Skocz do zawartości

Zdjęcie

Marsz Niepodległości w Warszawie

• Zamknięty Temat jest zamknięty
646 odpowiedzi w tym temacie

martius.
  • Tematów: 14
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Prosze, nie szukajmy dziury w całym... Marsz jest apolityczny i przeznaczony dla wszystkich Polaków. Im będzie nas więcej, tym lepiej !

optymista.
  • Tematów: 16
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

@martius, skoro jest apolityczny, to dlaczego przemawiał na nim Pan Korwin?

Tenhan.
  • Tematów: 52
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jeżeli dla kogoś Marsz Niepodległości to faszyzm to lepiej żeby sobie zrobił harakiri bo takiej głupoty to już chyba nie da się wyleczyć. Chociaż wiadomo że nie wszyscy plujący na Polskę to debile tylko po prostu hieny i ludzie których obchodzi inny interes niż Polski.

Mylo następny, szkoda że jeszcze nie napisałeś że na plakacie powinno być logo TRWAM.

Swoją drogą coś czuje że za te 10 dni znowu na tego typu forach rozgorzeje dyskusja i będzie ostra przepychanka słowna ale cóż, wrogowie Polski nie próżnują i nie można być wobec tego obojętnym. Ciekawe jakie w tym roku mają plany politycy i służby jeżeli chodzi o Marsz Niepodległości, mam wrażenie że z roku na rok na Marszu będzie coraz goręcej aż w końcu kiedy UE będzie się całkowicie jednoczyć to zaczną strzelać do patriotów.

Użytkownik Tenhan edytował ten post 01.11.2012 - 20:34

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tenhan@

To tylko Twoje zdanie. Do tego widać zbyt emocjonalne podejście do sprawy, przez co wyzywasz ludzi o innym światopoglądzie od hien i debili.
Jesteś typowym przedstawicielem tego ruchu, który potrafi tylko zwyzywać jeśli ktoś nie uznaje Twoich dogmatów. Myślisz że bronisz ruchu, a tak na prawdę tylko go ośmieszasz.

ELdeR.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

nie chodzi o to kto jest lepszy, a kto gorszy. chodzi o sztucznie generowany konflikt. ci sa za tym ,a ci sa z czymś innym, a wokół tego jest konflikt. i to właśnie konflikt jest celem.
opowiadając się za którąś ze stron dajesz się tatułować nr więziennym i jesteś niewolnikiem.
ten spór jest wywoływany sztucznie i zawsze jest po myśli właściciela.

Tenhan.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Trudno do tego nie podchodzić emocjonalnie jak we własnym kraju nie można sobie spokojnie wyjść z flagą w dniu święta narodowego. Do tego jakaś banda komuchów, gejów czy brudnych anarchistów, generalnie ludzi bez zasad ma czelność stawać na drodze takiego marszu. Tak bo w takim dniu ma być ważniejsze że jakiś Stefan chce sypiać Mietkiem albo czyjeś urojenia z jedną globalną wioską. Niczego nie ośmieszam tylko taka jest prawda, że na takie inicjatywy plują jacyś postępowi yntelygenci albo umysłowe odpady społeczne które nie mają za grosz szacunku do swojej historii, kultury i przodków (no chyba że mieli dziadków w wermachcie albo żydów to przodkowie byliby z nich dumni). I trudno żebym nie podchodził do tego emocjonalnie bo widzę co się dzieje jak ten kraj został rozkradziony, ogłupiony i zniszczony demograficznie a ludzie albo mają to w dupie bo interesują ich tylko zwierzęce potrzeby albo jeszcze to popierają i wyśmiewają i palą głupa że nic się nie dzieje. Tu sytuacja jest trochę inna, to nie jest niewinna różnica światopoglądowa że obrażanie osób o innym światopoglądzie jest nie na miejscu. Tu po prostu chodzi o być albo nie być Polski i tu nie ma tolerancji jeżeli ktoś nie umie uszanować patriotyzmu. Nie muszą być patrotami ale niech nie wchodzą ze swoimi buciorami tam gdzie nie trzeba.

Ale dlaczego pluje się na patriotyzm i organizuje blokade? - Nasuwa mi się na myśl Ruch odrodzenia żydów w Polsce

Użytkownik Tenhan edytował ten post 01.11.2012 - 21:17

mylo.

Altair

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ale dlaczego pluje się na patriotyzm i organizuje blokade? - Nasuwa mi się na myśl Ruch odrodzenia żydów w Polsce

Bo masa uczestników marszu jest fanatykami i przez lata prezentowali sobą postawę: "bić innych". Akcja wywołuje reakcję. Jakimś cudem nikt nie protestuje przed wywieszaniem flag na 3 maja, a przynajmniej ja nie widziałem bojówek je zrywających.

Z resztą masa użytkowników forum którzy określają się nacjonalistami, czy patriotami gdy pytam o to czy komunistów powinno się zabijać - przytakują że owszem. Przed takimi osobami należy protestować, bo nie można przytakiwać komuś kto uzasadnia mordy nad innymi z powodów światopoglądowych.

mjr Tsu.

Brak już słów

• Tematów: 30
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Było to powiedzieć naszym dziadkom w 1920, jak mogli strzelać do biednych bolszewików, tylko dlatego że mieli taki pogląd akurat, żeby dla kaprysu sobie zając cała Europę. A no i te wszystkie protesty przez lata PRL, no po co oni protestowali ? Tylko dlatego że mieli inne poglądy niż partia, no popatrz i po co to wszystko. Rzucali kamieniami w ZOMO, mogli jeszcze kogoś uszkodzić, z powodów ideologicznych :(
No i ZOMO mogło nie strzelać przecież no, protestujący mieli tylko inne poglądy. Jaki ten świat brutalny, najlepiej by było jak by każdy modlił się do Świętego Spokoja i apostoła Neutralności.

Tenhan.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To tak jak jaśnie oświeceni toleraści gdyby dać im broń to by strzelali do patriotów i usprawiedliwialiby to sobie że "zabijają faszystów". A ja myślę że blokuje się ten marsz (i nawet nie chodzi o sam marsz ale przede wszystkim o wytwarzanie kompleksu polskości) dlatego bo patriotyczne społeczeństwo nie zaakceptuje czegoś takiego co proponuje Sierakowski i jego pejsata spółka a społeczeństwo bez poczucia narodowego, sterroryzowane tolerancją i pojęciem antysemityzmu będzie siedzieć cicho i da się poniżać "rasie panów". Może przy okazji Niemcy odzyskają Śląsk?

Z resztą według Ciebie nacjonaliści stanowią zagrożenie bo chcą mordować komunistów, tak a już dzisiaj czytałem na tym forum jak jeden jakiś ArcthurV który pisze "faszyzm nie przejdzie" chciał wszystkie dziewczyny poniżej 18 rok życia poddawać kuracjom hormonalnym. I ci co przychodzą na marsz tylko demolować,chwalą Hitlera i wycierają sobie gębe patriotyzmem i ci brudni anarchiści co wyglądają jakby przyszli na blokade w zamian za działke i butują w 10 kogoś bo ma flagę Polski są siebie warci.

Użytkownik Tenhan edytował ten post 01.11.2012 - 21:46

#355 Gość_wadm. Aton

Gość_wadm. Aton.
  • Tematów: 0

Napisano

Co to za przepychanki z "Gazetą Polską" ? Marsz zaczyna przypominać niestety farsę w której "nie ważne kto, ważne, że dużo". Mógłby się ktoś wypowiedzieć zaznajomiony w temacie ? Miałem się wybierać, ale chyba faktycznie sobie odpuszczę w tym roku.

Pewnie znowu mi się dostanie za rozbijanie prawicy ale o niektórych rzeczach warto wspominać.

Jesteśmy różni, pochodzimy z różnych stron Polski, mamy różne zainteresowania, ale łączy nas jeden cel. Cel ten to Ojczyna, dla której chcemy żyć i pracować. - Roman Dmowski

mylo.

Altair

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tenhan@

Dokładnie. Dlatego ja uznaje hasło:

Fanatyzm nie przejdzie.

Shi.

關帝

• Tematów: 39
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Aton Dmowski oczywiście ma rację, jednak kreta spod własnego domu trzeba wyrzucić - dla niektórych nie jest celem Ojczyzna a własne, pompatyczne dążenia do władzy.

Tutaj sprawa jest przybliżona w szerszym zakresie, wybaczcie, że tak długo kazałem czekać, ale choroba mnie rozłożyła :| .

jezus.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

nie obraźcie się jak kogoś obrażę.
Byłem rok temu w warszawie jak była marsz ( całe szczęście byłem na konwencji tatuażu ), widziałem w TV co się dzieje, widziałem tez ludzi na mieście skrajnych lewaków i prawicowców czy czymkolwiek oni byli , ludzi którzy przyjechali po to żeby siać zniszczenie, żeby dać po ryju niewinnym ludziom, niszczyć mienie innych, dla są ekskrementem i nie zasługują na to żeby zwać się Polakami.

martius.
  • Tematów: 14
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ta... jasne, każdy kto idzie z polską flagą, ten jest fanatykiem, ekstremistą i faszystą...

Tutaj sprawa jest przybliżona w szerszym zakresie, wybaczcie, że tak długo kazałem czekać, ale choroba mnie rozłożyła :| .

Nie ma się czego obawiać, kierownictwo MN ma wszystko pod kontrolą

Musimy tam być za tydzień !

Użytkownik martius edytował ten post 03.11.2012 - 14:48

#360 Gość_RekaThora

Gość_RekaThora.
  • Tematów: 0

Napisano

Ja mysle, ze 3/4 osob co tam idzie nie idzie po to by uczcic pamięć, ale po to by robić zadymę. I jedni i drudzy mają skrajne poglądy co znaczy ze i jedni i drudzy to hołota. Lepiej zostać w domu i mieć gdzieś debili, niech się wybiją.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych