny rząd jaki dochodzi do władzy zaczyna swoje reformy od umocnienia władzy.

Bo nacjonaliści mają manie kontroli, bo przecież oni wiedzą najlepiej co jest dla państwa dobre. Chcą umocnić jego pozycje, zrobić dobrze obywatelom - ale oczywiście by osiągnąć te cele trzeba zwiększyć ich władzę, by mogli to zrobić.
To właśnie stało się i dzieje nadal na Węgrzech, w Rumunii i Bułgarii.

Dlatego nie rozumiem ludzi którzy gloryfikują takie ustroje. Historia dała nam tak wiele przykładów że takie idealistyczne ustroje można sobie wsadzić, powodują tylko śmierć, inwigilacje i zniszczenie, a Wy dalej swoje.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości oraz 0 użytkowników anonimowych