Skocz do zawartości

Zdjęcie

Marsz Niepodległości w Warszawie

• Zamknięty Temat jest zamknięty
646 odpowiedzi w tym temacie

#406 Gość_wadm. Aton

Gość_wadm. Aton.
  • Tematów: 0

Napisano

Usprawiedliwianie mordowania? Weź się już nie błaźnij i skończ waść wstydu oszczędź. Ale już Cię nie karmię mylciu.

rainman.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Tenhan.
  • Tematów: 52
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Przed umieszczeniem wpisu daj go do przeczytania mamie bo kiedy czyta się te ... "rzeczy" to ma się wrażenie jakby się czytało jakiegoś obcokrajowca, który opanował język polski w stopniu słabym i nie jest w stanie przelać myśli na tekst."

Oj tam oj tam, postaraj się go zrozumieć. Nie jest łatwo przerzucić się z hebrajskiego na polski.

Humanizm tych największych piewców tolerancji zawsze mnie rozbrajał. ZLIKWIDOWAĆ KRAJE I RELIGIE BO SZERZĄ TYLKO NIENAWIŚĆ I POWODUJĄ ŚMIERĆ WIELU LUDZI. JAK NIE ZREZYGNUJECIE Z TEGO TO WAS POWYBIJAMY ZIEJĄCY NIENAWISCIĄ NACJONALISCI (bo ktoś ma flagę i szanuje swój kraj to już oznacza że jest nacjonalistą) I FANATYCY RELIGIJNI (fanatyk bo po prostu wierzy) A JAK WAS POZABIJAMY BO MAMY DO TEGO PRAWO BO W PRZECIWIEŃSTWIE DO WAS NIE ZIEJEMY NIENAWIŚCIĄ TO WTEDY WIWAT HUMANIZM !!!one111ONE!!!!!!

I tak właśnie kojarzy mi się typowy anarchista i ci co najgłośniej gadają o równości i tolerancji a sami zieją nienawiścią. W ogóle Euro 2012 to skandal. Nie dość że to tylko pobudzanie typowo samczych potrzeb igrzysk (pozdro Szczuka) to jeszcze zlot faszystów z całej Europy. Aż dziwię się że media chwaliły tych faszystów z Irlandii, przecież też mieli flagi i koszulki w barwach i symbolach swojego narodu. Kolorowa niepodległa i antifa mają słabą organizacje jeżeli nie zebrali się na blokowanie stref kibica.

Użytkownik Tenhan edytował ten post 06.11.2012 - 12:18

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Aton@

Mam Ci wyliczyć ile osób na moje pytania "czy sadzisz że komunistów można zabijać" odpowiedziało twierdząco na tym forum? ;)
Nie próbuj wywijać kota ogonem i przypomnij sobie czy sam przypadkiem nie pisałeś takich rzeczy.

Tenhan@

Oj tam oj tam, postaraj się go zrozumieć. Nie jest łatwo przerzucić się z hebrajskiego na polski.

Taa, pewnie pisze w jarmułce na głowie a w przerwach nawija pejsy. :mrgreen:
Natomiast nacjonaliści siedzą w pokojach obwieszonymi flagami, pomnikami Dmowskiego i mieczami na ścianach. Budzi ich komórka krzycząca "bij komucha", a na dobranoc słuchają Honoru.

Nie róbmy szopki i nie imputujmy innym narodowości, czy innych przymiotów.

PTR.
  • Tematów: 135
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Użytkownik PTR edytował ten post 06.11.2012 - 20:43

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

link

Niezły burdel. Zaraz się z tego zrobi "Marsz marszów niepodległości".

mjr Tsu.

Brak już słów

• Tematów: 30
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wielomski i jego konserwatyzm.prl to nikt poważny ;)

Dołączona grafika

Popisał się aby wysyłaniem listów pochwalnych do Putina "w imieniu Polskiej Prawicy"

Imb.
  • Tematów: 9
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Napisałem, że w słowach "Bóg, Honor, Ojczyzna" nie ma humanizmu

(...)

Ja ci na to przykład z życia wzięty

(...)
Ośmieszasz się. Zrozum to

Dalej nie ma związku - pisząc, że brakuje w tym haśle humanizmu, co prowadzi do totalitaryzmu, jako przykład dałeś gościa, który odmówił podpisania się pod krzewieniem ideałów humanizmu. Nie był on totalitarystą, akceptował demokrację, ale i tak - nie jest zwolennikiem humanizmu, więc chce pewnie 1/2 świata wyrżnąć, a resztę zamknąć w więzieniach, gdzie także zginą?

Moje wypowiedzi są niezwykle spójne, Wasze są cyniczne i głupie, bez uzasadnienia i bez argumentów logicznych.

Uwielbiam takie wypowiedzi. Ręce opadają, a mózg się wyłącza podczas czytania tak "skromnych" postów.

Posługujecie się frazesami ideologicznymi, argumentami autorytetu i jakimiś wydumanymi "prawdami objawionymi" - ale Wasze argumenty są tak niespójne, że roztrząsane pojedynczo, nie są w stanie się obronić - i w spójnym dowodzie logicznym ich wartość to "zero" - czyli "fałsz"

Bardzo mi przykro, że nie uczono Was logiki (albo i Was uczono, ale spaliście na kacu po imprezie na wykładach - stąd nie nauczono widać..)

Dla mnie to proste - nie akceptujecie idei humanizmu, a to musi prowadzić do totalitaryzmu (jesteście nieomylni)

Cieszę się, że tak wiele wiesz, czego nas uczono w szkołach oraz jak do tego podchodziliśmy; nie ma to jak wszechwiedza. Jednak i ja potrafię rzucać oskarżeniami jak z rękawa, więc bez konkretów nie mamy o czym rozmawiać. Pokaż, które dokładnie argumenty to "frazesy ideologicze, argumenty autorytetu i wydumane prawdy objawione" i rozłóż je pojedynczo na łopatki.

Totalitaryzm prowadzi zaś do wszystkiego, z czym Wasi Dziadowie walczyli.... i tak w koło Macieju, jak mantra powtarzana historia

Ciekawie... Kolejny dowód Wszechwiedzy, czy też niezwykle skuteczny wywiad? :> Nie wiesz, gdzie i co robili moi przodkowie, a ja nie jestem tu po to, żeby się tym chwalić. Po raz któryś jednak rzucasz to niczym niepodparte stwierdzenie, że sprzeciw wobec humanizmu (co sam wymyśliłeś) prowadzi do totalitaryzmu (co sam wymyśliłeś).
Najpierw wymyślasz "nasz" argument, potem go obalasz, "udowadniając" że nie mamy racji. Ale takie chwyty to nie na mnie.

dryndryn.
  • Tematów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Film dokumentalny o Marszu Niepodległości.
Jest to pierwsza część filmu.

mjr Tsu.

Brak już słów

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dołączona grafika

WYP3H.
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

W tym roku sobie z TV obejrzę i nie żałuję.

Kelt.
  • Tematów: 9
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Państwo POlicyjne w natarciu:

"UWAGA!
Mamy informacje, że polskie służby zatrzymały pasażerów samolotu relacji Budapeszt-Warszawa, na warszawskim lotnisku Modlin. Powodem zatrzymania jest podejrzenie, że...pasażerowie WEZMĄ UDZIAŁ W MARSZU NIEPODLEGŁOŚCI.
Wśród zatrzymanych na modlińskim lotnisku znajduje się dwóch posłów do węgierskiego parlamentu i kilku radnych samorządowych"

"Kolejny skandal!

Kibice z Białegostoku dostali wezwania na komisariat.
Termin wezwania: 11.11.2012 !!!"

Za oficjalnym kanałem Marszu Niepodległości na facebooku.

+

http://niezalezna.pl...estnikow-marszu

Mam nadzieję że Węgrzy ostro zareagują na to co się stało na lotnisku.

Edit:

"We Włodawie służby przesłuchiwały miejscowych ojców paulinów, ponieważ podczas Mszy świętej w tamtejszym klasztorze została podana w ogłoszeniach parafialnych informacja o wyjeździe na Marsz, wraz zaproszeniem do udziału w nim!

Zobaczcie w jakim systemie żyjemy! Władza nie kryje się już z żadnymi formami represji. ODZYSKAJMY POLSKĘ!"

TO JUŻ JEST CHORE

Użytkownik Kelt edytował ten post 09.11.2012 - 22:52

mjr Tsu.

Brak już słów

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Władzuchna ostro trzęsie po portkach, tylko czekać kiedy Jaśnie Oświecony Bronisław wprowadzi stan wyjątkowy.

Zauważcie jak wielki jest kontrast pomiędzy lansowaną przez rząd postawą - Zgoda buduje, polityka miłości, nie dzielmy polaków - a właśnie takim skandalicznym i bezczelnym zachowaniami służb.
Demokracja tak tak, jak mantra, hare hare :)

Użytkownik Tsu edytował ten post 10.11.2012 - 03:06

sechmet.
  • Tematów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@ Imb

Dalej nie ma związku - pisząc, że brakuje w tym haśle humanizmu, co prowadzi do totalitaryzmu, jako przykład dałeś gościa, który odmówił podpisania się pod krzewieniem ideałów humanizmu.

Hasło, o którym mowa, to pryncypia. Wartości najwyższe dla tych, którzy się z nim identyfikują.

Dla tych wartości są oni (Ci którzy się z hasłem identyfikują) gotowi poświęcić wartości "mniej ważne" - czyli wszystkie pozostałe (skoro Bóg Honor i Ojczyzna to wartości nadrzędne, to pozostałe są podrzędne - to LOGIKA)

Niektórzy wierzą w wymienione hasło tylko troszkę, niektórzy krzyczą je dla $$, niektórzy się z nim mocno identyfikują. Znając statystyczne dane mówiące o dewiacjach osobowości, około 20% populacji wyznającej "wyższość owego hasła" gotowa byłaby poświęcić coś, co wcale nie należy do nich - w szczególności coś cudzego.

Wśród owych 20% znajdziesz 1% gotów zrobić wszystko, co możesz sobie wyobrazić. Wszystko w imię IDEI.

Pamiętaj, to hasło wyraża IDEĘ.

Ponieważ owe 1% będzie się w 1000% identyfikować z hasłem, a co więcej - czyny ich będą bezkompromisowe - prawdopodobnie znajdą naśladowców. Hitler też wołał "Got mit Uns" czy jakoś podobnie, i też krzyczał o narodzie, ojczyźnie i honorze oficera.

Jeśli w hasłach wiodących jakiegoś "izmu" nie ma słowa HUMANIZM - to powinna Ci się zapalić czerwona lampka.

Nie był on totalitarystą, akceptował demokrację, ale i tak - nie jest zwolennikiem humanizmu, więc chce pewnie 1/2 świata wyrżnąć, a resztę zamknąć w więzieniach, gdzie także zginą?

Oznacza to, że ów młody człowiek nie ma "hamulca" który powstrzymałby go przed robieniem rzeczy niegodnych i niegodziwych lub zbrodniczych w imię idei, którą wyznaje.

Zarazem oznacza to, że - nie wierząc w to, iż pewne wartości mogą być relatywistyczne - nie widzi relatywizmu własnych poglądów.

Dla niego Słońce krąży wokół Ziemi.

Mika’el.
  • Tematów: 34
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Nie mogąc być na marszu do wolności będę całym sercem z Wami Polacy!

Głód, powietrze, ogień, woda
I wszelaka zła przygoda
Będą temu, kto by starą
Ojców swoich wzgardził wiarą!

Zwierz drapieżny do obory
Między stada czarne mory
Wejdą temu, kto by starą

Chorobą się rozniemoże
I boleści twarde łoże
Zwiąże tego, kto by starą