Skocz do zawartości

Zdjęcie

Marsz Niepodległości w Warszawie

• Zamknięty Temat jest zamknięty
646 odpowiedzi w tym temacie

#226 Gość_wadm. Aton

Gość_wadm. Aton.
  • Tematów: 0

Napisano

Bo wtykam kij w mrowisko i każe wam myśleć.

Ha ha mylo, Twój mesjanizm jest czarujący. Naprawdę myślisz, że ci, z których "zmuszasz" do myślenia uważają, że jaki to jesteś obyty i otwarty? Zaskoczę Cię ale nie. Jesteś hipsterski bo ZAWSZE próbujesz mieć inne zdanie niż inni. Pomyśl sobie jak kiedyś byłeś wysłuchiwany, a jak teraz. Z moich obserwacji forumowicze nabyli już takiego firewalla na Twoje posty, że albo pomijają je, albo czytają wiedząc już wcześniej, że i tak po minucie zapomni jako "bzdurki". Przykro mi ale ciężko na to pracujesz tworząc swój alternatywny świat.

Użytkownik Aton edytował ten post 31.07.2012 - 21:15

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Aton@

Prowadziłeś badania na ten temat? Skąd wiesz ilu czyta i nie wypowiada się, a coś z tego wynoszą?

Kiedyś każdy mi dawał plusy, lizaliśmy się po jajkach i było fajnie. Teraz dyskusja ze mną jest wymagająca, musicie się rozpisać i wyszukać źródeł. Nie jest łatwo co?
Poza tym takie mam właśnie zdanie. Nie akceptuje skrajności, a że ludzie mają tendencje do popadania w skrajność - mam z czym dyskutować. Z resztą zawsze byłem przeciwny i narodowcom i lewakom - więc czemu jesteś taki zdziwiony?
Odkąd wróciłeś jesteś taki offowy (hipsterski ? :mrgreen: ), luzik lajcik. Czasem się wtrącisz do dyskusji żeby kogoś zjechać, ale się nie angażujesz. Ty też pracujesz na nowy wizerunek - tylko że ten sporo stracił na wartości. :roll:

Naprawdę myślisz, że ci, z których "zmuszasz" do myślenia uważają, że jaki to jesteś obyty i otwarty?

Zapominasz że większa część forum to milczący czytacze. Piszę głównie dla nich - żeby mogli obejrzeć sprawę z dwóch perspektyw. Nigdy nie miałem ciśnienia żeby zmieniać moich konkurentów. Człowieka nie zmienisz.

Nic_nowego.
  • Tematów: 2
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Bo wtykam kij w mrowisko i każe wam myśleć.

Ha ha mylo, Twój mesjanizm jest czarujący. Naprawdę myślisz, że ci, z których "zmuszasz" do myślenia uważają, że jaki to jesteś obyty i otwarty? Zaskoczę Cię ale nie. Jesteś hipsterski bo ZAWSZE próbujesz mieć inne zdanie niż inni. Pomyśl sobie jak kiedyś byłeś wysłuchiwany, a jak teraz. Z moich obserwacji forumowicze nabyli już takiego firewalla na Twoje posty, że albo pomijają je, albo czytają wiedząc już wcześniej, że i tak po minucie zapomni jako "bzdurki". Przykro mi ale ciężko na to pracujesz tworząc swój alternatywny świat.

A od kiedy trzeba być erudytą, aby zmuszać innych do myślenia?
W wielu tematach widać jedną rzecz, mylo próbuję argumentować swoje odmienne zdanie, proponuje dyskusję i co się dalej dzieje? Wjeżdża się na jego osobę, zaczyna się poboczna rozmowa o tym jak to mylo wszystkich denerwuje. I wtedy głównym argumentem broniącym statnowisko jest to, że mylo wszystkich denerwuje i dlatego nie może mieć racji.
Teraz znowu przyszło hasło "hipster". Każdy kto proponuje polemikę, zbija argumenty swoimi jest nazywany hipsterem, bo ma odmienne zdanie. Jakoś parę lat temu nie słyszałem o tym terminie i nikt nie zarzucał takim osobom, że są dziwne, teraz nagle ktoś wymyślił to hasełko i wrzuca się wszystkich, którzy się nie zgadzają z większością do jednego wora. Zazwyczaj nie chodzi wtedy w rozmowie o prawdę, ale o wygraną o ukazanie swojej wyższości. I jak to zwykle bywa, grupa ma przewagą nad jednostką i rozmowa się kończy wjeżdżaniem na tę włąśnie osobę. Na moje oko to się zwie erystyka.

#229 Gość_wadm. Aton

Gość_wadm. Aton.

Napisano

Odkąd wróciłeś jesteś taki offowy (hipsterski ? :mrgreen: ), luzik lajcik. Czasem się wtrącisz do dyskusji żeby kogoś zjechać, ale się nie angażujesz. Ty też pracujesz na nowy wizerunek - tylko że ten sporo stracił na wartości. :roll:

No niestety taki jestem :) Niektórzy mają mi to za złe, że częściej jajcuję niż mówię poważnie. Uważam, że dawkę napinki wyczerpałem w poprzednim dziesięcioleciu i przyszedł czas na "samochody, restauracje i dyskretny chłód". ;) Teraz już po prostu więcej działam niż mówię. I chętnie wybiorę się na wspomniany Marsz Niepodległości bo to realne działanie niż miałbym napisać 10 postów, że lewactwo to złodziejstwo i obstrukcja postępu bo to każdy zdrowo myślący człowiek widzi codziennie.

mylo.

Altair

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Aton mogę Cię dotknąć? :mrgreen:

Chodzenie na marsze nie różni tak bardzo od pisania na forum jakbyście chcieli. Trochę zbyt romantycznie przedstawiasz taki pochód.
To nie jest walka o lepszą Polskę, tylko przejście się po mieście.

Kelt.
  • Tematów: 9
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Mylo nie odnosząc się do całości twoich wypowiedzi z powodu braku czasu powiedz mi tylko co masz przeciwko obecnym Węgrom?

Ok, prawica doszła do władzy i kręcisz nosem ale skoro w blisko dziesięciomilionowym państwie kilkaset tysięcy ludzi wychodzi na ulicę stolicy by manifestować poparcie dla rządu to o co ci chodzi? Ci ludzi są zmanipulowani, zastraszeni? A może po prostu czują że nareszcie przy władzy jest ktoś odpowiedni, ktoś kto o nich zadba? Skoro nasz bratni naród jest zadowolony ze swojego rządu to co ci się nie podoba?

Węgrzy dziesięć razy lepiej wyjdą na swoim rządzie niż My na naszych politycznych prostytutkach.

mylo.

Altair

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Co z tego że pół roku temu wyszli na ulice z wiecem poparcia. Ludźmi łatwo manipulować i dać nadzieje. A ich atencje można stracić jeszcze szybciej niż zyskać. Wiesz że wszystkim dyktatorom też użądzano takie wiece? To znaczy że byli wporządku? Czyli Kim Dzong Ill był lepszy od Mussoliniego - bo na jego wiecach było więcej osób. :roll:

Teraz nic nie słyszę o żadnych wiecach - nie bez powodu:

"Zgromadzenie narodowe to nie jest kwestia woli, tylko siły. (...) To, co być może funkcjonuje w państwach skandynawskich, jednomyślność, u nas, w narodzie na pół azjatyckim, dokonuje się siłą. To nie wyklucza konsultacji, debaty czy demokracji, ale centralna siła jest konieczna"
Orban

- Czyli niemal wprost mówi o stworzeniu demokracji autorytarnej. Świetnie to dowodzi kombinując przy ordynacji wyborczej. Chce by głosować mogli tylko wcześniej zarejestrowani, i jeśli Ci zarejestrowani nie zagłosują to będą podlegać karze. To ewidentna przymiarka do manipulacji wyborczych. 1
- Zmniejszył autonomiczność Trybunału Konstytucyjnego - co oznacza że chce mieć wyłączność na interpretacje prawa.
- Zmniejszył autonomiczność Banku Centralnego - co oznacza ze chce bezpośrednio wpływać na politykę monetarną.
- Cenzuruje i kontroluje media za pomocą stworzonego przez niego organu NMHH. Który każe za "publikacje materiałów niezrównoważonych politycznie". Zamknęli już jedną niepokorną stacje.2

W skrócie. Cenzura mediów, demontowanie demokracji, zapędy dyktatorskie, rozbijanie wszystkich niezależnych od rządu instytucji.
To bardzo typowe postępowanie narodowego prawicowca, wręcz modelowe. Zwiększanie swojej władzy, niszczenie przeciwników. Oczywiście wszystko małymi kroczkami. Ale ludzie są głupi i nie pamiętają historii.

To właśnie wasza droga? Tego chcecie?

#233 Gość_wadm. Aton

Gość_wadm. Aton.

Napisano

Nie wiem czego chcą wszyscy lecz na facebooku dałbym tym reformom "Lubię to!". Uważam, że demokracja jest zła więc dlaczego by przy niej nie majstrować i nie ograniczać jej? Co do Fidesu to jestem zwolennikiem ale pesymistą co do przyszłości ponieważ skupił się głównie na ideologii, a nie na gospodarce i nie zliberalizował jej. Przez to grozi mu upadek.

mylo.

Altair

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dla mnie popieranie cenzury, rządów autorytarnych/dyktatur, niszczenia niezależnych instytucji państwowych jest największą głupotą jaką można zrobić.
To że nie lubisz demokracji nie znaczy że powinieneś robić sobie krzywdę i bić głową w ścianę na jej złość.

Pozbywać się świadomie swoich praw i wolności? Do tego jeszcze oddawać ludziom którzy chcą trzymać Cię pod butem? Gdzie tu jakakolwiek logika? Chyba jakaś niezbadana logika nacjonalistyczna.
Co jak co, ale demokracje nigdy nie popełniały na swoich obywatelach nawet ułamka nadużyć i zbrodni jak rządy dyktatorskie - nikt mnie nie przekona że autorytarne rządy nacjonalistów są lepsze od demokracji jaka by nie była.

Co do Fidesu to jestem zwolennikiem ale pesymistą co do przyszłości ponieważ skupił się głównie na ideologii, a nie na gospodarce i nie zliberalizował jej. Przez to grozi mu upadek.

Fides jest na wskroś nacjonalistyczny, nie liberalizuje ale zwiększa kontrolę i wpływ państwa na gospodarkę.

martius.
  • Tematów: 14
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Od kiedy to narodowcy są takimi czułymi ludzikami? Zwykle nic nie robią sobie z uczuć innych, dopiero gdy obrazi się ich uczucia stają się nagle bardzo wrażliwi.

Czy np: prezes MW lub ONRu obrażał kogoś ? O kim w ogóle mówisz ? Zacytuj mi jakiś chamski felieton narodowca, to dopiero wtedy dam ci rację.

Ta walka będzie zawsze, bo ludzie będą się obrażać i będą sobie robić przykro. Mają inne poglądy i tak to działa. W obie strony.

Dlatego trzeba to koniecznie zmienić, ja będę uczyć kultury u "prawicy", a ty u "lewicy", zgoda ? :)

W końcu jakiś lider wziął ich w garść, bo robili złą prasę ruchowi Z drugiej strony już wolałbym żeby pokazywali swoje prawdziwe oblicze, bo wtedy zawsze pozostaną nic nie znaczącym ruchem.

Źle się zachowują - źle, dobrze - jeszcze gorzej, zdecydujcie się wreszcie lewicowcy :(

Nie dyskutuje tutaj tylko z Tobą. Mówię o ruchu nacjonalistycznym i było tu sporo takich którzy wyśmiewali. Jeśli jest się związanym z pewną ideą i grupą, trzeba brać odpowiedzialność też za ich czyny.

Konkrety poproszę z tym wyśmiewaniem się, jakieś mocne z cytatami z danego artykułu narodowców, bo np: te usłyszane z ulicy od drugiej osoby to mnie nie obchodzą.

Jakim prawem Ty się wypowiadasz o lewakach skoro nie przesiadujesz na lewica.pl i nie czytasz jej codziennie?

A skąd wiesz ? :) Czasami warto poznać obóz swojego wroga :P

Do wypowiadania się na temat jakiejś ideologii nie trzeba mieć dogłębnej wiedzy. Bo idee ruchu są bardzo czytelne.

Pisząc o martyrologii narodowców zaprzeczasz tezom Dmowskiego. To tak jakbym ja napisał, że socjaliści propagują apartheid. Szkoda, że nawet wszystkich idei nie znasz :(

Nie będę przecież konkurował w Twoim koniku historycznym? Tak samo jak ty nie będziesz w stanie konkurować w moich konikach.

To chociaż nie kłam nt. domniemanej martyrologii narodowców...

Typowa gadka. Gdyby tak było to byście nie przyłazili rzucać w nich kamieniami.

W ostatnich paru latach nie było takich przypadków(wyłączając protofaszystów z NOPu...), my potrafimy się opanować, ale oni to już nie :(

Martius... Ta definicja to idea nacjonalizmu. Tak samo jak komunizm jest w teorii bardzo fajny i sprawiedliwy.
Nacjonalizm zawsze przeistaczał się w zbrodnicze dyktatury.

Nacjonalizm dzieli się na wiele odłamów i nie wyklucza istnienia wolnego rynku. Komunizm z kolei zawsze wyklucza wolny rynek. Gdybyś w miejscu "nacjonalizm" napisał faszyzm/nazizm, to bym się z tobą zgodził. To tak, jakbym ja zastąpił słowo "komunizm", np: socjaldemokracją...

Każdy demokratyczny nacjonalistyczny rząd jaki dochodzi do władzy zaczyna swoje reformy od umocnienia władzy.

Takiemu Pinochetowi to udało się nawet dokonać uwolnienia państwowego rynku, czyli rozszerzył w kraju podstawową wolność ludzkości :) Francowi w latach 50 i 60 też podobnie (wcześniej troszkę się bawił niestety w korporacjonizm..)

Bo nacjonaliści mają manie kontroli, bo przecież oni wiedzą najlepiej co jest dla państwa dobre. Chcą umocnić jego pozycje, zrobić dobrze obywatelom - ale oczywiście by osiągnąć te cele trzeba zwiększyć ich władzę, by mogli to zrobić.

Jeżeli jest ingerencja państwa w gospodarkę. Narodowi socjaliści to też są lewacy, co już wcześniej pisałem :)

Nie wiem czego chcą wszyscy lecz na facebooku dałbym tym reformom "Lubię to!". Uważam, że demokracja jest zła więc dlaczego by przy niej nie majstrować i nie ograniczać jej? Co do Fidesu to jestem zwolennikiem ale pesymistą co do przyszłości ponieważ skupił się głównie na ideologii, a nie na gospodarce i nie zliberalizował jej. Przez to grozi mu upadek.

Fides nie jest partią nacjonalistyczną, Mylo najwidoczniej pomylił ją z Jobbikiem.

Fides niestety nie prowadzi liberalnej polityki w dziedzinie ekonomii, więc prędzej czy później Węgry będa mieć to samo co my w latach 2005-2007.
Co z tego, że Fides głosi prawicowe poglądy społeczno-obyczajowe, skoro najważniejsza jest przecież gospdoarka ? A tu Fides jest zdecydowanie bardziej lewicowy niż liberalny.

Demokrację należy ograniczać, jednak nie można zgodzić się na autorytaryzm, bo ten zawsze się rozwali po kilkunastu latach i jest duże niebezpieczeństwo, że wprowadzi takzę pupilizm i socjalizm w życie obywateli. Dlatego należy ograniczać demorkację na rzecz monarchii. Życze mojej Polsce takiego samego ustroju, jaki panuje w Liechtenstein, czyli silna monarchia konstytucyjna i duża wolność gospodarcza ! :)

Dlatego nie rozumiem ludzi którzy gloryfikują takie ustroje. Historia dała nam tak wiele przykładów że takie idealistyczne ustroje można sobie wsadzić, powodują tylko śmierć, inwigilacje i zniszczenie, a Wy dalej swoje.

Państwo powinno się budować na trzech solidnych fundamentach: silnym Patriotyźmie/nacjonaliźmie, leseferyźmie i monarchii.

Użytkownik martius edytował ten post 01.08.2012 - 11:27

#236 Gość_wadm. Aton

Gość_wadm. Aton.

Napisano

Pozbywać się świadomie swoich praw i wolności? Do tego jeszcze oddawać ludziom którzy chcą trzymać Cię pod butem? Gdzie tu jakakolwiek logika? Chyba jakaś niezbadana logika nacjonalistyczna.

W okresie IRP masy szlacheckie też uważały, że są na tyle odpowiedzialne, że można powierzyć im sprawowanie władzy. Jednak nie wyszło. Zrywanie sejmów, zaprzedawanie się państwom ościennym, brak nowoczesnego wojska, pusty skarb. Stany Pruskie też nie chciały się podporządkować ale zostały przebiegłością i siłą złamane, a Prusy stały się mocarstwem. Rosja w latach '90 miała przy wielokrotnej przewadze ludnościowej i terytorialnej niewiele większe PKB niż Polska. Przyszedł Putin, wypędził paru oligarchów za granicę(nachapali się tyle, że teraz i tak komfortowo żyją sobie w Izraelu) i nagle Rosja startując z poziomu mułu rzecznego praktycznie dorównała PKB per capita do poziomu polskiego, a niektóre republiki przewyższają go.

Co jak co, ale demokracje nigdy nie popełniały na swoich obywatelach nawet ułamka nadużyć i zbrodni jak rządy dyktatorskie - nikt mnie nie przekona że autorytarne rządy nacjonalistów są lepsze od demokracji jaka by nie była..

Hmm nadużyć powiadasz?

Eugenika (gr. eugenes = dobrze urodzony) – pojęcie wprowadzone w 1883 r. przez Francisa Galtona, kuzyna Karola Darwina, które dotyczyło selektywnego rozmnażania zwierząt (w tym ludzi), aby ulepszać gatunki z pokolenia na pokolenie, szczególnie jeśli chodzi o cechy dziedziczone.

Stany Zjednoczone

Między 1907 a 1963 r. w Stanach Zjednoczonych, na mocy ustawodawstwa eugenicznego, przymusowo wysterylizowano ponad 64 tys. osób. Gdy nazistowscy administratorzy byli sądzeni w Norymberdze za zbrodnie wojenne, usprawiedliwiali masowe sterylizacje (ponad 450 tys. w ciągu niecałej dekady), wskazując na Stany Zjednoczone jako źródło inspiracji.

Szwecja

Najdłużej, bo ponad 40 lat, program eugeniczny był prowadzony w Szwecji. Szwecja była jednym z pierwszych krajów na świecie, w którym powstał instytut poświęcony higienie rasowej (w 1922 r.), kierowany kolejno przez Hermana Lundborga i Gunnara Dahlberga.

W latach 1936-1976 przymusowo wysterylizowano tam 63 tys. osób "nieprzydatnych" lub "niedostosowanych społecznie"

Piękne kraje o długich demokratycznych tradycjach.

mylo.

Altair

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

martius@

Czy np: prezes MW lub ONRu obrażał kogoś ? O kim w ogóle mówisz ? Zacytuj mi jakiś chamski felieton narodowca, to dopiero wtedy dam ci rację.

Daleko szukać? Korwin regularnie jedzie po bandzie. Cejrowski to samo. Oni są najbardziej medialni z tych kręgów, nie zajmuje się niszowymi organizacjami i nie śledzę wypowiedzi ich szefów.
Poza tym nie wyjeżdżaj mi tutaj z liderami, którzy są najbardziej ogarnięci. Jeśli na każdym marszu gdzie pojawiają się nacjonaliści pojawia się agresja i słownik ulicy to lepiej świadczy o ruchu.

Dlatego trzeba to koniecznie zmienić, ja będę uczyć kultury u "prawicy", a ty u "lewicy", zgoda ?

Skąd Ci przyszło do głowy że jestem lewicowcem? Narodowcy mają często problemy z widzeniem szarości.
Uśmiałem się. :mrgreen: Stosuj lepsze strategie dyskusji, przylepianie łatek jest prostackie.

Konkrety poproszę z tym wyśmiewaniem się, jakieś mocne z cytatami z danego artykułu narodowców, bo np: te usłyszane z ulicy od drugiej osoby to mnie nie obchodzą.

Mówiłem o użytkownikach tego forum. :roll:

Pisząc o martyrologii narodowców zaprzeczasz tezom Dmowskiego. To tak jakbym ja napisał, że socjaliści propagują apartheid. Szkoda, że nawet wszystkich idei nie znasz

Jak już mówiłem teoria i idea swoją drogą, praktyka swoją. Martyrologia jest wyraźnie akcentowana.

W ostatnich paru latach nie było takich przypadków(wyłączając protofaszystów z NOPu...), my potrafimy się opanować, ale oni to już nie

Ludzie się nie zmieniają.

Nacjonalizm dzieli się na wiele odłamów i nie wyklucza istnienia wolnego rynku. Komunizm z kolei zawsze wyklucza wolny rynek. Gdybyś w miejscu "nacjonalizm" napisał faszyzm/nazizm, to bym się z tobą zgodził. To tak, jakbym ja zastąpił słowo "komunizm", np: socjaldemokracją...

Ależ manipulujesz. :roll: Ja mówiłem o zapędach nacjonalistów do tworzenia dyktatur, a Ty zaczynasz o wolnym rynku. Nacjonalizm = zwiększenie władzy centralnej/niszczenie demokracji.

Takiemu Pinochetowi to udało się nawet dokonać uwolnienia państwowego rynku, czyli rozszerzył w kraju podstawową wolność ludzkości Francowi w latach 50 i 60 też podobnie (wcześniej troszkę się bawił niestety w korporacjonizm..)

Wyjątki potwierdzają regułę. Za to ile ludzi zamordowali i wsadzili do więzienia to ich. Nie ma to jak gloryfikacja zbrodniarzy, bo "mało zabili". :roll:

Jeżeli jest ingerencja państwa w gospodarkę. Narodowi socjaliści to też są lewacy, co już wcześniej pisałem

Teoria swoją drogą, a praktyka inną drogą. Z praktyki i obserwacji historii wynika że partie narodowe wcale nie liberalizują rynku, tylko zwiększają kontrolę by móc na niego wpływać.

Fides nie jest partią nacjonalistyczną, Mylo najwidoczniej pomylił ją z Jobbikiem.

Jeśli tak postępuje centro-prawica to jestem święty. Jobbik to są skrajni faszyści. :roll:

Co z tego, że Fides głosi prawicowe poglądy społeczno-obyczajowe, skoro najważniejsza jest przecież gospdoarka ? A tu Fides jest zdecydowanie bardziej lewicowy niż liberalny.

Od kiedy w prawicy najważniejsza jest gospodarka? To jest jakiś mit który postulują korwinowcy. Prawica zawsze miała dwa wyraźne priorytety, umacnianie narodu - czyli czysta ideologia i pranie mózgu i czystość obyczajowa. Idealnie można to zaobserwować wchodząc na taką Frondę i widząc 90% artykułów o KK, aborcjach, seksie i innych rzeczach które narodowców bardzo obchodzą, a robią je inni ludzie. Znaleźć artykuł o gospodarce na portalach prawicowych to jak szukać igły w stogu siana.

Państwo powinno się budować na trzech solidnych fundamentach: silnym Patriotyźmie/nacjonaliźmie, leseferyźmie i monarchii.

Odpowiadasz jak zawodowy rzecznik prasowy. Historia pokazała że nacjonalizm jest jedną z najniebezpieczniejszych ideologii, prowadzących do zbrodni, zniewolenia i dyktatur - a Ty odpowiadasz:

"Państwo powinno się budować na trzech solidnych fundamentach: silnym Patriotyźmie/nacjonaliźmie, leseferyźmie i monarchii."

Takie zaślepienie i powtarzanie wytartych tekstów nie jest zbyt ciekawym zjawiskiem. Wskazuje na silną indoktrynacje.

Aton@

W okresie IRP masy szlacheckie też uważały, że są na tyle odpowiedzialne, że można powierzyć im sprawowanie władzy.

Dlatego nie istnieje teraz coś takiego jak Liberum Veto. Winna nie była demokracja, ale właśnie jej rozmontowanie. Kupowanie głosów przez magnatów, Liberum Veto - to już nie była demokracja ale oligarchia. Państwo nie wypełniało woli większości, ale wolę kilku najmożniejszych.
W Anglii parlament powstał wcześniej niż u nas i jakimś cudem nie spowodował upadku tego państwa, a przekształcenie się w potęgę kolonialną.

Przyszedł Putin, wypędził paru oligarchów za granicę(nachapali się tyle, że teraz i tak komfortowo żyją sobie w Izraelu) i nagle Rosja startując z poziomu mułu rzecznego praktycznie dorównała PKB per capita do poziomu polskiego, a niektóre republiki przewyższają go.

Jasne, to wszystko zasługa Putina. Niech wieszają jego portrety nad łóżkiem, mają w końcu doświadczenie z papą Stalinem. :mrgreen:

Gdyby nie kolosalny wzrost cen paliw kopalnych, to Rosja byłaby w ciemnej ... Ropa Naftowa i Gaz odpowiadają za 25% PKB tego kraju. Chyba że to dzięki papie Putinowi odnaleziono ten gaz. Włożył łopatę w ziemię i trysnęła. :roll: Jeśli patrzyć na ich zasobność w surowce naturalne dziwić by mogła bieda mieszkańców tego kraju. Środki z ropy są marnotrawione i przewalane przez kumpli Putina.
Ciężko to porównać do demokratycznej Norwegii która środki z wydobycia ropy inwestuje w specjalnym funduszu dla przyszłych pokoleń, a ludzie żyją w bogactwie.

W latach 1936-1976 przymusowo wysterylizowano tam 63 tys. osób "nieprzydatnych" lub "niedostosowanych społecznie"
Piękne kraje o długich demokratycznych tradycjach.

Czy to ujmuje zbrodni nacjonalistom? Jasne że nie. Tylko potwierdza to ogrom zbrodni nacjonalistycznych, bo te z trudem wyszukane 130 tysięcy wysterylizowanych to ułamek zamordowanych przez rządy narodowo/nacjonalistyczne.

mefistofeles.
  • Tematów: 13
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Coraz bliżej Święta Niepodległości więc rozpoczyna się krucjata przeciwko pierwiastkowi narodowemu w społeczeństwie. Wysyp opinii ludzi totalnie mieszających pojęcia, dla których nacjonalizm to wstęp do faszyzmu, nazizmu i dyktatury. Opinie wygłaszane najczęściej przez ludzi młodych, jak żywo nie zajmujących się tą problematyką na codzień. I wszystko byłoby ok, gdyby Ci ludzie nie kreowali się na autorytety w tym wątku.

Narodowcy to grupa ludzi szczerze oddanych ojczyźnie, posiadająca sztywny kręgosłup moralny i wartości, którym hołdują i są wierni. Postawa użytkownika z postu powyżej jest wzorcowym przykładem tzw: lemingozy.

#239 Gość_wadm. Aton

Gość_wadm. Aton.

Napisano

Winna nie była demokracja, ale właśnie jej rozmontowanie. Kupowanie głosów przez magnatów.

Jeżeli chcesz bym ostał się żywy to omijaj stwierdzenie, że dzisiaj nie kupuje się głosów. Kupuje się nie tylko głosy ale całe ustawy. Na 90 proc., Rysiu, załatwię. - Zbigniew Chlebowski

Państwo nie wypełniało woli większości, ale wolę kilku najmożniejszych.

I tak powinno być lecz interes kilku najzamożniejszych powinien jechać po jednym torze wraz ze wzmocnieniem państwa.

W Anglii parlament powstał wcześniej niż u nas i jakimś cudem nie spowodował upadku tego państwa, a przekształcenie się w potęgę kolonialną.

Ciężko żeby nie funkcjonował on w kraju, w którym został wymyślony. Jednak od kiedy więcej do powiedzenia ma Izba Gmin niż Izba Lordów to widać gwałtowny i postępujący upadek tego państwa. Jego potęga militarna nie istnieje, a kraj do czasów Margaret Thatcher był już gospodarczą ruiną.

Jasne, to wszystko zasługa Putina.

A nie jest tak? Jelcyn był tak słaby, że zawdzięczał swoją reelekcję mediom, a gospodarka za jego czasów była niczym. Putin nie tylko wymusił posłuszeństwo na oligarchicznych mediach ale i na właśnie oligarchach, którzy rabowali gospodarkę Rosji.

Gdyby nie kolosalny wzrost cen paliw kopalnych, to Rosja byłaby w ciemnej ...

W krajach arabskich cała gospodarka opierała się na ropie od wielu lat i pomimo niższych cen i tak pławili się w bogactwie. Jest to zatem niczym nie poparty domysł.

Ropa Naftowa i Gaz odpowiadają za 25% PKB tego kraju.

No i? A Bahrajnu 101% i jakie ma to znaczenie?

Chyba że to dzięki papie Putinowi odnaleziono ten gaz. Włożył łopatę w ziemię i trysnęła. :roll: Jeśli patrzyć na ich zasobność w surowce naturalne dziwić by mogła bieda mieszkańców tego kraju. Środki z ropy są marnotrawione i przewalane przez kumpli Putina.
Ciężko to porównać do demokratycznej Norwegii która środki z wydobycia ropy inwestuje w specjalnym funduszu dla przyszłych pokoleń, a ludzie żyją w bogactwie.

Bo Norwegia od samego początku startowała z wysokiego pułapu. Rosja może go osiągnąć tylko przez wpompowanie pieniędzy z gazu w gospodarkę. Co oczywiście udaje się. Najpierw miastem-państwem dobrobytu bez bezrobocia była Moskwa, a teraz dołączają inne miasta. Nie minie ćwierć wieku, a będziemy mogli wyjeżdżać do Rosji na zarobek

Czy to ujmuje zbrodni nacjonalistom? Jasne że nie. Tylko potwierdza to ogrom zbrodni nacjonalistycznych, bo te z trudem wyszukane 130 tysięcy wysterylizowanych to ułamek zamordowanych przez rządy narodowo/nacjonalistyczne.

Jeżeli przyjmiemy jeszcze inne demokratyczne wybryki takie jak eksterminacja Indian w demokratycznym USA czy Aborygenów w demokratycznej Australii czy nawet wymordowanie 17 mln Chińczyków przez demokratyczną Japonię w czasie wojny japońsko-chińskiej. Należy również pamiętać o polityce najbardziej demokratycznego z demokratycznych państw na świecie Izraela wobec Palestyńczyków. Niszczenie poszczególnych domów czy strzelanie snajperów wzdłuż ulic do przypadkowych przechodniów.

martius.
  • Tematów: 14
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Daleko szukać? Korwin regularnie jedzie po bandzie. Cejrowski to samo.

Konkrety proszę, cytaty. E tam, Cejrowski jest nawet lepszy niż Korwin :)

Skąd Ci przyszło do głowy że jestem lewicowcem?

Po tym, że posiadasz lewackie poglądy społeczno-obyczajowe, a co do ekonomi, to prawdziwy liberał nie popierałby centrolewicowej partii, jaką jest PO, która podnosi podatki i nie radzi sobie z biurokracją...

Jak już mówiłem teoria i idea swoją drogą, praktyka swoją. Martyrologia jest wyraźnie akcentowana.

Dlaczego nie odróżniasz różnicy pomiędzy martyrologią od zwykłego uczczenia poległych ?

Ludzie się nie zmieniają.

Tylko krowa nie zmienia zdania i swojego postępowania.

Ależ manipulujesz. Ja mówiłem o zapędach nacjonalistów do tworzenia dyktatur, a Ty zaczynasz o wolnym rynku. Nacjonalizm = zwiększenie władzy centralnej/niszczenie demokracji.

Nie, ty już w kilku tematach stawiałeś znak równości miezy nacjonalizmem, a komunizmem.

Wyjątki potwierdzają regułę. Za to ile ludzi zamordowali i wsadzili do więzienia to ich. Nie ma to jak gloryfikacja zbrodniarzy, bo "mało zabili".

Bo to byli mimo wszystko dyktatorzy, dlatego osobiscie wolę monarchię. Szkoda, że nie odniosłeś się do wątku o Liechtensteinie :( Tam ludzie są bogaci, panuje obyczajowy konserwatyzm, a książę posiada silną władze wykonawczą.

Z praktyki i obserwacji historii wynika że partie narodowe wcale nie liberalizują rynku, tylko zwiększają kontrolę by móc na niego wpływać.

Jakoś w Hiszpanii było na odwrót, najpierw nieudane eksperymenty z korporacjonizmem, a dopiero potem wprowadzanie liberalizmu do gospodarki :)

Jobbik to są skrajni faszyści.

Dlaczego ? Zacytuj ten "faszystowski" fragment z ich programu politycznego...

Od kiedy w prawicy najważniejsza jest gospodarka? To jest jakiś mit który postulują korwinowcy.

Bo najważniejsze są ptorzeby fizyczne, a dopiero później duchowe. Jest nawet taka pewna piramidka, która to ładnie przedstawia :)

Prawica zawsze miała dwa wyraźne priorytety, umacnianie narodu - czyli czysta ideologia

Dlaczego uważasz to za jakieś "zło" ?

Idealnie można to zaobserwować wchodząc na taką Frondę i widząc 90% artykułów o KK, aborcjach, seksie i innych rzeczach które narodowców bardzo obchodzą, a robią je inni ludzie. Znaleźć artykuł o gospodarce na portalach prawicowych to jak szukać igły w stogu siana.

Fronda to neokonserwatyści i tacy "pobożni socjaliści". Nie lubię ich, bo popieraja PiS.

Odpowiadasz jak zawodowy rzecznik prasowy. Historia pokazała że nacjonalizm jest jedną z najniebezpieczniejszych ideologii, prowadzących do zbrodni, zniewolenia i dyktatur - a Ty odpowiadasz:

"Państwo powinno się budować na trzech solidnych fundamentach: silnym Patriotyźmie/nacjonaliźmie, leseferyźmie i monarchii."

Nie zrozumiałeś mnie Mylo, nacjonalizm jest niebezpieczny, jeżeli nie wprowadza się równolegle także lbieralnych reform w gospodarce, a krajem nie rządzi stabilna, tradycyjna monarchia, tylko jakiś dyktator-przybłęda wyniesiony do władzy przez populistyczny motłoch, który rząda jedynie"chleba i igrzysk", czyli socjału i krwii... Tak było właśnie w Niemczech i upadającej Rosji.

Pozdrawiam :)

Użytkownik martius edytował ten post 01.08.2012 - 20:23

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości oraz 0 użytkowników anonimowych