Skocz do zawartości

Zdjęcie

Marsz Niepodległości w Warszawie

• Zamknięty Temat jest zamknięty
646 odpowiedzi w tym temacie

sechmet.
  • Tematów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@ Tenhan

Nie wiesz, jak wygląda patriotyzm w Hiszpanii. Bo nigdy w niej nie byłeś.

i wiesz co - żałuj, masz czego.

I nie ma nic złego w kolorowym szaliku, atmosferze fiesty i zabawie.

Jeśli wolisz mordobicie, jako bardziej patriotyczne z Twojego, polsko-wiejskiego punktu widzenia, cóż - jedź do siebie na wieś, chwytaj sztachety i ganiaj za gośćmi ze wsi obok że Ci zarywają dzieuchy ;)

Jesteś małym zmanipulowanym pionkiem w grze o łupy, których nigdy nie zobaczysz. Poświęcą Cię dla swoich własnych interesów, bo nic dla nich nie znaczysz. Im bardziej będziesz zdeterminowany tym lepiej dla nich - łatwiej będzie Tobą manipulować.

@ Imb

A co jeśli nie wierzę w Twojego Boga ? A co jeśli nie wierzę w Twój Honor ? Co jeśli mam własny honor i własnego boga ? i co jeśli mam własną ojczyznę, inną od Twojej ?

Każdy ma własną ojczyznę i własny honor, nie ma JEDNEJ I JEDNEGO / JEDYNEGO.

Czasy walki opartej o poczucie wspólnoty i przynależności minęły bezpowrotnie, polecam Summa Technologiae Lema (Lem, taki autor.. dla przypomnienia)

We Are Equal. Wolność, Równość, Braterstwo - Liberte, Egalite, Fraternite ;) (a czasami Fiscalite ;) )

Nie widzę na Waszych Sztandarach hasła o równości i braterstwie. Widzę: KTO NIE JEST Z NAMI JEST PRZECIW NAM.

Czy już wiesz, gdzie to hasło o tym, że "Bóg Honor Ojczyzna" nawołuje do przemocy ? Bo brak w nim humanizmu, zatem prowadzi do totalitaryzmu. To prosta logika, matematyka stosowana w psychologii - skoro szereg A jest zbieżny i ogranicza szereg B to

Szereg B JEST ZBIEŻNY

boże, czemu nie karzesz za lenistwo na lekcjach matematyki...

Beren.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

PiS zorganizował duży marsz. PO nie ma na to najmniejszych szans dlatego mogą chcieć udawać, że Marsz Niepodległości to ich ludzie i to oni tyle osób zgromadzili. Niestety to im się nie uda. Jeżeli Młodzież Wszechpolska zachowa się w sposób tradycyjny to Komorusek nawet nie przekrzyczy gwizdów. A potem może być płacz, że faszyści nastają na biednego zbawcę podziałów.

Nie wrzucaj wszystkich do jednego worka, kolego ;) Ja jestem za PO, ale popieram takie marsze i się w tym roku(jak rok temu) wybiorę. Nie rozumiem podziału społeczeństwa na elektorat PO czy PiS... W tym kraju żyją ludzie, nie partie polityczne, dlatego pisanie o faszystach, czy Komoruskim +może zaczniemy pisać o Kłamczyńskim? :)+ jest bezsensu... Moim zdaniem Polacy chociaż w ten jedyny dzień- w Święto odzyskania Niepodległości, powinni odrzucić waśnie i razem świętować to, bo mogły by się losy naszej Ojczyzny tak potoczyć, że część osób z tego forum gadałaby w języku niemieckim, bądź rosyjskim...

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

conders2@

Jak widzisz, nawet nasi światli narodowcy i patrioci nie chcą czcić dnia, chcą pokazać kto rządzi i kto będzie miał więcej ludzi na marszu. ;)
Tu chodzi nie o idee, tylko o to kto wygra. Rok temu też nawoływano żeby pokazać ilu "nas" jest, pokazać siłę narodowców. Zawsze tak było i będzie.

Tenhan.
  • Tematów: 52
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jeśli wolisz mordobicie, jako bardziej patriotyczne z Twojego, polsko-wiejskiego punktu widzenia, cóż - jedź do siebie na wieś, chwytaj sztachety i ganiaj za gośćmi ze wsi obok że Ci zarywają dzieuchy ;)

Tak bo polski punkt widzenia od razu musi być wiejski. W ogóle przecież polskość to tylko alkoholizm, disco polo i białe skarpety do sandałów, każdy ma prawo być dumnym z pochodzenia tylko nie Polak, "bo wstyd i ciemnogród".

A co jeśli nie wierzę w Twojego Boga ? A co jeśli nie wierzę w Twój Honor ? Co jeśli mam własny honor i własnego boga ? i co jeśli mam własną ojczyznę, inną od Twojej ?

Wierz sobie w jakiego boga chcesz ale nie ma czegoś takiego jak "Twój honor" czy "mój honor", honor powinien być pojęciem uniwersalnym. Bo równie dobrze dla anarchusów wcale nie będzie niehonorowe kopać w 10 przechodnia który nawet nie uczestniczy w marszu a leją go bo nie wygląda jak członek antify. Tak samo jak masz inną ojczyznę to wypad do niej a nie mąć tutaj. Polacy mają ten problem że wiele osób które powinny przebywać w Izraelu przebywa w Polsce i buntuje ludzi przeciwko własnej ojczyznie.

Nie widzę na Waszych Sztandarach hasła o równości i braterstwie. Widzę: KTO NIE JEST Z NAMI JEST PRZECIW NAM.

Tak jak pisałem, równość to bajka a obecnie Polacy tracą najwięcej na "równości" i globalnym myśleniu.

Czy już wiesz, gdzie to hasło o tym, że "Bóg Honor Ojczyzna" nawołuje do przemocy ? Bo brak w nim humanizmu, zatem prowadzi do totalitaryzmu.

Jasne niech ludzie porzucą swoje wartości jak Bóg, honor i ojczyzna które określają ich tożsamość i niech oddadzą się tylko prymitywnym, zwierzęcym instyktom i konsumpcji. Humanizm pełną gebą. Z resztą globalizm nie wyklucza totalitaryzmu i to największego totalitaryzmu w historii tej planety który będzie obejmował cały Świat.

Elin Krantz też wierzyła w równość :D Podejrzewam że większość kosmopolitów tak skończy jak ona bo tak kończą frajerzy.

Użytkownik Tenhan edytował ten post 05.11.2012 - 14:47

Rogowiak.
  • Tematów: 1
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Jak pare osób zauważyło i już wspomniało w tym temacie, swój "Marsz" urządza również nasz cesarz.

Zdaniem wielu, nie koniecznie tutaj, ale w świecie polityki i medialnych szumów, jak i osobiście moim jest to nic innnego jak swojego rodzaju prowokacja i kontr-manifestacja dla obywatelskiej inicjatywy jakim jest przemarsz tysięcy patriotów tego dnia ulicami Warszawy. Sprawą komiczną jest i zarazem bezczelną to, że nasz prezydent nie wyrażał wcześniej za bardzo swojego przywiązania do idei niepodległościowej, jak i samego patriotyzmu, przywiązania do Polski. Nagle się obudził i postanowił zorganizować Marsz Niepodległości?. To naprawdę brzmi mało wiarygodnie.

Jest też mały "plusik" tego wszystkiego, tej zbieraniny Komora. Jego wielki przemarsz zakończy się pod pomnikiem zapomnianego przez polską historiografię Romana Dmowskiego. A to dzięku wielkiej obywatelskiej inicjatywy Marszu Niepodległości. Tego prawdziwego Marszu.

Niektórzy, również na tym forum, wytykają brak idei dla Marszu patriotów i narodowców mówiąc i twierdząc, że chodzi im tylko i wyłącznie o pokazanie swojej siły, przewagi nad oponentem i nic więcej. Otóż jest w błędzie i takim mysleniem udowadnia tylko swoją ciemnote i zaślepienie TVN'em czy Gazetą Wyborczą.

Być może pewne (nie wszystkie) ugrupowania (mówimy tutaj o kilkudziesiocio tysięcznym zgromadzeniem) ma wielkie ciśnienie na to by pokazać siły Polskiego patriotyzmu i zjednanie tego dnia na ulicach Warszawy jak największej ilości osób by stłamsić konkurencje starająca się zniszczyć te święto narodowe. Wiadomo o kim mowa, jeśli nie to napisze tylko, że chodzi o wojowników Kolorowej Niepodległej.

Ale masa ludzi nie jest zainteresowana konfrontacją ze skrajną lewicą, biorą ze soba całe rodziny i dumnie z biało czerwonymi flagami i transparentami kroczy ulicami naszej stolicy odśpiewując hymn narodowy, zapalając zniszcze pod pewnymi miejscami czy poprostu oddają hołd idei tego święta.

Masa ludzi nie miała pojęcia jak wygląda naprawde Marsz Niepodległości bo zobaczyła emitowane przez komunistyczne media materiały i zdjęcia jak grupa zamaskowanych kolesi pierze się z milicją. Gdyby nie prywatne "nie-medialne" filmiki na youtube prawda o prawdziwej naturze tego Marszu pewnie nie została by ukazana wielu osobom. To smutne, ale zarazem prawdziwe.

Użytkownik Rogowiak edytował ten post 05.11.2012 - 14:58

Uzurpator.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

@Sechmet, napisz jakieś konkrety o służbach, korporacjach i ichnich interesach w marszu. To bardzo interesujące, podobnie jak twój pogardliwy stosunek do polskiej wsi w zestawieniu z hasłami które głosisz.

mylo.

Altair

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tenhan@

Tak jak pisałem, równość to bajka a obecnie Polacy tracą najwięcej na "równości" i globalnym myśleniu.

Często słyszę takie stwierdzenie. Jednak co tak na prawdę Polska traci na globalizacji i otwartym handlu?
Natomiast co pomogłoby nam jeśli zaczniemy zamykać się na cudzy kapitał i inwestycje?

Rogowiak@

Niektórzy, również na tym forum, wytykają brak idei dla Marszu patriotów i narodowców mówiąc i twierdząc, że chodzi im tylko i wyłącznie o pokazanie swojej siły, przewagi nad oponentem i nic więcej. Otóż jest w błędzie i takim mysleniem udowadnia tylko swoją ciemnote i zaślepienie TVN'em czy Gazetą Wyborczą.

Można wysnuć takie wnioski z tego co tutaj można wyczytać z postów narodowców. Nie trzeba do tego TVN czy Wyborczej, których osobiście nie oglądam i nie czytuje. Sądzę też że większość osób się tutaj wypowiadających również. Żeby udowodnić że ktoś jest w błędzie potrzeba nieco więcej niże stwierdzenie generalizujące w stylu:

"tóż jest w błędzie i takim mysleniem udowadnia tylko swoją ciemnote i zaślepienie TVN'em czy Gazetą Wyborczą." ;)

mjr Tsu.

Brak już słów

• Tematów: 30
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Ja nie rozumiem jednej rzeczy, jak można psioczyć na jakieś czysto teoretyczne "NWO", jednocześnie głosząc takie utopijne hasła jak równość i braterstwo wszystkich ludzi ? Manipulacje, wielkie korporacje, pionki w grze... ta, wychodzi na to że Ci przeciwni Nowemu Porządkowi byli by pierwszymi budowniczymi tego systemu :)

Czy już wiesz, gdzie to hasło o tym, że "Bóg Honor Ojczyzna" nawołuje do przemocy ? Bo brak w nim humanizmu, zatem prowadzi do totalitaryzmu.

Największa głupota jaką wyczytałem od dawna. Świetny ciąg logiczny, gratuluje. Prawie jak w tym dowcipie o konsultancie w barze, gdzie nieposiadanie psa równało się byciu gejem ;)

Co do Komorrra i jego prowadzenie marszów w latach 80, to kolejna kompletna bzdura, tak jak i jego szlachecki rodowód. No ale czy można od tego człowieka oczekiwać chociaż słowa prawdy ?
Prawdą natomiast jest to że prowadził dialogi ze służbą bezpieczeństwa i jako człowiek zamieszany w działania WSI jest niebezpieczny dla Polski.

Użytkownik Tsu edytował ten post 05.11.2012 - 16:22

dryndryn.
  • Tematów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Stołeczna prokuratura chce, by sąd warunkowo umorzył sprawę policjanta, który w Święto Niepodległości w 2011 r. kopał demonstranta. Argumentem jest m.in., że Karol C. działał "w napięciu i silnym zdenerwowaniu", przyznał się do zarzutu, a przebieg służby ma nienaganny. - 31 października Prokuratura Rejonowa Warszawa-Śródmieście skierowała do sądu rejonowego wniosek o warunkowe umorzenie postępowania karnego wobec Karola C. na rok próby - ogłosił rzecznik Prokuratury Okręgowej w Warszawie Dariusz Ślepokura.

http://wiadomosci.dz...-warszawie.html

#385 Gość_wadm. Aton

Gość_wadm. Aton.
  • Tematów: 0

Napisano

*
Popularny

No takich mądrodupych wywodów nie widziałem już dawno :D Nie jest ta wypowiedź skierowana bezpośrednio do mnie ale ciężko koło takich bzdur przejść obojętnie.

@ Tenhan

Nie wiesz, jak wygląda patriotyzm w Hiszpanii. Bo nigdy w niej nie byłeś.

i wiesz co - żałuj, masz czego.

I nie ma nic złego w kolorowym szaliku, atmosferze fiesty i zabawie.

Kolorowa błyskoteka pasuje w sam raz do kultury niepoważnego narodu. Im bardziej będzie ten kraj lewaczał tym bardziej będzie rozumiał patriotyzm nie przez postawę człowieka, który dąży do doskonałości w granicach możliwości, a fiesty. Bezmyślnej zabawy dla bezmyślnych mas.

No cóż ... w tradycji polskiej to właśnie wsie były centrami patriotyzmu i cywilizacji ponieważ to na wsiach mieszkała szlachta. Po wykończeniu ziemiaństwa duch patriotyczny nadal jest tam po części obecny. W miastach również jest wielu dobrze ukształtowanych ludzi jednak przeważają tam młodzi wykształceni z wielkich miast czyli bezwolna masa, z jedyną ambicją życiową wzięcia kredytu we frankach. Na szczęście oni są rzadcy jak dym ulotny.

Jesteś małym zmanipulowanym pionkiem w grze o łupy, których nigdy nie zobaczysz. Poświęcą Cię dla swoich własnych interesów, bo nic dla nich nie znaczysz. Im bardziej będziesz zdeterminowany tym lepiej dla nich - łatwiej będzie Tobą manipulować.

My, patriotycznie nastawieni ludzie znaczymy dla siebie bardzo dużo. Nic nie znaczą dla nas ludzie o takiej postawie jaką sam prezentujesz.

@ Imb

A co jeśli nie wierzę w Twojego Boga ?

Jeżeli służysz swojemu Bogu równie godnie jak my to nie stanowi to żadnej różnicy ponieważ istnieje wolność wyznania.

A co jeśli nie wierzę w Twój Honor ?

W honor się nie wierzy, a posiada. Wiesz cokolwiek o tym?

Co jeśli mam własny honor i własnego boga ?

Honor to postawa, dla której charakterystyczne jest połączenie silnego poczucia własnej wartości z wiarą w wyznawane zasady moralne, religijne lub społeczne.

Wówczas stoisz w opozycji do Polski i Polaków.

i co jeśli mam własną ojczyznę, inną od Twojej ?

Skoro naszą ojczyzną jest Polska, a Twoja inna to idź pouczać swoich, a jeśli Twoja ojczyzną jest Polska to oficjalnie mówię Ci, że błądzisz.

Każdy ma własną ojczyznę i własny honor, nie ma JEDNEJ I JEDNEGO / JEDYNEGO.

Dlatego punktem honoru każdego człowieka jest zabieganie o dobro jego ojczyzny.

We Are Equal. Wolność, Równość, Braterstwo - Liberte, Egalite, Fraternite ;) (a czasami Fiscalite ;) )

Rewolucjoniści, którzy głosili te piękne hasła wiele krwi przelali. Wolę mówić prosto z mostu i być uczciwym człowiekiem niż ukrywać zbrodnię za pięknymi słówkami.

Bo równość to bzdura i kłamstwo, które nawet przez chwilę nie było bliskie wprowadzenia. My w przeciwieństwie do rzeźników nie głosimy braterstwa, jesteśmy braćmi.

Czy już wiesz, gdzie to hasło o tym, że "Bóg Honor Ojczyzna" nawołuje do przemocy ? Bo brak w nim humanizmu, zatem prowadzi do totalitaryzmu. To prosta logika, matematyka stosowana w psychologii - skoro szereg A jest zbieżny i ogranicza szereg B to Szereg B JEST ZBIEŻNY

Jednak nie tak prosta. Proste to jest to, że nawet nie wiesz jakie znaczenie ma słowo honor. Otwórz wikipedię (już nie każę Ci czytać kodeksu honorowego)

Uznawane za honorowe

przyznanie się do błędu
dotrzymanie słowa
bronienie podwładnego
zwrot długu
bezinteresowna pomoc w nagłych wypadkach (wolontariusze).
obrona ojczyzny (patrioci)
zemsta za wyrządzone krzywdy
zakończenie walki w przypadku przeciwnika konającego lub bezbronnego, jeżeli walka ta nie jest zemstą
podtrzymywanie swoich racji
obrona słabszych

Uznawane za niehonorowe

kłamanie w żywe oczy (ludzie fałszywi),
niepomaganie kolegom w potrzebie,
napuszczanie ludzi na siebie (żmije, padalce),
kopanie leżącego,
okradanie i oszukiwanie sierot, pogorzelców itp. (hieny, hieny cmentarne),
zmiana poglądów w zależności od sytuacji (oportunizm) i lizusostwo,
czytanie cudzej korespondencji
nieuznanie przegranej w sporcie, wyborach lub losowaniu.
znęcanie się nad młodszymi, słabszymi itp itd.

Nie musimy wykrzykiwać oczywistości. Dla nas wystarczy powiedzieć HONOR i już wiemy o co chodzi, a humanizm jest wręcz malutką częścią honoru.

Ktoś kto dobrze opanuje matematykę nie zawsze może mieć nawet podstawową wiedzę o czymkolwiek innym.

Użytkownik Aton edytował ten post 05.11.2012 - 17:15

Xellos.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

PiS zorganizował duży marsz. PO nie ma na to najmniejszych szans dlatego mogą chcieć udawać, że Marsz Niepodległości to ich ludzie i to oni tyle osób zgromadzili. Niestety to im się nie uda. Jeżeli Młodzież Wszechpolska zachowa się w sposób tradycyjny to Komorusek nawet nie przekrzyczy gwizdów. A potem może być płacz, że faszyści nastają na biednego zbawcę podziałów.

Nie wrzucaj wszystkich do jednego worka, kolego ;) Ja jestem za PO, ale popieram takie marsze i się w tym roku(jak rok temu) wybiorę. Nie rozumiem podziału społeczeństwa na elektorat PO czy PiS... W tym kraju żyją ludzie, nie partie polityczne, dlatego pisanie o faszystach, czy Komoruskim +może zaczniemy pisać o Kłamczyńskim? :)+ jest bezsensu... Moim zdaniem Polacy chociaż w ten jedyny dzień- w Święto odzyskania Niepodległości, powinni odrzucić waśnie i razem świętować to, bo mogły by się losy naszej Ojczyzny tak potoczyć, że część osób z tego forum gadałaby w języku niemieckim, bądź rosyjskim...

Ale przepraszam, kto robi podział ? Wcześniej był tylko jeden marsz o nazwie "Marsz Niepodległości" oraz blokada lewaków. Nagle z trzecim zdarzeniem wyjeżdża Komorowski o nazwie "Razem dla Niepodległej". To skandal, że Prezydent Polski pogłębia podziały. Co gorsza, reprezentuje frakcję polityczną, która dotychczas nabijała się z takich zbiorowisk ludzi i wytykała palcami jako oszołomy. Możesz sobie głosować na PO, ale to nie zmienia faktu, iż reprezentanci medialni tej partii, "z pierwszych stron gazet" zawsze negowali takie rzeczy i wyśmiewali.

D.B. Cooper.
  • Tematów: 108
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Panie i panowie.
Nie reagujcie na zaczepki, macie ustalony wyjazd - koniec rozmowy...

Nie dajcie się prowokować teraz...Teraz, gdy większość już ma wyjazd dopięty na ostatni guzik...

Użytkownik D.B. Cooper edytował ten post 05.11.2012 - 18:24

Imb.
  • Tematów: 9
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Pojęcia takie jak honor w żadnym wypadku nie powinny być relatywizowane. Wtedy wkraczamy na niezwykle grząskie grunty, gdzie dla jednych punktem honoru będzie pomóc komuś w potrzebie itd. Dla innego z kolei honorem będzie skopanie we trzech kogoś, kto już i tak leży i się nie broni, po czym chwalenie się, że skroiło się flagę czy szalik dwunastolatkowi. A co, niech ma faszysta za swoje i niech się uczy tolerancji!

A jeżeli masz innego boga, poglądy, ojczyznę... Bardzo fajnie, cieszę się Twoim szczęściem. Tylko w takim wypadku nie mów mi, co mam robić i jak postępować w moim kraju.

Uwielbiam te hasła... Tak chętnie używane podczas "wyzwalania" Europy przez Sowietów. No i przez prowadzącą oświecenie ciemnym masom Rewolucjonistów. Rewolucjonistów, którzy po wymordowaniu posiadających inne poglądy mężczyzn nie bali się wyrzynać kobiet i dzieci, bo jeszcze im mało było braterstwa.

Miło, że przejrzałeś mnie na wylot i przypisujesz mi stwierdzenia, których nigdy nie powiedziałem. Za to ja w Waszym postępowaniu widzę wyraźną wiadomość - MÓW O RÓWNOŚCI I TOLERANCJI - NAP... POSTRONNE OSOBY

Czy już wiesz, gdzie to hasło o tym, że "Bóg Honor Ojczyzna" nawołuje do przemocy ? Bo brak w nim humanizmu, zatem prowadzi do totalitaryzmu. To prosta logika, matematyka stosowana w psychologii - skoro szereg A jest zbieżny i ogranicza szereg B to

Szereg B JEST ZBIEŻNY

Teraz to już pojechałeś po bandzie. :D Takim samym tokiem myślenia też oskarżę Cię o totalitaryzm: mówisz o wolności i równości, a totalitaryzm radziecki głosił wolność i równość po wycięciu w pień wrogów klasowych, czyli...

" skoro szereg A jest zbieżny i ogranicza szereg B to

Szereg B JEST ZBIEŻNY" ;)

mylo.

Altair

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Imb@

Pojęcia takie jak honor w żadnym wypadku nie powinny być relatywizowane.

Honor jak każdy inny aspekt ludzkości jest relatywistyczny. Różni się nie tylko w zależności od kraju i kultury, ale i od środowiska.

Uwielbiam te hasła... Tak chętnie używane podczas "wyzwalania" Europy przez Sowietów. No i przez prowadzącą oświecenie ciemnym masom Rewolucjonistów. Rewolucjonistów, którzy po wymordowaniu posiadających inne poglądy mężczyzn nie bali się wyrzynać kobiet i dzieci, bo jeszcze im mało było braterstwa.

Czyli UE morduje ludzi? Jakoś nie zauważyłem.
Niestety, Ty możesz tylko domniemywać że mówiąc "równość" ktoś chce mordować. Ja widzę w wielu głowach tutejszych nacjonalistów mord którego nawet nie próbują ukrywać mówiąc o mordowaniu ludzi wyznających inne ideologie. Tego nie można przemilczeć i niestety tutaj musi zadziałać odpowiedzialność zbiorowa.

Czy mi się wydaję, czy próbujesz wdrożyć słowa "wolność", czy też "równość" do koszyka zbrodniczego komunizmu? Raczej unikałbym takich praktyk, bo to że ktoś kiedyś przekłamał pewne słowo do swoich celów uzasadnia by je od tej pory jednoznacznie z nim kojarzyć?
W takim razie patriotyzm powinien być najbardziej znienawidzonym słowem na ziemi, bo wielu dyktatorów i rządów podcierało sobie nim tyłki raz po raz. ;) Więc upraszam o niekorelowanie wolności i równości z ZSRR.

Do tego skłania mnie to do myślenia, że Ty nie chcesz by ludzie byli wolni i równi skoro walczysz z tymi słowami.

mjr Tsu.

Brak już słów

• Tematów: 30
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Bo ludzie nie są równi, nigdy nie byli i nie będą, największe lewicowe kłamstwo dziejów. I wymuszanie tej równości wszelkimi sposobami zawsze będzie czynem nienaturalnym i powodującym konflikty.
Szczególnie że taki stan rzeczy najczęściej się równa w dół patrz - socjalizm.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych