Skocz do zawartości

Zdjęcie

Marsz Niepodległości w Warszawie

• Zamknięty Temat jest zamknięty
646 replies to this topic

katabas.
  • Tematów: 24
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

@Aton, nie pisz (to moja prośba) tak o Orbanie i Węgrach. Magyar Garda to bojówka ohydnego jak dla mnie Jobbiku. Viktor Orban i większość Węgrów nie ma z Jobbikiem nic wspólnego. Orban wyklucza jakąkolwiek koalicję z Jobbikiem - nawet gdyby miał przez to stracić władzę. A że czasami głosują podobnie? No bo czasami Jobbik też coś mądrego wymóżdży - złe w nim jest nie umiłowanie węgierskości, ale nienawiść do inności.

Węgrzy, którzy odwiedzili Polskę z okazji Święta Niepodległości: (swoją drogą szkoda mi ich - nas w Budapeszcie przywitali po królewsku, a u nas petardy i zadyma - ponoć byli trochę przestraszeni, dopiero potem im Polacy wyjaśnili o co chodzi) stanowczo odcięli się od delegacji Jobbiku, która niestety nawiedziła nasz kraj. Jak stwierdzili: "po nich nie można spodziewać się niczego dobrego".

Odróżniajcie błagam patriotyzm od nacjonalizmu. Marsz niepodległości pokazał dobitnie czym się różnią - ONR i MW reprezentowali nacjonalizm, zadymę, przemoc, głupotę (patrz wypowiedź Zawiszy o Lwowie i Wilnie), kluby Gazety Polskiej i większość zwykłych Polaków a także węgierscy Bracia reprezentowali patriotyzm - godność, dumę, spokój, pewną siebie radość z niepodległości Polski - zgodzę się, że kruchej i wiszącej naprawdę na włosku po Smoleńsku. W ogóle to mam nadzieję, że w przyszłym roku Sakiewicz zrobi razem z PiS i normalnymi środowiskami patriotycznymi własny, porządny marsz. A nienawistne towarzystwo niech się wystrzela petardami i naparza z policją ile chce - bez nas.

Użytkownik katabas edytował ten post 12.11.2012 - 19:40

Axote.
  • Tematów: 8
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Dołączona grafika

Może wyglądałeś tak ? To się nie dziw xD

Moda zawsze zmieniała, teraz "modny" jest taki ubiór (chociaż jakoś rzadko się z kimś takim spotykam, mieszkam w Warszawie - no cóż, wygląd przedstawiony na ubiorze jest kiczowaty) - to, jak ktoś chodzi ubrany, nie znaczy NIC o jego orientacji, poglądach czy zainteresowaniach. Czemu większa część "prawicowców" ocenia ludzi chociażby pod pryzmatem wyglądu? Sam mam poglądy nakierowane o wiele bardziej w stronę prawą niż lewą, a mimo to nie poddaje się tak, jakby to nazwać, niedojrzałym emocjom.

PS Nadal nie mogę się nadziwić, jak wszyscy się wszędzie kłócą, o byle głupotę. Europie brakuje wojny. Nie, abym popierał takie rozwiązania i był zwolennikiem chaosu, ale... No, przecież widać co się dzieje. Ludziom palma odbija.

Tenhan.
  • Tematów: 52
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dawno nie widziałem już tak ostrej walki tak licznej forumowej bojówki lewicowców z raczej słabym werbalnie i merytorycznie bojówką Narodowców. To już jest śmieszne, niestety, prawicowcy organizują pokaz swojej nieudolności niestety. Nie macie argumentów, bazujecie na hormonach. Do szkoły Panowie, do szkoły i edukować się z zakresu Ekonomi, matematyki a nie Histori która zamienia w was w bezkształtne ideowo Zombie(populizm, egoizm, cynizm)

Ty z tekstami że 38 mln Polaków jest przeciwko 100 tys. tych co byli na Marszu Niepodległości (o ile było tyle osób) w tej "walce" internetowych "bojówkarzy" jesteś jednostrzałowcem.

optymista.
  • Tematów: 16
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Niestety Marsz Niepodległości 2012 nie obył się bez zamieszek, można się zastanowić, czy powinien być organizowany za rok, jeśli znów mają być podobne, niebezpieczne sytuacje. By być patriotą nie trzeba chodzić na marsze, nawet ważniejsze od marszy jest bycie patriotą na co dzień.

mjr Tsu.

Brak już słów

• Tematów: 30
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ty z tekstami że 38 mln Polaków jest przeciwko 100 tys. tych co byli na Marszu Niepodległości (o ile było tyle osób) w tej "walce" internetowych "bojówkarzy" jesteś jednostrzałowcem.

Heheh, masz ode mnie piwo :D

Dawno nie widziałem już tak ostrej walki tak licznej forumowej bojówki lewicowców z raczej słabym werbalnie i merytorycznie bojówką Narodowców. To już jest śmieszne, niestety, prawicowcy organizują pokaz swojej nieudolności niestety. Nie macie argumentów, bazujecie na hormonach.

Podałeś w tym temacie chociaż jeden argument o czymkolwiek, na poparcie czegokolwiek ? Nie -w ogóle o niczym konkretnym nie napisaleś, oprócz wiązanki inwektyw i jeszcze śmiesz wydawać jakieś sądy.

(populizm, egoizm, cynizm)

Pochwal się ile jeszcze słówek znasz :D

Fajfol.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Niestety Marsz Niepodległości 2012 nie obył się bez zamieszek, można się zastanowić, czy powinien być organizowany za rok, jeśli znów mają być podobne, niebezpieczne sytuacje. By być patriotą nie trzeba chodzić na marsze, nawet ważniejsze od marszy jest bycie patriotą na co dzień.

na tej samej zasadzie mozna nawiazac do sportu. Po co wpuszczac kibicow na stadiony skoro mozna ogladac w TV kazdy mecz. Przeciez wazniejsze od tego czy chodzisz na mecze jest to ze sie interesujesz sportem na co dzien a to ze chuliganow jest garstka to juz tylko zdecydowany argument potwierdzajacy to.

Ktos tu juz wstawial ten filmik ale pozwole sobie jeszcze raz przytoczyc link:

Tak wygladal prawdziwy Marsz a nie jakies starcia chuliganow, prowokatorow i innych organizmow zywych

mefistofeles.
  • Tematów: 13
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Heheh, masz ode mnie piwo :D

Dawno nie widziałem już tak ostrej walki tak licznej forumowej bojówki lewicowców z raczej słabym werbalnie i merytorycznie bojówką Narodowców. To już jest śmieszne, niestety, prawicowcy organizują pokaz swojej nieudolności niestety. Nie macie argumentów, bazujecie na hormonach.

Podałeś w tym temacie chociaż jeden argument o czymkolwiek, na poparcie czegokolwiek ? Nie -w ogóle o niczym konkretnym nie napisaleś, oprócz wiązanki inwektyw i jeszcze śmiesz wydawać jakieś sądy.

(populizm, egoizm, cynizm)

Pochwal się ile jeszcze słówek znasz :D

ja już po pierwszym poście tego człowieka zaapelowałem o pomoc lekarza. To albo prowokator albo idiota, innej opcji nie ma. Jako, że wierzę w ludzi uznałem, że to prowokator i wyłączyłem się z dyskusji. Kto byl na marszu ten wie jak było

Dołączona grafika

Jakoś nie może mi się w głowie zmieścić, żeby rozmowa z nazywaniem kogoś idiotą była na poziomie - Iron

Kelt.
  • Tematów: 9
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@katabas proszę, nie mów nam kto jest kim, okey? Każdy kto brał udział w MN wiedział kto go organizuje i akceptował poglądy narodowe (co oczywiście nie znaczy że narodowcem jest), inaczej by się tam nie pojawił, maszerowałby z BULbasaurem albo zostałby w domu.

@Axote, ludziom nie potrzeba wojny, ludziom potrzeba normalnego kraju.

Ktoś tam napisał że jesteśmy marginesem. Hmmm... Czy margines potrafi zorganizować kilkudziesięciotysięczny marsz? Kto w dzisiejszej Polsce to potrafi?

Homosie? To jest dopiero margines, nie wiem czy na tych ich paradach kiedykolwiek było więcej niż 2 tysiące osób.
Zwolennicy legalizacji trawy? Ilu ich tam najwięcej było? Tysiak?
Feministki? Hahaha :)

Może Solidarność potrafi się jeszcze zebrać, ale oni to trochę inna sytuacja. Jakieś marsze Pisu, no okey ale to też nie jest tak do końca.

Co mogę powiedzieć, marginesem na pewno nie jesteśmy. Boli was nasza działalność i nic nie możecie z tym zrobić. Jak powiedziałem to my jesteśmy przyszłością Polski, nikt już nie jest w stanie powstrzymać rozwoju idei narodowej. Nasza siła was przerasta...

A teraz mnie hejtujcie, tyle możecie.

Użytkownik Kelt edytował ten post 12.11.2012 - 21:59

Axote.
  • Tematów: 8
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Normalny kraj... To by się na pewno przydało wielu z nas. Tylko dla każdego, normalność kraju objawia się innym współczynnikiem. A dla niektórych samo istnienie kraju jest nienormalne.

O co tu chodzi? Mimo wszystko cieszę się że jestem polakiem, szkoda tylko że sami na siebie tak źle mówimy, co możemy zaobserwować nawet na tym forum.

D.B. Cooper.
  • Tematów: 108
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Oj boli Was to strasznie. Chyba największym sukcesem MN jest to, że "nożyce się odezwały".
Nie ma sensu się bardziej rozpisywać, krzyczcie - im głośniej tym lepiej.

Nas Wasze obelgi nie ruszają, ale dzięki temu coraz więcej osób zauważa, że coś jest na rzeczy...

Mika’el.
  • Tematów: 34
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Ktoś tam napisał że jesteśmy marginesem. Hmmm... Czy margines potrafi zorganizować kilkudziesięciotysięczny marsz? Kto w dzisiejszej Polsce to potrafi?

Zakładając, że ilość ludzi idących w MN świadczy o wielkości ugrupowania jest delikatnie to ujmę lekką przesadą. To była manifestacja podobnie myślących, a samo budowanie czegokolwiek pozytywnego dla kraju dopiero w odległej przyszłości widzę.

Homosie? To jest dopiero margines, nie wiem czy na tych ich paradach kiedykolwiek było więcej niż 2 tysiące osób.
Zwolennicy legalizacji trawy? Ilu ich tam najwięcej było? Tysiak?
Feministki? Hahaha :)

Porównywanie MN do też żenady uważam za nietakt!

Może Solidarność potrafi się jeszcze zebrać, ale oni to trochę inna sytuacja. Jakieś marsze Pisu, no okey ale to też nie jest tak do końca.

Pycha = błąd na starcie. Łączyć się, a nie dzielić!!!

Co mogę powiedzieć, marginesem na pewno nie jesteśmy. Boli was nasza działalność i nic nie możecie z tym zrobić. Jak powiedziałem to my jesteśmy przyszłością Polski, nikt już nie jest w stanie powstrzymać rozwoju idei narodowej. Nasza siła was przerasta...

Nie jesteście marginesem i podziw za upór, ale to naprawdę jeszcze zbyt mało, by wyciągać ordery z szuflady.

Mylę się?
...wątpię!

Marsz cały niestety w TV oglądałem, ale było przyjemnie popatrzeć i choć na starcie miałem delikatnego stracha o niepotrzebne emocje, to dzięki Bogu dobrze poszło. Podziw mój Narodzie, ale trzeba teraz jeszcze zapracować na miejsce w historii pracą, czas dorastać do potrzeb.

Organizacja marszu pierwsza klasa!

POWODZENIA.

p.s.Mała sugestia na przyszłość, o ile mogę.

Następne powinny wychodzić +/_ 12.00, lepiej się by widziało Normalność w dziennym świetle.

#537 Gość_wadm. Aton

Gość_wadm. Aton.
  • Tematów: 0

Napisano

Agresja w ludziach wykształtowała się z powodu duszenia emocji. Przez ostatnie lata próbowano im wmówić, że oddanie ojczyźnie to jest ciemnogród. Stawianie dobra swojego narodu ponad interesy innych to faszyzm. Wmawiano go, że to co dla nich oczywiste jest dla oświeconych czymś najgorszym dlatego frustracja w nich wzbierała. Sądzę, że z roku na rok będzie coraz lepiej. Ludzie dostaną regularną możliwość marszowania więc przestaną szaleć. Potem kiedy uporządkują siebie wezmą się za ratowanie Polski od nieuchronnego upadku.

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Faktycznie, wmawiano - na prawicowych portalach tak pisano. ;)
Tam różnych rzeczy można się naczytać, zwykle bzdur że aż słabo. Często przepisujecie kalka w kalkę.

Znaleźć wroga można zawsze. Święta narodowe zawsze były świętowane, kiedyś mocniej akcentowano 3 maja i nikt nie zabraniał. Teraz ktoś wymyślił że fajniej świętować 11 listopada i to się stało główne święto narodowe niezwiązane z religią.

Najlepsze jest to że narodowcy sami nie wiedzą co chcą zrobić, chcą tylko zdobyć władzę. ;) Przykro mi ale "naprawa Polski", "ochrona przed nieuchronnym upadkiem" to czystej postaci populizm.

Kelt.
  • Tematów: 9
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Narodowcy doskonale wiedzą co chcą zrobić, a jeśli ty chcesz także poznać tę "tajemnicę" to użyj takiej oto strony: http://www.google.pl nie wiem czy kiedyś to robiłeś, liczę, że sobie poradzisz. Wszak jesteś młodym, wykształconym i lubianym moderatorem sporego forum internetowego ;)

Pojawia się sporo komentarzy a mało zdjęć/filmów i trzeba to trochę nadrobić.

Na początek znaleziona galeria kibiców Górnika Zabrze: http://www.torcida.e...losci/index.htm
(Fotka numer 98 kapitalna)

I kolejne: http://namzalezy.pl/...egoci11.11.2012

http://narodowcy.net...z-1/2012/11/13/

Coś na rozluźnienie: http://sphotos-c.ak....916374845_n.jpg
http://i1.kwejk.pl/s...jpeg?1352751258

I miły gest ze strony Węgierskich braci: http://narodowcy.net...cie/2012/11/12/

Ech... tylu faszystów to ja dawno nie widziałem ;) Było nawet kilka zacnych faszystek a nawet małe faszyściątka :D

PS: We Wrocławiu, narodowcy(NOP) także organizowali Marsz 11 listopada. Liczbę szacuje się na ok. 10 tysięcy.

jezus.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

i widzę że było tak jak myślałem, patologiczni prawicowcy, patologiczne lewaki, patologiczna policja, patologiczne mohery, to pięknie że my Polacy potrafimy wspólnie cieszyć się z odzyskania niepodległości.
Dziękuje wam Polacy!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych