Skocz do zawartości

Zdjęcie

Marsz Niepodległości w Warszawie

• Zamknięty Temat jest zamknięty
646 replies to this topic

Axote.
  • Tematów: 8
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ktoś zginął podczas marszu? Nie? No to fajnie, za komuny pewnie by było kilka takich przypadków. Jezu, na co Ci ludzie narzekają, cholera jasna. :/ Nie walczmy między sobą. Jeżeli nie będziemy szanować samych siebie, to nikt nas nie będzie szanował.

Pewnie jeden z wielu powodów dla których Polak kojarzony jest z murzynem Europy.

Uzurpator.
  • Tematów: 1
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Swoją drogą, fajnie byłoby przeliczyć koszty z kieszeni podatnika na utrzymanie jednego uczestnika MN i marszu prezydenckiego.

Użytkownik Uzurpator edytował ten post 12.11.2012 - 16:21

Klajcor88.
  • Tematów: 5
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Żygać mi się chcę jak słyszę "lewak".
Ostatnio kupiłem sobie buty i wracalem z nimi na mieszkanie.
Tylko dlatego, że nie miałem na sobie kominiarki zostałem przez grupę kilku "miśków" wyzwany od lewaka i pedała. I kazano mi "wypi***alać". A ja przecież nie byłem na niczyim prywatnym terenie tylko na ulicy. I nie jestem ani "pedałem", ani "lewakiem".
Dziękuję bardzo, jeśli tak ma wyglądać "państwo patriotyczne" to chyba i ja muszę się wyprowadzić do jakiegoś bogatszego, ładniejszego i przede wszystkim normalnego kraju. Mimo, że Polskę uwielbiam. Chciałem zostać, bo też do niedawna myślałem, że jestem Polski przyszłością i mogę ją dumnie reprezentować. Ale skończy się tak, że będę ją reprezentował... ale za granicą. Skoro przyszłością jesteście WY?

Uzurpator.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

To czemu nie ośmieszyłeś tych dżentelmenów? Miej żal do siebie...

Użytkownik Uzurpator edytował ten post 12.11.2012 - 17:23

Klajcor88.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Wydaje mi się, że dyskusja nie wchodziła w tamtym momencie w grę.
A Ty co byś zrobił ?
Poza tym trudno stwierdzić, czy mam do nich żal.

Użytkownik Klajcor88 edytował ten post 12.11.2012 - 17:11

mjr Tsu.

Brak już słów

• Tematów: 30
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dołączona grafika

Może wyglądałeś tak ? To się nie dziw xD

Uzurpator.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Wystarczyło im powiedzieć to, co napisałeś tutaj ze smutkiem.

Użytkownik Uzurpator edytował ten post 12.11.2012 - 17:19

D.K..

Semper invicta

• Tematów: 2742
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Widzę, że rozmowa zaczyna się niepotrzebnie zaostrzać... szkoda. Proszę więc o rozważne dobieranie słów i zrezygnowanie z jakichkolwiek wycieczek osobistych oraz obraźliwych sformułowań. "Oszołomy", "lewaki", "bydło", "polactwo" i tym podobne również mają wydźwięk obraźliwy.

Od tego momentu każda wypowiedź obrażająca inne osoby (również publiczne), wulgarna, czy w jakikolwiek inny sposób naruszająca regulamin lub po prostu zwyczajowo przyjęte normy zachowania będzie karana ostrzeżeniem. Proponuję więc dokładnie przeczytać treść posta przed jego wysłaniem i proszę o stosowanie ścisłej autocenzury -- będzie to z korzyścią dla wszystkich.

dryndryn.
  • Tematów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

to tak dla rozluznienia ;)

nexus6.
  • Tematów: 14
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

^^
LOL. Co te przygłupy robiły radiowozem na torowisku? Bawili się w tramwaj policyjny?

Coś mi się zdaje, że wątek zmierza powoli do zakończenia. Wobec tego czas na podsumowania. Ja zapodam klasykę:

Użytkownik nexus6 edytował ten post 12.11.2012 - 17:33

#521 Gość_wadm. Aton

Gość_wadm. Aton.
  • Tematów: 0

Napisano

Po całym dniu pracy(o rety mam pracę) z przyjemnością odpaliłem paranormalne. Popatrzyłem jak oponenci miotają się jak węgorze. Mamy już odpowiednik Magyar Gardy. Teraz jeszcze brakuje nam Orbana. Jest dobrze Panie i Panowie. Jest na prawdę dobrze. Najlepiej od 39 roku.

Klajcor88.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Może wyglądałeś tak ? To się nie dziw xD

W poważaniu mam czy mi uwierzysz czy nie ale to zdecydowanie nie jest mój "styl".
Miałem tak samo zwykłą bluzę z kapturem jak większość ludzi na "marszu kominiarek". Nie miałem jednak kominiarki.
A nawet jeśli bym tak wyglądał ? Uderzył bym tym w Twój patriotyzm ?
Zaczepiasz i wyzywasz ludzi, którzy tak wyglądają skoro mam się nie dziwić ?

Wystarczyło im powiedzieć to, co napisałeś tutaj ze smutkiem.

Nie napisałem niczego ze smutkiem, choć smutne jest to że Polak Polakowi wilkiem.
Ja miałem kompletnie bierne nastawienie do tego czy ci ludzie sobie manifestują noszenie kominiarek czy nie.
Nie było by zaczepki, nie było by problemu.
I nie, nie uważam żebym był sobie czegoś winien idąc ulicą.
I nie, nie uważam że mogłem (i chciałem) sobie z nimi tak ot zacząć dysputę o tym czy jestem "lewakiem" i "pedałem".
Jest na szczęście grono ludzi z którymi mogę porozmawiać normalnie, nawet mimo różnic politycznych/ideologicznych.

Coś mi się zdaje, że wątek zmierza powoli do zakończenia.

Prawda, dlatego pozdrawiam serdecznie wszystkich Polaków, którzy będąc na marszu godnie nasz kraj reprezentowali.

Użytkownik Klajcor88 edytował ten post 12.11.2012 - 18:13

OOBE.
  • Tematów: 8
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Dawno nie widziałem już tak ostrej walki tak licznej forumowej bojówki lewicowców z raczej słabym werbalnie i merytorycznie bojówką Narodowców. To już jest śmieszne, niestety, prawicowcy organizują pokaz swojej nieudolności niestety. Nie macie argumentów, bazujecie na hormonach. Do szkoły Panowie, do szkoły i edukować się z zakresu Ekonomi, matematyki a nie Histori która zamienia w was w bezkształtne ideowo Zombie(populizm, egoizm, cynizm)

Imb.
  • Tematów: 9
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Nie spinajcie się tak, chłopaki, bo jeszcze któremuś żyłka pęknie.

Chłopaki, tworzycie sobie w głowie jakąś wyimaginowaną wersję rzeczywistości. :mrgreen:
Jaka siła? To jest kupa ludzi którzy przyjechali wziąć udział w święcie. To nie jest jakaś wasza armia.
Odlatujecie powoli.

Kupa ludzi, która przyjechała uczcić święto narodowe poprzez wzięcie udziału w marszu organizowanym przez środowiska narodowe. Nie widzieli nic złego w tym, że młodzi nacjonaliści prowadzą inicjatywę, która jak na nasze środowiska jest olbrzymim sukcesem i rozwinęła się w błyskawicznym tempie (2009 rok - ok. 600 osób, 2010 - 2 500, 2011 - ok 15-20 000, 2012 rok - na pewno ponad 50 000).

Prowokacja to tylko wymówka. Masa gości poszła tam w jednym celu - gdyby Policji nie było to dopiero by się działo.

Wiesz, gdzie byłeś i wiesz, co widziałeś. Po tym, jak organizatorom udało się jakoś uspokoić tłum (który też wykazał się odpowiedzialnością, zachowując zdrowy rozsądek i w większości skupiając się na wyciągnięciu niewinnych, kobiet i dzieci, z zasięgu działania gazu i pałek policyjnych) i Marsz mógł ruszyć pełną parą, to na jego drodze nie widziałem ani jednego policjanta. A jakoś nic się nie działo.

Wykaż się dobrą chęcią i dowiedz się więcej na temat samego wydarzenia, o którym mówisz tak pewnym siebie tonem i dopiero wtedy wydawaj swoje osądy.

Swoją drogą, fajnie byłoby przeliczyć koszty z kieszeni podatnika na utrzymanie jednego uczestnika MN i marszu prezydenckiego.

Marsz Bronka został zorganizowany z pieniędzy publicznych. Marsz Niepodległości sfinansowany został w 100% z dobrowolnych datków obywateli. I przy takiej frekwencji nie zdziwiłbym się, gdyby MN okazał się tańszy. :)

Jakoś dziwne, że z taką pewnością odrzucacie możliwość prowokacji - zupełnie tak, jakbyście oczekiwali oficjalnego oświadczenia policji w stylu "tak, wysłaliśmy tam swoich ludzi w kominiarkach, z pałkami teleskopowymi i świecami dymnymi, żeby wykorzystywali wszelkie możliwości i sprowokowali bójki".
Niczym innym jak prowokacją (chyba, że skończoną głupotą, ew. nieodpowiedzialnością i brakiem wyobraźni) było blokowanie całego tłumu w cokolwiek wąskiej ulicy (zwłaszcza, że ludzie najbliżej próbowali się wycofać, a inni, jeszcze nie w pełni świadomi sytuacji, szli cały czas do przodu) i odcinanie im jakiejkolwiek drogi. Wystarczyłby jeden strzał z gumowej kuli, kilka litrów wody z polewaczki czy jakiś inny impuls i tysiące ludzi ruszyłyby do przodu - tratując policjantów i przy okazji każdego, kto miałby mniej szczęścia i upadłby na ziemię. Wtedy liczba ofiar śmiertelnych osiągnęłaby zatrważające wyniki.
Ale skoro jesteście tacy pewni, że policjanci w kominiarkach zostali tam wysłani w celu wyłapywania chuliganów, to może wytłumaczycie, jak mieliby to zrobić (spróbować w parę osób ogarnąć i wydzielić z tłumu parudziesięciu nadaktywnych ludzi)? Wyposażenie ich w broń pewnie tylko miało służyć uwiarygodnieniu, co nie? : >

I jeszcze jedna prośba, którą już tu chyba kilka razy była powtarzana, a na którą nie było żadnej reakcji - skoro tyle gadacie o "faszystowskim" ONR i MW, to czemu nie pokażecie nam konkretów, tylko rzucacie ogólnikami?

Dawno nie widziałem już tak ostrej walki tak licznej forumowej bojówki lewicowców z raczej słabym werbalnie i merytorycznie bojówką Narodowców. To już jest śmieszne, niestety, prawicowcy organizują pokaz swojej nieudolności niestety. Nie macie argumentów, bazujecie na hormonach. Do szkoły Panowie, do szkoły i edukować się z zakresu Ekonomi, matematyki a nie Histori która zamienia w was w bezkształtne ideowo Zombie(populizm, egoizm, cynizm)

Forumowa bojówka lewicowców... Nie no, padłem. :D

Dołączona grafika

Konkrety, panie, konkrety. Wskaż, gdzie jesteśmy "słabi werbalnie i merytorycznie" i gdzie ukazujemy nieudolność. No i gdzie ten populizm? Za to "liczna forumowa bojówka" to oczywiście przedstawia jedynie wysublimowane stwierdzenia, przedstawiające problem w całej okazałości i niezwykle wnikliwe analizy oraz niepodważalne argumenty, podparte niezbitymi dowodami? :> A, nie, czekaj... Tutaj takich nie ma :D

Użytkownik Imb edytował ten post 12.11.2012 - 19:09

#525 Gość_wadm. Aton

Gość_wadm. Aton.
  • Tematów: 0

Napisano

Skoro tak zachęcasz do matematyki to odsyłam do jej pewnej dziedziny czyli logiki. Czy naprawdę łudzisz się, że każda osoba, która nie popiera marszu jest lewicowcem? Ją osobiście toleruje lewicę. Na przykład Falangę. Skoro robi na Tobie wrażenie ta mała wymiana żeby to widać nie jesteś tutaj od dawna. :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych