Skocz do zawartości

Zdjęcie

Marsz Niepodległości w Warszawie

• Zamknięty Temat jest zamknięty
646 odpowiedzi w tym temacie

Sadow.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

W sumie to nie wiem co napisać. Nie tak sobie wyobrażałem upamiętnienie momentu odzyskania przez państwo niepodległości po tylu latach niewoli. Krew się we mnie gotuje kiedy sobie przypomnę jak dziadek i babcia ze łzami w oczach opowiadali jak walczyli przeciwko okupantom w II wojnie. A teraz czytam że nasi odwieczni bracia zza Odry zostali zaproszeni przez ludzi, którym wolność kojarzy się z różnymi kolorami, aby cieszyć się wspólnie z nami z okazji święta niepodległości. To smutne, że sporo młodych ludzi zapomina, że przecież tak niedawno w skali historycznej wolność była tylko ideą i odległym wspomnieniem, za którą trzeba było krew przelewać. Smutne jest też, do jakich kroków może się jeden Polak posunąć, aby tylko drugiemu przeszkodzić.
Kwestia kibiców to osobny temat, choć nie ukrywam przeczucia, że gdyby trzeba było stanąć raz jeszcze w obronie niepodległości tego kraju to oni pierwsi chwyciliby za broń, ale to tylko takie moje przeczucie.

ptaq.
  • Tematów: 6
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@rewolucjonista
Masz rację, nie poszedłem na Marsz i żałuję. Mógłbym sie tłumaczyć ale nie bede bo nikogo nie interesuje tak naprawdę dlaczego nie poszedłem. Jednak telewizji juz w ogole nie oglądam (ostatnio u dziadka) i gazet nie czytam.

I uwierz mi, ze gdybym mógł być w Warszawie i bezkarnie zlać te szkopskie tyłki, to bym to zrobił.

EDIT:
Odp na post niżej:
I wlasnie o to chodziło mi pisząc "bezkarnie" przecież juz teraz, wśród tych 200 zatrzymanych są oprócz szkopów ludzie mojego pokroju, którzy dali sie sprowokować i szczerze im współczuję.

Użytkownik ptaq edytował ten post 12.11.2011 - 12:17

mefistofeles.
  • Tematów: 13
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@rewolucjonista
Masz rację, nie poszedłem na Marsz i żałuję. Mógłbym sie tłumaczyć ale nie bede bo nikogo nie interesuje tak naprawdę dlaczego nie poszedłem. Jednak telewizji juz w ogole nie oglądam (ostatnio u dziadka) i gazet nie czytam.

I uwierz mi, ze gdybym mógł być w Warszawie i bezkarnie zlać te szkopskie tyłki, to bym to zrobił.

i lejąc je niestety dałbyś argument w ręce przeciwników. Totalnie Volne Nasze media w połączeniu z Wyborczą zrobiliby z Ciebie odpowiedzialnego za rozróbę. Mądry człowiek nie daje się sprowokować i w ten sposób okazuje swoją wyższość. Niemieccy zadymiarze schronili się w kawiarnii należącej do krytyki politycznej, czyli wiadomo jakie środowisko ich tu ściagnęło.

Sprawę tych zadymiarzy trzeba zostawić Policji. Tylko w ten sposób można marginalizować to biedroniowo, szczukowo, michnikowe szambo. Odpowiadając agresją zrozbią z Ciebie sprawcę.

miłujmy się

Użytkownik mefistofeles edytował ten post 12.11.2011 - 16:09

sharpMarv.
  • Tematów: 14
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

@mefistofeles a gdzie Twoje szydercze "milujmy sie" na koniec wypowiedzi? Za bardzo by kontrastowalo z

"Tylko w ten sposób można marginalizować to biedroniowo, szczukowo, michnikowe szambo."

?

Kajman.
  • Tematów: 60
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Według nowych propozycji, w tym samym miejscu i czasie nie mogłoby się odbywać więcej niż jedno zgromadzenie publiczne

Ona chyba sama się już gubi w tym co mówi, bo 2 godziny temu była w TVN24 i powiedziała, że nie można tego zakazać, bo według Trybunału Konstytucyjnego jest to niezgodne z Konstytucją.

Ale generalnie należy się pochwała HGW. Bo mimo, że dziennikarzyna TVNu sugerował, że marsz powinien być od razu zakazany/rozwiązany/w ogóle nie powinno do niego dojść, to ona mówiła, że nie mogła zakazać Marszu Niepodległości, bo jest to niezgodne z prawem. A dziennikarz dalej pytał: "Dlaczego od razu nie zakazaliście organizowania marszu, skoro wiadomo było, że będzie niebezpiecznie?" :o To trochę tak, jakby pytał, dlaczego nie złamaliście Konstytucji.
Do czego to doszło. Media manipulują bardziej, niż politycy.

Tu jeszcze filmik z Korwinem:

@rewolucjonista
jak tu nie oglądać TVNu jak się mieszka z trzema osobami, które by cały czas tylko TVN oglądały.

@dryndryn dobre te filmiki.

Użytkownik domino edytował ten post 12.11.2011 - 13:00

dryndryn.
  • Tematów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@domino
a patrz na tym filmiku co wrzuciłeś też są policjanci w dzinsach :)) a tu jeden kolega nie wiedział że tak chodzą :))) Boże jak niektórzy mają zryte głowy to mnie zaczyna przerażać :(

a co do marszu byłem i jestem bardzo zadowolony... bardzo cieszy liczba, sam się dziwiłem ze tyle nas przyszło :)

mefistofeles.
  • Tematów: 13
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@mefistofeles a gdzie Twoje szydercze "milujmy sie" na koniec wypowiedzi? Za bardzo by kontrastowalo z

"Tylko w ten sposób można marginalizować to biedroniowo, szczukowo, michnikowe szambo."

?

Rad byłbym gdybyś nie sugerował mi co mam pisać i w jakiej sytuacji. Ale, żeby uczynić Cię szczęsliwszym dodam to do postu w edycji.

Xellos.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Bo Ci, których pokazywali w TV to byli kibole piłkarscy. Ani NOP ani ONR nie uważa kiboli za swoich.

O widzę, też to zauważyłeś :) Tak jak temat wyżej pisałem, dla mnie sporo tu manipulacji zwalającej wszystko na Niemcy. Tymczasem na żywo w TVP INFO jak patrzałem to byli ludzie w białych kominiarkach z szalikami, to oni rzucali kostką brukową i petardami w policję. Takie tam wypierdki gimnazjum, max liceum.

Wcale nie mówię, że tych z Niemiec nie było, byli i pewnie też zadymę robili. Ale jakoś dziwnym trafem w tym najgorszym momencie gdzie była największa dewastacja mienia, to akurat było widać naszych rodzimych kiboli...

Ill.

Nawigator

• Tematów: 40
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zastanawiam się co widzi taki szary człowiek, który politykę generalnie ma w [...], oglądając sobie informacje na temat wczorajszych wydarzeń. Oto przyjechały dwie bandy i zaczęły rozwalać miasto. Nie ważne czy to byli faszyści, antyfaszyści, komuniści, liberałowie czy kibole. Kto by ich tam z resztą rozróżniał... jedno i to samo bydło, które trzeba było za ryj...

Od dawna było wiadomo, że do takiej sytuacji dojdzie i można się było zorganizować i zabezpieczyć lepiej. Dało się, ale widocznie się komuś nie chciało albo taki przebieg wydarzeń był pożądany. Wszak jest pretekst do zmiany prawa dotyczącego zgromadzeń, bo przecież nie można pozwalać na takie chuligaństwo.
Jak już ten kraj się zacznie rozpadać i zwykli ludzie zaczną wychodzić na ulicę, nowe prawo będzie jak znalazł.

Edycja: Kurczak

Dołączona grafika

Kelt.
  • Tematów: 9
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Jako uczestnik Marsz Niepodległości napiszę jak to wyglądało w rzeczywistości, nie w tv.

Sam Marsz zebrał OGROMNĄ liczbę osób, kombatanci, kobiety, rodziny z dziećmi naprawdę różni ludzie (Wg. tv faszyści") Co do zadym - nawet w tv mówili że awantury zaczęli anarchiści czujący się bezpiecznie za kordonem policji obrzucili patriotów kamieniami. Zaczęło się coś dziać, zamieszanie no i poszło - zazwyczaj zaatakowany człowiek się broni, normalne. Tak swoją drogą - w Marszu było pełno prowokatorów chociażby reporter który rzucił kamieniem krzyknął ,,J***ć policję" po czym chwycił aparat i zaczął robić zdjęcia...

Na szczęście organizatorom udało się jakoś to uspokoić i inną drogą ruszyliśmy pod pomnik Romana Dmowskiego. Maszerując ulicami warszawy dookoła nie było prawie w ogóle policji, efekt? Spokojny przemarsz, biało czerwone flagi, i pieśni sławiące bohaterów narodowych. Ach no i zapomniał bym, RACE! tak to dzieło szatana które dodało kolorytu i tworzyło świetny efekt wizualny.

Z każdą minutą MN się rozkręcał, coraz więcej osób śpiewało a widząc taki obraz duma człowieka rozpierała.

Pod pomnikiem R. Dmowskiego doszło do podpalenia samochodu tvn24 (na jednym filmiku widać jak jakiś organizator próbuje powstrzymać sprawcę).

Może niszczenie samochodu telewizji było złe, ale trudno nie zrozumieć ludzi którzy od lat są atakowani przez ten szechterowski twór który od zawsze był antyPolski.

Oczywiście na plac podjechały polewaczki i przybiegli strażnicy teksasu w białych kaskach niczym zomo w PRL-u. Przez szczekaczkę usłyszeliśmy że jeżeli Marsz się nie rozejdzie użyją siły. Po 3 minutach ruszyli. Nie wiem jakim cudem ponad 20tys. ludzi ma się rozejść w tak krótkim czasie... Na szczęście uczestnicy nie dali się sprowokować po raz drugi i do niczego chyba nie doszło (pisze chyba gdyż znając możliwości naszych niebieskich przyjaciół wolałem opuścić okolicę pomnika .

Tak podsumowując - Nie byłeś - NIE PISZ. To że mediom nie na rękę że prawica jest realną siła w tym kraju jest wiadome od dłuższego czasu, a większość ,,ekspertów w kapciach" wiedzę czerpie właśnie od nich.

A co do ,,dresów" - też jestem dresem, tzn. czasami chodzę w dresach, jestem kibicem co prawda nie łysym tylko ściętym na krótko, no ale jakimś cudem potrafię czytać i pisać! Czyżby zawalił się wam światopogląd na temat osób jak ja? Nie jeden z tych dresów mógłby was uczyć patriotyzmu, czy zagiąć was swoją znajomością historii czy polityki no ale lepiej szufladkować. W końcu rycerze w kapciach sprzed monitora wiedzą wszystko najlepiej...

Marsz Niepodległości był bardzo udany, ogromna liczba patriotów nie zawiodła tego dnia. Na minus te zadymy no ale jak to wyglądało macie opisane wyżej. Pozdrawiam wszystkich uczestników MN!

Bądź Dumny - Jesteś Polakiem!

dryndryn.
  • Tematów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

to jeszcze ta milsza i ważniejsza część wczorajszego dnia :)

GuardAngel.
  • Tematów: 37
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Krew się gotuje ...

Jako Polak jest mi wstyd że tak wielkie święto nas wszystkich Polaków zostało tak rozpieprzone przez lewactwo i pedalskie ruchy .

Xellos.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Czyżby zawalił się wam światopogląd na temat osób jak ja?

Światopogląd na temat kibola dopiero się zawali, jak przestaniecie robić burdy na stadionach, ustawki, i skończycie walczyć z policją.

Akurat wczoraj Ty byłeś spokojny i od tego ma się zawalić światopogląd na temat kiboli jako taki ? Wolne żarty. Ty byłeś spokojny, a inni kibole kilkaset metrów dalej rzucali kostką brukową w policję. Tak więc, światopogląd na temat całej grupy jaką reprezentujesz się nie zmienił.

ZigiZet.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Pod pomnikiem R. Dmowskiego doszło do podpalenia samochodu tvn24 (na jednym filmiku widać jak jakiś organizator próbuje powstrzymać sprawcę).

Może niszczenie samochodu telewizji było złe, ale trudno nie zrozumieć ludzi którzy od lat są atakowani przez ten szechterowski twór który od zawsze był antyPolski.

Marsz marszem - proszę bardzo jak kto ma ochotę i czuje potrzebę niech swoje uczucia patriotyczne okazuje, ale usprawiedliwianie aktów wandalizmu i chuligaństwa tej mniej pokojowo nastawionej grupy (bo tak tak wygląda dla mnie to Twoje zrozumienie) już jest chyba lekko nie na miejscu. Co będzie następne siedziba nielubianej TV "co to zawsze była antyPolska" czy przedstawiciel nielubianej partii? I niby kto ma o tym zdecydować? Panowie redaktorzy to tacy sami obywatele tego kraju jak Ty i każdy z nas a nawet to chuligaństwo (oprócz ekipy przyjezdnej).

Wolność ludziskom się pomyliła z anarchią. Nie ma wroga zewnętrznego to zamiast chować szabelkę i zająć się budowaniem swojej przyszłości wojować między sobą trzeba? Bo przecież jakiś wróg być musi, a wypracowanie kompromisu za trudne.

Ill.

Nawigator

• Tematów: 40
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jako Polak jest mi wstyd że tak wielkie święto nas wszystkich Polaków zostało tak rozpieprzone przez lewactwo i pedalskie ruchy .

Spieprzony? No właśnie nie bardzo spieprzony, bo ludzi przyszła cała masa i generalnie impreza się chyba udała.
Natomiast to, że media pokazują coś przeciwnego, to tylko po to by urobić masy nieświadome. Z resztą, nie ważne tu jest kto narozrabiał, bo dla zwykłego człowieka, to i tak są jedne i te same bandyty i chuligany.

Inna rzecz, zwalanie winy na "lewactwo i pedalskie ruchy", to trochę jak mieć pretensje do wroga na polu bitwy, że naszych żołnierzy bije, podczas gdy sami mordujemy w najlepsze :P Jakby choć jedna z walczących stron miała choć tyle oleju w głowie, żeby na czas święta zlać gęstym moczem wszelkie prowokacje i zachować się jak na ludzi przystało, a nie jak na bydło, to można by było mówić o choćby zwykłym szacunku dla święta. A tak, mamy jak zwykle burdel ogarnięty pożarem, co media skwapliwie wykorzystują.
I weź tu zmieniaj ten kraj na lepsze...

Użytkownik Ill edytował ten post 12.11.2011 - 19:43

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych