No i rzadko kiedy zapraszają kogokolwiek z prawej strony - jak już było powiedziane, lepiej jest przecież zabrać ludzi, dla których hasło "Bóg, Honor, Ojczyzna" ma intencję przemocy.
Czemu się dziwisz skoro idee narodowe były szerzone głównie przez agresywne bojówki? Powiesz że nie wszyscy tacy byli, ale takich najbardziej widać. Ludzi nie obchodzi że 1000 było fajnych, skoro 100 robiło syf i burdel.
Narodowcy zarobili sobie w ostatnich latach na takie traktowanie. To że w tym roku jesteście spokojni jeszcze nic nie znaczy - chwilowe zawieszenie broni to nawet Cracovia z Wisłą potrafiła zawrzeć.
No i jeszcze nie dostałem jakiejś informacji, że rzeczywiście kogoś wyzywają. Czyżby nawet na faszystowskich stronach takich treści nie ma?
Widzisz. Ty to samo stosujesz przy zapewnieniach że ludzie i media represjonują nacjonalistów. Też podajesz ogólnikowe stwierdzenia bo tak. Jednak ja chce marnować Twojego czasu żądając szukania źródeł, bo wiem że tak czasem jest. Ty za to idziesz w zaparte że nacjonaliści są gładcy w mowie i czynach.
W hiszpańskiej wojnie domowej obie strony nie były bez skazy
Ale to republikanie byli demokratycznie wybrani, a Franco był przywódcą puczu. Deal with it.
Shinji77@
A na poważnie - już pisałem na temat Pinocheta, to tzw. "brzemię wojownika".
To ja nie chce żeby mną rządził ktoś z "brzemię wojownika"
Proszę nie powielać bredni, które zostały już wyjaśnione - nawet na tak "postępowych" portalach :
U forgot Poland!
Po pierwsze uchylili o fałszowaniu deklaracji majątkowej. Przecież pieniądze na pewno nie poszły na jego rachunek bankowy. Po drugie nie zmienia to faktu o że zarzuty o morderstwa i zbrodnie przeciw człowiekowi nie zostały odrzucone.
mefistofeles@
No i? Co jest złego w gloryfikowaniu państwa jako wartości nadrzędnej?
Państwo zostało stworzone dla ludzi, nie ludzie dla państwa.
Toteż nikt nie twierdzi, że jest narzucony. Jest przyjęty z wyboru przez ludzi dla których dobro ojczyzny jest najważniejsze.
Trudno być nacjonalistą w kraju w którym się nie urodziłeś. Chcąc nie chcąc musisz wtedy przyjąć określone wartości, tylko dlatego że urodziłeś się właśnie tu gdzie się urodziłeś.
No i ?? Czego chcesz tym dowieść?
Że ludzie którzy nie mają narodowych ciągot też mogą mieć kręgosłup moralny.
Bzdura. Nacjonalizm jedyne co akcentuje to przywiązanie do ojczyzny i tradycji. Wszelkie stwierdzenia typu "jedynie prawdziwy Polak" to papka medialna made in TVN. Nadinterpretacja czystej wody.
Właśnie, nacjonaliści chcą ze wszystkich sił trzymać się tradycji i tradycyjnych wartości.
Nacjonalizm łączy się zazwyczaj z KK, co powoduje że cechy nacjonalisty są mocno zabarwione kościelnym myśleniem. Ze skrajną homofobią na czele. Gdyby nacjonalizm był tylko wewnętrznym przywiązaniem do ojczyzny i tradycji to nie miałbym problemów. Ale on najbardziej lubi zaglądać innym przez ramię, czy przypadkiem ktoś nie łamie tradycji.
I co jest złego w tym, że za taką grupę nacjonaliści uznają Naród?
Dopóki nie chcą rządzić i narzucić innym tego samego światopoglądu? Nic.
Narodowcy nie mówią o Państwie tylko Narodzie. Tak wyedukowanemu użytkownikowi tego forum napewno nie muszę tłumaczyć różnić między tymi dwoma pojęciami.
W tak jednolitym państwie jak Polska, mamy do czynienia ze spełnieniem postulatów XIX - że każdy naród powinien tworzyć swoje państwo. W takim przypadku czym różni się państwo złożone z niemal samych Polaków od narodu?
Sugerujesz, że płaczą pod publiczkę a nie w obliczu swoich wewnętrznych przeżyć? Śmiała teza:)
Jasne że nie. Robią to pod wpływem wewnętrznych przeżyć spotęgowanych przez sytuację.
Co do Korwina i Cejrowskiego. Tak to iuż jest, że brutalna prawda obnażająca defekty lemingowego myślenia odbierana jest jako agresja, ze wzburzeniem i zacietrzewieniem. Jak mówi stare i sprawdzone przysłowie: Prawda w oczy kole.
To jest wasza prawda. Nie jest ostateczna.
Mówiłeś, miło jednak by było, gdybyś skupił się na konkretach i podał jakiś przykład. Z samego mówienia niewiele wynika.
Mówiłem o Franco i Pinochecie. O Mussolinim, o Orbanie. Sytuacji w Rumunii i Bułgarii. Nie moja wina że nie czytasz.
Powiedz mi ile chciałbyś absurdów ustroju tuskistowskiego a chętnie owe absurdy wymienię.
Mają się nijak do absurdów pierwszego lepszego państwa rządzonego przez nacjonalistów.