Skocz do zawartości

Zdjęcie

Marsz Niepodległości w Warszawie

• Zamknięty Temat jest zamknięty
646 odpowiedzi w tym temacie

mjr Tsu.

Brak już słów

• Tematów: 30
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Niestety nie ma nigdzie potwierdzenia, że "Rudy" należał do ONR

Pisałem. Pomyliłeś mnie z Keltem.

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Faktycznie. ;)

Świadomość lubi łączyć podobieństwa w bloki.

Więc tak:
Kelt: Podpina kogo tylko może pod ONR.
Tsu: Zakazuje mi mówić o narodowcach.

mjr Tsu.

Brak już słów

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Bo masz takie pojęcie o narodowcach jak Antifa czy inne bójówki feministyczne :D Walczą z faszyzmem który nie istnieje a na bannerach mają przekreślone swastyki "naizstowskie" :D Byłem na kilku marszach, jak nie organizowanych przez samo ONR, to na tych w których uczestniczyła ich reprezentacja, żadnego faszyzmu nie było, no chyba ze Bóg Honor Ojczyzna na fladze to skrajne reakcyjne zagrożenie dla wszystkiego co żywe.

Użytkownik Tsu edytował ten post 11.11.2012 - 17:01

mylo.

Altair

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie wiem za bardzo jak chciałbyś widzieć ten faszyzm? Faszyzm to nie jest kolor żeby go widzieć - to jest pogląd społeczny. Jeśli dana organizacja wyznaje poglądy faszystowskie - to może być tak określana.

Faszyzm:
"Następujące elementy są najczęściej wymieniane jako integralne części faszyzmu: nacjonalizm, etatyzm, militaryzm, imperializm, totalitaryzm, antykomunizm, korporacjonizm, populizm, kolektywizm oraz opozycja do politycznego i ekonomicznego liberalizmu."

- mamy nacjonalizm
- etatyzm też od zawsze był wpisany w ONR "$$$"
- militaryzm jest integralną częścią ONR, szkolą nawet swoich członków
- imperializm, idea Wielkiej Polski jest bliska
- totalitaryzm, rządy silnej jednostki są wpisane w statut
- antykomunizm, nie muszę mówić
- korporacjonizm, też mamy w ONR
- populizm, wystarczy posłuchać wystąpień szefów ONR
- kolektywizm, wiąże się bezpośrednio z jednością narodu
Wykazują też opozycję do politycznego i ekonomicznego liberalizmu.

ONR jest organizacją o programie faszystowskim i nie ma co czarować.

Co do marszu: parodia jak zwykle. :P

mjr Tsu.

Brak już słów

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pomijając to, że ONR jest przeciwko totalitaryzmom..

z Deklaracji ideowej ONR(teraźniejszej) a nie ONR ABC która była przedwojennym odłamem :

Będziemy zwalczać :
(...) wszystkie (od despotycznego komunizmu po „łagodny” totalitaryzm „państwa opiekuńczego”) odmiany wrogiego ze swej istoty naturze ludzkiej SOCJALIZMU

Będziemy bronić:
(...) WOLNOŚCI osób, rodzin, gmin, prowincji i stowarzyszeń, wyrażającej się w instytucjach nieskrępowanej własności prywatnej, wolnej przedsiębiorczości i handlu, sprawiedliwości i godziwości podatkowej, niezawisłości sądownictwa, szerokiego samorządu korporacyjno - terytorialnego;

No faszole cholera jak się patrzy.

I co chciałeś pokazać tym filmikiem, dumny jesteś z działań władz ? Parodia z czyjej winy ? Policja wyżywa się losowych ludziach i umieszcza zamaskowanych prowokatorów żeby rozbić marsz. Piszesz o faszystowskim ONR a nie widzisz jak postępują ludzie którzy policji te rozkazy wydali. To jest własnie parodia - ale logiki.

Użytkownik Tsu edytował ten post 11.11.2012 - 19:10

OOBE.
  • Tematów: 8
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Mylo

Daj sobie już spokój. Nacjonaliści są jak psy Rasy Bul-terier, Amstaff. Choćmy mieli tysiąc ran na ciele, nadal będą "walczyć" o swoje ideał wpojone od plemiennych czasów Mezpotami, Egiptu, Azteków. Choćbyś wysnął tysiąc argumentów na które nie potrafią odpowiedzieć, używają populizmów i dla nich to są kontrargumenty choć i tak nie mają żadnej wartości logicznej. Nie ma co dyskutować o tym czy ONR to bojówka/organizacja faszystowska. Każda bojówka której członkowie przejawiają agresję i dyskryminację wobec mniej skrajnych ideii - można nazwać faszystami. Ci ludzie mają problem(nie zawsze oczywiście) ze znalezieniem pracy, założeniem rodziny, spokojnym życiem - to często ludzie młodzi, zagubieni, którzy sensu życia szukają w agresji, frustracji, ustawkach, bójkach, cierpienie fizyczne i wyładowanie agrsji i siły sprawia im przyjmność i poniżanie innych (nawet Polaków) również. Taka jest równowaga naturalna, tacy ludzie też muszą istnieć.

Użytkownik OOBE edytował ten post 11.11.2012 - 19:16

livin.
  • Tematów: 11
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A ja mam takie pytanie do patriotów, tych z lewej i prawej strony, że tak to nazwę.
Może zamiast przekrzykiwać się na forum warto byłoby jechać na wielką lekcje śpiewania, która dziś odbywa się w Krakowie,a wczoraj w Warszawie? Bez ONR, bez Antify, a z klasą i z poszanowaniem dzisiejszego święta i tego o czym owo święto powinno nam przypominać.

Xellos.
  • Tematów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

W mojej ocenie cel został osiągnięty.

Marsz Komorowskiego został przestawiony przez media jako bezpieczny i radosny, ten główny.

A Marsz Niepodległości znowu pokazany jako bardzo niebezpieczny.

Szkoda, że uczciwie nie podali ilu ludzi zainteresował marszem Komorowski :D :D :D Połowa tam obecnych, to politycy z rodzinami, policja, służby różne, orkiestra, wojsko, ogółem ludzie nieprzypadkowi. A gdzie szarzy obywatele ?

Pewnie znowu będą tu ciekawe filmy za jakiś czas do obejrzenia :) Więc czekam, bo czytałem że prowokatorzy policyjni byli w tłumie. Może na jakimś foto się uwiecznili.

Tenhan.
  • Tematów: 52
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tak jak przypuszczałem znowu incydenty przedstawione jako zadyma, szczególnie że nigdy nie wiadomo kto tak naprawdę mógł to sprowokować. Policja swoje zrobiła, ciekawe czy "antyfaszyści" coś tam odwalili, z ich ambicjami to raczej powinni się ustawić na ludzi wracających z pochodu Komorowskiego :D Ale to dopiero okaże się jak pojawią się filmiki na YT.

Co do filmiku mylo, to mam mieszankę złości i beki. Bo jak mówi prawdę to złość ale czapka JP u kogoś kto żali się na policję że pałowała dodaje do tego odrobinkę humoru.

Użytkownik Tenhan edytował ten post 11.11.2012 - 20:17

Cannabinol.
  • Tematów: 19
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Co do marszu: parodia jak zwykle. :P

Parodią jest to że dziecko w czapce"JP" żali się na to że zostało pobite przez policje.
Zdaje sobie sprawę z tego że policyjne chamy w kominiarkach sprowokowały tą zadymę ale ten akurat dzieciaczek powinien pożalić się na tatusia za to że go w to wciągnął i nie potrafił ochronić

Użytkownik Cannabinol edytował ten post 11.11.2012 - 20:50

OOBE.
  • Tematów: 8
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

"O co chodzi Młodzieży Wszechpolskiej? Jej szef nie owija w bawełnę. "Chcemy zbudować siłę, której lewaki, liberałowie, pedały się boją"

Kolesia zamknąć w zimnej celi i oblać kubłem zimnej wody.

Użytkownik OOBE edytował ten post 11.11.2012 - 21:07

#462 Gość_wadm. Aton

Gość_wadm. Aton.
  • Tematów: 0

Napisano

"O co chodzi Młodzieży Wszechpolskiej? Jej szef nie owija w bawełnę. "Chcemy zbudować siłę, której lewaki, liberałowie, pedały się boją"

Kolesia zamknąć w zimnej celi i oblać kubłem zimnej wody.

Ja powiedziałbym raczej, że chodzi o to by powstała siła, która skutecznie odsunie wyżej wymienione grupy od jakiegokolwiek wpływu na państwo, społeczeństwo, opinię publiczną. Przy czym liberałowie to liberałowie obyczajowi, a nie gospodarczy.

mylo.

Altair

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jak zwykle:

"Policja sprowokowała pokojowy marsz patriotów". :mrgreen:

Prowokacja to tylko wymówka. Masa gości poszła tam w jednym celu - gdyby Policji nie było to dopiero by się działo.

Tenhan.
  • Tematów: 52
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Rozwaliło mnie to :D

Dołączona grafika

dryndryn.
  • Tematów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

no i w domu :) gratulacje dla tych co byli !! jest coraz wieksza sila i bardzo mnie to cieszy :)

Dołączona grafika

Użytkownik dryndryn edytował ten post 11.11.2012 - 22:45

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości oraz 0 użytkowników anonimowych