Napisano 05.11.2012 - 13:41
Napisano 05.11.2012 - 13:44
PiS zorganizował duży marsz. PO nie ma na to najmniejszych szans dlatego mogą chcieć udawać, że Marsz Niepodległości to ich ludzie i to oni tyle osób zgromadzili. Niestety to im się nie uda. Jeżeli Młodzież Wszechpolska zachowa się w sposób tradycyjny to Komorusek nawet nie przekrzyczy gwizdów. A potem może być płacz, że faszyści nastają na biednego zbawcę podziałów.
Napisano 05.11.2012 - 13:57
Napisano 05.11.2012 - 14:42
Jeśli wolisz mordobicie, jako bardziej patriotyczne z Twojego, polsko-wiejskiego punktu widzenia, cóż - jedź do siebie na wieś, chwytaj sztachety i ganiaj za gośćmi ze wsi obok że Ci zarywają dzieuchy
A co jeśli nie wierzę w Twojego Boga ? A co jeśli nie wierzę w Twój Honor ? Co jeśli mam własny honor i własnego boga ? i co jeśli mam własną ojczyznę, inną od Twojej ?
Nie widzę na Waszych Sztandarach hasła o równości i braterstwie. Widzę: KTO NIE JEST Z NAMI JEST PRZECIW NAM.
Czy już wiesz, gdzie to hasło o tym, że "Bóg Honor Ojczyzna" nawołuje do przemocy ? Bo brak w nim humanizmu, zatem prowadzi do totalitaryzmu.
Użytkownik Tenhan edytował ten post 05.11.2012 - 14:47
Napisano 05.11.2012 - 14:57
Użytkownik Rogowiak edytował ten post 05.11.2012 - 14:58
Napisano 05.11.2012 - 15:42
Napisano 05.11.2012 - 15:53
Tak jak pisałem, równość to bajka a obecnie Polacy tracą najwięcej na "równości" i globalnym myśleniu.
Niektórzy, również na tym forum, wytykają brak idei dla Marszu patriotów i narodowców mówiąc i twierdząc, że chodzi im tylko i wyłącznie o pokazanie swojej siły, przewagi nad oponentem i nic więcej. Otóż jest w błędzie i takim mysleniem udowadnia tylko swoją ciemnote i zaślepienie TVN'em czy Gazetą Wyborczą.
Napisano 05.11.2012 - 16:07
Popularny
Czy już wiesz, gdzie to hasło o tym, że "Bóg Honor Ojczyzna" nawołuje do przemocy ? Bo brak w nim humanizmu, zatem prowadzi do totalitaryzmu.
Użytkownik Tsu edytował ten post 05.11.2012 - 16:22
Napisano 05.11.2012 - 16:41
Stołeczna prokuratura chce, by sąd warunkowo umorzył sprawę policjanta, który w Święto Niepodległości w 2011 r. kopał demonstranta. Argumentem jest m.in., że Karol C. działał "w napięciu i silnym zdenerwowaniu", przyznał się do zarzutu, a przebieg służby ma nienaganny. - 31 października Prokuratura Rejonowa Warszawa-Śródmieście skierowała do sądu rejonowego wniosek o warunkowe umorzenie postępowania karnego wobec Karola C. na rok próby - ogłosił rzecznik Prokuratury Okręgowej w Warszawie Dariusz Ślepokura.
Napisano 05.11.2012 - 17:12
Popularny
@ Tenhan
Nie wiesz, jak wygląda patriotyzm w Hiszpanii. Bo nigdy w niej nie byłeś.
i wiesz co - żałuj, masz czego.
I nie ma nic złego w kolorowym szaliku, atmosferze fiesty i zabawie.
Jeśli wolisz mordobicie, jako bardziej patriotyczne z Twojego, polsko-wiejskiego punktu widzenia, cóż - jedź do siebie na wieś, chwytaj sztachety i ganiaj za gośćmi ze wsi obok że Ci zarywają dzieuchy
Jesteś małym zmanipulowanym pionkiem w grze o łupy, których nigdy nie zobaczysz. Poświęcą Cię dla swoich własnych interesów, bo nic dla nich nie znaczysz. Im bardziej będziesz zdeterminowany tym lepiej dla nich - łatwiej będzie Tobą manipulować.
@ Imb
A co jeśli nie wierzę w Twojego Boga ?
A co jeśli nie wierzę w Twój Honor ?
Co jeśli mam własny honor i własnego boga ?
i co jeśli mam własną ojczyznę, inną od Twojej ?
Każdy ma własną ojczyznę i własny honor, nie ma JEDNEJ I JEDNEGO / JEDYNEGO.
We Are Equal. Wolność, Równość, Braterstwo - Liberte, Egalite, Fraternite (a czasami Fiscalite )
Nie widzę na Waszych Sztandarach hasła o równości i braterstwie. Widzę: KTO NIE JEST Z NAMI JEST PRZECIW NAM.
Czy już wiesz, gdzie to hasło o tym, że "Bóg Honor Ojczyzna" nawołuje do przemocy ? Bo brak w nim humanizmu, zatem prowadzi do totalitaryzmu. To prosta logika, matematyka stosowana w psychologii - skoro szereg A jest zbieżny i ogranicza szereg B to Szereg B JEST ZBIEŻNY
boże, czemu nie karzesz za lenistwo na lekcjach matematyki...
Użytkownik Aton edytował ten post 05.11.2012 - 17:15
Napisano 05.11.2012 - 18:10
PiS zorganizował duży marsz. PO nie ma na to najmniejszych szans dlatego mogą chcieć udawać, że Marsz Niepodległości to ich ludzie i to oni tyle osób zgromadzili. Niestety to im się nie uda. Jeżeli Młodzież Wszechpolska zachowa się w sposób tradycyjny to Komorusek nawet nie przekrzyczy gwizdów. A potem może być płacz, że faszyści nastają na biednego zbawcę podziałów.
Nie wrzucaj wszystkich do jednego worka, kolego Ja jestem za PO, ale popieram takie marsze i się w tym roku(jak rok temu) wybiorę. Nie rozumiem podziału społeczeństwa na elektorat PO czy PiS... W tym kraju żyją ludzie, nie partie polityczne, dlatego pisanie o faszystach, czy Komoruskim +może zaczniemy pisać o Kłamczyńskim? + jest bezsensu... Moim zdaniem Polacy chociaż w ten jedyny dzień- w Święto odzyskania Niepodległości, powinni odrzucić waśnie i razem świętować to, bo mogły by się losy naszej Ojczyzny tak potoczyć, że część osób z tego forum gadałaby w języku niemieckim, bądź rosyjskim...
Napisano 05.11.2012 - 21:29
A co jeśli nie wierzę w Twojego Boga ? A co jeśli nie wierzę w Twój Honor ? Co jeśli mam własny honor i własnego boga ? i co jeśli mam własną ojczyznę, inną od Twojej ?
We Are Equal. Wolność, Równość, Braterstwo - Liberte, Egalite, Fraternite (a czasami Fiscalite )
Czy już wiesz, gdzie to hasło o tym, że "Bóg Honor Ojczyzna" nawołuje do przemocy ? Bo brak w nim humanizmu, zatem prowadzi do totalitaryzmu. To prosta logika, matematyka stosowana w psychologii - skoro szereg A jest zbieżny i ogranicza szereg B to
Szereg B JEST ZBIEŻNY
boże, czemu nie karzesz za lenistwo na lekcjach matematyki...
Napisano 05.11.2012 - 21:56
Pojęcia takie jak honor w żadnym wypadku nie powinny być relatywizowane.
Uwielbiam te hasła... Tak chętnie używane podczas "wyzwalania" Europy przez Sowietów. No i przez prowadzącą oświecenie ciemnym masom Rewolucjonistów. Rewolucjonistów, którzy po wymordowaniu posiadających inne poglądy mężczyzn nie bali się wyrzynać kobiet i dzieci, bo jeszcze im mało było braterstwa.
Napisano 05.11.2012 - 22:05
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych