Napisano 27.07.2012 - 22:14
Napisano 27.07.2012 - 22:26
Napisano 29.07.2012 - 14:27
50 tysięcy powiadacie? Kto wie, kto wie
Użytkownik martius edytował ten post 29.07.2012 - 14:38
Napisano 30.07.2012 - 20:00
PS: Mam zamiar z moim kolegą jechać do stolicy(jak bedzie dobrze, to wezmę nawet paru innych znajomych), więc prosiłbym o jakieś dane odnośnie zbiórki z Krakowa, bo na pewno narodowcy szykują już jakiś autokar, a moze nawet i cały pociąg
Napisano 30.07.2012 - 23:03
Użytkownik Rogowiak edytował ten post 30.07.2012 - 23:10
Napisano 30.07.2012 - 23:51
Akurat ludzie spod sztandaru ONR, mają kilka ciekawych pomysłów:
Osobiście nie rozumiem jakim prawem ludzie bez przypału zbierają się na przeciwko zgromadzonym osobom z biało czerwonymi flagami, którzy chcą uczcić święto narodowe
Mądre chłopaki chcący dobra tego kraju udzielający się politycznie i społecznie. Liderzy komuchów jak Szczuka czy Kalisz szczekający do kamery o faszystach, to powód do rozpaczy.
Napisano 31.07.2012 - 00:15
Użytkownik Rogowiak edytował ten post 31.07.2012 - 00:24
Napisano 31.07.2012 - 00:26
Co do blokowania marszów przez Narodowców to napisze tylko tyle, że dla mnie próba opowiedzenia się przeciw przykładowo homo seksualnym związkom jest czymś prawidłowym i koniecznym a stawanie na przeciw ludziom zbierajaccym się na Marsz Niepodległości blokowanie go i zakłócanie jest czymś anty Polskim i zdradzieckim.
To święto narodowe i nie pisz mi o tym, że antifa i reszta ekipki walczy z faszyzmem czy nazizmem, bo tam żadnego faszyzmu nie ma a tym bardziej nazizmu.
Lewaki mogą mieć jakieś wąty i spruty, skrzywioną wizje kolorowego i tęczowsego świata ale niech nie rozpierdzielają świąt narodowych i od Wielkiej Polski paszoł won, kapisz?
Napisano 31.07.2012 - 13:35
Narodowcy psują zabawę lewakom, lewacy narodowcom. Deal with it. (a tak na prawdę to dobrze się nawzajem bawicie, bawiąc się w wojnę).
Gadka typowo narodowa: "Jesteśmy spoko goście, nie radykalizujemy, ALE NIECH TYLKO KTOŚ ŚMIE MIEĆ INNE ZDANIE!!1"
To jedna z rzeczy która mnie odrzuca od skrajnych ruchów na odległość rzutu granatem.
Niektórym narodowcom do faszyzmu dalej, innym bliżej - jednak jest dość niedaleko.
Użytkownik martius edytował ten post 31.07.2012 - 13:36
Napisano 31.07.2012 - 14:21
Popularny
Napisano 31.07.2012 - 17:13
No nie wiem czy dobrze robisz porównując Marsz Niepdoległości i inne pochody ku czci różnych historycznych rocznic z homoseksualnymi paradami.
a ty od razu piszesz o jakiś blokadach i innych formach fizycznego sprzeciwu, Mylo, my mamy teraz 2012 rok, a nie lata 90
Lewica ma prawo zgodnie z wolnością słowa krytykować, ale niech okaże jakiś szacunek wobec naszego zdania, oni potrafią tylko wyśmiewac się z narodowych i chrześcijańskich wartości
Ja też nie darze sympatią skrajnych zachowań, jednak jakbyś miał do wyboru: paradę homoseksualistów lub np: marsz żołnierzy wykętych, to co byś osobiście wybrał Mylo ??
W większości tematów w których się wypowiadasz masz pełno przeciwników, coś mało lubiany jesteś... jak myślisz, dlaczego? (nie, nie chodzi tu o poglądy)
Marsz jak marsz, możesz sobie go hejtować, lecieć lewackim stereotypem o nacjonalistach i podbudowywać ego w internecie ale prawda jest taka że poza tym forum jesteś tylko jednostką która ogranicza się do krytykowania i realnie nie ma na nic wpływu.
Nam zależy na kraju i dlatego działamy wspólnie by zmienić go na lepsze, ale Ty pewnie tego nie zrozumiesz...
Napisano 31.07.2012 - 19:34
Wbij sobie do głowy że Twoje zdanie jest Twoim zdaniem i zdanie innego człowieka jest równie ważne.
Argument uczczenia śmierci przodków, jest dla mnie równie ważny jak potrzebę wolnego wyrażania siebie - bo jest ważny dla ludzi uczestniczących w marszach.
Nie czaruj, co było niedawno w Warszawie na marszu homo? Zabawa w wojnę.
Tak jak wy się wyśmiewacie z pedałów, lewaków, nazywacie idiotami i debilami bo mają socjalistyczne wartości. Co za różnica
Nigdy nie lubiłem Polskiej gloryfikacji martyrologii.
Jak już miałbym iść na jakiś narodowy spęd to bym wybrał np rocznice Cudu nad Wisłą.
Ale z równą chęcią jak na paradę homo.
(...) w drugim uczucie walki o wolność i wolny styl życia.
Zależy mi na kraju, uważam że idee nacjonalistyczne są niszczące i niebezpieczne, więc nie chce żeby władzę przejęli narodowcy.
Nacjonalizm (z łac. natio – naród) - postawa społeczno-polityczna uznająca naród za najwyższe dobro w sferze polityki. Nacjonalizm uznaje sprawy własnego narodu za najważniejsze. Głosi solidarność wszystkich grup i klas społecznych danego narodu.
Użytkownik martius edytował ten post 31.07.2012 - 19:38
Napisano 31.07.2012 - 20:31
Ale to trzeba robić z kulturą, a nie po chamsku obrażając czyjeś uczucia.
Nic nie było, narodowcy spokojnie sobie z boku protestowali(mówię kontrmanifestacji z 2012 roku), chyba zgodnie z wolnością słowa to jeszcze wolno tym chłopakom wyrazić swoje zdanie, gdzie tam widziałeś latające kamienie ?
Ja się z nikogo nie wyśmiewałem, więc daruj sobie. Ale co do krytyki, to owszem, krytykowałem srogo i będę to nadal czynić, bo mam takie prawo.
Nie wiem jakim prawem w ogóle się wypowiadasz na temat nacjonalizmu, skoro nie wiesz o podstawowym fakcie, że polscy nacjonaliści i korwiniści (warto czasami wejść na konserwatyzm.pl ...) krytykują samą decyzję wywołania powstania. Najpierw poczytaj o tym środowisku, a dopiero potem krytykuj, dobrze ?
Polecam dzieła Dmowskiego, ten gościu słusznie tępił zgubny polski romantyzm. Taki mądry z ciebie człowiek, a tak małą wiedzę historyczno-społeczną posiada...
A kto zabrania homosiom żyć po swojemu ? Mają takie same prawa jak każdy inny obywatel.
Niszczące idee to te, które głoszą rasizm, nienawiść klasową i religijną, a nie te, które głoszą współpracę międzyludzką i solidarność.
0 użytkowników, 5 gości oraz 0 użytkowników anonimowych