Skocz do zawartości

Zdjęcie

Marsz Niepodległości w Warszawie

• Zamknięty Temat jest zamknięty
646 odpowiedzi w tym temacie

Imb.
  • Tematów: 9
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Opublikowany został plakat promujący tegoroczne wydarzenie. Może trochę zbyt pompatyczny, ale... "Z anielskich skrzydeł strząśnij proch" : )

Dołączona grafika

@Up

Czym i jak długo jedziesz? Z Gdańska podróż autokarem jedziemy jakieś 5-6 godzin, tylko tym razem nie wiem, czy damy radę dojechać. ;) Ostatni czas przed MN trzeba odpowiednio wykorzystać - zabawić się, może trochę pohulać oraz, wzorem dawnych wojowników, przed wyjazdem zamówić Mszę za swoją duszę, bo może być ciekawie.

martius.
  • Tematów: 14
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Też autokarem w cztery godziny i będę w stolicy, za jedyne 55 zł w obie strony, wiec wychodzi dużo taniej niż koleją ^^

WYP3H.
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mi się nie podoba ten plakat. A na marsz jade jak co roku z przyjacielem i kumplami z ekipy.

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Plakat jest taki... Polski. ;) Tupolewa tylko brakuje. :mrgreen:

Shay.

Herszt Bandy

• Tematów: 33
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mam nadzieję, że będzie jeszcze więcej osób niż w tamtym roku ;) Licze na to, ze media rzetelnie zrecenzują to co się wydarzy w Warszawie, mam nadzieję, że nie będzie żadnej prowokacji służb( a wieść gminna niesie, że jeden z marszów ma być przedstawiony jako" jedyny słuszny" natomiast ten drugi ma być" marszem bandytów i faszystów"). Liczę, że okaże się to jedynie plotką. Byłoby pięknie, gdyby na ulice Warszawy wyszło ponad 200tys ludzi ; )

Plakat jest taki... Polski. ;) Tupolewa tylko brakuje. :mrgreen:

Mylo, proszę Cię... Jedyne co nasuwa mi się na myśl w tym momencie:

Dołączona grafika

Plakat moim zdaniem bardzo ładny, widać, że ktoś się przyłożył ; )

Szacunek dla wszystkich spoza Warszawy, którzy się na marsz wybierają- możecie być z siebie dumni ;)

Użytkownik Shay edytował ten post 29.10.2012 - 03:45

Uzurpator.
  • Tematów: 1
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Zasmuca stopień poczucia estetyki organizatorów... taki chyba duch czasu, delikatnie rzecz ujmując

WYP3H.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mi się tło tak za bardzo nie podoba, przypomina mi to plakaty propagandowe komunistów(tło).

Kajman.
  • Tematów: 60
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Niezbyt podoba mi się ten plakat. Na marsz się wybiorę, ale na 200 tysięcy ludzi bym jednak nie liczył. ;) Mam nadzieję, że pogoda będzie przyzwoita, to więcej ludzi przyjdzie.

Arctur V..
  • Tematów: 9
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Faszyzm nie przejdzie. Polakorobackie szaleństwo też nie.

Dołączona grafika
Dołączona grafika
/Ratohnhaké:ton

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Shay@

Jednak taka jest prawda. Plakat jest kiczowaty, nawsadzano do niego trylion patetycznych i mających wzbudzić dumę narodową elementów. Anioł z okrwawionymi skrzydłami + dwóch żołnierzy? wtf? :P

Co do sposobu wykonania plakatu:

ELdeR.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Gdybyśmy teraz mieli u władzy ludzi jawnie wymachujących swym patriotyzmem, z papieżem na ustach i robiących sobie fotki z biskupami, powołującymi się gdzie się tylko da na tradycje narodowe - to w miejscu tej zatrważającej rewii skautów 11 listopada ulicami stolicy maszerowaliby lewacy, geje, lesbijki i jednorożce.

WYP3H.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja nacjonalistą nie jestem, patriotą natomiast tak.

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czy Polska jest krajem niepodległym? Zauważam ze zdumieniem, że dla wielu jest w niewoli. Słyszę śpiewy "Ojczyznę wolną racz...", słyszę o kondominium niemiecko rosyjskim ale gdy próbuję zagadać do policjanta po rosyjsku jak w czasie protektoratu rosyjskiego lub zaborów to nic z tego nie wychodzi. Mogę pomyśleć i śledząc prasę typu "Gazeta Polska" oto funkcjonariusz Polsko języczny. Ma być "Marsz Niepodległości" zastanawiam się czy organizatorzy chcą by marsz pomógł odzyskać niepodległość czy też by po przez marsz tą niepodległością się cieszyć. Jest to słodka tajemnica organizatorów bo z jednej strony jest wolność bo mogą maszerować a z drugiej strony krzyczą że niewola. Nacjonaliści. Kto to tacy. Rozumiem że to admiratorzy własnej nacji. Chcą Państwa bez obcych, z rodzinami 5 dzietnymi, Państwo ma być opiekuńcze, liberalne, ale też organizujące gospodarkę, rynek i interweniujące. To jest tak, że jak ja jestem na wakacjach to ma być słońce ale gdy jestem rolnikiem to ma padać deszcz, dla kupującego ma być tanio ale sklepikarze mają mieć dobrze. W rozumieniu Nacjonalistów Liberał to złodziej ale jednocześnie każdy chce wolności i by władze pilnowała tego drugiego. Robotnik chce by trzymać za pysk pracodawcę bo to on pracuje a nie kapitalista liberał-aferał, pracodawca zaś twierdzi, że robotnik to tylko L4, urlopy, ZUSy i wszelkie obciążenia a pieniędzmi to on ryzykuje.Najlepsze jest to, że Patrioci co chcą maszerować idą pod hasłami, mniej więcej takimi "bili nas ale my się odegramy bo z nami Bóg i Prawda" a z drugiej strony Kosmopolici chcą ich blokować, że faszyści. Gdybym miała władzę to jednym i drugim dałabym maszerować ale gdyby któryś kostkę brukową wyrwał, zapalił oponę lub uderzył innego człowieka to karałabym tak jak za chuligaństwo. Za dowód wystarczały by filmy z kamer i bezprawne było by zakrywanie twarzy.

Shi.

關帝

• Tematów: 39
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Co to za przepychanki z "Gazetą Polską" ? Marsz zaczyna przypominać niestety farsę w której "nie ważne kto, ważne, że dużo". Mógłby się ktoś wypowiedzieć zaznajomiony w temacie ? Miałem się wybierać, ale chyba faktycznie sobie odpuszczę w tym roku.

Pewnie znowu mi się dostanie za rozbijanie prawicy ale o niektórych rzeczach warto wspominać.

Korhil.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Co to za przepychanki z "Gazetą Polską" ?

A co dokładnie chodzi? Bo z ciekawości poszukalem w internecie czegos na ten temat i nic nie znalazłem.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych